Dha Yurt Bülteni - 25 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 25

Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'da 15 Temmuz yürüyüşüZONGULDAK, Bartın ve Kastamonu'da '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüşlerin ardından halk, demokrasi nöbetine başladı.

16.07.2017 00:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'da 15 Temmuz yürüyüşü

ZONGULDAK, Bartın ve Kastamonu'da '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüşlerin ardından halk, demokrasi nöbetine başladı.

Zonguldak'ta İstasyon Caddesi'nde toplanan yaklaşık 2 bin kişi, ellerindeki Türk bayrakları ve 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganıyla Madenci Anıtı'na yürüdü. Yürüyüşe; Vali Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcıvekili Ahmet Yıkılmaz, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Haluk Selvi, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmur Özer, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Zonguldak'ta yaşayan Irak vatandaşı bir grup da, '15 Temmuz şehitlerimizi Allah rahmet eylesin' yazılı pankart ile yürüyüşe katıldı. Madenci Anıtı önünde mehteran takımının konserinin ardından 15 Temmuz darbe girişimi ve tüm şehitler için dua edildi, Kuran-ı Kerim okundu. Ardından konuşan Vali Ahmet Çınar, 15 Temmuz'un bir gurur günü olduğunu söyledi. Diğer konuşmaların ardından halk, demokrasi nöbetine başladı.

BARTIN'DA YÜRÜYÜŞE 3 BİN KİŞİ KATILDI

Bartın'da '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' kapsamında düzenlenen yürüyüş şehitlikten başladı. Yürüyüşe Bartın Valisi Nusret Dirim, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Arslan, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Orhan Uzun, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Yürüyüş sırasında konuşan Bartın Valisi Nusret Dirim, "15 Temmuz'da milletimiz kahramanlık göstererek, demokrasisine iradesine seçtiği temsilcilerine sahip çıktı. O günün mimarlarını şükranla anıyoruz" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam eden yürüyüş sırasında 10 metre uzunluğunda Türk Bayrağı taşındı. Sloganlar atan grup, meydanda demokrasi nöbetine başladı.

KASTAMONU'DA DA YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ

Kastamonu'daki yürüyüş, Kışla Parkı'ndan Cumhuriyet meydanına kadar sürdü. Yürüyüşe Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, protokol üyeleri ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki programda şehitler için dua edildi, Kuran-ı Kerim okundu. Ardından 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananları gösteren sinevizyon sunumu yapıldı. Kalabalık, daha sonra demokrasi nöbetine başladı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Zonguldak'taki yürüyüş

-Vali Ahmet Çınar'ın açıklaması

-------------------------

-Ereğli İlçesi'ndeki yürüyüş

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Şehitlikte dualar

-Yürüyüşten detay

-Meydanda toplanan kalabalık

-Vali Nusret Dirim ile röp.

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

=======================================

Bolu ve Düzce'de meydanlar Türk bayraklarıyla doldu

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle Bolu ve Düzce'de ellerinde Türk bayraklarıyla meydanları dolduran binlerce vatandaş sloganlar eşliğinde yürüyerek şehitleri andılar.

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle düzenlenen  'Milli Birlik Yürüyüşü' için aralarında Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü, 2'nci Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Muammer Alper, protokol üyeleri ve vatandaşlar Kent Meydanı'nda toplandı. Ellerinde Türk bayrakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarının bulunduğu dövizler ile meşaleler taşıyan binlerce insan İzzet Baysal Caddesi'nde yürüdü. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlarının atıldığı yürüyüş Demokrasi Meydanı'nda son buldu. Meydanda polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri alırken Polis Özel Harekat ekipleri de camilerin minarelerinde ve binaların tepesinde uzun namlulu silahlarla çevre güvenliğini sağladı. 15 Temmuz'da şehit düşenler için okunan Kuran-ı Kerim'in ardından İstiklal Marşı okundu. Meydanı dolduran binlerce insan dev ekranlardan 15 Temmuz'da yaşanılanların gösterildiği görüntüleri izledi. Vatandaşlara meydana kurulan standlardan çeşitli yiyecekler dağıtıldı. Meydanda toplanan vatandaşlar gece boyu meydanda Demokrasi Nöbeti tutacaklar.

DÜZCE'DE YAKLAŞIK 100 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ

15 Temmuz darbe girişiminin 1'inci yıldönümü nedeniyle Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda şehit düşen Emniyet Müdürü Ufuk Baysan'ın Düzce'de ki baba evinde mevlid-i şerif okutuldu. Protokol üyelerinin yanı sıra özel harekat polisleri de şehit düşen silah arkadaşlarının mevlidine katıldı. '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' nedeniyle Düzce Belediyesi önünden başlayan yürüyüşe ise Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, daire müdürleri ile yaklaşık 100 bin kişi katıldı. Caddeyi dolduran vatandaşlar mehter takımının çaldığı marşlar eşliğinde "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları ile Anıtpark'a kadar yürüdüler. Anıtpark'ı ve caddeleri dolduran binlerce vatandaş mehter takımının konserini dinledi. Anma programı demokrasi nöbetinin ardından sabah namazının kılınması ile sona erecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Ufuk Baysan'ın evinde mevlid okunması

-Belediye Meydanı'ndan Anıtpark'a yürüyüş

-Anıtpark meydanından görüntü

-Mehter konseri

-Detay görüntüler

-------------------------

-Yürüyüşten görüntü

-Demokrasi Meydanı'ndaki kalabalıktan görüntü

-Kuran-ı Kerim okunması

-Detay görüntüler

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA-Tezcan SOLMAZ/ BOLU-DÜZCE

====================================

Burdur'da Milli Birlik yürüyüşü

BURDUR'da 15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirildi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüşte 300 metrelik Türk bayrağı açıldı.

Burdur'da 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Milli Birlik Yürüyüşü yapıldı. Köprübaşı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren Mehter Takımı eşliğindeki yürüyüşe Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, Garnizon Komutanı Albay Aytaç Tokçalar, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan ile vatandaş katıldı.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüşte 300 metre uzunluğunda dev Türk bayrağı açıldı. Şehit Ömer Halisdemir'in kız kardeşi Elif Serin ve Şehit Polis Memuru Akif Altay'ın ailesine Vali Şerif Yılmaz tarafından Türk bayrağı ve şehitlerin fotoğrafları hediye edildi. Şehit Akif Altay'ın hayatının anlatıldığı video gösterimi sırasında ailesi gözyaşlarını tutamadı. Şehit Er Ümit Alyanak'ın annesi Vesile Alyanak da kendi yazdığı darbe şiirini okudu.

Vali Şerif Yılmaz, "Bir yıl önce bu saatlerde ülkemizin işgal edilmesi emrini alan, kendi ordumuz zannettiğimiz, kendi askerimiz zannettiğimiz ancak bu milletin bütün değerlerini çalmaya alışmış, nasıl soruları çalıp birilerine vermişse, nasıl milletin parasını değişik dini literatürleri kullanmak suretiyle alıp kiliseye göndermişse, o hırsızlığa alışan ve hırsızın gönderdiği, 'altın' dediği, bize uymayan yetişen o nesil 15 Temmuz günü bir yerden aldığı emirle, bu millete başkaldırdı, kurşun yağdırdı, bela okudu. Birilerine peşkeş çekmek için aramıza nifak soktu" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şehitler Köprüsü'ndeki konuşması canlı olarak izlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------

Yürüyüşten detay

Meydandan detay

Şiir okunması

Bayrak verilmesi

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/ BURDUR,

=====================================

Bingöl'de '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri

BİNGÖL'de '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri kapsamında Valilik önünde toplanan vatandaşlar, 15 Temmuz Direniş Meydanı'ndaki etkinliklerin yapılacağı alana yürüdü.

Bingöl Valiliği bahçesinde akşam saatlerinde toplanan vatandaşlar, 300 metrelik dev bayrak açarak 15 Temmuz Direniş Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Direniş Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik, şehitler için Kuran'ı Kerim okunması ile devam etti. Etkinliğe Bingöl Valisi Ali Mantı, Emniyet Müdürü Metin Akay, Jandarma Komutanı Hakan Bayer, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 25'inci dönem AK Parti Milletvekili Eşref Taş, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, 15 Temmuz gazilerinden Bingöllü Onur Astutay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikler kapsamında daha sonra, darbe gecesi Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı önünde yaralanarak gazi olan Onur Asutay, bir konuşma yaptı. Asutay konuşmasında G-3 piyade tüfeği mermisi ile sağ ayağından vurulduğunu belirterek, "Darbe girişimini öğrendikten sonra, Bingöllü arkadaşım ile Genelkurmay Başkanlığı'nın önüne gittik. Orada arbede yaşandı ve içeri girdik. Aslanlı kapının önünde halka ateş açtılar. Ben de G-3 mermisi ile sağ ayağımdan vuruldum. Allah bir daha bize o günleri yaşatmasın."dedi.

Anma etkinliklerinde konuşan Bingöl Valisi Ali Mantı, Bingöllülerin hiçbir zaman terör örgütlerinde destek vermediğini ifade ederek, "Bingöl, Doğu ve Güneydoğu'nun ortasında, kendine münhasır, birlik ve beraberliğine son derece önem veren bir ilimizdir. Bingöl ilimiz hiçbir zaman ne hain FETÖ örgütüne, ne de hain bölücü örgüte, ne de herhangi bir iç veya dış tehdide hiçbir zaman boyun eğmemiş, bundan sonra da hiç bir zaman boyun eğmeyecektir."diye konuştu.

Tören, gece geç saatlere kadar sürdü.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Valilik önünden bayraklarla 15 Temmuz direniş meydanına yürüyüş

300 metrelik dev bayrağın detayları

15 Temmuz Direniş Meydanından detaylar

15 Temmuz Gazisi Onur Asutay'ın konuşması

İl Valisi Ali Mantı'nın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber -Kamera: Aziz ÖNAL-Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 25 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement