Dha Yurt Bülteni - 20 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 20

Dha Yurt Bülteni - 20

Bulgaristan'da, 'Türkler oy kullanmaya gelmesin' eylemi (3)VALİ: DEMOKRATİK HAKKI ENGELLİYORLAREdirne Valisi Günay Özdemir, Enez İlçesi'ndeki turizm toplantısının ardından gazetecilerin sorusu üzerine Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda düzenlenen eyleme ilişkin açıklamalarda bulundu.

21.03.2017 20:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan'da, 'Türkler oy kullanmaya gelmesin' eylemi (3)

VALİ: DEMOKRATİK HAKKI ENGELLİYORLAR

Edirne Valisi Günay Özdemir, Enez İlçesi'ndeki turizm toplantısının ardından gazetecilerin sorusu üzerine Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda düzenlenen eyleme ilişkin açıklamalarda bulundu. Seçimlerde oy kullanacak olan çifte vatandaşların demokratik haklarının engellenmeye çalışıldığını ifade eden Vali Özdemir, şunları söyledi:

"Bugün Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda böyle bir eylem oldu. 26 Mart'ta Bulgaristan'da bir seçim var. Hem Türk hem de Bulgar vatandaşı olan insanlarımız Bulgaristan'da oy kullanmak için otobüslerle Bulgaristan'a geçiyorlar. Maalesef Bulgaristan'ın bazı kesimleri bu demokratik haklarını kullanmasını engellemeye çalışıyor. Kapıkule Sınır Kapısı'nı geçtikten sonra ilk etapta 5 tane otobüsümüzü durdurdular ve vatandaşımızın Bulgaristan'a girmesini engellemeye çalıştılar. Bu konuda da her türlü Dışişleri Bakanlığımız, Edirne ve Sofya'daki büyükelçiliklerimiz temaslarını sürdürüyor. Sınır Mülki İdari Amirliği olarak da biz konuya müdahil olduk."

"BULGARİSTAN BUNU ÇÖZMEK ZORUNDA"

Sınırdaki eylemi kabul etmediklerini anlatan Edirne Valisi Günay Özdemir, Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili bir çalışma yürüttüğünü kaydederek, "Şu anda soydaşlarımız karşıya geçtiler. Problem şimdilik çözüldü. Ama hala o bölgede 100-150 kişilik bir grup olduğu söylendi. Hala o bölgede otobüslerle ilgili eylem yapma ihtimalleri var. Bu demokratik hakları engellemeye dönük bir eylemdir. Biz bunu hiçbir zaman kabul etmiyoruz. Bulgaristan bunu çözmek zorunda. Orada demokrasi varsa ve vatandaşların oy kullanmasını istiyorsa bunu çözmesi gerekiyor. Bu uluslar arası bir problemdir, Dışişleri Bakanlığımız bu konuyla ilgili çalışıyor" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Özdemir'in konuşması

Haber: Ünsal YÜCEL/ENEZ (Edirne), -

=========================================

CHP'li Erdem: Evet diyenlere Barzanici diyebilir miyiz ?

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, "Barzani 'evet' diyor. 'Evet diyenlerin hepsi Barzanici' diyebilir miliyiz? İster evet, ister hayır de. Gel vicdanının sesini dinle" dedi.

CHP Milletvekilleri Eren Erdem, Gülay Yedekci ve Ali Haydar Hakverdi, referandum çalışmaları kapsamında Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde otobüsün üzerinden halka hitap etti. Erdem, Başbakan Binali Yıldırım'ın referandumda 'hayır' oyu kullanacağını savunarak, "Ben hala başbakandan niye evet diyeceğini duyamadım. 'Bu maddeden dolayı evet demek lazım' demedi. Barzani 'evet' diyor. Şimdi biz şunu söyleyebilir miyiz; Barzani evet diyor. Evet diyenlerin hepsi Barzanici. Tercihinden evet diyorlar. İster evet, ister hayır de gel vicdanının sesini dinle. Bu yetkileri bir kişiye verme. O kişiyi çok sevsen de bu yetkiler herkese hata yaptırır. Herkese yanlış yaptırır. Memleketin huzurunu bozar. Gel başbakan başbakanlığını yapsın, cumhurbaşkanı cumhurbaşkanlığını yapsın" dedi.

İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci de "Ülkemiz bölünmesin diye buradayız. 18 maddelik anayasa değişikliğini getirdiler. Sz şimdi ülkemiz uçurumdan aşağıya yuvarlansın mı yuvarlanmasın mı karar vereceksiniz. Biz hayır diyoruz. Neden hayır diyoruz. Ülkemizin birliği, beraberliği, kardeşliği zarar görmesin diye hayır diyoruz. Bu ülkeyi bölmek, parçalamak isteyen insanlar var. Buna izin verecek misiniz? 7 düvele diz çöktüren Gazi Mustafa Kemal'in torunlarıyız. Biz ülkeyi kimsenin tek adamlığına, diktatörlüğüne bırakmayacağız. Hep üst akıldan bahsediyorlar. Biz de diyoruz ki o üst akıl mı hazırladı bu anayasa metnini. Biz bir zihniyete karşıyız. Biz bir kişiye karşı değiliz" diye konuştu.

Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de 'hayır' çalışması yapanlara ülkede izin verilmediğini söyleyerek, "Gencecik çocuklar gözaltına alınıyor. Hayır mitingleri engelleniyor. Hayır mitingi yapmak isteyenlerin işletme sahiplerince mitingleri iptal ediliyor, ışıkları kapatılıyor. Her tarafta hayır çalışması yapan arkadaşlarımız, yurttaşlarımız engelleniyor, çalıştırılmıyor. Her türlü zorbalığa, zulme rağmen ülkemize barışı, birliği getirecek ve ülkemizi aydınlığa taşıyacak 'hayır'ı hep beraber kazanacağız" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Ayşenur YAMAN/AKÇAKOCA(Düzce), -

==========================================

Konukoğlu: Referandumdan sonra kalkınma hamlesi başlayacak

GAZİANTEP Üniversitesi'nde Ahilik Haftası nedeniyle düzenlenen panelde konuşan sanayici Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye'nin son dönemde patinaj çektiğini söyleyerek, "16 Nisan'daki referandumdan sonra Türkiye'de bir kalkınma hamlesi başlayacak" dedi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı himayesinde, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü tarafından, Türkiye genelinde düzenlenecek Ahilik panellerinin ilki Gaziantep Üniversitesi'nde yapıldı. Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen panele; Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Panele konuşmacı olarak katılan Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye'de girişimcilerin yatırım yapmak için pusuda beklediğini söyledi. 2017'nin üçüncü çeyreğinden itibaren Türkiye'nin kalkınacağını belirten Konukoğlu, şöyle konuştu:

"İş sahipleri elindeki kadroyu muhafaza ederek kriz dönemlerini atlatmaya çalışacak. Kriz dönemlere zaten çok sürmez, en fazla 5 ya da 6 ay sürer. Türkiye'de 16 Nisan referandumundan sonra bir kalkanıma hamlesi başlayacak. Biz son 6 aydır patinaj çekiyoruz. Tahmin ediyorum şu an herkes pusuda bekliyor yatırım yapmak için bunu göreceksiniz. Gaziantep ihracatta şuanda Türkiye'de 5'inci sırada. Eskiden Adana, Denizli gibi illerin gerisindeydik. Şu an Gaziantepli sanayicilerin çalışmalarıyla, azimleriyle bu illerin yanı sıra Ankara'yı da geçerek 5 'inci sıraya yükseldi. İnşallah ana hedefimiz Türkiye'de 3'üncü olmaktır."

Ülkelerindeki iç savaşının ardından göç eden Suriyelilerin, Gaziantep'te olumlu ve olumsuz etki yaşattığını da anlatan Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Suriyeli misafirlerimizin olumlu etkileri de var olumsuz etkileri de var. Olumlu etkileri, Gaziantep sanayisinde istihdamda daralma vardı Suriyeli işçiler bu daralmanın önüne geçti. Diğer taraftan iş yeri açan Suriyeliler esnafımızı olumsuz etkiledi, bu yönden de esnafta biraz daralma var. Bunlar bizim kardeşlerimiz, bu yüzden bu kardeşlerimize kucak açmak zorundayız. Avrupa mültecileri bize göndermeyin diye dünya kadar söz verdi ama bir tanesini yerine getirmedi. Bu yüzden Müslümana Müslümandan başka kimse yardım etmez."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Rektör Ali Gür'ün konuşması

Abdulkadir Konukoğlu'nun konuşması

Panele katılanlar

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Ahmet SOYDOĞAN - GAZİANTEP-DHA)

===================================================

Kalbine yenilen astsubay toprağa verildi

İZMİR'in Çiğli ilçesindeki evinde kalp krizinden yaşamını yitiren Hava Uçak Bakım Astsubay Başçavuş Ali Çukur, memleketi olan Ödemiş ilçesinde gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Çiğli 2. Ana Jet Üssü'nde görev yapan 36 yaşındaki Hava Uçak Bakım Astsubay Başçavuş Ali Çukur, dün (pazartesi) saat 20.00 sıralarında Çiğli'deki evinde kalp krizinden yaşamını yitirdi. Evli ve bir çocuk babası Çukur'un cenazesi bugün birliğinde düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi olan Ödemiş ilçesine gönderildi. 1999 yılından bu yana Türk Hava Kuvvetleri'nde görev yapan Astsubay Çukur'un Türk bayrağına sarılı naaşı Atatürk Mahallesi, Yeşilyurt Caddesi'ndeki baba ocağının önüne geldiğinde gözyaşları sel oldu. Çukur'un cenazesi ikindide Çamlık Camii'ne götürüldü. Buradaki cenaze törenine Astsubay Çukur'un İzmir'den mesai arkadaşlarının yanı sıra eşi Esin Çukur, annesi Teslime Çukur, diğer yakınları ve çok sayıda Ödemişli katıldı. Kalp ve prostat hastası olan baba Mustafa Çukur ise cenaze törenine getirilmedi. Cenazede Teslime Çukur, oğlunun tabutuna sarılarak ağladı. Eşinin tabutu başında gözyaşı döken Esin Çukur'u ise yakınları teselli etmeye çalıştı. Kılınan namazın ardından Astsubay Çukur'un bir süre meslektaşlarının omzunda taşınan tabutu, cenaze aracına konuldu. Çukur'un cenazesi son kez baba evinin önünden geçirilip, Ahrandı Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Astsubay Ali Çukur'un fotoğrafı

-Astsubay Çukur'un cenazesinin baba evien önüne getirilmesi

-Anne Teslime Çukur'un oğlunun tabutuna sarılması

-Esin Çukur'un eşinin tasbutu başında ağlaması

-Cenaze töreninden görüntü

-Astsubay Çukur'un naaşının askerlerin omzunda taşınması

-Cenazeye katılanlardan görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Faruk ÇARK/ ÖDEMİŞ (İzmir),

===================================================

Boynuna salıncak ipi dolanan çocuk öldü

GAZİANTEP'te, evlerinin çatısında oynarken boynuna salıncak ipi dolanan 10 yaşındaki Şevket Özbal, yaşamını yitirdi.

Olay, akşam saatlerinde Dumlupınar Mahallesi'nde meydana geldi. Asiye ve Hanifi Özbal çiftinin küçük çocukları Şevket, salıncakla oynamak için evlerinin çatısına çıktı. 2 katlı evin çatısında salıncakla salınan ilkokul 4'üncü sınıf öğrencisi Şevket'in boynu salıncağın ipine dolaştı. Boynuna dolanan ipten kurtulamayan küçük Şevket'i, gören komşuları durumu ailesine bildirdi. Evin çatısına çıkan yakınları tarafından yakındaki özel bir hastaneye götürülen Şevket Özbal, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.. Özbal'ın ölüm haberini alan ailesi ve hastaneye gelen yakınları sinir krizi geçirip gözyaşı döktü. Talihsiz çocuğun cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Olay yeri ve polis ekipleri

Evin önündeki kalabalık

Polis araçları ve ambulans

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

===================================================

Cemevinde Hazreti Ali'nin doğumu kutlandı

SİVAS'ta Cem Vakfı Şube Başkanlığı tarafından Hz. Ali'nin doğum günü düzenlenen programla kutlandı.

Cem Vakfı Sivas Şubesi Alibaba Cemevi'nde düzenlenen programa Sivas Valisi Davut Gül, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cem Vakfı Sivas Şubesi Başkanı Ali Dağ, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programda konuşan Sivas Valisi Davut Gül, "Alevilik de, Sünnilik de Kerbela olayı da bizim toplumumuzda ciddi anlamda muhasebesi yapılmış ve yerini almış bir şeydir. Hz. Ali İslama en çok hizmet etmiş insanlardan bir tanesidir. Hem Alevilere hemde Sünnilere baktığımızda toplumda Ali isminin çok fazla olduğunu görüyoruz. Yine Hasan ve Hüseyin ismi toplumumuzun her kesiminde vardır. Ama hiç birinde Yezid ismini göremezsiniz. Bu bile vicdanlarda Alevisiyle, Sünnisiyle bu meseleye bakış açısını çok açık ve net bir şekilde gösteriyor. Bizim farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul etmemiz lazım. Herkesin Hz. Ali'yi sevdiği gibi, herkesin Hz. Ali gibi yaşaması bir hedef olması lazım. Bunu Sünnisi de Alevisi de yapması lazım. Çerçevemiz bu olduğu sürece saflarımız daha çok yaklaşmış olacak" dedi.

Konuşmanın ardından Alevi Dedesi Abdullah Atmaca tarafından lokma duası yapıldı. Programa katılanlara lokma ikram edildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Programdan görüntü

-Vali Gül'ün konuşması

-Lokma duası

-İkram

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

======================================

Burdur'da Nevruz kutlandı

BURDUR'da, baharın başlangıcını müjdeleyen Nevruz Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İstiklal Yerleşkesinde düzenlenen etkinliğe Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Garnizon Komutanı Albay Cem Tuce, Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Adem Korkmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, Burdur Belediyesi Berberoğlu Vakfı Huzurevi sakinleri ile öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Adem Korkmaz, uzun ve sert geçen kışın ardından bahara ulaşmanın mutluluğun yaşadıklarını belirtti. Prof. Dr. Korkmaz, "Nevruz, binlerce yıllık bir gelenek olarak varlığını sürdürmeyi başarmış, bizi biz eden, bizi ortak değerler etrafından birleştiren önemli kültürel değerlerimizden birisidir. Bizi bir arada tutan, birbirimizi şartsız sevmemizin önemini anlatan bugünde burada bulunmamız çok anlamlı olduğunu vurguluyor ve Nevruz Bayramı'mızı kutluyorum" dedi.

Milletvekili Bayram Özçelik de "Cemre düştü. Kışın o mahmurluğundan uyanıştır. Önce havaya, sonra suya şimdi de toprağa düştü" dedi.

Vali Şerif Yılmaz ise Nevruz'un özellikle Türkler için Orta Asya'da yaşadıkları dönemden bu yana önemli bir gün olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından MAKÜ halk oyunları ekibi tarafından gösteri sunuldu. Daha sonra Vali Yılmaz, Rektör Korkmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından Nevruz ateşi yakıldı ve örste demir dövüldü. Protokol üyeleri Nevruz ateşi üzerinden atladıktan sonra katılımcılar çalan müzik eşliğinde eğlenceli dakikalar yaşadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Etkinlik alanından detay,

Konuşmalar,

Nevruz ateşinin yakılması,

Demir dövülmesi,

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

========================================

Kumluca'da çatı yangını korkuttu

KUMLUCA İlçesi'nde 4 katlı apartmanın çatı katında çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesiyle söndürülürken, hafif yaralanan Arif Şengör hastanede tedaviye alındı.

Bağlık Mahallesi Ortaokul Sokak'taki 4 katlı Şengör Apartmanı'nın çatı katında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına çevredekileri ve apartman sakinleri müdahale ederken, haber verilmesiyle itfaiye ekipleri de olay yerine geldi. İtfaiye ekipleri apartman çevresinde park edilen araçlar nedeniyle yangına müdahale etmekte zorlandı. Yangın, itfaiyenin yaklaşık yarım saat süren müdahalesiyle söndürüldü. Çatı katında oturan 74 yaşındaki Arif Şengör ise çeşitli yerlerindeki yanık nedeniyle yaralandı.

Dumandan da etkilenen Şengör, itfaiye personelinin yardımıyla apartmandan çıkartıldı. İlk müdahalesi yapıldıktan sonra hastaneye götürülen Şengör'ün sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi. İtfaiye ekipleri yaptıkları incelemede yangının bacanın tutuşması sonucu çıktığı belirledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Yangından detay

Yanan bina

Yaralı Arif Şengör'denm detay

Haber- Kamera: Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA(Antalya),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 20 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement