Dha Yurt Bülteni-20 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-20

Dha Yurt Bülteni-20

Başbakan Yıldırım: Marmara depreminde büyük bir acziyet ile karşı karşıya kaldık (1) Başbakan Binali Yıldırım, Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştay'ında yaptığı konuşmada, "O gün Türkiye'yi yönetenler kriz yönetiminde fevkalade başarısız oldular.

16.08.2017 19:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yıldırım: Marmara depreminde büyük bir acziyet ile karşı karşıya kaldık (1)

Başbakan Binali Yıldırım, Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştay'ında yaptığı konuşmada,  "O gün Türkiye'yi yönetenler kriz yönetiminde fevkalade başarısız oldular. Bunun bedelini de Türkiye ödedi. Krizi yönetmek yerine onu daha da derinleştirmek suretiyle milletin acısı ikiye katlandı. Marmara depreminde büyük bir acziyet ile karşı karşıya kaldık. Çıplak el ile enkazı kaldırmaya çalışanlar aile bireylerini, komşularını yakınlarını aradılar. Manşetler devletin yetersizliğine, hükümetin acziyetine deprem bölgesinin kaderine terk edildiğine yönelik başlıklar ile doluydu" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Kocaeli'ndeki  Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştay'ında konuştu. Deprem olmadan önce hazırlıkların tamamlanmış olmasının hayati öneme sahip olduğuna vurgu yapan Yıldırım, "O gün Türkiye'yi yönetenler kriz yönetiminde fevkalade başarısız oldular. Bunun bedelini de Türkiye ödedi. Krizi yönetmek yerine onu daha da derinleştirmek suretiyle milletin acısı ikiye katlandı. İlk gün adeta bir can pazarı yaşandı. Marmara depreminde büyük bir acziyet ile karşı karşıya kaldık. Çıplak el ile enkazı kaldırmaya çalışanlar aile bireylerini, komşularını yakınlarını aradılar. Manşetler devletin yetersizliğine, hükümetin acziyetine deprem bölgesinin kaderine terk edildiğine yönelik başlıklar ile doluydu. Benzer acıları zor durumları yaşamamak için bugün hükümet olarak bundan ders almış vaziyette çok ciddi çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

"49 FARKLI İLDE 188 BÖLGEYİ RİSKLİ ALAN OLARAK TANIMLADIK"

Yıldırım, "Türkiye afet müdahale planını da  geliştirdik. Bu plan ile sıfırıncı dakikasında Türkiye'nin ortak  gücü olarak harekete  geçirebileceğimiz bir sistemi tesis ettik. 49 farklı ilde 188 bölgeyi riskli alan olarak tanımladık. Bunu yanında sadece 19 ilde uygulanan yapı denetim sistemini 81,ile yaygınlaştırdık. Biliyoruz ki deprem öldürmez dayanıksız yapılar öldürür" ifadelerini kullandı.

"TOPLAMDA 7 ADET DERİN KUYU SİSMİK İSTASYONUNU KURDUK"

Yıldırım, "Topraklarımızın yüzde 42'si deprem riski altında. Toplamda 7 adet derin kuyu sismik istasyonunu önceden belirlenen yerlere 300 metre derinliğe kurarak anlık veri akışını başlattık" dedi.

Görüntü dökümü

-----------------------

-Yıldırım'ın açıklaması

-Detaylar

Haber:  KOCAELİ,

=================================================

Bakan Eroğlu: PKK kalkınmayı engelliyor (2)

"TUNCELİ'DEKİ ORMAN YANGINI ÖRTÜ YANGINIYDI, HEMEN MÜDEHALE EDİLDİ"

Bingöl'deki temaslarının ardından Tunceli'ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınıyla ilgili sosyal medyada paylaşılan görüntülere tepki gösterdi.

Tunceli'de 29 milyon lira tutarında 19 projenin toplu temel atma törenine katılmak üzere kente gelen Bakan Eroğlu, valilik ziyaretinde ülke gündemi ve yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Buraya müjdelerle geldiğini anlatan Bakan Eroğlu, bu yıl orman köylerindeki 25 aileye 400 bin lira kredi ve hibe desteği vereceklerini söyledi.

29 MİLYON LİRA DEĞERİNDE 19 PROJE

Munzur Vadisi Milli Parkı'nda 4 orman köşkü yapılacağını anlatan Bakan Eroğlu, "Buraya gelirken bir takım müjdelerle geldik. Eli boş gelmek caiz değil. Bizim kültürümüzden yok. Önce 12 müjde vermiştik. Onların hepsini yaptık. Bu sefer 29 milyon lira tutarında 19 müjdeyle geldik. Bunlardan 9 tanesi DSİ'ye ait. 39 bin dekar alanda 150 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Burada bazı yerlere oturma, yürüyüş ve mesire alanları yapacağız. Yol kenarları, mezarlıklar ve birtakım kutsal yerleri ağaçlandırarak, çardak yapacağız. Burada amacımız 585 fidan üretelim, bunları vatandaşlara dağıtmaktır. Bugün temel atma merasiminden sonra vatandaşlara fidan dağıtacağız. Bu yıl orman köylerindeki 25 aileye 400 bin lira kredi ve hibe desteği vereceğiz. Bu yıl yine bir köyde badem, 10 köyde de dut fidanı dikerek vatandaşlara vereceğiz. Munzur Vadisi biliyorsunuz milli park. Buraya dört orman köşkü yaparak, 2018 yılında vatandaşların hizmetine sunacağız. Beğenirlerse, talep olursa sayısını arttıracağız" dedi.

"SANKİ KALİFORNİYA'DAKİ YANGIN ALINMIŞ, BURAYA MONTE EDİLMİŞ"

Bakan Eroğlu, Tunceli kırsalında düzenlenen operasyonlar nedeniyle bazı bölgelerde meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili sosyal medyada paylaşılan görüntülere de tepki gösterdi. Yagına hemen müdehale edildiğini anlatan Bakan Eroğlu, "Orman yangınlarına burada müdahale edildi. Ben de bakınca şaşırdım. Sanki Kaliforniya'daki yangın alınmış, buraya monte edilmiş. Olmaz, bu doğru bir şey değil, yalan. Sadece örtü yangınıydı ve hemen müdahale edildi. ve sadece bakın Gökçek Köyü'ndeki yangın 8.5 hektarlık bir yangın. İzmir'de bizim geçen 700 hektar alan yandı. Kontrol edemiyorsun, rüzgar oluyor. Burada da araçlar gereçler herkes müdahale etmiş. ve sadece örtü yangını idi, meşeler ayakta" diye konuştu.

"HEP BİRLİKTE ORMANIMIZI VE SUYUMUZU KORUYACAĞIZ"

Açıklamasında yanan bölgelerden çekilen fotoğrafları eliyle gösteren Bakan Eroğlu,  şöyle konuştu: "Görüyorsunuz, ağaçlar dimdik ayakta değil mi? Yani Kaliforniya yangınıyla alakası yok. Kaliforniya'da ne kadar alan yandı biliyor musunuz? 500 bin hektar. Burada yanan 8 buçuk hektar. Geyik falan yoktu. Yanan bir şey yok. Küçük bir alan. Biraz insaf sahibi olmak lazım. Orada arkadaşlarımız yangına karşı cansiperane göğsünü siper ediyor, siz burada Kaliforniya yangınını bir görüntü olarak gösteriyorsunuz. Bu etik değil, doğru değil. Dün akşam Cumhurbaşkanımız bile ormanlar yanıyor dedi. siz Kaliforniya yangını gösterirseniz. Ormanlar 80 milyonun ortak malıdır, Türkiye'nin akciğerleridir. Orman, su olmazsa Türkiye çöl olur. Bu yüzden hep birlikte ormanımızı ve suyumuzu koruyacağız. Orman varlığımız son 14 yılda 1,5 milyon hektar yani 15 milyon dekar artmış durumda."  PKK'lı teröristlerce Hozat İlçesi'nde yakılan arazözün fotoğraflarını da gösteren Eroğlu, geçen yıl çıkan yangına müdahale için giden arazözlerin teröristlerce yakıldığını ifade ederek,"Biz, 'yansın, boş ver' demedik, yenisini hemen gönderdik. Dolayısıyla burada ormanın, vatandaşın düşmanı bir terör örgütü var. Bizim emniyet teşkilatımız buradaki insanın malını, canını, namusunu korumak için orada mücadele ediyor, can veriyor. Görüyorsunuz, yangın söndürmeye giden arazözü yaktılar" diye konuştu. Bakan Eroğlu, Tunceli'deki temaslarının ardından Elazığ'a gitmek üzere kentten ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Bakan'ın valiliğe gelişi

-Bakanın karşılanması

-Valilik binasında açıklamaları

-Açıklamada, fotoğrafları göstermesi

-Temel atma töreninden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: TUNCELİ,

=================================================

MHP 10 yıl aradan sonra Hakkari'de parti binası açtı

HAKKARİ'de partisinin il binası açılışında konuşan MHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Hakkari ve Şırnak illerinin ilçe statüsüne düşürülmesinin yanlış olduğunu söyledi. Akçay, "İnanıyorum ki, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendi de bu hassasiyete kayıtsız kalmayacaktır" dedi.

MHP, Hakkari'de 10 yıl aradan sonra parti teşkilatı kurup binası açtı. Açılışa MHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Erkan Akçay, bazı MYK üyeleri, İstanbul, Muş, Şırnak, Siirt, Van il ve ilçe başkanları katıldı.Bulvar Caddesi'nde bir binanın 7. katında hizmete açılan MHP il binasının açılışını yapan MHP Grup Başkan Vekili Akçay, kendisini karşılamaya gelen Hakkarililerle tek tek tokalaşıp sohbet etti. 10 yıl aradan sonra MHP İl Başkanlığına atanan Fatih Özbek, açılışa katılan herkese teşekkür etti. Açılışta konuşan MHP Grup Başkan Vekili Akçay kendilerine sevgiyle ve geleneksel konukseverliğiyle ev sahipliği yapan Hakkarililere teşekkür ederek konuşmasına başladı. Akçay şöyle konuştu: "MHP Genel Başkanı liderimiz sayın Devlet Bahçeli'nin bütün Hakkarili kardeşlerimize gönül dolusu selamlarını, sevgilerini ve muhabbetlerini getirdim. Şu anda liderimizin aklı, fikri, gönlü de Hakkari ile, sizlerle ve bizlerle birliktedir. Çünkü Hakkari vatandır. Hakkarili aziz vatanın asil evlatlarıdır. Ben de bir Manisa Milletvekili olarak diyorum ki, Hakkari Manisa'dır, Manisa Hakkari'dir. Hakkari, İstanbul'dur, Hakkari Ankara'dır. Bu düşüncelerle bugün MHP il binamızın açılışı vesilesiyle Hakkarili vatandaşlarımızla kucaklaşmaya, kaynaşmaya, hemhal olmaya, dertleşmeye, dert ortağı olmaya geldik. MHP grubu olarak da Hakkari il ilgili yaptığımız çalışmalarla ilgili hazırladığımız raporları da il başkanımıza takdim edeceğiz.Bunu belki bir başlangıç olarak sayabiliriz. Bundan sonra da MHP Türkiye Büyük Millet Meclisi grubu olarak Hakkari'nin sorunları, bu sorunların çözümüne ilişkin çalışmaları 1 Ekimden itibaren Meclis açıldığından itibaren ele alacağımızı buradan belirtmek istiyorum."

'MHP'NİN NABZI HAKKARİ'DE ATMAKTADIR'

Akçay, MHP'nin nabzının Hakkari'de  attığını, Hakkari için attığını kentin dertlerini bildiklerini, çözüm için gayret gösterdiklerini söyledi. Akçay, "Bu ocağımıza, partimize bütün Hakkarili hemşerilerimizi bekliyoruz. İl binamız bütün Hakkarili vatandaşlarımıza, herkese açıktır. MHP bir millet ocağıdır. Bu ocakta sevgi, saygı, arkadaşlık, kardeşlik, dostluk, dayanışma, dert ortaklığı vardır. Hakkari dertlidir. Hakkarilinin dertlerini biliyoruz. Hangisini sayalım. Derdi veren Allah dermanı da verir. Elbette Hakkari'nin dertlerine dermanı da vardır ve bu derman yerine gelecektir. Hakkarili vatandaşlarımız huzur istiyor, iş ve AŞ istiyor. Durduk yerde dert birden fazla iken yeni dertler de açılmasını istemiyoruz" dedi. Hakkari ve Şırnak illerinin ilçe statüsüne getirilmesi meselesinin şu anda acil ve öncelikli meseleleri olduğunu belirten Akçay bu durumun vatandaşlarda ciddi üzüntüye neden olduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Binaya asılan Türk bayrakları ve MHP amblemleri

-MHP il binası açılışını yapan MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay

-Partililerden detaylar

-MHP il Başkanı Fatih Özbek'in kısa konuşması

-MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay'ın konuşmasından genel ve detaylar

-MHP Grup Başkan vekili parti binası önünde çocuklarala sohbet etmesi

-Partililerle bozkurt işareti yapması

-Esnaf ziyaretinden genel ve detaylar

-TSO ile toplantıda esnaf ve STK'larla bir araya gelmesi

Haber: Behçet DALMAZ/HAKKARİ,

BOYUT: 514 MB,SÜRE: 7 DK 51 SN

==============================================

Sanık Tuğamiral Kızılelma kendini benzinciye benzetti (3)

ERDOĞAN'IN AVUKATI KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari, 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 43'ü tutuklu 47 şüphelinin yargılanmasına devam edildi. Duruşmada söz alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Halit Çokan, sanıklar Davut Uçum ve Gökhan Güçlü'nün avukatı Deniz Akbulut'un tutuklanmasıyla ilgili açıklama yaptı. Avukat Halit Çokan, "Deniz Akbulut, sanıkların müdafiliğini savunmasını yaptığı için değil, FETÖ'nün sivil imamına kuryelik yaptığı iddiası ve ByLock kullandığı için tutuklanmıştır" dedi.

HELİKOPTER TEKNİSYENİ SAVUNMA YAPTI

Tekrar başlanan duruşmada ise helikopter teknisyenlerinden Murat Gösterit savunmasını yaptı. Çiğli'de yaşananları anlatan Murat Gösterit, "Zeki Göçmen, Haydar Murat Özden ve bana telefonlarımızı kapatmasızı istedi. Bu bana anormal gelmedi, daha önce de bu tür uyarılar geliyordu. Burada Zeki Albay'a 'Uçuşla ilgili bilgi vermediniz' dedim. O da bana 'Emirleri yapıyoruz' dedi. Bunun üzerine ben de 'Komutanım yanlış bir yapmıyoruz değil mi?' diye sordum. Zeki Albay da bana 'Murat sen ne diyorsun, kulaklığını çıkar komutanına ver' dedi. Bu sırada Gökhan Şahin Sönmezateş, yanımıza geldi ve 'Ne oluyor' diye sordu. Aynı soruyu ona da sordum. O da 'Yanlış bir şey yok. Komutanların dediğini yapıyoruz. Endişelenecek bir şey yok' diyince rahatladım" dedi. Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ ise sanık Murat Gösterit'e, "Yanlış bir şey mi yapıyoruz demişsin. Neden bu soruyu sorma ihtiyacı duydun?' dedi. Bu soruya Murat Gösterit de "Bir planlama var ve bize bilgi verilmiyor. Ben de askeri personelim benim bilmemde ne sakınca olabilir ki, neden söylemiyor. Bu durumu doğru soru, yanlış üslup diye niteliyorum" yanıtını vedi. Marmaris'e suikast timini bıraktıktan sonra Imsık üssünde, kendilerine yakıt verilmemesi üzerine Albay Zeki Göçmen'in kendilerine yakıt koymayı bilip bilmedikleri yönünde soru sorduğunu da anlatan Murat Gösterit, "Yakıt ikmalini uzmanların yapması gerekir dedik. Bunun üzerine Zeki Albay'da 'Tamam o zaman' dedi. Bir süre sonra aynı yere Sikorsky geldi. 'İzmir'e dönüyoruz' dediler. Biz de o helikoptere geçtik. İzmir'e gittik. Bize kimse ülkede olanları anlatmadı. Çiğli'de indikten sonra yanımıza gelip bize gözaltına alacaklarını ve polise teslim edeceklerini söylediler. Ben de telefonumdan dayımı aradım. 'Darbe olmuş, bizi bir işe karıştırdılar, bizi polise teslim edeceklermiş' dedim. Sonra da telefonla konuşturmadılar bizi polise teslim ettiler" dedi. Kendi yakınlarında da darbeye direndiği için gazi olanlarını bulunduğunu ifade eden Murat Gösterit, "Ne darbeciyim ne de FETÖ'cüyüm" dedi. Murat Gösterit'in ifadesini tamamlamasından sonra Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, duruşmayı yarına erteledi.

Haber : MUĞLA,

==============================================

Kars'ta park halindeki minibüs yandı

KARS'ta İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait resmi plakalı minibüs, park halindeyken yandı.

Ortakapı Mahallesinin Ordu Caddesi üzerinde bulunan İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait bahçe içerisinde park halinde duran 36 AT 372 plakalı resmi minibüsten dumanlar yükselmeye başladı. Bugün akşam saatlerinde minibüsten  dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar, İtfaiyeye durumu bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri motor kısmından alev alan minibüse müdahale etti. Yangın büyümeden söndürüldü. Yangının minibüsün elektrik aksamından çıktığı üzerinde duruluyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Minibüsten çıkan dumanlar

İtfaiyenin müdahalesi

Detaylar

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK/ KARS,

126 MB – 1 DK 45 SN

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çin, Görme Engelli İnsanların Yardımına Koşan Robot Rehber Köpek Geliştirdi
    16:35 Çin, Görme Engelli İnsanların Yardımına Koşan Robot Rehber Köpek Geliştirdi

    Çin'de geliştirilen yapay zeka destekli robot rehber köpek, görme engelli insanların hayatını kolaylaştırmak için tasarlandı. İnsan talimatlarını anlayabilen, sohbet edebilen ve rehberlik yapabilen bu robot köpek, görme engelli insanların yaşam kalitesini artırabilir.

  • vivo V30 ile gelen pil sağlığı garantisi her şeyi değiştirecek
    16:35 vivo V30 ile gelen pil sağlığı garantisi her şeyi değiştirecek

    Akıllı telefonlar günlük yaşamımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ancak sürekli kullanım pil ömrünü olumsuz etkileyebiliyor. vivo V30 modeli, kullanıcılara dört yıl boyunca pil sağlığı garantisi sunuyor ve pil sağlığı yüzde 80'in altına düştüğünde ücretsiz pil değişimi hakkı tanıyor. Ayrıca, uzun ömürlü bir pil, iki kat pil ömrü, yenilikçi pil malzemeleri ve güvenlik ile kalite kontrollerini birleştiriyor. vivo V30 ayrıca Süper Pil Tasarrufu ve BlueVolt teknolojileri ile kesintisiz bir deneyim sunuyor. Pil sağlığı takip fonksiyonu sayesinde kullanıcılar pil sağlığını kontrol edebiliyor ve kullanım kolaylığı ve güvenilirlik sunuyor.

  • Ünlü Sanatçı Onur Akın, Uzun Süre Sonra CHP Mitinginde Sahne Alacak
    16:35 Ünlü Sanatçı Onur Akın, Uzun Süre Sonra CHP Mitinginde Sahne Alacak

    CHP'den milletvekili adayı gösterilmemesi üzerine siyaseti bıraktığını açıklayan Onur Akın, CHP mitinginde şarkılar söyleyecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü'nün konuşacağı mitingde Onur Akın sahne alacak. Daha önce siyasette vefa görmediğini belirten sanatçı, 2009 yılından bu yana CHP için beste yapmıştı.

  • SpaceX Starship Enkaz Parçaları eBay'de Satışa Çıktı
    16:35 SpaceX Starship Enkaz Parçaları eBay'de Satışa Çıktı

    Elon Musk'ın özel uzay şirketi SpaceX, Starship'in ilk iki test uçuşunda fırlatma araçlarını kaybetti. Şimdi bu patlamalardan kalan enkaz parçaları, eBay alışveriş sitesinde binlerce dolara satılıyor ve SpaceX, uzay aracını geri almak konusunda gevşek bir tutum sergiliyor. Bir eBay satıcısı, şirketin son fırlatma girişiminden kalan bir karo parçasını 'South Padre Adası'ndaki mendireklerin sonunda sudan yüzerken bulduğunu' söyledi. SpaceX'e 'enkaz bildirme sıcak hattı ve e-postası' üzerinden bilgi verdikten sonra şirket, satıcıya 'parçaları kendilerine göndermeyi ya da tutmayı' seçebileceğini söyledi. SpaceX Starship, patlamalarıyla ve çarpıcı paslanmaz çelik dış görünümüyle tanınıyor, ancak roketin alt kısmı ısı kalkanı olarak 18 bin siyah silika bazlı altıgen karo ile kaplı. Bu yeniden kullanılabilir karolar 2 bin 500 derece üzerindeki sıcaklıklara dayanacak şekilde tasarlanmış, bu nedenle roketler patladığında sağlam kalması bekleniyordu. Karoların kendileri maddi bir değere sahip değil ve esas olarak hatıra olarak değerlendiriliyor. SpaceX, NASA ile büyük sözleşmeleri olan başarılı bir işletme olsa da, şirket henüz Musk'ın şirket için belirlediği hırslı hedeflerin hiçbirine ulaşmadı ve ulusal uzay programlarının hatırladığı başarılara erişemedi. Yetkililerin bu parçalara sahip çıkamaması sonucu, bu enkaz parçalarını bulan kişiler eBay alışveriş sitesinde satışa çıkardı.

  • Volvo, Son Dizel Motorlu Otomobilini Üretti
    16:35 Volvo, Son Dizel Motorlu Otomobilini Üretti

    İsveç asıllı otomobil üreticisi Volvo, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada artık dizel motorlu otomobiller üretmeyeceğini belirtmişti. Şirketin Torslanda fabrikasında üretilen son dizel motorlu Volvo otomobilin modeli ise XC90 oldu. Volvo, gelecek yıllarda tüm satışlarını elektrikli otomobillerle gerçekleştirmeyi hedefliyor.

  • Samsun'da Uyuşturucu Operasyonu: 7 Kişi Yakalandı
    16:34 Samsun'da Uyuşturucu Operasyonu: 7 Kişi Yakalandı

    Samsun'un İlkadım, Atakum ve Bafra ilçelerinde düzenlenen operasyonda, uyuşturucuyla mücadele kapsamında 7 kişi yakalandı. Operasyonda, sentetik ecza hap, sentetik uyuşturucu, kokain, ruhsatsız tabanca ve tüfekler ile mermiler ele geçirildi. Yakalananlar arasında, uyuşturucu madde kullanmak suçundan hapis cezası bulunan 1 kişi ve 4'ü suça sürüklenen çocuklar da bulunuyor. Gözaltına alınanlar emniyet müdürlüğüne götürüldü.

  • Akıllı tesiste fide yetiştiriciliğinin çeşitli görüntüleri
    16:34 Akıllı tesiste fide yetiştiriciliğinin çeşitli görüntüleri

    Çin'in Qingyuan kentindeki akıllı bir tesiste çekilen görüntüler, modern teknolojilerin fide yetiştiriciliğine nasıl destek olduğunu gözler önüne seriyor. Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Qingyuan'dan bildiriyor. (XHTV)

  • Madonna, Brezilya'daki Son Konserini Ücretsiz Verecek
    16:34 Madonna, Brezilya'daki Son Konserini Ücretsiz Verecek

    Dünyaca ünlü şarkıcı Madonna, turne provasında geçirdiği ciddi bakteriyel enfeksiyonun ardından yoğun bakıma kaldırılmıştı. Uzun bir tedavi sürecinin ardından dünya turnesine devam eden Madonna, Brezilya'nın Rio de Janerio şehrinde vereceği son konserin ücretsiz olacağını duyurdu. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde Los Angeles'taki konserindeki bir olayla da gündeme gelen Madonna, oturan bir dinleyiciye yönelik yaptığı hareketle sosyal medyada tepki çekti.

  • Xiaomi, Redmi Note 13 Turbo Modelini Tanıtacak
    16:34 Xiaomi, Redmi Note 13 Turbo Modelini Tanıtacak

    Xiaomi, Redmi Note 13 serisine yeni bir model ekleyerek Redmi Note 13 Turbo'yu tanıtacak. Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 işlemcisiyle güçlendirilen telefonun tasarımı da sızdırıldı. Delikli OLED ekran ve çıkıntılı güç tuşu gibi özelliklere sahip olan cihazın küresel olarak POCO F6 Pro adıyla piyasaya sürülmesi bekleniyor.

  • Samsung Galaxy C55 Özellikleri ve Beklentileri
    16:34 Samsung Galaxy C55 Özellikleri ve Beklentileri

    Samsung, yedi yıl sonra ilk defa Galaxy C serisi için bir telefon çıkaracak. Galaxy C55, Snapdragon 7 Gen 1 işlemci ve düşük performanslı özelliklerle kullanıcılara sunulacak. Telefonun tanıtım ve satış tarihi henüz bilinmiyor.

  • Türkiye'nin güneş enerjisi kurulu gücü 12 bin MW'ı aştı!
    16:34 Türkiye'nin güneş enerjisi kurulu gücü 12 bin MW'ı aştı!

    Türkiye, güneş enerjisi alanında önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Güneş enerjisi kurulu gücü ilk defa 12 bin megawatt (MW) seviyesini aşarak 12 bin 425 MW'a ulaştı. Aynı zamanda, yenilenebilir enerjinin elektrik üretimindeki payı son iki aydır yüzde 51'in üzerinde gerçekleşti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yenilenebilir enerjinin Türkiye'nin enerjide tam bağımsızlığının anahtarı olacağını vurgulayarak, 2035 yılına kadar her yıl 5 bin MW'lık kurulu güç artışı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement