DHA YURT BÜLTENİ -24 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ -24

Şehit olduğu 4 yıl sonra anlaşılan uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandıŞırnak'ta karakolda görev yaparken sınav için gittiği kent merkezinden dönmeyen, 4 yıl sonra PKK'lı teröristlerce şehit edildiği tespit edilen Uzman Çavuş Ferdi Polat (28), memleketi Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde...

18.06.2019 20:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit olduğu 4 yıl sonra anlaşılan uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak'ta karakolda görev yaparken sınav için gittiği kent merkezinden dönmeyen, 4 yıl sonra PKK'lı teröristlerce şehit edildiği tespit edilen Uzman Çavuş Ferdi Polat (28), memleketi Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Şırnak merkeze bağlı Yeniaslanbaşar köyü Jandarma Karakolu'nda görevli Uzman Çavuş Ferdi Polat, 12 Aralık 2015'te Açık Öğretim Fakültesi sınavına girmek için kent merkezine gitti. Geri dönmeyen Polat için çalışma başlatıldı. Ancak, Ferdi Polat'ın izine rastlanmadı. Polat'ın PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldığı üzerinde duruldu. 4 yıl sonra dağlık alanda, kemik ve doku parçaları bulundu. Baba Rıtvan Polat'tan alınan DNA örneklerinin uyuşmasıyla cesedin Uzman Çavuş Ferdi Polat'a ait olduğu belirlendi. Şehit Polat için bugün ikindi vakti Nurdağı ilçesine bağlı Gökçedere Mahallesi'nde tören düzenlendi. Törene; Gaziantep  Valisi Davut Gül, Osmaniye Valisi Ramazan Tunca, Gaziantep İl Jandarma Komutanı kıdemli Albay Halil Uysal, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Adana İl jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İslahiye 106'ncı Topçu alay Komutanı Albay Ömer Şahin Selvi, Nurdağı Kaymakamı Lokman Düzgün, İslahiye İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ümit Tahta, şehidin ailesi ve vatandaşlar katıldı.
Törende şehidin amcası Davut Polat, PKK lanet okuyarak 'idam istiyoruz' diye haykırdı. Şehidin küçük kardeşi Eren Polat ayağı alçıda katıldı. Şehidin eşi Hürriyet, annesi Fatma Polat ve yakınları tabuta kapanarak gözyaşı döktü. Anne Fatma Polat, "Oğlum ben seni 4 yıldır bekliyordum, eşinde geldi" diye ağlarken fenalaşınca sağlık ekipleri müdahale etti.
Şehit Polat'ın cenazesi ikindi namazına ardında Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Gökçedere mezarlığında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü
----------------
Gökçedere mahallesi
Şehidin annesi,eşi ve yakınları
Protokolün şehidin annesi ve eşine taziye dilekleri
- Şehidin  tabutunun tören alanına gelmesi
Şehidin yakınlarının tabuta sarılarak ağlamaları
Şehidin annesi ve eşine sağlık görevlilerinin mudahalesi
Cenaze namazı
Şehidin naşı omuzlardan taşınması
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK- Ramazan TUNCER/NURDAĞI (Gaziantep), -

=================

Trabzon'da taşkın: 2 ölü, 1 yaralı (2)
KAYIP DİĞER KİŞİNİN DE CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Araklı ilçesi Çamlıktepe ve Yeşilyurt Mahallesi'nde sele kapılarak kaybolup cenazesi bulunan kişinin ardından, kayıp olarak aranan diğer kişinin de cansız bedenine ulaşıldı. Cenazelerin kime ait olduğu belirlenmeye çalışılırken, bölgede mahsur kalanlar için de başlatılan kurtarma çalışmaların sürdüğü belirtildi.
BELEDİYE İŞÇİLERİNİ SEL ALDIĞI İDDİASI
İlçe sakinlerinden Dursun Ali Yakupoğlu, mahallelerinde önceki gün yaşanan sel afeti nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'ne ait işçilerin iş makineleriyle bölgede çalışma yürüttüğünü, işçilerin sel nedeniyle yıkılan binanın altında bulunan dükkanda mola verdikleri sırada sele kapıldıklarını öne sürdü. Yakupoğlu, "Bir kaç gün önce yine bir sel afeti oldu. Belediye işçileri orada çalışıyordu. Öğle paydosu verip dükkana girmişler. Daha sonra yağmur yağdı, sel geldi, hepsini aldı götürdü. Benim orada 3 katlı evim vardı, komple yıkılmış. 7-8 tane ev yıkılmış. Umarız kötü haber gelmez" dedi.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

TRABZON, -

===================

Hasta köpek, tedavi için İstanbul'a götürüldü

Karaman'ın Ermenek ilçesinde uyuz hastalığı nedeniyle yüzü taşlaşan,  vücudunun çeşitli yerlerinde kanama ve yara oluşan köpek, tedavi için İstanbul'a götürüldü.
Ermenek Belediyesi zabıta ekipleri,  yaralı ve rahatsız olan köpeği fark edince, alıp barınağa götürdü. Veteriner Arzu Çemen da yaptığı kontrolde  köpeğin, uyuz hastalığı nedeniyle yüzünün taşlaştığını,  vücudunun çeşitli yerlerinde kanama ve yara oluştuğunu belirledi. Köpeğin detaylı tedavisinin yapılması için sokak köpeklerinin tedavisiyle yakından ilgilenen ve merkezi İstanbul'da bulunan Dost Derneği'ne haber verildi. Dernek başkanı Adem Gündüz ve eşi Burcu Gündüz, Ermenek'e gelerek hasta köpeği İstanbul'a götürdü.

Görüntü Dökümü
------------
-Köpekten detay
-Köpeğin muayene edilmesi
-Köpeğin araca konması
-Genel ve detay

Haber- Kamera: Ali Rıza ETCİ ERMENEK KARAMAN DHA))

============================

Marmara Denizi'nde trol ağlara ele geçti

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri, balıkçılar tarafından deniz altına saklanmış trol ağları ve trol kapakları ele geçirdi.
İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri, yavru balık avının en önemli sorumlularından olan ve deniz canlılarının neslini tükettiği için Marmara Denizi'nde yasak olan trol avcılığıyla mücadeleyi sürdürüyor. Merkez Süleymanpaşa ilçesine bağlı Kumbağ Mahallesi açıklarında balıkçıların suyun altına gizlediği trol malzemelerini tespit eden dalgıç polisler, dalış yaparak trol ağı ve trol kapısı aradı. Denizde yapılan aramada, kullanıma hazır vaziyette trol ağı ile trol kapısı bulundu.  Denizin altından iple bağlanan trol ağı ve trol kapıları, polisler tarafından römorköre çekildi. Deniz polisi, denizden çıkarılan trol ağları ve trol kapılarına el koydu.

Görüntü Dökümü
-----------
Polisin yaptığı çalışmalar
Trol ağalarının çıkarılması
Ağlardan detaylar
Sahilden detaylar

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

===================

Ukraynalı turist, babasını başını duvara vurarak öldürdü

Antalya'nın Alanya ilçesindeki otelde tatil yapan ve şizofreni tedavisi gördüğü belirtilen Ukraynalı Maksym Darmenko (23), tartıştığı babası Yurii Darmenko'yu (80) başını duvara vurarak, öldürdü. Gözaltına alınan ve jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Darmenko, ifadesinde, "Babamı öldürmekten dolayı pişman değilim" dedi.
Ukrayna'dan tatil için Alanya'nın İncekum Mahallesi'ne gelen Yurii Darmenko ve oğlu Maksym Darmenko otele yerleşti. Baba- oğul, saat 01.00 sıralarında, iddiaya göre, bilinmeyen nedenle tartıştı. Bu sırada şizofreni tedavisi gördüğü sürülen Maksym Darmenko, babasını dövmeye başladı. Maksym Darmenko, babasının başını odanın duvarlarına vurdu. Kanlar içinde kalan Yurii Darmenko'nun yardım çığlığını duyan otel yetkileri, jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İhbarla gelen sağlık görevlileri, yaptığı kontrolde, yerde hareketsiz yatan Yurii Darmenko'nun yaşamını yitirdiğini belirledi. Maksym Darmenko ise jandarma ekiplerince gözaltına alındı.
'BABAMI ŞEYTAN OLARAK GÖRDÜM'
Otel odasında babasını döverek, öldüren Maksym Darmenko, jandarma karakolunda tercüman eşliğinde verdiği ifadesinde, "Babam ile devamlı problem yaşamaktaydık ve anlaşamıyorduk. Çıkan tartışmada babamı şeytan olarak gördüm ve içindeki şeytanı çıkarmak için kendisine yumruk vurarak yere düşürdüm. Babamı öldürmekten dolayı pişman değilim" dedi.
Maksym Darmenko, karakoldaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Yurii Darmenko'nun cansız bedeni ise savcılık ve jandarma incelemelerinin ardından otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Haber: Engin ANAK/ALANYA (Antalya), -


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ -24 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement