Dha Yurt Bülteni-20 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-20

Dha Yurt Bülteni-20

ERDOĞAN VE GÜL TUGAYDA BİRLİKTE İFTAR YAPTI / EK ERDOĞAN VE GÜL AYNI MASADA OTURDUKayseri 1'inci Komando Tugayı'ndaki iftar yemeğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 11.

08.06.2017 22:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERDOĞAN VE GÜL TUGAYDA BİRLİKTE İFTAR YAPTI/ EK

ERDOĞAN VE GÜL AYNI MASADA  OTURDU

Kayseri 1'inci Komando Tugayı'ndaki iftar yemeğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yan yana otururken, Bakan Mehmet Özhaseki, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve diğer protokol mensupları Şehit aileleri ve gazilerin bulunduğu masalara dağıldılar. Çifte Cumhurbaşkanlı iftarda konuklara sucuk içi, pastırma, tulum peyniri, salata, pilav, et kavurma ve baklava ikram edildi. İftar yemeğinin ardından yapılan dua sonrası şehit yakınları gaziler ve komandolara ilk önce Abdullah Gül hitap etti. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hitap etti.

Bu arada iki Cumhurbaşkanı ve protokol mensupları 1'inci Komando Tugayı'ndaki iftarının ardından Mehmet Özhaseki'nin bağ evinde sahura kadar sürecek sohbete katılacaklar.

Haber: Oktay ENSARİ- Yasin DALKILIÇ-Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ,

================================================

BAKAN AKDAĞ BİR GECEDE İKİ İFTARA KATILDI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, memleketi Erzurum'da bir gecede iki ayrı iftara katıldı. Haziran ayında baharın doyasıya yaşandığını belirten Bakan Akdağ, sıcaktan bunalanları Erzurum'a davet etti.

Bugün uçakla Erzurum'a gelen Bakan Akdağ, hava limanında Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye BaşkanI Mehmet Sekmen (AKP) ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Valiliğe gelen Bakan Akdağ, bakanlığı ile ilgili açıklamalarda bulunarak, Türkiye'de bin 100 sağlıklı yaşam merkezi kuracaklarını belirtti. Erzurum'da yapımı süren şehir hastanesi inşaatını da gezerek incelemelerde bulunan ve yetkililerde bilgi alan Bakan Akdağ daha sonra Ak Parti İl Başkanlığı tarafından Olimpiyat Parkta düzenlenen ve yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı iftar programına katıldı. Bakan Akdağ orucunu burada açtıktan sonra Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile birlikte Palandöken'deki Palan Otelde şehit aileleri onuruna verilen iftara eşlik etti. Şehit aileleri ile birlikte dua eden ve onlarla bir süre sohbette bulunduktan sonra şehit çocuklarına oyuncaklar dağıtan Bakan Akdağ gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Hükümetimiz, Cumhurbaşkanımızın gösterdiği doğrultu da meseleye tamamen hakim olmuş durumdadır. Şundan içiniz rahat etsin. Allah'ın izni ile bu topraklar üzerinde kötü emellilere, teröristlere asla göz açtırmayacağız. Onlara yakaladığımız her yerde gerekeni yapacağız. Bu kararlılık içinde olmak, mücadeleyi bu şekilde devam ettirmek bizim boynumuzun borcudur. Bizim şehitlerimize olan vazifemizi yerine getirmemizdir. Onun için bu hususlarda çok kararlıyız. Bu hususlrda elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Şundan da emin olmanızı istiyorum. Burada toplanan bütün aileler anneler, babalar, eşler çocuklar ve gençler hepiniz bizim kardeşimizsiniz. Hangi ihtiyacınız olursa olsun kardeşlik hukukunun gerektiği her ne varsa onların hepsi için biz buradayız."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

-Bakan Recep Akdağ'ın valilik binasına gelmesi

-Valilik defterini imzalaması

-Bakan Recep Akdağ'ın konuşması

-İftar yemeğine katılması

-Vatandaşlar ile sohbet etmesi

-Vatandaşlar ile iftar etmesi

-Şehit ailelerinin iftar yemeğine katılması

-Recep Akdağ'ın konuşması

Haber: Zafer KUMRU/ ERZURUM,

SÜRE: 07.17 BOYUT: 333 MB

=================================================

BAKAN ELVAN: TÜRKİYE 2017 YILINDA YÜZDE 4.4'ÜN ÜZERİNDE BÜYÜYECEK

KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, 2017 yılı ekonomik büyüme hedefinin yüzde 4.4 olduğunu ifade ederek, bu rakamın üstüne çıkılacağına inandığını söyledi.

Mersin'de bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin 'Eğitimde Başarı Ödül Töreni'ne Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın yanı sıra Vali Özdemir Çakacak, MÜSAİD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen törende, eğitim hayatında başarı gösteren 300 öğrenciye başarı belgeleri ile altın ödülü verildi.

TÜRKİYE HEDEFİ GEÇECEK

2017 yılında tüm olumsuz koşullara rağmen ekonomide yüzde 4.4'lük bir büyüme hedefi koyduklarını hatırlatan Elvan, "İnanıyorum ki, Türkiye 2017 yılında yüzde 4.4'ün üzerinde büyüme performansı gösterecektir. Buna sonuna kadar inanıyorum. Ekonomimiz beklentilerin üzerinde, yaşanan canlanma ile birlikte 2017 büyüme hedefimizin üzerinde bir performans göstereceğimizi ortaya koymaktadır. Bizim büyüme hedefimiz yüzde 4.4. Ben inanıyorum ki, MÜSİAD ve diğer sivil toplum kuruluşlarımız gibi girişimcilik yeteneği oldukça yüksek, yatırımcı ruhu yüksek olan bu altyapımız, bu kapasitemiz olduğu müddetçe Türkiye büyümeye devam edecektir" dedi.

İŞSİZLİK VE ENFLASYON DÜŞECEK

Ekonomik alandaki göstergelerin iyiye gittiğini ifade eden Bakan Elvan, Türkiye'nin hiçbir şekilde sosyal ve ekonomik hedeflerini ertelemeyeceğini açıkladı. Türkiye ekonomisinin tüm iç ve dış olumsuzluklara rağmen 2016 yılında yüzde 2.9 oranında büyüdüğünü hatırlatan Elvan, "Avrupa Birliği ortalaması yüzde 5.2'dir. Türkiye ekonomisinin kötü gittiğini söyleyen, aleyhine yazı yazanlar önce kendi ülkelerine baksınlar. Makro ekonomik göstergelerine baksınlar. Avrupa Birliği ortalamasında takibe düşen alacakların oranı yüzde 5.2. Bizde yüzde 3'ün biraz daha üzerinde. İşsizlik oranımız bir miktar yüksek ama, bu aydan itibaren işsizlik ve enflasyon oranında bir düşme eğilimi başlıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından başta Bakan Elvan olmak üzere protokol üyeleri, öğrencilere başarı belgeleri ve altınlarını takdim edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın karşılanması

Katılımcılardan görüntü

Protokol üyelerinden görüntü

Kuran'ı Kerim okunması

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile protokol üyelerinin başarı belgesı ve ödülleri dağıtması

Toplu fotoğraf çekiminden görüntü

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 04'35" BOYUT: 146.80 MB

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN,

===============================================

HAKKARİ"DE ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE İFTAR YEMEĞİ

HAKKARİ'de  şehit yakınları, gazi ve koruyucu aileler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi.

Ordu evinde verilen iftar yemeğine, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Funda Toprak, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Vali Yardımcıları Hasan Ongu, Bekir Abacı, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Aile Sosyal Politikalar Müdürü Mehmet Akif Bildirici bazı kurum amirleri, şehit, gazi ve koruyucu aileler katıldı. İftardan önce Vali Toprak ve Tugay Komutanı Tayanç, masaları tek tek dolaşarak şehit ve gazi aileleriyle yakından ilgilendi. İftarını şehit ve Gazi aileleriyle açan Vali Toprak, yemeğe katılan şehit ve gazi ailelerine teşekkür etti. Vali Toprak yaptığı konuşmada, "Vatanımızın ve milletimizin varlığının devamını, bayrağımızın göklerde dalgalanmasını, özgürlüğümüzün korunmasını ve milletçe refah içinde şerefimizle yaşamamızı sağlayan, bizler için canlarını hiç çekinmeden feda eden şehitlerimiz ve aynı amaçlar uğruna gazilik ünvanına ulaşan kardeşlerimize borçluyuz. Öncelikle şehitlerimizin ruhlarının şad olmasını, gazilerimizin de sağlık ve mutlulukla hayatlarına devam etmelerini yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Şairimiz Mithat Cemal Kontay, "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır" demiştir. Türk ulusunun şanlı tarihi bizlere gurur veren, her zaman övündüğümüz eşsiz destanlar ve zaferlerle doludur. Bu zaferleri bize gazilerimiz ve şehitlerimiz yaşatmışlardır. Vatanımızı ve milletimizi, Türk Devletinin bölünmez bütünlüğünü korumak için vatanın her karışına kanlarını akıtmışlardır. Savaşlarda destanlar yazarak tarihe altın harflerle geçmişlerdir. Şehit ve gazilerimizin hatıralarını yücelterek onlara sahip çıkmalıyız. Böylelikle ulusumuzun gönlünde hak ettikleri yeri alacaklardır. Bu davranış da Türk ulusunun vefa örneklerinin en yücesi olacaktır. Sizler onların bıraktığı en değerli emanetlersiniz. Devletimizin ve milletimizin kalbinde en kıymetli ve en müstesna yerlere sahipsiniz. Devletimiz, sizlerin her türlü ihtiyaç ve sıkıntılarınızın giderilmesi noktasında en yüksek hassasiyetle seferber olunması için sarsılmaz bir iradeye sahiptir Valiliğimizin, her an her koşulda tüm imkanlarıyla yanınızda olacağını ifade ederek, kapılarımızın sizlere sonuna kadar açık olduğunu belirtmek isterim"dedi Daha sonra iftar yemeği yiyilip şehitler için dua okunmasıyla program son buldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

-Ordu evindeki iftar yemeği için gelen Şehit yakınları ve gazileri karşılayan Aile Sosyal Politikalar Müdürü Akif Bildirici

-Vali Toprak ve Komutanın gelişi

-Vali Toprak masaları tek tek dolaşarak şehit yakınları ve gazilerle sohbet etmesi

-Detaylar

-Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz'ün dua okuması

-Dua eden yetkiller ve şehit yakınları

-Vali Toprak'ın konuşması

BOYUT: 247 MB SÜRE: 3 DK 57 SN

Haber: Behçet DALMAZ/HAKKARİ,

================================================

HAKAN ÇELİK: "KİRALIK KONUT BULMAK ZORLAŞIYOR"

HÜRRİYET Emlak Genel Müdürü Hakan Çelik Konya'da basın mensuplarıyla iftar yemeğinde biraraya geldi. Çelik, Konya'nın emlak piyasasının giderek bir cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, Konya'da son 1 yılda kiralık konut fiyatlarında yüzde 20, satılık konut  fiyat oranında ise yüzde 11 oranında bir artış olduğunu söyledi.

Hürriyet Emlak'ın yapısı ve amaçları hakkında basın mensuplarına kısa bilgi veren Hakan Çelik, şunları söyledi:

"Konya'da son bir yılda kiralık konutların fiyatlarında yüzde 20 artış görülürken, satılık konutlarda yüzde 11 oranında artış oldu.  Konya, yoğun olarak göç alan  ve nüfus artışı yaşayan bir il. Emlak sektöründe bir hareketlilik yaşanıyor. Bunda Konya'da yapılan iki projenin etkisi var. Birincisi metro, ikincisi ise çevreyolu projesi. Bu projeler konut fiyatlarında bir tırmanmayı da beraberinde getiriyor. "

KİRALIK KONUT BULMAK ZORLAŞIYOR

Konya'da kiralık konut bulmanın giderek zorlaştığın belirten Çelik, "Konya'nın nüfusu aldığı göçlerle 2 milyonu geçti. Fiyatlr tırmanışta olduğun için kiralık konut bulmak dahada zorlaştı. Nüfus yükseldikçe bütçeye uygun kiralık konut bulabilmekte eskisine göre dahada zor hale geldi. Yükselen fiyatlarla birlikte yatırımcılar Konya'daki emlak ilanlarına daha çok ilgi göstermeye başladı. Öte yandan geçtiğimiz aylardan itibaren pekçok banka tarafından konut faiz oranları düşürüldü. Konut sahibi olmak isteyenler, kiracı olmak yerine konut satın almayı tercih etmeye başladı" dedi.

MERAM'DA EN PAHALI KONUK 6 MİLYON

Konya'da en pahalı ilanların Meram ilçesinde olduğunun da altını çizen Çelik, " Merkez ilçeler baz alındığında hem satılık, hem de kiralık konut, arazi ve ticari gayrimenkul ilanları arasında en pahalı ilanlar Meram ilçesinden çıktı. Satılık ilanlar arasında Meram ilçesinde en pahalı konut 6 milyon, en pahalı arazi ilanı 6 milyon 200 bin, en pahalı ticari gayrimenkul ise 16 milyon lira oldu. Kiralık ilanlar arasında Meram ilçesinde en pahalı konut ilanı 7 bin 500, en pahalı arazi ilanı 20 bin, en pahalı ticari gayrimenkul ilanı ise 150 bin lira oldu." diye konuştu.

Hakan Çelik, Hürriyet Emlaktaki ilanlara ilgininde büyük olduğunu ifade etti.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Hakan Çelik ve iftar yemeğinden detay

-Hakan Çelik açıklama

Haber- Kamera: Tolga YANIK- Hasan DÖNMEZ KONYA,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de Son Bir Haftada 124 Aranan Şüpheli Yakalandı
    11:23 Edirne'de Son Bir Haftada 124 Aranan Şüpheli Yakalandı

    Edirne Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin son bir haftada çeşitli suçlardan aranan 124 şüpheliyi yakaladığını açıkladı. Emniyet ve asayişin sağlanması için çalışmaların devam edeceği belirtildi.

  • Erkenci karpuzda çiftçilerin zorlu mesaisi, ilk hasat Mayıs sonunda bekleniyor
    11:21 Erkenci karpuzda çiftçilerin zorlu mesaisi, ilk hasat Mayıs sonunda bekleniyor

    Hatay'ın Erzin ilçesinde sera yöntemiyle erken olgunlaşan karpuzda çapa mesaisi sürerken, erkenci üründe Mayıs sonunda hasat bekleniyor. Kumun avantajını kullanarak yetiştirilmeyen yerde karpuz yetiştiriliyor. Mayıs sonunda erkenci karpuzda hasadın başlayacağını belirten çiftçi İnce, karpuz fiyatlarının tarla ile market arasında farklılık gösterdiğini ifade etti.

  • Tokat Alpudere Köyünde Kadınlar İçin Dikiş Nakış Kursu Açıldı
    11:21 Tokat Alpudere Köyünde Kadınlar İçin Dikiş Nakış Kursu Açıldı

    Tokat'a 71 kilometre uzaklıkta bulunan Alpudere köyünde, telefon hattı çekmemesi nedeniyle kadınlar evde sıkılıyordu. Köy muhtarı, kaymakam ve ilçe halk eğitim merkezi ile görüşerek dikiş nakış kursu açılmasına karar verdi. Ev işlerini tamamlayan kadınlar, köy konağında açılan kursa katılarak vakitlerini değerlendiriyor. Kurs kapsamında, tahta baskılar ile kumaşları boyama, dikiş ve nakış gibi el işleri öğretiliyor. Kursiyerler, istedikleri her türlü ürünü geliştirme imkanı buluyor.

  • DSİ, Nevşehir'e 2,8 milyar liralık yatırım yaptı
    11:21 DSİ, Nevşehir'e 2,8 milyar liralık yatırım yaptı

    Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, son 21 yılda Nevşehir'e 2 milyar 851 milyon 646 bin lira değerinde 59 tesis inşa ettiklerini bildirdi. Balta, ayrıca kente 3 baraj, 2 gölet ve 8 yeraltı depolaması inşa ederek 50,24 milyon metreküp su depolama hacmine ulaştıklarını ve 4 içme suyu tesisi ile yaklaşık 155 bin 968 kişinin ihtiyacını karşılayacak olan yıllık 5,14 milyon metreküp içme suyu temin ettiklerini belirtti. Ayrıca, 24 taşkın koruma tesisi ile şehir merkezi, 24 yerleşim yeri ve 1200 dekar arazinin taşkın kontrolünü sağladıklarını ve 6 taşkın koruma tesisinin inşaat çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Balta, ayrıca 6 HES Tesisi'nin işletmeye alındığını ve bu tesisler sayesinde yıllık 815 milyon lira katkı sağladıklarını ve 148 bin 750 hanenin enerji ihtiyacını karşıladıklarını söyledi.

  • Kemer Belediye Başkan Adayı Rahman Şeker, turizmi 12 aya yaymayı hedefliyor
    11:20 Kemer Belediye Başkan Adayı Rahman Şeker, turizmi 12 aya yaymayı hedefliyor

    Antalya'nın Kemer ilçesinde Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan adayı Rahman Şeker, turizm odaklı çalışacağını belirterek, deniz, kum ve güneş destinasyonunun yanı sıra tarih, kültür, doğa, sağlık ve spor turizminde ölü sezon dediğimiz kasım ile mart arasında çeşitli etkinlikler düzenleyeceğini söyledi. Şeker, ayrıca Antalya Havalimanı'ndan Kemer'e geliş süresini kısaltmayı, doğal gaz getirerek kış sezonunda maliyeti azaltmayı ve alternatif turizm çeşitliliğini artırmayı hedeflediğini belirtti.

  • Özdemir Asaf'ın 100. Yaşı Yalnızlık Paylaşılmaz Etkinliğiyle Kutlandı
    11:19 Özdemir Asaf'ın 100. Yaşı Yalnızlık Paylaşılmaz Etkinliğiyle Kutlandı

    Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatı şairlerinden Özdemir Asaf'ın 100. yaşı, Yapı Kredi Kültür Sanat'ta düzenlenen 'Yalnızlık Paylaşılmaz' etkinliğiyle kutlandı. Etkinlikte, Özdemir Asaf'ın kendi sesinden dinletilen şiirlerin yanı sıra, sanatçılar tarafından yazılan şiirler müzik eşliğinde seslendirildi.

  • Pınar Karşıyaka Basketbol Süper Ligi'nde ikinci sırada
    11:18 Pınar Karşıyaka Basketbol Süper Ligi'nde ikinci sırada

    Pınar Karşıyaka, bu sezon Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe'den sonra en çok sayı üreten takım oldu. İzmir ekibi, 24 maçta 2 bin 118 sayı atarak, play-off mücadelesi için iyi bir konumda bulunuyor.


Advertisement