Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

1)GARDA GÜVENLİK ÇİZGİSİNİ GEÇEN KADINA TREN ÇARPTIADANA Garı'nda, sarı güvenlik çizgisini geçen Fatma Boztürk (63), trenin çarpması sonucu yaralandı.

27.01.2019 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)GARDA GÜVENLİK ÇİZGİSİNİ GEÇEN KADINA TREN ÇARPTI

ADANA Garı'nda, sarı güvenlik çizgisini geçen Fatma Boztürk (63), trenin çarpması sonucu yaralandı.Kaza, dün öğle saatlerinde Seyhan ilçesinde, tren garında meydana geldi. Mersin'e gitmek isteyen Fatma Boztürk, biletini alıp, yolcu trenini bekleyeme başladı. Boztürk, tren gelirken sarı güvenlik çizgisini geçti. Bu sırada vagonlardan biri, Fatma Boztürk'e çarptı. Yere yığılan Boztürk'e ilk müdahaleyi gar görevlileri ve vatandaşlar yaptı. Çağırılan ambulansla hastaneye götürülen Boztürk, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Ambulans içinde kadının tedavi edilmesi

Kadının olayı anlatması

TCDD genel ve tabelası

Ambulansın gidişi

SÜRE: 01'53"     BOYUT: 211 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: ADANA,

======================================================

2)FETÖ'NÜN 12 YIL HAPİSLE ARANAN İL İMAMI YAKALANDI

ADANA'da, FETÖ/PDY'nin il imamı olduğu ileri sürülen ve 'örgüt yönetmek ve kurmak' suçundan hakkında 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Eyüp Alıcı, yakalandı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün Adana il imamı Eyüp Alıcı'nın saklandığı yeri belirledi. 'Örgüt kurmak ve yönetmek' suçundan 12 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan Eyüp Alıcı, Yurt Mahallesi'nde polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Emniyete götürülen Eyüp Alıcı, işlemlerinin ardından cezaevine kondu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Zanlının adli tıp birimine getirilmesi

Zanlının adli tıp biriminden çıkarılması

Zanlının konuşması

Adli tıp birimi tabelası

SÜRE: 00'46"     BOYUT: 86,2 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: ADANA,

===============================================================

3)MEZARLIĞIN SULAMA VANALARINI ÇALAN 3 KİŞİ YAKALANDI

KAYSERİ'de, bir mezarlık içinde son 1 ayda toplamda 300 bin TL değerinde sulama vanası, küresel vana ekipmanları ile otomasyon cihazları çalan 3 kişi polis ekipleri tarafından yakalanarak, gözaltına alındı.

Merkez Melikgazi ilçesi Battalgazi Mahallesi Asri Mezarlıkta son 1 ay içinde farklı tarihlerde yaklaşık  300 bin TL değerinde sulama vanası, küresel vana ekipmanları ile otomasyon cihazları çalındı. Olayla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Olaya karıştıkları belirlenen Hamza Ç. (19), Hakan A. (26) ve Ahmet E. (18) yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından sağlık kontrolü için Devlet Hastanesi Adli Tabipliği'ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçen zanlılar adliyeye sevk edildi. Zanlıların iki ayrı hurdacıya sattıkların malzemelerin bir kısmı ele geçirilerek, belediye görevlilerine teslim edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Mezarlığın sulama vanalarını çalan 3 kişi yakalandı

Mezarlıktan hırsızlık yapılan vanalardan görüntü

-Hırsızlık zanlılarından görüntü

Genel detay

Süre: 4.10 Boyut: 503 MB

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, DHA

==========================================================

4)TÜRK - YUNAN DOSTLUK KONSERİ AYAKTA ALKIŞLANDI

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Türk - Yunan dostluk konseri Ege'nin iki yakasını biraraya getirdi.

Bodrum Oda Orkestrası, Türk - Yunan Dostluk Konseri ile 2019 yılı konserlerine başladı. Türk ve Yunan sanatçıların katılımıyla organize edilen konserlerin ilki 24 Ocak Perşembe akşamı İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşmişti. Konserin Bodrum ayağı ise Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Yunanlı şef Nikos Haliassas'ın yönettiği konsere Türkiye'den ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın, Yunanistan'dan Mezzo soprano İnez Zikouile ve Buzuki sanatçısı Konstantinos Gedikis solist olarak katıldı. Programda, Türk ve Yunan bestecilerin eserleri salonu dolduran sanatseverler tarafından ilgiyle dinlendi. Konser,  Cihat Aşkın'ın Ulvi Cemal Erkin'in keman konçertosu ile başladı. Konserin ikinci bölümünde ise Yunan besteci Mikis Teodorakis'in dünyaca ünlü 'Zorba' isimli bale müziğinden bir bölüm seslendirildi. Bodrum Oda Orkestrası Sanat Koordinatörü Numan Pekdemir, konserle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu konserin Türk ve Yunan sanatçıların katılımıyla gerçekleşiyor olması, iki ülke arasında her zaman barış ve dostluğun var olmasına olan inancımızdan doğmaktadır. Zaten bu temel Atatürk ve Venizelos tarafından atılmış bulunmaktadır. Hepimiz biliyoruz ki sanat ve sporun ülkeler arasında barışa yaptıkları katkı önemli olup her zaman siyaset üstü olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünmekteyim" dedi.

Yunanlı şef Nikos Haliassas ise Türkçe yaptığı konuşmasında, "Burada olmaktan ve Türk ve Yunan eserleri seslendirmekten dolayı çok mutluyum. Müzik, Dünyadaki tüm insanları özellikle kardeş gibi yaklaştırıyor. Bu özel etkinliği düzenlediği için Numan Pekdemir'e minnettarım, umarım beğenirsiniz ve her zaman birbirimize sevgi ve saygıyla yaklaşırız" dedi.  Yaklaşık iki saat süren konser sonrası sanatseverler, orkestrayı ayakta alkışladı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Konserden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Mehmet Can MERAL/ BODRUM (Muğla),

==========================================================

5)25 SANİYEDE 50 BİN LİRA DEĞERİNDE TELEFON ÇALDILAR

DİYARBAKIR'da yüzleri maskeli 2 kişi, kepengini kırarak girdikleri telefon satışı yapılan iş yerinde 25 saniyede 50 bin lira değerinde cep telefonu çaldı.Olay, Bismil ilçesinde 24 Ocak günü sabaha karşı meydana geldi. Kurtuluş Mahallesi Özgürlük Bulvarı'nda Ramazan Göğer'e ait cep telefonu satılan dükkanın önüne önüne gelen yüzleri maskeli 2 kişi, iş yerinin kepengini ve kapıyı kırdıktan sonra içeri girdi. Alarmın çalması üzerine paniğe kapılan şüpheliler hızla tezgahtaki telefonları sökerek toplamaya başladı. 25 saniyede 50 bin lira değerinde cep telefonu çalan hırsızlar kayıplara karıştı. O anlar iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntüleri izleyen polisin şüphelileri yakalamak için başlatttığı çalışma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

Kepengi kıran hırsızların cam kapıyı tekmeleyerek açmaları

Tezgahtaki telefonları söküp almaları

Panik halde kaçmaları

Haber-Kamera: Emrah KIZIL/DİYARBAKIR,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 8 MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement