Dha Yurt Bülteni - 20 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 20

Dha Yurt Bülteni - 20

Depremden etkilenen mahallede AFAD ekipleri inceleme yaptıERZİNCAN'da gece saat 00.21'de meydana gelen 4.

17.12.2016 04:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Depremden etkilenen mahallede AFAD ekipleri inceleme yaptı

ERZİNCAN'da gece saat 00.21'de meydana gelen 4.5 şiddetindeki deprem sonrası Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Erzincan İl Müdürlüğü ekipleri, depremin merkez üssü olan Çağlayan Beldesi Mertekli Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerde deprem sonrası mahalledeki birkaç kerpiç evde ufak hasarlar meydana geldiği gözlendi.

Mertekli Mahallesi'nde meydana gelen deprem sonrası AFAD ekipleri mahalleyi ziyaret etti. 450 civarı kişinin yaşadığı mahalledeki çok sayıda evin kerpiç olması mahallelide panik yarattı. Yapılan incelemelerde depremin kerpiç malzemelerle yapılan bir kaç evde ufak boyutta hasara neden olduğu gözlendi. Depremden etkilendiklerini söyleyen ev sahibi Veysel Fırat, "Ailemi aldım. Dışarı çıktık durduğu zaman. Girdim içeri tekrar. Baktım burası hep aşağıya inmiş. Kırılmış ağaçların hepsi" dedi. Fırat, 'Deprem şiddetli miydi?' sorusuna da "Şiddetliydi bayağı" şeklinde cevap verdi.

DHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mertekli Mahallesi Muhtarı İsmail Keleş'te, "Tabi bu acıyı daha önce yaşamış bir toplum olarak insanlar üzerinde büyük bir panik etkisi yaptı. İlk etapta insanlar dışarı çıktı.

Şu an hala uyumayan insanlarımız var. Tabi bunun acısını daha önceden yaşadık. İnsanlar can havliyle dışarı çıkmaya çalıştı fakat havanın soğuk olması sebebiyle herkes içeri girmek zorunda kaldı" dedi. Keleş, "Hasar var mı?" sorusuna da "Ciddi anlamda bir hasar yok ama sadece hasar psikolojik olarak. Başka ciddi bir anlamda hasarımız yok şu anda şükürler olsun" şeklinde yanıt verdi. Deprem sonrası 2 artçı sarsıntı daha yaşandığını söyleyen Muhtar Keleş, "AFAD ekipleri geldi sağ olsunlar. Teşekkür ediyoruz kendilerine. Panik hali devam ediyor insanlar üzerinde. Gördüğünüz gibi evlerimizin halleri. Kerpiç evler üzerinde etki yaptı tabi, normal betonarme binalarda pek etkisi olmadı ama. Bunun gibi kerpiç evler var bir kaç tane" ifadelerini kullandı.

Mahallede incelemelerini tamamlayan AFAD ekipleri daha sonra köyden ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------

-AFAD ekiplerinin köye gelişi ve çalışmaları

-Mahalleden görüntüler

-Depremde ufak hasar gören evden görüntüler

-Ev sahibi ile röportaj

-Köy muhtarı ile röportaj

-AFAD ekiplerinin köyden ayrılması

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Recep DEMİRCİ/ ERZİNCAN,

================================

Ceyhan'a bin polisle asayiş uygulaması

ADANA'nın Ceyhan İlçesi'nde bin polisle umuma açık mekanlarda yapılan asayiş uygulamasında 51 kişi gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürü Osman Ak'ın talimatıyla gerçekleştirilen uygulamaya Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele, Asayiş, Narkotik, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Özel Harekat ve Çevik Kuvvet Şube müdürlüklerinden bin polis katıldı. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Türkoğlu'nun yönettiği uygulamada, sık sık sokak gösterilerinin yapıldığı Küçükkırım, Esentepe, Yarsuat, 6 Ocak, Belediye Evleri'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda mahallede, 21 umuma açık mekanda arama yapıldı, çalışanların ve müşterilerin kimlikleri kontrol edildi. Uygulamada 51 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, bazı işyerlerinin duvarında terör örgütü PKK'yı övücü nitelikteki takvim ve afişler sökülerek, cezai işlem uygulandı.

Şüpheliler sorgulanmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, uygulamaya katılan ekipler, konvoy halinde sirenler çalarak şehir turu yaptı. İlçe sakinleri de bayrak açıp alkış çalarak polise destek verdi.

Görüntü Dökümü:

--------

Zırhlı araçlar ve polis ekiplerinin gelişi

Polis ekiplerinin kahvehane ve sokakta denetleme yapması

Polisin, vatandaşların üstünü araması ve kimlik sorgulama yapması

Şüpheli şahısların gözaltına alınması

Polislerin koşarak kahvehanelere girmesi

Duvarlardaki PKK içerikli posterler ve Selahattin Demirtaş'ın resminin indirilmesi

Mekan içerisinde arama yapan polisler

Polisin konvoy halinde ilerlemesi ve vatandaşların alkışlarla destek vermesi

Haber – Kamera: Ceyhun ÖZER/CEYHAN (Adana),

====================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 20 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement