Dha Yurt Bülteni-22 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-22

Dha Yurt Bülteni-22

Diyarbakır Havalimanı uçuşlara kapatıldı DİYARBAKIR Havalimanı, pist aydınlatma sisteminde yaşanan arıza nedeniyle tüm uçuşlara kapatıldı.

16.08.2017 21:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Havalimanı uçuşlara kapatıldı

DİYARBAKIR Havalimanı, pist aydınlatma sisteminde yaşanan arıza nedeniyle tüm uçuşlara kapatıldı. Diyarbakır'a gelen uçaklar, Elazığ Havalimanı'na yönlendirildi.

Diyarbakır Havalimanı'nda bugün akşam saatlerinde pist aydınlatma sisteminde arıza meydana geldi. Arıza nedeniyle havalimanı, uçuşlara kapatıldı. Antalya- Diyarbakır ve İstanbul- Diyarbakır seferini yapan 2 yolcu uçağı, yaşanan arıza nedeniyle Elazığ Havalimanı'na yönlendirildi. İstanbul-Diyarbakır ve Ankara-Diyarbakır seferleri de karşılıklı olarak iptal edildi.  Arızanın giderilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Havalimanındaki  yolcular

-genel ve detay

Haber: DİYARBAKIR,

========================================

Operasyon halindeki askerlerin üzerine yıldırım düştü: 2 asker yaralı

TUNCELİ Kutu Deresi bölgesinde operasyon halindeki askerlerin üzerine yıldırım düşmesi sonucu 2 asker yaralandı.

Tunceli Kutu Deresi bölgesinde çok sayıda özel eğitimli askerlerin yürüttüğü operasyon kapsamında, arazi arama-tarama faaliyeti yürütün askeri timin üzerine bugün akşam saatlerinde yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi sonucu biri ağır 2 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Elazığ'a getirilerek Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Askerlerden birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Haber: TUNCELİ,

=========================================

Başbakan Yıldırım: Marmara depreminde büyük bir acziyet ile karşı karşıya kaldık (3)

KAZIK GİBİ BİNALARI GÖĞÜN ÜZERİNE ÇIKARMANIN LÜZUMU YOK

Başbakan Binali Yıldırım, Gölcük Denizevler Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Yıldırım depremde ciddi bedel ödemiş bir ülke olarak gelecekteki tehlikelere karşı tedbirli olmak mecburiyetinde olduğumuzu belirterek, "Acı bir tecrübe yaşadık. Vatandaşlarımızın depremden ziyade kalitesiz yapılar ölümüne sebep oldu. Biz de hükümet olarak bu işin üzerine gittik. Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu hayata geçirdik. Uygulamada gördük ki bu yeterli değil. Bazı değişiklikler gerekiyor. Amacımız tehlike altında afet riski altında bulunan alanları dönüştürülmesi ve daha sağlıklı yapıların hayata geçirilmesidir. Bu konuda yapı denetim uygulamasını da 19 vilayetten 81 vilayete yaygınlaştırdık. Birinci işimiz insanımızın can güvenliğidir. Depremde canı yanmış, ciddi bedel ödemiş bir ülke olarak gelecekteki tehlikelere karşı tedbirli olmak mecburiyetindeyiz. Bu inanç ve kararlılıkla şehirlerimizi afete hazır hale getirmek için özel sektör ilgili bakanlıklarımızla el ele çalışıyoruz" dedi.

Aktif fay hatları üzerinde bulunan bir ülke olduğumuzu belirten Yıldırım, "Deprem ne zaman gelecek diye hesap yapmak yerine hazırlıklı olmak lazım. Türkiye vatandaşlarına deprem sonrasında el uzatmaktan aciz olan bir anlayıştan bugün depreme öncesinden hazırlık yapan bir yönetime ulaştı. Görevimiz daha sağlam şehirler inşa etmek ve bir daha böyle acıların yaşanmasının önüne geçmek. Türkiye Ak Parti ile yaşadığı dönüşümü sadece ekonomide siyasette değil, aynı zamanda şehircilikte de gerçekleştiriyor. Şehirlerimizi güzelleştirip standardını yükseltiyoruz. Diğer yandan da afetlere dayanıklı şehirler inşa ederken yaşanabilir hale getiriyoruz. Kazık gibi binaları göğün üzerine çıkarmanın lüzumu yok. Daha az katlı, daha yaşanılabilir bir proje ile konut yapımlarına öncelik ve önem veriyoruz. Yollar, kanalizasyonlar, yeşil alanlar konusunda proje geliştiricileri ve belediyelerimizin çok daha hassas olmasına özen gösteriyoruz. Şehirlerimizi çevre bilinci ile kurmak çok önemli. Bir afat anında eğer yatay yapılaşma varsa orada can kaybı, mal kaybı çok daha az oluyor. Bunu o zaman da gördük" diye konuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise, "İnsanoğlu tabiat ile içiçe yaşıyor. Ancak tabiatın kendine has kuralları var. Bir denge üzerine oturmuş. Bizim insan olarak kuralları çok iyi bilmemiz gerekiyor. Onu değiştiremeyiz. Bir deprem ülkesiyiz ve bunu bilmeliyiz. Yılda 500 bin konutu dönüştüreceğiz. 10 yılda 7.5 milyon konutu değiştireceğiz. İstanbul başta olmak üzere bütün şehirlerimize Türkiye'yi önümüzdeki yıllarda olabilecek depremlere karşı hazır hale getirmeliyiz " dedi. Başbakan Yıldırım daha sonra bakanlar ve milletvekilleriyle butona basarak temeli attı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Ergün AYAZ-Faruk KIYAK/BAŞİSKELE(Kocaeli),

=======================================

Park halindeyken hareket eden otomobil yayalara çarptı: 3 yaralı

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde sürücüsünün park ederken el freni çekmeyi unuttuğu otomobil hareket ederek, yolda yürüyen 1'i çocuk 3 kişiye çarptı. Hastaneye götürülen yaralılardan 2'sinin durumu ağır.

Olay, saat 19.00 sıralarında İstiklal Mahallesi'nde meydana geldi. 07 US 660 plakalı otomobilini evinin önüne park eden Mustafa D. iddiaya göre el frenini çekmeyi unuttu. Bir süre sonra kendiliğinden hareket eden otomobil o sırada yolda yürüyen 41 yaşındaki Emine Kızıltaş, 43 yaşındaki Emine Bahçe ve 6 yaşındaki Cansu Bahçe'ye çarparak altına aldı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ve sağlık ekipleri çevredekilerin yardımıyla aracın altındaki yaralıları çıkardı. Ambulansla hastaneye götürülen Cansu Bahçe ve Emine Kızıltaş'ın durumunun ağır olduğu, Emine Bahçe'nin ise hafif yaralı olduğu belirtildi. Otomobilin sahibi Mustafa D. ifadesi için polis merkezine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Olay yerindeki ambulans,

-Yakınlarının ağıtları

Otomobilden genel ve detay görüntüler

31.4 MB/00.59

HABER- KAMERA: Yücel BULUT/GAZİPAŞA (Antalya),

===========================================

Denizde kayboldu sandılar teknede çıktı

SİNOP'da denize giren 35 yaşındaki Ömer Faruk Yalçın'ın geri dönmeyince yakınları kayıp başvurusunda bulunarak yardım istedi. Denizde arama ve kurtarma çalışmaları başlatıldı. ancan gencin yüzerken bir arkadaşının teknesini görüp bindiği rtaya çıktı. Yalçın'ın karaya çıkıtğında kendi cep telefonunu araması üzerine arama kurtarma çalışmalarına da son verildi.

Sinop'ta bu gün meydana gelen olayda iddiaya göre Ankara'dan tatil için memleketine gelen Ömer Faruk Yalçın, serinlemek için babası ve akrabalarıyla birlikte TOKİ mevkiinde denizi gitti. Denize giren Yalçın, bir süre sonra kıyaya geri dönmeyince yakınları suda kaybolduğunu sanarak polisi arayıp yardım istedi. Bunun üzerine olay yerine gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri denizde arama çalışması başlattı. Ancak bir sonuç alınamadı. Arama çalışmaları devam ederken Yalçın'ın cep telefonuna gelen çağrı yakınlarını şaşkına çevirdi. Kendi telefonunu arayan Yalçın, denizde yüzerken teknesinde balık tutun bir arkadaşını gördüğünü bunun üzerine tekneye benerek oradan ayrıldığını ardındanyuvam mevkiinde kıyıya çıktığını belirterek yakınlarının kendisini buradan almasını istedi. Gelen telefon üzerine Ömer Faruk yalçın'ın suda kaybolmadığı anlaşılınca arama ve kurtarma çalışmalarına son verildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Arama ve kurtarma çalışmalarından detay

(SÜRE: 7.11 Dk) (BOYUT: 327 MB)

Haber-Kamera: İbrahim ASLAN/SİNOP,

============================================

Kırşehir'deki patlamada yaralanan işçi, tedavi gördüğü Ankara'daki hastanede öldü

KIRŞEHİR'de, 29 Temmuz tarihinde kanalizasyon hattındaki gazın patlaması sonucu, sokakta telefon hatlarını kontrol ederken ağır yaralanan işçilerden Murat Kapar, tedavi gördüğü Ankara Gülhane Tıp Akademisi'nde hayatını kaybetti. Kapar'ın cenazesi bugün getirildiği memleketi Mardin'in Derik İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

29 Temmuz tarihinde Kırşehir Aşıkpaşa Mahallesi'ndeki Şehit Mustafa Şen Caddesi 13'üncü Sokakta kanalizasyonda biriken gazların patlaması sonu, aynı sokakta telefon hatlarını kontrol eden telekom görevlisi 2 işçi, yaralandı. Telekom'a ait iletim hatlarında, teşeron firmaya bağlı olarak çalışan 2 işçiden durumu ağır olan Murat Kapar, Ankara Gülhane Tıp Akademisi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. İki hafta boyunca tedevi gördüğü hastanedeki doktorların tüm çabasına rağmen Murat Kapar, bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Uçakla Diyarbakır'a getirilen Kapar'ın cenazesi, daha sonra öğlen saatlerinde memleketi Mardin'in Derik İlçesi'ne getirildi. Burada dini vecibeleri yerine getirilen Kapar'ın cenazesi, akşam saatlerinde Cevizpınar Mahallesi'ndeki Aile Mezarlığı'nda yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Ceset, cenaze aracından indirilirken

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin),

===========================================

Kayseri'de 272 kilo kubar esrar yakalandı

MARDİN Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kayseri Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı ortak çalışması sonucu 272 kilo kubar esrar ele geçirildi.

Mardin Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından planlı dosya kapsamında takip edilen A.E (54) ve O.E'nin (52) Mardin'den yükledikleri kubar esrarları batı illerine götürecekleri bilgisi üzerine Kayseri Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile ortaklaşa çalışma yapıldı. Şüpheliler yapılan operasyon kapsamında Kayseri-Ankara yolu üzerinde kullandıkları 2 araçla durduruldu. Narkotik dedektör köpeği KAMA ile yapılan aramada kamyonun kasasında bulunan kepek torbalarının altına gizlenmiş vaziyette 272 kilo kubar esrar ele geçirildi. Olayın ardından gözaltına alınan A.E. ve O.E. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından Mardin Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-KAMA isimli köpekle arama çalışması

-Genel detaylar

Haber-Kamera: KAYSERİ,

1 dakika 37 saniye/ 51 MB

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement