Havalandırmanın arızalanması pahalıya patladı: 20 bin tavuk telef oldu - Son Dakika
Güncel

Havalandırmanın arızalanması pahalıya patladı: 20 bin tavuk telef oldu

Zonguldak'ta bir tavuk çiftliğinde, havalandırma sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle 20 bin tavuk telef oldu. Çiftlikte zararın yaklaşık 200 bin TL olduğu belirtildi.

03.12.2020 22:17  Güncelleme: 23:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı beldesinde tavuk yetiştiriciliği yapan Kenan Atmacı'ya ait 20 bin tavuğun bulunduğu çiftlikte havalandırma sistemi arızalandı. Sistem arıza verince, içeride ortalama 22 derece olması gereken ısı arttı. Isının artması üzerine 20 bin tavuk havasızlıktan telef oldu.

TAVUK ÖLÜLERİ, VETERİNER KONTROLÜNDE İMHA EDİLDİ

Atmacı ailesi, sabah saat 06.00 sıralarında kontrol için gittikleri kümeste tavukların telef olduğunu görünce büyük üzüntü yaşadı. İlçe Gıda, Hayvancılık ve Tarım Müdürlüğü ekipleri çiftlikte inceleme yaparak tutanak tuttu. Çiftlikte zararın yaklaşık 200 bin TL olduğu öğrenildi. Tavuk ölüleri, Bakacakkadı Belediyesi'nin kamyon ve iş makineleri ile veteriner kontrolünde imha edildi.

"HAVASIZLIKTAN TELEF OLDULAR"

Zonguldak Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Cengiz Sarıcık, çiftlikteki sistem arızası nedeniyle tavukların telef olduğunu söyledi. Meydana gelen olay nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını ifade eden Sarıcık, "Kümesimizde yemleme, sulama havalandırma otomatik. Havalandırma sisteminde arıza meydana geliyor.. Havalandırma sistemi arızalınca 22 derece olması gereken içerideki ısı arttı. Isı artıyor ve belli bir dereceden sonra tavuklar içerideki artan ısı nedeniyle havasızlıktan telef oluyor. Kümese bakınca fark etmişler. Ailemize geçmiş olsun" dedi.

Havalandırmanın arızalanması pahalıya patladı: 20 bin tavuk telef oldu
Havalandırmanın arızalanması pahalıya patladı: 20 bin tavuk telef oldu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Havalandırmanın arızalanması pahalıya patladı: 20 bin tavuk telef oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • Ha.: Onca sermaye tek bi havalandırmayamı bağlıydı, okadar tavuğun vebalini nasıl ödeyeksiniz! 28 2 Yanıtla
  • bı acayıp-lik.: bu tavukları yedırmeyınde mıllet te, ve yetkılıler bu konuya ve / vede böyle konulara dıkkat etmelıler. 17 2 Yanıtla
  • rıza: ben bunların imha edileceğini hiç inanmıyorum 13 5 Yanıtla
  • van: beyinsiz 20bin tavuga resmen işkence etmiş. kalkmış birde 200 bin zararım var diyor. 14 1 Yanıtla
  • AE: Bunları bize yedirmezler inşallah 10 4 Yanıtla
  • seyhmus: Allah belanızı versin pislik herifler inşallah paketleyip hakla yedirmezsiniz onları 7 7 Yanıtla
  • Adalet: Gerçekten çok yazık. İnsan bir önlem alır. Kul yapısı bozuluyor işte cihazlar. Canlıların öldüğüne mi yanasın yoksa giden sermayeye mi? Kaç aileye azık olacaktı bu tavuklar... 10 4 Yanıtla
  • ...: zarar ikiyüzbin tl. yirminbin can gitmiş kimin umrunda değilmi... 8 2 Yanıtla
  • emekli: bu haberle zammın önü açıldı tavuğa ve yumurtaya zam yolda 4 5 Yanıtla
  • burhan.ka: O CANLILAR BOĞULARAK ÖLDÜ.. :(( 7 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • SESOB, ihtiyaç sahibi öğrencilere giyecek yardımında bulundu
    13:22 SESOB, ihtiyaç sahibi öğrencilere giyecek yardımında bulundu

    Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB), oda başkanı Hakan Demirgil önderliğinde Namık Kemal İlkokulu'nu ziyaret ederek öğrencilere giyecek desteği sağladı. Demirgil, yardımlaşma ve dayanışmaya önem verdiklerini belirterek, çocukların eğitimlerine destek olmayı amaçladıklarını ifade etti. Okul müdürü Zekeriya Doğan da yardımların anlamlı olduğunu vurgulayarak, SESOB'a teşekkür etti.

  • Muş Belediyesi, YKS'ye girecek öğrencilere deneme sınavı desteği sağladı
    13:22 Muş Belediyesi, YKS'ye girecek öğrencilere deneme sınavı desteği sağladı

    Muş Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek lise son sınıf öğrencileri ve mezunlara deneme sınavı desteği sağladı. Belediye tarafından düzenlenen deneme sınavına 4 bin 500 kişi katıldı. Belediye Başkanı Feyat Asya, öğrencilere başarı dileğinde bulunarak, belediyenin eğitim odaklı desteklerinin devam edeceğini belirtti.

  • Karabük'te üstgeçidi kullanmayan gence otomobil çarptı, metrelerce öteye savruldu
    13:21 Karabük'te üstgeçidi kullanmayan gence otomobil çarptı, metrelerce öteye savruldu

    Karabük'te minibüsten inen bir genç, üst geçit yerine yoldan geçmeye çalışınca, otomobilin çarpması sonucu metrelerce havaya uçarak ağır yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Yaralı genç hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunuyor.

  • Şanlıurfa'da silah kaçakçılığı operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:21 Şanlıurfa'da silah kaçakçılığı operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, bir evde yapılan aramada 1 uzun namlulu tüfek, 1 tabanca, 4 av tüfeği ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Operasyon kapsamında 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • İzmir Metrosu'nda Seferler Gecikmeli Devam Etti, Vatandaşlar Arasında Kavga Çıktı
    13:20 İzmir Metrosu'nda Seferler Gecikmeli Devam Etti, Vatandaşlar Arasında Kavga Çıktı

    İzmir Metrosu'nda sabah saatlerinde yaşanan teknik bir nedenden dolayı seferler gecikmeli olarak devam etti. Duruma isyan eden bazı vatandaşlar metro kapısını tekmeleyip makinisti dövmeye kalkıştı. Kalabalıkta sinirler gerilince bazı vatandaşlar arasında da kavga çıktı. İstasyonlarda yoğunluk yaşandı ve olaylar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Çin'in Guizhou eyaletindeki piramit şeklindeki dağlar havadan görüntülendi
    13:20 Çin'in Guizhou eyaletindeki piramit şeklindeki dağlar havadan görüntülendi

    Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletine bağlı Anlong ilçesinde yer alan piramit şeklindeki dağlar, kireçtaşının aşınmasıyla doğal olarak oluşmuş. Xinhua Haber Ajansı muhabirleri tarafından havadan görüntülenen bu tipik karstik arazi şekli, ilginç bir manzara sunuyor.

  • Aslan Dansı Yapan Kadınların Görüntüleri
    13:20 Aslan Dansı Yapan Kadınların Görüntüleri

    Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinde, bir zamanlar erkek egemenliğinin olduğu geleneksel bir Çin gösteri sanatı olan aslan dansına ilgili duyan kadınların sayısı giderek artıyor. Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Guangdong'dan bildiriyor.


Advertisement