Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

1)DRONE İLE YAPILAN UYGULAMAYA TAKILAN ŞÜPHELİNİN ÜZERİNDEN 1 KİLO BONZAİ ÇIKTIADANA Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından drone destekli yapılan uygulamada 'şüphe' üzerine durdurulan bir kişinin üzerinden 1 kilo 47 gram bonzai çıktı.

15.05.2019 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)DRONE İLE YAPILAN UYGULAMAYA TAKILAN ŞÜPHELİNİN ÜZERİNDEN 1 KİLO BONZAİ ÇIKTI

ADANA Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından drone destekli yapılan uygulamada 'şüphe' üzerine durdurulan bir kişinin üzerinden 1 kilo 47 gram bonzai çıktı. Merkez Seyhan ilçesine bağlı Ova Mahallesi'nde ekiplerin yaptığı uygulama sırasında yolda yürüyen Mükerrem D. (47) şüphe üzerine Narkotim ekipleri tarafından durduruldu. Polisin yaptığı arama sonucu şahsın üzerinde 1 kilo 47 gram bonzai türü uyuşturucu madde bulundu. Gözaltına alınan Mükerrem D. emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Uygulamadan drone görüntüleri

Durdurulan otomobillerin aranması

Zanlı Mükerrem D.'nin Adli Tıp Birimi'ne getirilişi ve çıkışı

Adli Tıp Kurumu tabelası

SÜRE: 01'53"  BOYUT: 208 MB

Haber-Kamera: Can ÇELİK-Nuri PİR/ADANA,

==============================================

2)SİMAY'IN DA KEDİSİ DOMBİ'NİN DE GÖZLERİ BİRBİRİNDEN FARKLI

İZMİR'de yaşayan ve doğuştan bir gözü yeşil bir gözü kahverengi olan Simay Şen, beslediği bir gözü mavi diğeri yeşil Van kedisi Dombi ile birlikte ilgi odağı oluyor. Kedisiyle birlikte tüm dikkatleri üzerine çektiğini belirten Şen, "Gözleri benim gibi olan bir hayvana sahip olmak farklı bir duygu. Onunla çok uyumlu bir ikili olduk, görenler inanamıyor" dedi.

İzmir'in Bornova ilçesinde oturan 19 yaşındaki Simay Şen, bir gözünün yeşil bir gözünün kahverengi olmasından dolayı çocukluğundan bu yana tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Annesi yeşil babası kahverengi gözlü olan Şen, birbirinden farklı göz renkleriyle milyonda bir görülen bir özelliği taşıyor. Öte yandan Şen, bir hafta önce sahiplendiği Van kedisi Dombi'nin de bir gözünün yeşil bir gözünün mavi olması sebebiyle ilgi odağı haline geldi. Gözlerindeki farklılıktan mutlu olduğunu söyleyen Şen, "İlk tanıştığım insanlar gözlerimi görünce çok şaşırıyorlar. Gözlerimle ilgili hiçbir şekilde bir sağlık problemim olmadı, sadece renkleri birbirinden farklı. Gözlerim sayesinde insanlarla komik, içten, doğal ve kısa sohbetlerim oluyor. 5 Mayıs doğum günümdü. Doğum günü hediyesi olarak bir aile dostumuz Dombi'yi hediye etti. Çok mutlu oldum. Gözleri benim gibi olan bir hayvana sahip olmak farklı bir duygu. Henüz bir haftadır birlikteyiz ama onunla çok uyumlu bir ikili olduk. İkimizi görenler inanamıyor. Evde köpeğim de var umarım anlaşabilirler" dedi.

'YEŞİL OLANI DAHA ÇOK SEVİYORUM'

Gözlerindeki farklılığın bir dezavantaj olmadığını ifade eden Şen, "Aksine ilgi odağı olmak güzel bir şey. Sadece sürekli aynı şeyleri duymak insanı sıkabiliyor. Çocukken hep gözlerimi kapatır, göstermek istemezdim. Çünkü 'Gözlerimizi değişelim mi', 'Lenslerinden birini düşürmüşsün' gibi cümleler duyuyordum. Çoğu insana lens olmadığını kanıtlayamıyorum. Ben Mersinli Anadolu ve Mesleki Teknik Lisesi Bilişim Bölümü mezunuyum. Şu anda üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. Mesleğimi yapmak istiyorum, ancak bu farklılığımı modellik yaparak bir hobi olarak da değerlendirebilirim. Bazen her iki gözüm de yeşil olsaydı nasıl olurdu diye düşünmeden edinmiyorum. Bence tamamen farklı bir kişiliğe bürünüyorum görsellik açısından. Daha çok yeşil olan gözümü seviyorum, daha farklı durduğumu düşünüyorum" diye konuştu.

'GÖZLERİNİN RENGİ İÇİN İDDİAYA GİRDİLER'

Simay'ın annesi Döndü Şen (43) ise, "Simay yaklaşık 20 günlükken gözlerindeki farklılığı fark etmiştik. O zamanlar bir tanesi yeşil, diğeri mavi gibiydi. Daha sonra mavi olan kahverengiye döndü. Benim gözlerim yeşil, babasınınkiler kahverengi. Her ikimizi de kırmamış bizden bir parça almış. Simay doğmadan önce kız kardeşim ve eşi iddiaya girmişlerdi. Biri gözlerinin benim gibi yeşil, diğeri babası gibi kahverengi olacağını söylemişti. İddiayı her ikisi de kaybetti. Simay ve kedimiz Dombi çok güzel bir ikili oldular, çok uyumlular" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Simay Şen röp.

-Dombi ve Simay genel detay görüntüler

-Döndü Şen röp

Haber: Hande NAYMAN Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR,

===================================================

3)ÖĞRENCİLER İNGİLİZCE DERSİNDE YABANCI GENÇLERLE PRATİK YAPTI

ERZURUM'un Pasinler İlçesi Alvar Mahallesi'ndeki ortaokulun öğrencileri İngilizce dersinde pratik eğitimlerini Atatürk Üniversitesi'nde Türkçe öğrenen yabancı öğrencilerle yaptı. Misafirleriyle İngilizce konuşan ortaokul öğrencileri, çeşitli konularda hazırladıkları sunumlarını da başarıyla gerçekleştirdi.

Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladıkları 'Yabancı öğrencilerle İngilizce pratiği' projesi çerçevesinde yabancı uyruklu öğrenciler, Pasinler İlçesi Alvar Mahallesi'ndeki ortaokulda İngilizce dersine girdi. Tanzanya, Irak, Suriye, Zimbabve gibi ülkelerden Türkçe öğrenmeye gelen gençler, öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılandı. Sınıfta gruplara ayrılan öğrenciler, yabancı gençlerle İngilizce pratik yaptı. Öğrenciler, bir ders boyunca İngilizce sohbet etti. Daha sonra sınıfları gezen misafir öğrenciler, ortaokul öğrencilerinin hazırladıkları İngilizce sunumları dinledi. Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Bölümünde araştırmacı olarak görev yapan Emre Erdem, öğrencilerin İngilizce konusunda pratik yapmalarını sağladığını söyledi. Erdem, yabancı gençlerle sohbet eden öğrencilerin özgüvenlerinin de arttığını ifade etti.

Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Uzmanı Fatma Baysal, çeşitli ülkelerden Türkçe öğrenmek için gelen öğrencilerin İngilizce dersine girmesinin çok faydalı olduğunu vurguladı. Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde öğrenim gören Tanzanyalı İlham Salim, çocuklarla yaptıkları İngilizce dersinin önemli olduğunu söyledi.

Alvar Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi Murat Bulut, farklı ülkelerden öğrencilerle tanışıp sohbet etme imkanı bulduklarını söylerken, 7'nci sınıf öğrencisi Berinay Karadeniz ise "Yabancı öğrenciler gelmeden önce İngilizce konuşacak kimse yoktu. Onlarla sohbet ettikten sonra kendimi daha iyi ifade edebilmeye başladım" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Yabancı gençlerin Alvar ortaokuluna gelmeleri

-Gençlerin sınıfa girmesi

-Gençlerin öğrencilerle pratik yapması

-Sınıftaki dersten genel ve detaylar

-Emre Erdem ile röp

-Fatma Baysal ile röp

-Derse katılan öğrencilerin görüntüsü

-Ortaokul öğrencileriyle röp

-Öğrencilerin İngilizce sunum yapmaları

-Derslerden genel ve detaylar

Haber-Kamera: Salih TEKİN/ ERZURUM,

=======================================================

4)ATIK DEMİRLERE HAYAT VERİYOR

MUĞLA'nın Menteşe ilçesinde demircilik yapan Ahmet İftar (40), hurdaya ayrılan motosiklet parçalarını birer sanat eserine dönüştürüyor. İftar, paslı metallere hayat verip, kılıçtan sehpaya, motosikletten akrebe kadar birçok hediyelik süs eşyası yapıyor.

Menteşe'de 11 yaşındayken çırak olarak başladığı demircilik mesleğini 29 yıldır sürdüren Ahmet İftar, bisiklet, otomobil ve motosikletten çıkan atık malzemelere hayat veriyor. Evli ve 2 çocuk babası İftar, yaklaşık 10 yıldır boş zamanlarında atıklardan sanat eseri ortaya çıkartıyor. İftar, Sanayi Sitesi'ndeki iş yerinin bir odasını, Sanat Müzesi'ne dönüştürdü. Müzede, atıklardan yaptığı saat, tabanca, sehpa, otomobil, motosiklet, kılıç, akrep, sandalye gibi birçok eseri sergiliyor. Hedefinin ileride sergi açmak olduğunu belirten İftar, "Bu atıklar işe yaramaz ve çevreyi kirletir. Ben de çevreyi kirletmesin, sanata dönüşsün düşüncesiyle çeşitli figürler yapmaya başladım. Yaptıklarım aynı zamanda atık demirin geri dönüşümüdür. Demirciliğe çıraklıkla başladım. O zamanlarda da sanata ilgim vardı. Yaklaşık 18 yıldır kendi işyerimde çalışıyorum, 10 yıldır da demir atıklarını sanat eserine çeviriyorum. Böylece ortaya birbirinden güzel eserler çıkıyor. İş yerime gelen müşteriler hayran kalıyor. Satın almak istiyorlar ama fiyat biçemiyorum, satmaya da kıyamıyorum. En çok ilgiyi ise kaynak yapan demirci ustası eseri görüyor. Hedefim ileride bir sergi açmak" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Ahmet İftar'ın kaynak yaparken görüntüsü

-İftar'ın yaptığı sanat eserlerinin bulunduğu rafı düzenlemesi

-İftar'ın yaptığı sanat eserlerinin görüntüsü

-Demirci Ahmet İftar ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

(Haber -Kamera: Cavit AKGÜN/ MUĞLA,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement