Dha Yurt Bülteni-23 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-23

Gevaş'ta Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarlı saldırı /EK VALİLİK AÇIKLAMA YAPTIVan Valiliği, Gevaş İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik düzenlediği roketatarlı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

09.06.2017 23:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gevaş'ta Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarlı saldırı/EK

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Van Valiliği, Gevaş İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik düzenlediği roketatarlı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırının ardından 3 teröristin sağ yakalandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Bugün saat 19.32 sıralarında Van ili Gevaş İlçesi Bahçelievler Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Gevaş Polis Merkezi Amirliği'ne roketli saldırı düzenlenmiştir. Polis merkezi ile aynı bölgedeki toplu iftar programı sırasında gerçekleşen saldırıda, herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmemiştir. Saldırının ardından kaçan 3 terörist, güvenlik güçlerinin takibi sonucunda yakalanmış olup, saldırıyı gerçekleştirdiklerini itiraf etmişlerdir."

Haber:  VAN,

============================================

BİRLİKTE TATİLE GİTTİĞİ BOŞANDIĞI EŞİNİN BOĞAZINI KESEN ZANLI TUTUKLANDI

KONYA'da, birlikte tatile gitmek için yola çıktığı boşandığı eşi 22 yaşındaki Fatma Nur Duran'ı, yolda araç içinde dövüp, boğazını bıçakla kesen Nurettin Şen, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Tedavi altına olan Duran'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Olay, dün akşam saatlerinde Konya- Antalya karayolunun Seydişehir İlçesi İncesi Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Merkez Meram İlçesi'nde oturan evli Fatma Nur Duran, geçen çarşamba günü ilk evliliğinden olan 4 yaşındaki oğlu ile 3 ay önce dünyaya getirdiği kız bebeğini de yanına alıp evden ayrıldı. Geri dönmeyen Duran'ın eşi Yusuf Duran, durumdan şüphelenip polise kayıp başvurusunda bulundu. Fatma Nur Duran, iddiaya göre dün, 2 çocuğu ve boşandığı eşi Nurettin Şen ile birlikte Antalya'ya tatile gitmek için yola çıktı. Nurettin Şen ve Fatma Nur Duran arasında araçta, belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın ardından Şen, arıza yaptığını öne sürdüğü aracı yolun sağına çekip, Duran'ı dövdü, bıçakla boğazını kesti. Ardından Duran'ı, ikinci eşinden olan kızıyla birlikte araçtan atıp, oğlunu yanına alarak kaçtı.

Genç kadını kanlar içinde gören çevredekiler, polis ve sağlık görevlilerine haber verdi. Ambulansla Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve kafatasında da çatlaklar olduğu saptanan Duran'ın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Bebek ise  Duran'ın ailesine teslim edildi.

Kaçan Nurettin Şen de dün gece merkez Meram İlçesi Çomaklı Mahallesi'nde saklandığı evde Güven Timleri tarafından yakalandı. Şen, daha sonra Seydişehir Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Suçlamaları kabul etmeyen Şen, bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü

-------------

Şüphelinin sağlık kontrolüne getirilmesi

Sağlık kontrolünden çıkartılması

Adliyeye getirilmesi

Haber- Kamera: Yaşar COŞKUN SEYDİŞEHİR KONYA,

====================================================

ARKADAŞLARI, SİMGE VE HİLAL İÇİN YÜRÜDÜ (YENİDEN)

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, Suriyeli sürücünün yolun karşısına geçerken çarpıp yaraladığı 16 yaşındaki Simge Kekeç ile aynı yaştaki arkadaşı Hilal Önder'in arkadaşları, kaza tutanağında kusurun iki kıza verilmesine eylem yaparak tepki gösterdi. Kekeç ve Önder'in sınıf arkadaşları, 'Can güvenliği istiyoruz' diyerek kaza yerine yürüdü.

Geçen pazar günü akşam saatlerinde Dostluk Bulvarı'nda meydana gelen kazada, Suriye uyruklu S.H.'nin kullandığı 35 MB 0030 plakalı minibüs yolun karşısına geçmek isteyen Karabağlar Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri Simge Kekeç ve Hilal Önder'e çarparak ağır yaralanmalarına neden oldu.

Kazada tutanağında kusurun, halen hastanede tedavileri süren Kekeç ve Önder'e verilmesine, sınıf arkadaşların tepki gösterdi. Karabağlar Cumhuriyet Anadolu Lisesi 10'ncu sınıfı öğrencileri, bugün karnelerini aldıktan sonra önce hastaneye giderek yaralı arkadaşlarını ziyaret etti. Ardından kazanın ymeydana geldiği noktada toplanan öğrenciler, düzenlenen tutanağa göre arkadaşlarının kusurlu bulunmasına tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenledi. 'Simgeler, Hilaller ölmesin', 'Canlarımız bu kadar ucuz değil' sloganları atan öğrenciler, Suriyeli sürücü S.H.'nin ceza almasını istedi. Yürüyüşün ardından ıslıklarla, yaşanan kazayı protesto eden öğrenciler adına konuşan Elif Aka, "Bu caddede bunun gibi kazalar daha önce de yaşandı ve kazaların çoğu ölümle sonuçlandı. Çok şükür Simge ve Hilal hayati tehlikelerini atlattı. Arkadaşlarımızın bir an önce iyileşip aramıza dönmelerini istiyoruz. Bu yolda gerekli önlemlerin alınmasını ve sürücünün ceza almasını istiyoruz. Hız sınırının 50 kilometre olduğu bir yolda aşırı hızla arkadaşlarımıza çarpması kabul edilebilir bir şey değildir. Kalabalık olmayabiliriz, ancak devlet tarafından can güvenliğimizin sağlanmasını istiyoruz. İnsanların canı bu kadar ucuz olmamalı. Simgelerin Hilallerin yitip gitmemesi için can güvenliği istiyoruz. Biz bu ülkenin vatandaşlarıyız. Devlet olarak önceliklerinizi hatırlamalısınız" dedi.

'BU KAZA DEĞİL CİNAYET'

Öğrencilere destek vermek amacıyla kazanın yaşandığı yere gelen Hilal Önder'in amcası İbrahim Önder de kazada suçlunun sürücü olduğunu söyleyerek, "Burası çok işlek bir cadde. İnsanların yolun karşışına sıklıkla geçebileceği bir yer. Hilal ve Simge dikkatli bir şekilde karşıdan karşıya geçmeye çalışıyor. Sürücü frene basmadan çok hızlı bir şekilde direksiyonu kırmadan çarpıyor" diye konuştu.

'KAZA TUTANAĞI BAŞTAN SONA HATALIDIR'

Öğrencilerin eyleminin son ermesinin ardından caddede inceleme yapan Kekeç ve Önder ailesinin avukatı İhsan Yılmaz ise, "Yaşanan talihsiz kazada yaralanan kızlarımızın suçsuzluğunu ortaya çıkarmak için buradayız. Kazayı görenlerin ifadeleri, güvenlik kamerası görüntüleri kızlarımızın suçsuz olduğu gösteriyor. Trafik kaza tutanağının hatalı olduğu ortadadır. Kaza tutanağında aracın 28 metre fren izi olduğu söyleniyor. Aracın bu yoldaki hız sınırının çok çok üstünde olduğu hem güvenlik kamerasından hem de vatandaşların ifadesinden bellidir. Burada ilginç olan yayalar iki araca yol verdikten sonra yolu kontrol edip karşıya geçiyorlar. Kaldırama bir adım kala bu araç gelip çarpıyor. Çarpma neticesinde 50 metre ileriye savruluyor. Görüntüler incelendiğinde direksiyonu 20 santimetre sağa çevirse kızlara çarpmayacak. Bu da akıllara kasıt iddiasını getiriyor. Sanki kasıtlı çarpmış gibi bir durum ortaya çıkıyor. Öncelikli hedefimiz sürücünün ceza alması ve kaza tutanağını düzenleyen polislerin hatası varsa haklarında işlem yapılmasını sağlamak. Kaza yaşandığı yere yeni bir bilirkişi atanmasını ve kaza tutanağının tekrar düzenlenmesini istiyoruz" dedi.

Raporda Karayolları Trafik Kanunu'nun 68/1-b-3 maddesine göre Kekeç ve Önder 'Işıklı işaret veya yetkili kişilerin bulunmadığı geçitlerde ve kavşaklarda, yaklaşan aracın uzaklık ve hızını göz önüne almadan veya göz önüne aldığı halde uygun zamanda geçmemek' suçundan asli kusurlu sayıldı. Minibüs sürücü S.H. ise aynı kanunun 52/1-b maddesine göre 'Araçların hızlarını, aracın yük ve teknik özelliğine, görüş, yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmamak' suçundan tali kusurlu bulunmuştu.

'KARNEYİ ÖĞRETMENLERİ GÖTÜRDÜ'

Öte yandan 2016 - 2017 eğitim- öğretim yılının sona ermesiyle 10'uncu sınıfta okuyan ve dersleri iyi olan Simge Kekeç ile Hilal Önder'e karnelerini hastaneye götüren öğretmenleri, ailelerine verdi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Kazanın yaşandığı yerden görüntü

Avukat İhsan Yılmaz ile röportaj

Hilal Önder'in amcası İbrahim Önder ile röportaj

Öğrencilerden Elif Aka'nın açıklamasından görüntü

Yürüyüşten görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN/ İZMİR,

=====================================================

Adriana Lima'dan Barros'a 'bebek' öpücüğü

ANTALYA'da düzenlenen Dosso Dossi Fashion Show'un defilesinin finalinde, topmodel Adriana Lima, Brezilyalı Ana Beatriz Barros'u karnından öptü. Hamile olduğu anlaşılan ünlü modeli diğer arkadaşı Isabeli Fontana da karnından öptü.

Antalya'da 8-13 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Dosso Dossi Fashion Show'un The Land of Legends Theme Park'ta havuz üzerine kurulan podyumda, dünyaca ünlü mankenlerle birlikte Türk mankenler sahne aldı. Dosso Dossi Fashion Show için Antalya'ya gelen Victoria's Secret'in Brezilyalı dünyaca ünlü top modelleri Adriana Lima, Isabeli Fontana, Izabel Goulart ve Ana Beatriz Barros'a Türkiye'den de 50 manken eşlik etti. Dosso Dossi'nin kreasyonlarını tanıtan Brezilyalı ünlü mankenler üçer kez podyuma çıkarken, defilenin finalinde ise bir sürpriz yaşandı. Defile finalinde Adriana Lima arkadaşı Ana Beatriz ile el ele tutuşarak podyum sahnesine birlikte geldi. Tüm mankenlerin sahneye çıkmasının ardından görkemli bir havai fişek gösterisi gerçekleştirildi. Bu sırda Adriana Lima, podyumdaki yürüyüşleri sırasında da zaman zaman karnını tutan Ana Beatriz Barros'u karnından öptü. Eliyle kalp işareti de yapan Adriana Lima'nın bu öpücüğünün ardından Brezilyalı diğer manken arkadaşı Isabeli Fontana da Barros'u karnından öptü. Ünlü mankenlerin bu öpücüğü Barros'un hamile olduğunu gösterdi. Defilede ayrıca Rus şarkıcı Dima Bilan ile Ayşe Hatun Önal da sahne aldı ve birer şarkı seslendirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Konuklardan görüntü

-Mankenlerin podyumda görüntüsü

-Finalde mankenlerin birlikte podyuma çıkmaları

-Adriana Lima hamile olan mankenin karnının öpmesi

-Detaylar

294 MB --09.14

Haber: Mehmet ÇINAR-Kamera: Mehmet KILILIÇASLAN/ANTALYA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-23 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement