DHA YURT BÜLTENİ - 20 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ - 20

Bodrum'da, otluk ve makilik alanda yangın (2) YANGIN ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYORMuğla'nın Bodrum ilçesinde, makilik alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle şu ana kadar yaklaşık 30 hektarlık alanda etkili oldu.

12.07.2019 22:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da, otluk ve makilik alanda yangın (2)

YANGIN ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, makilik alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle şu ana kadar yaklaşık 30 hektarlık alanda etkili oldu. Havanın kararmasıyla, alevlere müdahale eden bir helikopter çalışmalarını sonlandırırken, 13 itfaiye aracı, çok sayıda arazöz ve 55 yangın söndürme personelinin karadan müdahalesi sürüyor. Ekiplerin, yangının yerleşim alanlarına sıçrama ihtimaline karşı önlem aldığı ve bazı evlerin bahçelerindeki küçükbaş hayvanların tahliye edildiği bildirildi.

Görüntü dökümü
-----------------------
Yanan otluk alandan gece görüntüsü

Mehmet CAN MERAL/BODRUM (Muğla) DHA

=============

Gaziantep'te limon yüklü TIR devrildi: 3 ölü (2)- Yeniden

GAZİANTEP'te sürücüsünün kontrolünden çıkan TIR bariyerlere çarpıp devrildi. Kazada, TIR'ın içerisinde bulunan 3 kişi yaşamını yitirdi.

Kaza, akşam saatlerinde Gaziantep- Şanlıurfa otoyolunun 6'ıncı kilometresinde meydana geldi. Şanlıurfa yönüne giden sürücüsü henüz öğrenilemeyen 76 AD 438 plakalı limon taşıyan TIR, kontrolden çıktı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği TIR, orta refüjdeti bariyerlere çarparak devrildi. Kazada, ters dönen TIR'da bulunan Ömer Koçak (21), Necati Er (42) ve Murat Güraras hayatını kaybetti. Karayolundaki sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Hurdaya dönen TIR'dan çıkarılan 3 kişinin sağlık görevlilerince yapılan kontrolde yaşamını yitirdiği belirlendi. Kaza nedeniyle karayolunda ulaşım her iki yönden kontrolle şekilde sağlandı.

Cenazeler, savcılık incelemesinin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------------------------------
Olay yeri
Devrilen TIR
Cenazeler
Polisin çalışması
İtfaiye ekipleri
Ambulans
Canazelerin araca konulması
Genel ve detay görüntüler

Haber: Kadir GÜNEŞ Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP-DHA)

======================

Malatya'da, sandalyeden düşen kadın öldü

Malatya'da, apartmanın ikinci katındaki dairede dolaba eşya koymak için sandelyenin üzerine çıkan ve dengesini kaybederek yere düşen Vehbiye İlhan (80), hayatını kaybetti.
Olay, akşam saatlerinde, Zafer Mahallesi'nde meydana geldi. 4 katlı apartmanın 2'nci katında oturan Vehbiye İlhan, çocuk odasında bulunan elbise dolabına eşya yerleştirmek için sandalyenin üzerine çıktı. İlhan, bir süre sonra dengesini kaybederek yere düştü. Sesi duyan yakınlarının ihbarıyla eve gelen sağılık ekipleri yaptığı kontrolde İlhan'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Vehbiye İlhan'ın cansız bedeni inceleme sonrası otopsi için morga kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
------------------------------------
Polis arabası
Evden görüntü
İkinci kattan detay
Olay yeri inceleme ekipleri
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA
GÖRÜNTÜ BOYUTU: 61 MB

==============================

Cadde ortasında silahlı kavga: 1 yaralı

KARABÜK'te, cadde ortasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Saldırgan tutukluk yapan tabancayı atarak kaçarken, panik yaşandı.

Olay, akşam saatlerinde kentin en işlek caddelerinden Albay Karaoğlanoğlu Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Burhan S.(49), Zafer Y. ve 2 kişi arasında alacak verecek yüzünden tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Burhan S., kavgayı ayırmaya çalışırken Zafer Y., aracından aldığı tabanca ile Burhan S.'yi bacaklarından vurdu. Zafer Y., diğer kişilere de ateş etmek isterken tabanca tutukluk yaptı. Tabancayı caddeye atan Zafer Y. polisi görünce kaçtı. Vatandaşlar etrafa kaçışırken 2 kişi Zafer Y.'nin peşinden koştu. Burhan S., gelen ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bacaklarından yaralanan Burhan S.'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Polis ekipleri tabancanın etrafına güvenlik şeridi çekti. Polis, kanın üzerine su dökerek caddeyi temizlemeye çalışan 2 esnafın yanına giderek uyarıda bulundu. Polis Zafer Y.'yi yakalamak için çalışma başlattı. İş yerlerinin güvenlik kamerasına yansıyan olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Olay anı (Güvenlik kamera görüntüsü)
-Yaralının ambulansa konulması(Cep telefonu görüntüsü)
-Polisin incelemeleri
-Polisin kanın üzerine su dökerek caddeyi temizlemek isteyen vatandaşları uyarması

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

==========================

Hatalı sollama yapan otomobilden kaçan kamyonet, apartman boşluğuna düştü

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde hatalı sollama yapan otomobile çarpmamak için yön değiştiren kamyonet, apartman boşluğuna düştü. Kazada, kamyonet sürücüsü Bayram Karaçar (23) ile Gülhan Özdemir (32) ağır yaralandı.
Kırıkhan ilçesi Bahçelievler Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı üzerinde iddiaya göre Bayram Karaçar (23) yönetimindeki 31 B 2840 plakalı kamyonet, karşı yönden gelen otomobilin hatalı sollama yapması sonucu araca çarpmamak yön değiştirdi. Bu sırada sürücü Karaçar'ın direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyone yaklaşık 40 metre yükseklikten aşağıya uçarak apartman boşluğuna düştü.
Kaza sırasında sürücü Karaçar ve yanında bulunan Gülhan Özdemir (32) ağır yaralandı. Yaralılar kaza yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla Kırıkhan Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Apartman boşluğuna düşerek kullanılamaz hale gelen kamyonet, kazadan sonra olay yerine çağrılan vinçle sıkıştığı yerden çıkartılarak kurtarıcıya yüklenip götürüldü. Yaralıların durumlarının kritik olduğu belirlenirken, polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
-----------------------
Kaza yerinden görüntüler
Apartman boşluğundaki kamyonet
Çevreye savrulan parçalar
Yerdeki yaralıdan görüntü
Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Mehmet KOCACIK/ KIRIKHAN (Hatay),

===========================

Otomobil, buğday yüklü traktöre çarptı: 4 yaralı

ELAZIĞ'da yabancı plakalı otomobilin, buğday yüklü traktöre arkadan çarpması sonucu 4 kişi yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Elazığ- Bingöl yolunun 30'uncu kilometresinde meydana geldi. Bingöl yönüne ilerleyen Ahmet Yılmaz yönetimindeki DA MD 121 plakalı otomobil, Değirmenönü Köyü yakınlarında Hasan Türkoğlu yönetimindeki 23 AF 431 plakalı buğday yüklü traktöre arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle traktör ve otomobil tarlaya devrildi. Kazada 1'i çocuk 4 kişi yaralandı.

Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sağlık, jandarma, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalelerinin ardından kentteki farklı hastanelere götürülüp tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü
----------
Kaza yerinden görüntü
Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Erkan BAY/ELAZIĞ,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 15 MB

=======================

11. Cumhurbaşkanı Gül, yeni parti ve S-400 sorularını yanıtsız bıraktı (2)
'ÜNİVERSİTENİN EMİN ADIMLARLA YÜKSELDİĞİNİ GÖRMEK BİZLERİ MUTLU EDİYOR'

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) kampüsünde düzenlenen mezuniyet törenine, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Vali Şehmus Günaydın, AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende konuşan 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "İsmimi taşıyan bir üniversitenin açılışında nasıl bulunduysak mezuniyetinde bulunmakta benim için bir heyecan oluyor. Bu üniversiteyi kurarken vizyonumuz, amacımız iyi bir üniversite kurmaktı. İyi bir üniversiteyi bilenlerle bir araya gelindi. Her şeyin başının eğitim olduğuna inandığım için bunu çok destekledim. Tabi ki kendi adımı taşıyan bir üniversite olunca kendi düşüncelerimi ilgililere aktardım ve bu üniversite ortaya çıktı. Bu üniversitenin ayrıcalıklığı şuradan geldi; sadece iyi akademisyenler, okullar değil sizleri iyi öğrencilerle buluşturduk. Anlattıklarınızı en iyi öğrenen kişilerle karşı karşıya oldunuz. Üniversitenin emin adımlarla yükseldiğini görmek hepimizi mutlu ediyor" dedi.

'BAŞARILARINIZ UZUN VADELİ OLSUN'

Abdullah Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Üniversitenin giderek kendisini çok daha iyi ispatlayacağından eminim. Değerli öğrenciler, mezunlar, hep mezun olunurken sizlere güzel tavsiyelerde bulunurlar. Değerli öğrenciler hayatta başarılarınız hep uzun vadeli olsun. Başarılarınız bütün insanlığa faydalı olacak başarılar olsun. Azimli olun. Buradan mezun oldunuz, iyi bir temeliniz var. Esas başarı sürekli eğitimden geçecek. Bu süreci iyi değerlendirmeniz lazım. Ciddi olarak çalışmak lazım. O zaman göreceksiniz ki başarılarınız arka arkaya gelecek. Başarıyı kazanmanın süreçleri de çok önemli. Bazen o süreçler etik olmazsa başarı çok önemli olmaz. Başarıya ulaşırken geçtiğiniz süreç çok önemli. Bireysel tek başınıza hiç bir zaman kalmayın. Memleketinize, ülkenize, ailenize hep faydalı olun. Burada sizlere verilen değer çok önemli."

Yapılan konuşmaların ardından mezun olan 148 lisans, 12 yüksek lisans öğrencisine belgeleri verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Gül'ün konuşması

Olcay DÜZGÜN- Yasin DALKIÇ/KAYSERİ,

=====================


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ - 20 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi
    16:49 Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi

    Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen törende, bilimsel araştırma ve yayınlarda üstün performans gösteren öğretim üyelerine teşekkür belgeleri verildi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitenin bilimsel üretimi teşvik eden bir sistem oluşturduklarını ve bu sayede uluslararası iş birliğiyle gerçekleştirilen SCI yayın sayısının arttığını belirtti. Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

  • Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak
    16:48 Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak

    Muğla'nın Dalaman ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları tarih projesiyle TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Proje, somut kültürel miras farkındalığının artırılmasında bütüncül turizm uygulamasını ele alıyor. Ayrıca, başka bir proje de değerler eğitimi alanında hazırlanarak bölge finallerinde yer alacak. Bölge finalleri, 22-25 Nisan tarihleri arasında Denizli'de düzenlenecek.

  • Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti
    16:46 Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti

    Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 13. Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde düzenlenen kortej yürüşünün ardından katılımcıların ve turizmcilerin çok memnun olduklarını ve festivalin çok güzel geçtiğini belirtti.

  • Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi
    16:44 Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi

    Bingöl'ün Yedisu ilçesinde ormanlık alanın yakınındaki bahçelikte gezinen 2 bozayı yavrusu cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Yedisu ilçesinin Elmalı köyündeki ormanın yakınındaki bahçelik alanda yanlarında anneleri olmayan 2 bozayı yavrusu görüldü. Bahçede gezinerek etrafta yiyecek aradıkları sanılan bozayı yavruları, bir süre sonra insanları görünce ormanlık alana doğru kaçtı. Sevimli bozayı yavruları, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

  • Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi
    16:44 Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi

    Balıkesir'in İvrindi ilçesinde tefecilik soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, şüphelinin evinde çok sayıda silah ve evrak ele geçirildi. Operasyon sonucunda ruhsatsız tabancalar, bıçaklar, senetler ve tapu kayıtları gibi belgeler bulundu. İvrindi Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkında işlem başlattı.

  • Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi
    16:43 Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi

    Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na Çiğdem Gegeoğlu seçildi. Meclisin ilk toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Gegeoğlu, seçilmesinden dolayı gurur duyduğunu ve heyecanlı olduğunu belirtti. Toplantıda 1. başkanvekilliğine Serdar Çığla, 2. başkanvekilliğine Vedat Koyuncu, katip üyeliklere ise Salih Akar ve Mehmet Güneş Yılmaz seçildi.

  • Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi
    16:43 Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi.


Advertisement