Dha Yurt Bülteni - 24 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 24

15 Temmuz şehitleri için 249 güvercin uçurulduGAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, 15 Temmuz demokrasi girişimi gecesi şehit olanların anısına 249 güvercin uçuruldu.

15.07.2017 23:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz şehitleri için 249 güvercin uçuruldu

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, 15 Temmuz demokrasi girişimi gecesi şehit olanların anısına 249 güvercin uçuruldu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Demokrasi Meydanı anma etkinliği düzenlendi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı meydana gelenler, üst aramasından geçirildikten sonra alana alındı. Elerinde Türk bayraklarıyla alanı dolduranlar, şehitleri andı. Kaymakam Ramazan Yıldırım, Belediye Başkanı Kemal Vural ve protokol üyeleri, darbe girişiminde şehit olan 249 kişi anısına 249 güvercin uçurdu. Kuran okunan etkinliklerde şehitler için dua da edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Demokrasi Meydanı

Protokolün elinde güvercinler

Belediye Başkanı Kemal Vural ile röp

Güvercinlerin uçurulması

Kuran okunması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

======================================

İzmir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü coşkusu

İZMİR'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü coşkuyla kutlanıyor. Konak Saat Kulesi Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ile sabaha kadar sürecek olan Demokrasi Nöbeti'ni tutmaya başladı.

15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin 1'inci yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamaları İzmir'de başladı. Kutlamalar kapsamında 16 Temmuz sabahına kadar Konak Saat Kulesi Meydanı'nda tutulacak Demokrasi Nöbeti'ne İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, kuvvet komutanları, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile geldikleri alanda kurulan sahneden okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dua etti. Herhangi bir parti bayrağının olmadığı meydan, Türk Bayrakları ile kırmızı beyaza boyandı. Meydanda kurulan 12 dev ekranda 15 Temmuz için hazırlanan belgeseller gösterildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin meydana bakan duvarına dev Türk bayrakları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün resmi ve 15 Temmuz Hain Darbe girişiminde şehit olanların isimlerinin yazdığı ışıklı tabela asıldı. Konak Camii'nde okunun akşam ezanından sonra bazı vatandaşlar minare şerefesine çıkarak Türk Bayrakları salladı. Coşkulu kalabalık, bayrakların yanı sıra 'Gayret et davet et af et tövbe et sakın ha ihanet etme', 'Bu gece ve her gece vatan için nöbetteyiz' 'Vatan sevgisi imandandır' Hadis-i Şerif'inin yazılı olduğu pankartları taşıdı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı meydanın etrafı demir bariyerlerle çevrildi. Geçen yıl ki demokrasi nöbetlerinde zarar gören Tarihi Saat Kulesi, tahrip edilmemesi için koruma altına alındı. Sahne önünde Demokrasi Nöbeti'ne katılan engelli vatandaşlar için de özel bir alan ayrıldı. Çevre ilçe belediyeleri alana kurdukları çadırlardan vatandaşlara su, çay ve yemek dağıttı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican İzmir'in de demokrasiye sahip çıktığını söyleyerek meydandaki coşkulu kalabalığı teşekkür etti. Delican'ın sahneden inmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki konuşması, meydanda kurulan ekranlardan canlı olarak yayınlandı. 20 bin bayrağın dağıtıldığı meydanda vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekranlarda görünmesiyle birlikte büyük coşku yaşadı. Cumhurbaşkanı'nın konuşması sırasında vatandaşlar slogan atmayarak konuşmayı dikkatle dinledi.

Vatandaşların 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde İzmir'de tuttuğu Demokrasi Nöbeti sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Meydandan görüntü

Vatandaşlardan görüntü

Sahneden görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mehmet GÜNEY - Kamera: Davut CAN/ İZMİR,

============================================

Yozgat'ta demokrasi nöbeti mehter eşliğinde yürüyüşle başladı

YOZGAT'ta '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' Anma etkinliği, Terminal Camii'nde akşam namazının kılınmasının ardından mehter takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam eden yürüyüşle başladı.

Yozgat Terminal Camii'nden başlayan ve Cumhuriyet Meydanına kadar devam eden yürüyüşe, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Ağır Ceza Reisi Turgay Çorak, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yozgat Belediyesi Mehter Takımı'nın eşlik ettiği yürüyüşte, Türk bayraklarıyla yürüyen kalabalık polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Cumhuriyet Meydanında ve tüm camilerde sala okunmasıyla devam eden etkinlikte Kur'an okunup dualar edildi. Meydanda toplanan kalabalığa hitaben, Belediye Başkanı Kazım Arslan ve Vali Kemal Yurtnaç konuşma yaptı. Anma etkinliği Cumhuriyet Meydanı'nda kılınacak sabah namazına kadar devam edecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Mehter eşliğinde başlayan yürüyüş

-Yürüyüşten detay

-Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık

-Detay

-Sala okunması

-Kur'an okunup dua edilmes

Haber: Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT,

======================================

Yalova'da demokrasi nöbeti

YALOVA'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yıldönümü nedeniyle Yalova Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda bir anma etkinliği düzenlendi.

İl protokolünün hazır olduğu alanda meydanı dolduran binlerce kişi ellerinde Türk Bayraklarıyla nöbet tuttu. Program İstiklal Marşı'nın ardından okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Şehitler için İl Müftüsü Turgut Açari tarafından dua okundu. Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ise bir konuşma yaparak, Türk milletinin ülkeyi kurtardığını söyledi. Yılmaz, "Ülkelerin, milletlerin önemli dönüm noktaları vardır. Tıp ki bizim milletimizin de 1071, 1299, 1453, 1915, 1923 nasıl önemli dönüm noktalarıysa 15 Temmuz gecesi de bizim için önemli bir dönüm noktasıdır. 15 Temmuz gecesi tarih sahnelerinde sıradan bir gün değildi. 2 ince çizgi vardı. ya var olacaktık, ya da tarih sahnelerinden silinecektik. Bizleri 15 Temmuz gecesi, o karanlık geceyi aydınlığa kavuşturan aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz gecesi yapılmak istenen sadece iktidara karşı değil, milli iradeye karşı, demokrasimize karşı, aziz milletimize karşı, devletimize karşı, şanlı ordumuza karşı ve tabi ki yarınlarımıza karşı alçakça yapılmak istenen bir kalkışmaydı. Ülkemizi bölmeye amaçlıyorlardı. Bu milletti tarih sahnesine gömmeyi amaçlıyorlardı. Ama Allah'a şükürler olsun ki başaramadılar ve başaramayacaklar. Çünkü biz bu ülkeyi kolay kurmadık. Biz bu ülkenin kuruluşuna değil ama kurtuluşuna şahit oldu. Biz bu ülkeyi hep birlikte kurtardıkö diye konuştu.

Programda ilahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu, bir konuşma gerçekleştirdi. Meydanda kurulan dev ekranda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması canlı olarak yayımlandı.

-GÖRÜNTÜ BİLGİSİ

----------------------------

-Alandan genel görüntü

-Valinin konuşması

-Ömer Döngeloğlu kısa konuşma

-Detay görüntü

Haber: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,-

============================================

Sivas'ta 100 bin kişi demokrasi nöbetinde buluştu

SİVAS'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında kent merkezinde yaklaşık 100 bin kişi nöbete başladı.

FETÖ Terör Örgütü'nün 1 yıl önce düzenlediği darbe girişiminin yıl dönümü nedeni ile tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da geniş katılımlı programlar gerçekleştirildi. Gün boyu düzenlenen etkinliklerin ardından Tren Garı önünde demokrasi yürüyüşü gerçekleştirildi. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı. Yürüyüşe katılanlar bakır rölyeften 15 Temmuz'da hayatını kaybedenlerin isimlerinin ay yıldız şeklinde hazırlanmış tablolarını taşıdı. Akşam saatlerinden itibaren kent meydanı trafiğe kapatılırken, yaklaşık 100 bin kişi de kent meydanında toplandı. Halk otobüslerinin ücretsiz taşıma imkanı sunmasıyla vatandaşlar kent meydanına akın etti. İl protokolü ilk olarak Valilik balkonundan meydanda toplanan kalabalığı selamladı. Ardından alana kurulan dev ekran vasıtası ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki etkinlikle yaptığı konuşma izlendi. Kent genelinde de bayraklarla donatılan araçlar klakson çalarak şehir içerisinde tur attı. Kent meydanında başlatılan demokrasi nöbeti çeşitli etkinliklerle yarın gece 00.00'a kadar devam edecek.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Kent meydanından görüntüler

-Protokol ve halkın katılımı ile düzenlenen demokrasi yürüyüşü

-Meydanda toplanan kalabalığın görnütüsü

-Detaylar

Haber-Kamera: Eraydın AYTEKİN-Hüsnü Ümit AVCI-Hüsne AKKAYA/SİVAS,

===============================================

Tokat'ta 'Demokrasi' yürüyüşü

TOKAT'ta 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle demokrasi yürüyüş' düzenlendi.

Tokat Valiliği organizesinde gerçekleştirilen 'Demokrasi' yürüyüşüne Tokat Valisi Ömer Toraman, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Tokat Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.  Ellerinde Türk bayrakları ile yürüyen vatandaşlar, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı. Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde başlayan yürüyüş Cumhuriyet meydanında son buldu.  Yürüyüşün ardından demokrasi nöbetine geçildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-Yürüyüşten görüntüler

-Katılımcılardan görüntüler

-Detaylar

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT

========================================================

Şırnak'ta 15 Temmuz için polis, asker ve halk kol kola yürüdü(2)

ŞIRNAK'TA DEMOKRASİ NÖBETİ

Şırnak'ta 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle düzenlenen Milli Birlik Yürüyüşü'nün ardından Karayolları Kavşağı'nda kurulan alana gelen kalabalık, burada demokrasi nöbeti tutmaya başladı. Demokrasi nöbetinin tutulduğuı alanda kurulan 2 dev ekrandan 15 Temmuz gecesi yaşanan olayların görüntüleri yansıtılırken, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, 23'üncü jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, İl Jandarma Komutanı Albay Hünkar Keleş de demokrasi nöbeti tutan vatandaşların arasına katıldı.

Demokrasi nöbeti sırasında bir konuşma yapan 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı bu memleketin evlatlarının yüz yıllardır huzuru hak ettiğini belirterek, "1980'lerden beri bu topraklarda oynanan oyunları gördünüz ve en güçlü karşılığı verdiniz. Türk Silahlı Kuvvetleri bu yolda verdiğiniz her türlü mücadelede, her daim yanınızda, arkanızda, sizlerle beraberdir."dedi.

TÜMGENERAL TARAKÇI: GELECEK SENE TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ

Konuşması sık sık "En büyük asker bizim asker" sloganları kesilen Tümgeneral Tarakçı, "Bu asker sizlerle omuz omuza olmaktan, sizlerin bir neferi olmaktan gurur duyuyor. Bu millet 3 bin yıl içerisinde çok hain gördü. 3 bin yıl içerisinde çok düzenbazlıklar, çok isyanlar gördü. Ama hiçbir isyan, hiçbir kalkışma geçen seneki kadar bu millete zarar vermedi. O gün asker üniforması giymiş, benim üniformamı çalmış hainler, polisimin üniformasını çalmış hainler, yargı mensuplarımın cübbesini giymiş hainler, bürokrasinin çeşitli kademlerine sızmış hainler, bu milletin geleceğine tenezzül etmiş hainler, hadlerini aşarak başarıya ulaşabileceklerini zaneden hainler, bu necip milletin, önlerinde bir set gibi, bir altın madeni gibi duracağını asla hesap edemediler. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kahir ekseriyetinin, yüzde 97'sinin karşı olduğu, aramıza sızmayı başarabilen 3-5 başı bozuk, maalesef hiçbir örneği görülmemiş şekilde, 3 bin yıllık geleneğimize aykırı olarak, tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla elde edilen o mermileri, alınan araçları, maalesef kendi halkının, meclisinin üzerinde denediler. Karşılığını sizlerin sayesinde fazlasıyla gördüler.  İnşallah görmeye de devam edecekler. Bu memleketin evlatları, artık bu memleketin kadersizliğine dur diyecekler. Sizler sayesinde yıllardır bu bölgede oynanan oyunlar son bulacak. Türk Silahlı Kuvvetleri sizlerle beraber bu işi başaracaktır. Sizler böyle dik durdukça Türk Silahlı Kuvvetleri bırakın sizin yanınızda olmayı, sizin en önünüzde olacak. Bu vatanın birliği ve beraberliği, bu vatanın bekası için sizlerle el birliği ile çalışacağız. İnşallah bu toprakların beklediği huzuru getireceğiz. İnşallah en kısa sürede, gelecek sene bu terörün, bu topraklarda kökünü kazıyacağız. Herkesin kalbi bu topraklara gelecek huzuru ve barışı bekliyor. Şırnak halkı, bayrağı bayrak yaptı. Bu toprakları vatan yaptı. Yıllardır bu mücadelenin öncüleridir bu halk. İnşallah en kısa sürede bu mücadele başarıya ulaşacak ve bu ülkenin evlatları, aradığı huzura ve güvene kavuşacak. TSK her zaman, her yerde, 24 saat milletinin emrinde, bu güveni tazelemeye ve verilen her görevi yerine getirme güç ve kararlığında görevine devam edecek."dedi.

VALİ AKTAŞ: BU KUTLU YÜRÜYÜŞÜ DURDURAMAYACAKLAR

Etkinlikte konuşan Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, FETÖ'cü teröristlerin en ağır silahlar, uçaklar, helikopterler ve tanklarla millete saldırdığını belirterek, "Alenen savaş ilan ettiler. O emparyalist ağa babalarının talimatları ile milletimizi bölmek ve devletimizi yıkmak için saldırdılar. Aziz millet, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve başkomutanımızın çağrısı üzerine, hiç tereddüt etmeden, birkaç dakikada yurdumuzun bütün meydanlarını, caddelerini, sokaklarını doldurarak birliğine, bütünlüğüne ve geleceğine sahip çıktığını bu FETÖ'cü teröristlere ve bütün dünyaya bir kez daha haykırdı. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı destanının bir yenisini daha yazdılar ve bütün dünyaya tekrardan gösterdiler. Biz bir oldukça, beraber oldukça, ne FETÖ'cü teröristler, ne PKK'lı terörsitler bize diz çöktüremeyecekler ve bu kutlu yürüyüşümüzü durduramayacaklar. Türkiye'yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Darbe girişimi milletimize, meclisimize, demokrasimize, cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye artık yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke artık, 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür. Analarımızın, aksakallılarımızın duaları bizim en büyük zırhımızdır. Şehitlerimizin ruhları, şehit analarının gözyaşları, yetimlerin yürek yaraları, nesillerin gelecek ümitleri bizmledir, yanımızdadır ve aramızdadır."dedi.

Şırnak'taki demokrasi nöbeti, alandaki etkinlikler, sinevizyon gösterimi ve ilahi grubunun okuduğu ilahilerle devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Alanda toplanan vatandaşlar

Tümen Komutanı'nın konuşması

Vali'nin konuması

Genel ve detay görüntüler.

Haber - Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,

======================================================

Mardin'da 15 Temmuz anma etkinlikleri

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle Mardin'de Milli Birlik Yürüyüşü ve Demokrasi Nöbeti etkinliği düzenlendi.

15 Temmuz anma etkinlikleri çerçevesinde, Mardin Valiliği'nin çağrısı üzerine merkez Artuklu İlçesi'ndeki Mustafa Yaman Caddesi'nde toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi. Mardin'deki etkinlikler çerçevesinde akşam saatlerinde Milli Birlik Yürüyüşü düzenlendi. Etkinliklere katılan Memur-Sen üyeleri ise 249 şehidin isimlerinin ve fotoğrafının bulunduğu önlükler giyerek alana girdi. Memur-Sen üyeleri, alanda darbe girişiminde şehit olan 249 kişinin ismini okudu. FETÖ'nin kanlı darbe girişimini lanetlemek ve milletin zaferini kutlamak için alana geldiğini ve sabah namazına kadar alanı terk etmeyeceğini söyleyen Ali Sakız, darbenin ardından kaleme aldığı şiiri seslendirdi.

Demokrasi nöbetine katılan Fahrettin Çelik ise, "O utanç gecesi aynı zamanda bir gurur gecesiydi. Darbe girişimi olduğunu anladığım andan itibaren tüm Türkiye'de olduğu gibi Mardinliler olarak da sokağa çıktık. Bu darbe girişimini lanetliyoruz."dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Yürüyüşten görüntü

-Demokrasi nöbetine katılanlar

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN, -

=======================================================

15 Temmuz kutlamasında şehit polisin annesi baygınlık geçirdi

AYDIN'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yapılan etkinlikte Cumhurbaşkanı'nın Marmaris'teki otelde korumaya çalışırken şehit düşen polis memuru Nedim Cengiz Eker'in annesi Güzel Eker baygınlık geçirdi. Baba Nihat Eker ise, "Oğlumun silahı cebimde, bir daha gelirlerse alınların çatından vururum" dedi.

Türkiye'de 81 ilde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Aydın'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Akşam saatlerinde Zafer Meydanı'nda toplanan vatandaşlara Türk Bayrağı ve tişört dağıtıldı. Daha sonra Atatürk Kent Meydanı'na yürüyen binlerce vatandaş ile birlikte Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, siyasi ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları ve daire müdürleri birlikte yürüdü. Ellerinde bayraklarla Kent Meydanı'na kadar yürüyen vatandaşlar 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez, FETÖ hesap verecek' sloganları attı. Atatürk Kent Meydanı'na gelen vatandaşlar polis noktalarından aranarak içeriye alındı. Burada önce Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadın Mehteran Takımı gösteri sundu. Ardından Kur-an hilafeti okundu. İl Müftüsü Ömer Kocaoğul ise kürsüye çıkarak 15 Temmuz Şehitleri için dua okudu. Dua sonrasında 15 Temmuz gecesi yaşananlar videosu izlendi.

ŞEHİT POLİSİN ANNESİ BAYGINLIK GEÇİRDİ

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan saldırıda Muğla'nın Marmaris İlçesinde şehit düşen polis Memuru Nedim Cengiz Eker'in hayatını anlatan bir video gösterimi sunuldu. Bu sırada videoyu izleyen şehit polisin annesi Güzel Eker, ağıt yakmaya başladı. Anne Eker, "Yavrum Cengiz'im, kuzum benim" diye feryat etti. Acılı anneyi Vali Yavuz Selim Köşger'in eşi Fatma Köşger yatıştırmaya çalıştı. Ancak acılı anne daha fazla dayanamayarak baygınlık geçirdi. O sırada hazır bulunan 112 sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından anne Eker ambülansla Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

"OĞLUMUN SİLAHI CEBİMDE"

Şehit polis memuru Nedim Cengiz Eker'in babası Nihat eker ise kürsüye çıkarak, "Oğlumun silahı benim cebimde. Bundan sonra erkeklerse tekrar darbe yapsınlar. Onları alnının çatından vurmazsam namerdim. Darbeyi yapabilirlerse bir daha buyursunlar. Bu ülke şaha kalkmıştır artık kimse durduramaz" dedi.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ise Aydınlılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "Bu ülke ne zaman dara düşmüşse, bu vatan ne zaman yiğitlerine, efelerine ve kızanlarına ihtiyaç duymuşsa, Aydın'ın efeleri ve kızanları o noktada hazır ve nazır bulunmuşlardır. Çanakkale'de de siz vardınız. İstiklal harbinde de siz vardınız. Bugün yaptığımız yürüyüşte de siz vardınız. Siz istiklal harbi başlamadan daha Anadolu derlenip toparlanmadan, Yörük Ali Efe'nin kızanları işte bu meydanda bu şehitler abidesinin olduğu yerde Yunan Bey Camii'nin minaresine çıktığı zaman sizin dedeleriniz vardı. Sizlere bundan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

Yürüyüşten görüntüler

Etkinlik alanından görüntüler

Mehteran gösterisi

Şehit polisin annesi Güzel Eker'in baygınlık geçirmesi

Baba Nihat Eker'in konuşması ve Vali Yavuz Selim Köşger'in konuşması

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN/ AYDIN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 24 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement