Dha Yurt Bülteni - 22 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 22

Azez'de TSK konvoyuna saldırı: 1 şehit, 3 yaralı (2)ŞEHİT ASKER TÖRENLE MEMLEKETİ'NE UĞURLANDISuriye'nin Azez kentinde, üs bölgesine giden Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) konvoyuna PKK/PYD'li teröristler tarafından düzenlenen havanlı saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Yalçın Koca...

30.04.2019 22:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azez'de TSK konvoyuna saldırı: 1 şehit, 3 yaralı (2)

ŞEHİT ASKER TÖRENLE MEMLEKETİ'NE UĞURLANDI

Suriye'nin Azez kentinde, üs bölgesine giden Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) konvoyuna PKK/PYD'li teröristler tarafından düzenlenen havanlı saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Yalçın Koca için Gaziantep Havalimanı'nda tören düzenlendi.

Törene Gaziantep Valisi Davut Gül, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şefik Atak, kamu kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda asker katıldı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu Kilis'ten karayolu ile havalimanına getirildi. Şehit Koca'nın özgeçmişinin okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından il müftülüğü görevlisi tarafından dua okundu. Törenin ardından şehit Koca'nın cenazesi Türk Hava Kuvvetleri'ne ait CN235 tipi hafif nakliye uçağı ile memleketi Çankırı'ya götürülmek üzere yola çıktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

(Canlı Yayın)

Cenaze aracından şehidin alınışı

Askerlar

Dua okunması

Protokol

Şehidin uçağa konulması

Uçağın Hareket etmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Eyyüp BURUN - Kadir GÜNEŞ/ GAZİANTEP,

=====================================

TSK ve ÖSO unsurlarına PKK/PYD'li teröristlerden saldırı: 4'ü Türk askeri 7 yaralı

FIRAT Kalkanı Harekatı Bölgesi'nde, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarının bulunduğu bölgeye terör örgütü PKK/PYD'li teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 4 Türk askeri ile 3 ÖSO mensubu yaralandı.

PKK/PYD terör örgütü tarafından Suriye'de görevli Türk askerleri personeli ve ÖSO mensuplarının bulunduğu bölgeye havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 4 Türk askeri ile 3 ÖSO mensubu yaralandı. Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan 4 Türk askeri, yapılan müdahalenin ardından helikopterlerle çevre illerdeki hastanelere gönderildi. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Ambulasların gelişi

Acilden görüntü

Alınan tedbirler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU/ KİLİS,

=============================

Kilis'teki askeri birlikler sınıra konuşlandı

KİLİS'te görevli zırhlı askeri birlikler, takviye amaçlı sınır bölgesine konuşlandı.

Kilis merkez ve ilçelerde görevli topçu bataryaları ile zırhlı araçlar ve askeri personel sınır hattına hareket etti. Ardından konvoydaki araç ve personel, sınır hattı boyunca konuşlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Askeri  konvoyun hareket etmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU/ KİLİS,

=============================

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Venezuela'daki darbe girişimini kınıyoruz

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela'daki darbe girişimi hakkında açıklama yaparak, "Darbelerle mücadele etmiş, darbelerin yarattığı olumsuz sonuçları yaşamış bir ülke olarak, Venezuela'daki darbe girişimini kınıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Venezuela'daki darbe girişimini kınadı. Erdoğan, ülkelerin nasıl yönetileceğinin ancak demokratik seçimlerle belirlenebileceğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Halkın egemen olduğu, Başkanının seçimle iş başına geldiği Venezuela'ya postmodern bir koloni valisi atama gayreti içinde olanlar bilmelidir ki, bir ülkenin nasıl yönetileceği ancak demokratik seçimlerle belirlenebilir. Darbelerle mücadele etmiş, darbelerin yarattığı olumsuz sonuçları yaşamış bir ülke olarak, Venezuela'daki darbe girişimini kınıyoruz. Tüm dünya Venezuela'da halkın demokratik tercihlerine saygı duymak zorundadır."

Haber: Caner ÜNVER/ ANKARA,

==================

Kedi evini yakan şüpheli yakalandı

İZMİR'in Karşıyaka ilçesindeki parkta bulunan kedi evinin, içinde kedi varken yakılmasıyla ilgili bir şüpheli gözaltına alındı. Şüphelinin ifadesinde ısınmak için yaktıkları ateşin kedi evine sıçradığını söylediği öğrenildi.

Geçen pazar sabahı Yalı Mahallesi Sedat Kahraman Parkı'nda yürüyüş yapan kişiler, buradaki kedi evinin yakıldığını fark etti. Kedi evinin içinde bir kedinin de yanarak öldüğünü gören mahalle sakinleri, durumu polise bildirdi. Ekipler, park çevresindeki güvenlik kameralarını incelemeye alarak görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda şüpheli iki kişiyi yakalamak için çalışma başlattı. Görüntülerden şüphelilerin belirlenmesi üzerine ekipler harekete geçti. Garsonluk yaptığı öğrenilen M.A. (25) gözaltına alınırken, diğer şüpheli B.B.'nin ise dün akşam başka bir suçtan dolayı yakalanarak tutuklandığı belirtildi. M.A.'nın emniyetteki ifadesinde olay gecesi parkta alkol aldıklarını, arkadaşının ısınmak amacıyla sandalye yaktığını ve ateşin kedi evine sıçradığını söylediği ifade edildi.

FOTOGRAFLI

Haber: Mehmet CANDAN/ İZMİR,

=====================

Taciz iddiası ilçeyi karıştırdı (2)

TUTUKLANDI

Ardahan'ın Göle ilçesinde, 8 yaşındaki kız çocuğu E.Y.'ye sözlü tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Sümmani Çetin (50), sevk edildiği adliyede savcılık sorgusunun ardından  çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Haber: ARDAHAN,

===================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 22 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Özgür Karabat:
    15:20 Özgür Karabat: "İşinize Gelince Faiz Haram Diyorsunuz. Çiftçiden Alınca mı Helal Oluyor?"

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, AKP'nin çiftçilere verilen Çiftçi Destek Kredilerini esnek faize çevirdiğini ve çiftçilerin yüksek faizle mağdur olduğunu belirtti. Karabat, AKP'nin çiftçilere yönelik tutarsız politikalarını eleştirdi.

  • Amasya'da durdurulan tırda 40 kaçak göçmen bulundu
    15:20 Amasya'da durdurulan tırda 40 kaçak göçmen bulundu

    Amasya'da polis tarafından durdurulan mercimek yüklü tırdan Afganistan uyruklu 40 kaçak göçmen çıktı. Tırın sürücüsü gözaltına alındı.

  • İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Havza'da destek istedi
    15:19 İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Havza'da destek istedi

    İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Samsun'un Havza ilçesinde İYİ Parti Havza Belediye Başkan adayı Safi Gökçe ile birlikte esnaf ziyaretinde bulunarak, 31 Mart seçimleri için destek istedi. Usta, seçimlerin yerel yönetimlerin performansının değerlendirileceği bir hesap görme günü olduğunu belirterek, Havza'da yapılan anketlerde adayları Safi Gökçe'nin Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayıyla başa baş gittiğini söyledi ve hemşehrilerinin tercihinin İYİ Parti'den yana olacağına inandığını ifade etti.

  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi. Yarka, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi.


Advertisement