DHA YURT BÜLTENİ - 24 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ - 24

TRABZON'DA SAĞANAK ETKİLİ OLDU, YOLLAR GÖLE DÖNDÜ TRABZON'da etkili olan sağanak yağış cadde ve sokakları göle çevirdi, bazı ev ve işyerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı.

21.06.2019 02:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRABZON'DA SAĞANAK ETKİLİ OLDU, YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

TRABZON'da etkili olan sağanak yağış cadde ve sokakları göle çevirdi, bazı ev ve işyerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı.
Trabzon'da gece yarısı etkisini artıran sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde mahallelerde cadde ve sokaklar göle döndü, bazı evlerin zemin ve bodrum katlarını su bastı. Karadeniz Sahil Yolu'nda ulaşımda aksamalar yaşanırken, bazı araçlar da yolda kaldı. Belediye ekipleri cadde ve sokaklarda tıkanan rögarları açmak için çalışma gerçekleştirdi. Kentte bir süre elektrik kesintisi yaşandı.
Bu arada yağışların yarın akşam saatlerine kadar süreceği bilgisi üzerine belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla vatandaşlar sel, heyelan ve su baskınlarına karşı uyarılarak dikkatli olmaları istendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
Cadde ve sokak detayları
Anons yapılması

Haber-Kamera: TRABZON,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ
==========================

TARTIŞTIKLARI KİŞİYİ SIRTINDAN VURDULAR

İZMİT'te henüz kimliği belirlenemeyen 2 kişi tartıştıkları Murat U.'yu sırtından vurdu. Ağır yaralanan genç hastaneye kaldırıldı.
Olay İzmit Kozluk Mahallesi Seka Tünel üzerinde meydana geldi. Henüz kimliği belirlenemeyen 2 kişi, Murat U. ile bilinmeyen bir sebeple tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine zanlılardan biri tabanca çekince Murat U. kaçmaya başladı. Koşarak uzaklaşan Murat U.'yu sırtından vuran zanlılar daha sonra kayıplara karıştı. Olayı gören çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine polis ve acil sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen acil sağlık ekibi, sırtına bir mermi isabet eden ve ağır yaralanan Murat U.'yu İzmit Seka Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Polis ekipleri bölgede inceleme yaparak, kaçan zanlıların silahından çıkan mermi kovanını aradı. Zanlıların kimliğinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
Olay yerinden görüntüler
Olay yeri inceleme ekibinin çalışması
Detay

Haber-Kamera: Dinçer AKBİR/ İZMİT(Kocaeli),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ
==============================

KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL, PARK HALİNDEKİ ARAÇLARA ÇARPTI

SİVAS'ta sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil park halindeki 2 araca çarptı. Kazada otomobil sürücüsü yaralandı.
Kaza, saat 20.30 sıralarında Sularbaşı Mahallesi Hikmet Işık Caddesinde meydana geldi. O.E. yönetimindeki 50 DD 129 plakalı otomobil cadde üzerinde manevra yapmak isterken önce park halindeki 58 ABB 725 plakalı otomobile çarptı. Araç daha sonra ise hızlanarak karşı şeritte park halinde bulunan 38 FB 476 plakalı otomobile çarptı. Kaza sonrası otomobil sürücüsü O.E. yaralandı. Kazayı gören çevredekiler durumu sağlık ekiplerine haber verdi. Yaralı sürücü O.E. kaza yerine gelen ambulansla Numune Hastanesine kaldırılırken, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kaza nedeniyle trafik kapanırken 2 araçta maddi hasar meydana geldi. Kazayla ilgili polis ekipleri tarafından inceleme başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
-Kaza yerinden görüntüler
-Otomobillerin görüntüleri
-Sağlık ekiplerinin müdahalesi

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/ SİVAS,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ
===========================

Silifke'de sağanak yağış, sele yol açtı (2)
SEL VE HEYELAN BÖLGESİNDE YARALAR SARILIYOR

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, ilçeye bağlı Kızılgeçit Mahallesi'ne giderek oluşan sel ve heyelan ile ilgili icelemelerde bulundu. 2 aracın toprak altında kaldığı felaketin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Silifke Belediyesi ekiplerinin iş makineleri zarar gören yerlerde çalışma başlattı. Çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakam Cinbir, "Son günlerdeki şiddetli yağış nedeniyle burada gördüğünüz manzara oluştu. Şükrediyoruz ki gündüz vakti gerçekleşti. Eğer bu afet gece yaşansaydı, can kayıpları ile karşı karşıya kalabilirdik. Burada dağdan gelen taş ve çakıl, toprak 13 evimizin içine doldu, sudan öte heyelan tarzı bir olay ile karşı karşıyayız. 5 vatandaşımızın oturduğu bir de imamımızın lojmanı şu anda oturulamaz hale geldi. Yine 7 ev de oturulamaz hale geldi" dedi.
Hasar tespit çalışmalarına başlandığını ifade eden Kaymakam Cinbir, şöyle konuştu:
"Bu evler yaz aylarında vatandaşlarımız için kullanılan ve içinde şu anda fiilen yaşam olmayan evlerimiz. Jandarmamız, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfımız, evler ve vatandaşlarımızın zararları ile ilgili ve bu zararları karşılayabilmemiz noktasında tespitler yapıldı. Tabii ki olay yerine Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri intikal etti. Şu anda yol ulaşıma açıldı. Silifke Belediyesi'nin araç gereç takviyesi ile birlikte Silifke İtfaiye Grup Amirliğimizin koordinatörlüğünde burada bu sokaklarımız tekrar ulaşıma açılacak, en kısa zamanda da vatandaşlarımız bu sokak ve caddeleri kullanabilecek duruma gelecek. Olayın gece olmaması büyük bir şanstır. Can kaybı yaşamamış olduk. Mala gelen zararlar telafi edilebilen zararlardır. Devletimiz bütün kurum ve kuruluşlarıyla, Büyükşehir Belediyesi, Silifke Belediyesi bütün imkanlarıyla olay mahallindedir. Bu olayın meydana getirdiği sıkıntının bertaraf edilmesi için her türlü çalışma yürütülüyor. Ben de kaymakamı olarak takibindeyim."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
Kızılgeçit Mahallesi'nde meydana gelen sel ve heyelan görüntüleri
Mahallede yapılan yol açma çalışmaları
Evlere giren suları boşaltma çalışmaları
Mahsur kalan aracın kurtarılması
Mağdur vatandaşlar ile röp.
Silifke Kaymakamı Şevket Cinbirin incelemeleri

Haber-Kamera: Mehmet OKUR/ SİLİFKE(Mersin),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ
=================================

PARA DOLU ÇANTAYI ÇALDILAR, PEŞLERİNE DÜŞEN POLİSLE ÇATIŞTILAR

KAHRAMANMARAŞ'ta Mesut P.'nin ev almak için bankadan çektiği 139 bin lirasını aracın camını kırarak çalan hırsızlar kaçtıkları Sivas'ta  peşlerine düşen polisle çatıştı. Uzun süren kovalamaca sonunda 10 kişi gözaltına alındı. Para dolu çantayla kaçtıkları belirlenen 3 kişinin yakalanması için de çalışma başlatıldı.
Olay, öğle saatlerinde Tekerek Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezinin önünde meydana geldi. İddiaya göre Mesut P., ev almak için Elbistan'dan Kahramanmaraş'a geldi. Bankadan 139 bin lira çekip bir alışveriş merkezine gitti.

ADIM ADIM TAKİP EDİLDİ
Mesut P., ev almak için gerekli işlemleri yaparken, kimliği belirsiz kişilerce de takip edildi. Mesut P.'nin 46 EY 901 plakalı hafif ticari aracının yanına yanaşan otomobilden inen kapüşonlu bir kişi aracın arka kapısının camını kırarak içerisinde 139 bin lira bulunan çantayı alıp kaçtı.

HIRSIZLIKTAN SONRA PLAKA DEĞİŞTİRDİLER
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. MOBESE ve çevredeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, parayı çalan kişinin içinde bulunduğu otomobilin plakasının sahte olduğunu ve şehirden çıktıktan sonra gerçek olan 40 BE 787 plakasını taktığını belirledi. Detaylı çalışmaların sonunda bu otomobilin 35 AGH 573 ve 71 AAJ 804 plakalı araçlarla birlikte hareket ettiğini ve Malatya istikametine gittiğini saptayan ekipler, çevre il ve ilçeleri bilgilendirdi.

POLİSLE ÇATIŞTILAR
Şüpheliler, Sivas'ın Kangal ilçesinde tespit edildi. Kangal- Hekimhan Karayolu'nda giden araçlar, gözaltına alınırken, polisin 'Dur' ihtarına uymayınca kovalamaca başladı. Kovalamaca sırasında şüpheliler polislere ateş açtı ve çatışma çıktı. Olayda 2 araç kaza yaparken, 3 kişi de yaralandı. Olayda 3'ü yaralı 10 kişi gözaltına alınırken, 3 kişinin para dolu çantaya kaçtığı belirlendi. Kaçan kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: (ÖZEL)
-------------------------------
Para çalınan araç
Yerdeki cam parçaları
Camı kırılan kapı
Araçtan detay
Polisin inceleme yapması
Parmak izi alması
Araç sahibi Mesut P. 'nin (Elinde küçük siyah çanta olan siyah tişörtlü) aracın yanına gelmesi
Otomobilin Mesut P.'nin aracının yanına gelmesi
Şüphelinin araçtan inmesi
Camı kırıp kapıyı açması
Çantayı alıp otomobile binmesi
Otomobilin gidişi

Haber-Kamera: Ömer KOÇ/ KAHRAMANMARAŞ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ
======================

Önce pompalı tüfekle ateş açtı, daha sora kendisini eve kilitledi (3)
OĞLU 'MAVİ BALİNA'DAN İNTİHAR ETMİŞTİ

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, psikolojik sorunları olduğu gerekçesiyle evinin balkonunda pompalı tüfekle ateş açtıktan sonra kendini evine kilitleyen Ahmet B.'nin 12 yaşındaki oğlu Emirhan B.'nin geçtiğimiz yıl Aralık ayında, birbirine bağladığı atletlerle kendini asarak yaşamına son verdiği öğrenildi. Emirhan B.'nin iddiaya göre 'mavi balina' oyunu oynadıktan sonra intihar ettiği anlaşıldı. Olayın ardından psikolojisi bozulan Ahmet B.'nin oğlunun ölümünü bir türlü kabullenemediği belirtildi. Ahmet B.'nin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Haber: Feyzi SARIKAYA/ GEMLİK(Bursa),
============================

KRALİÇE 2'NCİ ELİZABET'İN 93'ÜNCÜ YAŞ GÜNÜ ANKARA'DA KUTLANDI

İNGİLTERE Kraliçesi 2'nci Elizabet'in doğum günü için düzenlenen törende konuşan İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott, " Britanya, Brexit sonrasında da dışa dönük ve uluslararası ortak çalışmalara ortak olan bir ülke olmaya devam edecekö dedi.
İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği, Kraliçe 2'nci Elizabet'in 93'üncü yaş günü nedeniyle tören düzenledi. Büyükelçilikte gerçekleştirilen törende, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem Elmacı, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç, eski AB Bakanı Egemen Bağış, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz ve eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek yer aldı. İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott'un ev sahipliğinde düzenlenen gecede, davetlilere canlı müzik eşliğinde İngiliz mutfağından yiyecekler sunuldu.
Büyükelçi Chilcott, törende yaptığı Türkçe konuşmada, "Gelecek hafta seçilecek olan yeni başbakanımız Kraliçe'nin hükümdarlığı boyunca birlikte çalıştığı 14'üncü başbakan olacak. İlk başbakanı Winston Churchill'di. Ziyaret ettiği ve tanıştığı ilk Türk Cumhurbaşkanı ise İsmet İnönü'ydü. Birleşik Krallık, karmaşık bir ülke, 4 ulustan oluşuyoruz. Bizi oluşturan bu uluslar, çağdaş Britanya'yı oldukça zengin çeşitliliği olan bir ülke yaptı. Çeşitliliğimiz Birleşik Krallık'ı yuva edinen 300 bin Türk'ü de içeriyorö diye konuştu.
Britanya'nın Brexit sonrasında da dışa dönük ve uluslararası ortak çalışmalara ortak olan bir ülke olmaya devam edeceğini kaydeden Chilcott, "Çünkü bu özelliğimizi devam ettirmenin ülkemizin yararına olacağına inanıyoruz. Ayrıca, Britanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlü olması da bizim yararımıza olacaktır. Erdoğan ve May'in liderliği sayesinde son yıllarda ülkelerimiz arasındaki ilişkiler çok seviye kaydetti. Uluslararası ortamın her zaman olduğundan çok daha sınayıcı bir hal aldığı şu dönemde iyi dostların omuz omuza olması gerekö ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
Davetlilerden görüntü
Büyükelçi Chilcott'un konuşması
Genel ve detay

Haber-Kamera: Selen YALAZ - Arda ERDOĞAN - Haluk KARAASLAN/ ANKARA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ
======================================


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ - 24 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri Düzce'de devam ediyor
    19:58 Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri Düzce'de devam ediyor

    Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri müsabakaları, Düzce'de devam ediyor. Türkiye'nin 28 ilinden takımların katıldığı şampiyonada 40 kız ve 40 erkek sporcu ter döküyor. Final müsabakaları ise Pazar günü yapılacak.

  • TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak
    19:48 TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak

    TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerde, bilimde, eğitimde, sporda ve sanatta başarı elde etmiş çocukların yer alacağını açıkladı. Bu yılki kutlamalarda çocuklar, ödül töreni ve Genel Kurul'da konuşma yapma fırsatı bulacak. Ayrıca, Türk milletinin hikayesini anlatan bir ışık gösterisi ve uzay teması da etkinliklere dahil edilecek.

  • Muş Valisi Avni Çakır Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi
    19:44 Muş Valisi Avni Çakır Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi

    Muş Valisi Avni Çakır başkanlığında yapılan 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve koordinasyonun önemi vurgulandı. Muş'ta 2024 yılında planlanan 172 projenin durumu açıklandı. Toplantıda, işlerin hızlı bir şekilde ilerlemesi ve tüm yatırımların vatandaşın hizmetine sunulması için uyum içinde çalışılacağı belirtildi.

  • Burdur Yeşilova'da çıkan yangın söndürüldü
    19:43 Burdur Yeşilova'da çıkan yangın söndürüldü

    Yeşilova ilçesindeki otluk ve kavaklık alanda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangın sonucunda yaklaşık 40 dönümlük arazideki ağaçlar zarar gördü.

  • Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti
    19:40 Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti

    Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan 289 sözleşmeli er için yemin töreni düzenlendi. Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, törende yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türk milletinin hizmetinde olduğunu vurguladı. Ant içme törenlerinin milli birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirten Baş, sözleşmeli erlerin yemin etmesiyle tören sona erdi.

  • İzmir Buca'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
    19:39 İzmir Buca'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı

    İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Y.B. (18) idaresindeki otomobil kontrolden çıkarak takla attı. Kazada, araçta bulunan Batuhan Kahraman hayatını kaybederken, sürücü ve araçtaki P.A.G. ağır yaralandı. Yaralılardan P.A.G'nin hayati tehlikesi bulunuyor.

  • Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi
    19:38 Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi

    Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında ilçe merkezinde yürüyüş yapıldı ve Atatürk Parkı'nda halı sergisi açıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, turizmin ilçenin geleceği olduğunu belirtti.

  • Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı
    19:35 Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı

    Türkiye Minikler Karate Şampiyonası, Şahinbey Belediyesi'nin ev sahipliğinde Gaziantep'te başladı. Şampiyonaya 1500 sporcu, sporcu ailesi, antrenör ve hakemler katıldı.

  • Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı
    19:29 Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı

    Türkiye Minikler Karate Şampiyonası, Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi'nin ev sahipliğinde başladı. Şampiyonaya 1500 sporcu, antrenör ve hakem katıldı.


Advertisement