Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

1)YUNANİSTAN'IN GERİ GÖNDERDİĞİ 3 KAÇAK, DONARAK ÖLMÜŞ BULUNDUEDİRNE'nin Meriç ilçesine bağlı 2 köyde, Yunanistan polisince kıyafetleri alınarak geri gönderildiği öne sürülen kaçaklarından 3'ünün, sınıra yakın alanda cansız bedenleri bulundu.

04.12.2018 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)YUNANİSTAN'IN GERİ GÖNDERDİĞİ 3 KAÇAK, DONARAK ÖLMÜŞ BULUNDU

EDİRNE'nin Meriç ilçesine bağlı 2 köyde, Yunanistan polisince kıyafetleri alınarak geri gönderildiği öne sürülen kaçaklarından 3'ünün, sınıra yakın alanda cansız bedenleri bulundu. Yapılan ilk incelemede, kaçakların, sıfırın altına düşen soğuk havada donarak öldükleri tespit edildi. Edirne'nin Meriç ilçesinde, Hudut Kartalları ve Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan denetimlerde, bir kısmı Yunanistan polisince yakalanarak paraları ile cep telefonları alındıktan sonra Türkiye'ye geri gönderildiği öne sürülen 5 günde 713 kaçak yakalandı. Çoğunluğu Afganistan ve Suriyeli olan kaçaklar işlemlerinin ardından Edirne Göç İdaresi'ne teslim edildi. Yunanistan sınırındaki Meriç Akçadam köyü ve Adasarhanlı köylerinde ise birer gün arayla 3 erkek cesedi bulundu. Akçadam köyü ova mevkiinde Cumartesi günü suni göletin kenarında bulunan cesedin, 35 yaşındaki Afganistanlı bir kaçağa ait olduğu belirlendi. Uzunköprü Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ilk yapılan incelemede kaçağın sıfırın altına inen soğuk havada donarak hayatını kaybettiği belirlendi. Savcılık incelemesinin ardından Afgan kaçağın cesedi otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

ADASARHANLI KÖYÜ'NDE 2 CESET BULUNDU

Yunanistan sınırındaki Meriç ilçesine bağlı Adasarhanlı köyünde de birer gün arayla iki erkek cesedi daha bulundu. Meriç Nehri yakınlarında bulunan 2 cesedinin de Yunanistan'a yasa dışı yollardan giden ve 'geri itme' yöntemiyle Türkiye'ye gönderilen kaçaklar olduğu tespit edildi. Savcılık incelemesinin ardından biri 5 saat, diğeri 2 gün önce öldüğü belirlenen erkek cesetleri Meriç Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılan incelemede birinin 25, diğerinin ise 35 yaşlarında olduğu ve soğuk hava nedeniyle donarak öldükleri tespit edildi. 3 kaçağın cansız bedenleri, kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için ve kimlik tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

ÖLEN AFGANI YUNAN KARAKOLUNDA GÖRMÜŞ

Edirne Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalanan kaçaklardan Afganistan uyruklu Jamaluddin Malangi (35), donarak ölen 3 erkekten Afganistan uyruklu olan kaçağı, Yunanistan'a geçtiklerinde tutuldukları kampta gördüğünü söyledi. Kendisinin de diğerleri gibi Yunan polisinin şiddet kullanarak Türkiye'ye gönderdiğini anlatan Malangi, "Biz karşı tarafa geçtikten sonra 3 gün ormanda kaldık. Yunan tarafındaki bir köyde polisler geldi. Bizi yakaladılar ve götürdüler. Bir gece kaldıktan sonra kamyonla nehir kenarına getirdiler. Sistematik bir şekilde 2 bot vardı, biri gidiş, diğeri geliş durumundaydı. Bizi bu şekilde Türkiye'ye geri gönderdiler. Donarak ölenlerden Afganistanlı olanı, Yunanistan'da tutulduğumuz karakolda görmüştüm. Diğerlerini tanımıyorum" diye konuştu.Yasa dışı yollardan geçtikleri Yunanistan'da polis tarafından yakalandıklarını ve kendilerine şiddet uygulandığını öne süren Malangi, Yunanistan polisinin merhametsiz olduğunu ancak Türk askerinin Müslüman ve merhametli olduğunu da sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Meriç Devlet Hastanesi

-Hastane tabelası

-Ambulans ve hastane

-Afganistanlı kaçak

-Kaçaktan detaylar

-Kaçağın yaşadıklarını anlatması-

-Genel görüntüler

-Donarak ölen kaçağın bulunduğu fotoğraf

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/MERİÇ(Edirne),-

====================================================

2)24 İLDE FETÖ OPERASYONU: 34 ASKERE GÖZALTI KARARI

KONYA merkezli 24 ilde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 34 muvazzaf hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin yakalanması için operasyon başlatıldı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'nin 'Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) yapılanması'na yönelik soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda, örgüt mensuplarına 'mahrem imamlık' yaptığı öne sürülen 34 muvazzaf hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin yakalanması için bu sabah Konya merkezli 24 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlenmeye başlandı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

KOM şubeden detaylar (Arşiv)

Emniyet Müdürlüğü'nde detaylar (Arşiv)

(Haber-Kamera: KONYA DHA)

==================================================

3)FIRINA MOLOTOFLU SALDIRI GÜVENLİK KAMERASINDA

BURSA'da gece saatlerinde kimliği belirsiz 2 kişi bir ekmek fırınına molotof kokteyli ile saldırdı. Saldırının ardından yaya olarak kaçan saldırganlar kayıplara karışırken, olay anı güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Olay saat 02.00 sıralarında merkez Yıldırım ilçesi Yeşilyayla mahallesinde meydana geldi. Kimliği belirsiz 2 kişi, Huzurevi Caddesinde bulunan Mehmet Taşkın'a ait bir ekmek fırının camını önce sopayla saldırdı. Camı kıran şüpheliler içeri molotof kokteyli fırlattı. Bu sırada fırının imalat bölümünde çalışan işçiler ne olduğunu panik içinde dışarı çıktı. İşçilerin çıktığını gören saldırganlar kaçarken yaklaşık 50 metre ileride Emin Keleş'e ait bir kasabın camına da taşla saldırdı. Kaçan saldırganların fırlattığı molotof kokteyli tutuşmazken fırın çalışanların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

GÜVENLİK KAMERASINA YAKALANDILAR

Bu arada saldırganların molotof kokteylli saldırı anı fırının güvenlik kameralarınca kaydedildi. Görüntülerde yüzleri kapalı şüpheliler fırının önüne gelerek önce camı taşla sonra da sopayla kırdığı görüldü. Molotof kokteylini içeri atan saldırganlar koşarak kaçıyor.

Polis ekipleri kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------------------------------

-Olay anı güvenlik kamerası

-Olay yerinden görüntüler

Süre: 1.25 Boyut: 159 MB

Haber-Kamera: Mehmet İNAN/BURSA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement