Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

1)ARANAN TERÖRİST LİSTESİ GÜNCELLENDİ; VERİLECEK TOPLAM ÖDÜL 534 MİLYONİÇİŞLERİ Bakanlığı, aranan terörist listesini güncelledi.

09.11.2016 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ARANAN TERÖRİST LİSTESİ GÜNCELLENDİ; VERİLECEK TOPLAM ÖDÜL 534 MİLYON

İÇİŞLERİ Bakanlığı, aranan terörist listesini güncelledi. Listede 14 ayrı terör örgütünden toplam 781 kişi Türkiye'de aranıyor. Fetullah Gülen ve Murat Karayılan gibi terör örgütü liderlerinin de aralarında bulunduğu 781 teröristin başına konulan ödül miktarı ise toplam 534 milyon Türk Lirası.

PKK ve FETÖ başta olmak üzere Türkiye'de güvenlik güçlerinin terör örgütleriyle mücadelesi devam ederken, İçişleri Bakanlığı da daha önce oluşturduğu aranan teröristlerin listesini güncelledi. Son güncellemeye göre listede PKK, FETÖ, DEAŞ, DHKP-C, MLKP, El Kaide, Hizbullah, MKP, TKP, TİKB, THKP-C Acilciler, İslami Hareket Örgütü, Tevhid-Selam Kudüs Ordusu ve Vasat Terör Örgütü olmak üzere toplam 14 ayrı terör örgütünden toplam 781 terörist var.

TERÖRİST BAŞLARI KIRMIZI LİSTEDE

İçişleri Bakanlığı, aranan teröristleri ise 'Kırmızı', 'Mavi', 'Yeşil', 'Turuncu' ve 'Gri' olmak üzere 5 ayrı listede sıraladı. FETÖ lideri Fetullah Gülen, PKK liderleri Murat Karayılan ve Cemil Bayık, DHKP-C liderleri Musa Aşoğlu ve Zerrin Sarı gibi terörist başı ve örgütün üst düzey yöneticileri kırmızı listeyle aranıyor. Teröristlerin 40'ı kırmızı, 75'i mavi, 56'sı yeşil, 75'i turuncu ve 535'i de gri listede yer alıyor. Bu teröristler gibi arananlar arasında etkisiz hale getirilen terörist sayısının ise 30 olduğu belirtildi.

ARANANLARIN 618'İ PKK'LI

Listelere göre aranan teröristlerin 618'ı PKK terör örgütü üyesi. Diğer aranan teröristlerin 54'ü FETÖ'den, 45'i DHKP-C'den, 12'si MLKP'den, 9'u El Kaide'den, 8'i Hizbullah'tan, 6'sı MKP'den, 6'sı TKP'den, 4'ü TİKB'den, 1'i THKP-C Acilciler'den, 1'i İslami Hareket Örgütü'nden, 1'i Tevhid-Selam Kudüs Ordusu'ndan, 1'i de Vasat Terör Örgütü'nden.

TOPLAM ÖDÜL 534 MİLYON

Aran teröristlerin her biri için İçişleri Bakanlığı 300 bin liradan 4 milyon liraya kadar büyük para ödülü koydu. Gri listedekiler için 300 bin, turuncu listedekiler için 600 bin, yeşil listedekiler için 1 milyon, mavi listedekiler için 1.5 milyon ve kırmızı listedekiler için de 4 milyon Türk Lirası ödül belirleyen İçişleri Bakanlığı tarafından bugüne kadar arananlar listesinde yer alıp da etkisiz hale getirilmesini sağlayan vatandaşlara toplam 4 milyon 680 bin lira para ödülü verildi. Türkiye'de hala aranan kırmızı listedeki 40 terörist için 160 milyon, mavi listedeki 75 terörist için 112 milyon 500 bin, yeşil listedeki 56 terörist için 56 milyon, turuncu listedeki 75 terörist için 45 milyon, gri listedeki 535 terörist için de 160 milyon 500 bin Türk Lirası olmak üzere toplam 781 terörist için bakanlık tarafından vaat edilen ödül miktarı 534 milyon lirayı buldu.

İHBAR EDENİN KİMLİĞİ GİZLİ KALIYOR

781 terörsitten herhangi birini gören, yerini bilen ya da yakalanmasını sağlayacak bilgiye sahip olanlar bizzat güvenlik güçlerine giderek, yazılı olarak, e-posta atarak ya da 'Alo 156 Jandarma', Alo 155 Polis İmdat' ve 'Alo 140' terör hattını arayarak ihbarda bulunabiliyor. İhbarın ardından teröristin yakalanması durumunda komisyon tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından kimliği gizli tutulan ihbarcıya ödülü veriliyor.

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ,

==================================================

(YENİDEN)

2)KONYA'DA 55 PİLOTA GÖZALTI KARARI

KONYA merkezli 8 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik yapılan operasyonda 1'i yarbay, 54'ü üsteğmen 55 pilot hakkında gözaltı kararı alındı. Pilotların gözaltına alınması için operasyona devam ediliyor.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Konya'da bulunan 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na bugüne kadar 4 kez operasyon düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan pilotlardan, itirafçı olanlar ifadelerinde örgütün yapılanmasını anlattı. Bunun üzerine de örgütün hava kuvvetleri yapılanmasına yönelik, 7'si daha önce ihraç olan 1'i yarbay, 54'ü üsteğmen olmak üzere 55 pilot hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Konya'dan 5, Ankara'dan 18, İzmir'den 16, İstanbul'dan 5, Kayseri'den 3, Eskişehir 3, Balıkesir 4 ve Adana'dan 1 pilotun gözaltına alınması için bugün sabah eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan pilotların, örgüt tarafından ortaokul döneminden itibaren özel olarak yetiştirildiği ileri sürüldü. Örgüte tam itaat etmeyen pilotların, ceza olarak örgüte verdikleri himmet paralarının artırıldığı, halen itaat etmeye devam etmezlerse de çeşitli nedenlerde ordudan atıldığı iddia edildi. Diğer illerde gözaltına alınan pilotların Konya Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanacağı öğrenildi.

3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na daha önce yapılan 4 operasyonda aralarında pilotlarında bulunduğu 70 asker tutuklandı.

Görüntü Dökümü

----------------

-Şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

(Haber- Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA))

===============================

3)PKK TEHDİDİYLE 75 YAŞINDAKİ KADINI DOLANDIRDILAR

ADANA'da 27 yaşındaki Orhan Çoban ile 31 yaşındaki Cihan Ayna, telefonla aradıkları 75 yaşındaki Emine T.'yi PKK tehdidiyle korkutup 3 bin lirasını dolandırdı.

Merkez Çukurova İlçesi Mahfesığmaz Mahallesi'nde oturan Emine T.'yi telefonla arayan dolandırıcılar, " Diyarbakır'da yakalanan PKK üyesi terörist kadının üzerinden senin nüfus cüzdanı fotokopin çıktı. Olayı araştırıyoruz, bunun için 3 bin lira parayı, göndereceğimiz polise teslim et" diyerek korkuttu. Emine T., taksi ile evinin önüne kadar gelen dolandırıcılara poşet içerisindeki 3 bin lirayı teslim edip evine döndü. Emine T.'nin dolandırıldığını anlayan bir kişi, 155'i arayıp ihbarda bulundu. Polis ekipleri, taksiyle dolaşan Orhan Çoban ile Cihan Ayna'yı gözaltına aldı. Taksi ile şehir turu atıp, bu sırada rastgele aradıkları kişileri dolandırdıkları belirlenen 2 şüpheli, suçlarını itiraf etti. Dolandırıcılık suçundan sabıkalı olan 2 şüpheli tutuklandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Zanlıların takside telefonla konuşması

Arkada oturan zanlının taksinin kapısını açıp kadının elinden parayı alması

Yakın görüntü

Zanlıların Adli Tıp Birimi'ne getirilmeleri

Zanlıların Adli Tıp Birimi'nden çıkarılmaları

Polis aracına bindirilmeleri

SÜRE: 02'34" BOYUT: 287 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI ADANA,

==============================================

4)3 İLDE FETÖ/PDY OPERASYONU: 23 SAĞLIK ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI

ELAZIĞ merkezli 3 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda aralarında doktor, eczacı, diş hekimlerinin de bulunduğu 23 sağlık çalışanı gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Elazığ'da Özel ve Kamu Sektöründe faaliyet gösteren FETÖ/PDY ile iltisaklı sağlık çalışanlarına yönelik yapılan çalışmalar sonucunda, bugün Elazığ merkezli Diyarbakır ve Adıyaman'da eş zamanlı operasyon yapıldığı belirtildi. Operasyonun, ile aralarında Bylock kullanıcıları da olan eczacı, doktor, uzman doktor, diş hekimi, veteriner, fizyoterapist, ebe ve hemşirelerin örgüt adına himmet, kurban topladıkları, örgüte müzahir basın-yayın kuruluşlarına abone oldukları ve diğer vatandaşların abone olmaları için çalışma yürüterek vatandaşlara referans oldukları, örgütün finans kaynağı olan Asya Bank Katılım A.Ş'ye para transferleri içerisinde bulundukları tespit edilen 31 şahsa yönelik yapılan operasyon düzenlendiği belirtilen açıklamada, "8 doktor, 11 eczacı, 1 veteriner, 1 fizyoterapist, 1 hemşire ve 1 ebe olmak üzere toplam 23 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şüpheli şahısların ikametleri, iş yerleri ve otolarında yapılan aramalar neticesinde dijital materyaller, örgüte yönelik yazılı dokümanlar, Zaman gazetesi, KHK ile yasaklanan yayın evlerine ait yasaklı yayınlar, Bank Asya hesap kartları ele geçirilmiştir" denildi.

Gözaltına alınanlar Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmaları üzere Emniyete götürüldü.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-Emniyetten detay

-Emniyetten operasyona giden polis araçlarından detay

-Gözaltına alınanların hastaneye getirilmeleri

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ,

==================================================

5)AKASARAY'DA IŞİD OPERASYONU: 2 GÖZALTI

AKSARAY'da terör örgütü IŞİD'a yönelik yapılan operasyonda örgüt üyesi olduğu iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyon düzenledi. Gülağaç İlçesi'nde daha önceden belirlenen adreslere yapılan baskında örgüt üyesi olduğu öne sürülen Muhammed Ç.(36) ve Ahmet S.(36) gözaltına alındı. 2 kişi sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

(Görüntü Dökümü

---------------

Şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

(Haber- Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY DHA)

==============================

6)SAVAŞ SUÇLARI MAHKEME BAŞKANI JOENSEN ESKİŞEHİR'DE AMELİYAT OLDU

BİRLEŞMİŞ Milletler Savaş Suçları Mahkemesi Başkanı Danimarkalı Wagn Joensen Eskişehir'de ameliyat oldu.

Halen Rwanda Cumhuriyeti'nde savaş suçları mahkemesi başkanlığı yapan 66 yaşındaki Wagn Joensen, Eskişehir'de özel bir hastanede prostat ameliyatı oldu. Afrika'daki hastanelere güvenmediği için İnternet üzerinden yaptığı araştırmalar sonucu Eskişehir'de ameliyat olmaya karar veren Joensen başarılı geçen ameliyat sonucunda iki günde taburcu edildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Kutlu Teberik, "Hastamız idrar yapmada zorlanma ve sık idrara gitme şikayetiyle bize geldi. Kendisine en uygun yöntemin Plazma Kinetik Tur yöntemi olacağını belirledik ve bu yöntem ile ameliyatımızı gerçekleştirdik. Yaklaşık 1,5 saat süren başarılı bir operasyon ile hastamızı sağlığına kavuşturduk. Kendisine geçmiş olsun diliyoruz"dedi.

ESKİŞEHİR/DHA

========================================================

7)KIZ KARDEŞLER PARKTA SİVİL POLİSE FUHUŞ TEKLİF EDİNCE YAKALANDI

ADANA'da 19 yaşındaki C.Ö. ile ablası 40 yaşındaki G.Ö., müşteri bulabilmek için geldikleri parkta, sivil polislere fuhuş teklifinde bulununca yakalandı.

Merkez Seyhan İlçesi'nde oturan C. ve G.Ö. kardeşlerin parkta fuhuş yaptığını belirleyen Ahlak Bürosu ekipleri, çalışma başlattı. Kadınların müşteri bulmak için geldikleri İnönü Parkı'nda önlem alan 2 sivil polis, çay ocağı yakınlarında oturup beklemeye başladı. Bir süre sonra parka gelen C. ve G.Ö., kardeşler, banklarda oturan erkeklerle tek tek sohbet edip, müşteri aramaya başladı.

Bir süre sonra parktaki çay ocağındaki polislerin yanına gelen C. ile G.Ö., "Fuhuş yapmak ister misiniz, kişi başı 100'er lira alırız" diyerek pazarlık yapmaya başladı. İki kız kardeş, teklifi kabul eden polisleri, sürekli kullandıkları otele götürdü. Otele giden polisler C.Ö, ablası G.Ö. ile birlikte odaya çıktı. Resepsiyon görevlisi A.B. (59) ve otel sahibi L.A. da "Odalara çıkın ama polis gelirse ben size tanımam" dedi.

Odalara çıkan polisler, oda kirası olarak A.B. ve L.A.'ya 50 TL, kadınlara da 100'er lira fuhuş parası verdi. Parayı verdikten sonra kimliklerini gösteren polisler, hayat kadınları ve otel sahibi ile resepsiyon görevlisini gözaltına aldı. Ekip otosuna bindirilen iki kız kardeş "Baltayı taşa vurduk böyle şansızlık olur mu? Gökten para yağsa bizim kafamıza taş düşer" diye sitem etti.

İfadesi alınan kadınlar ile fuhuşa aracılık yapmak ve yer temin etmek suçlamasını kabul etmeyen resepsiyon görevlisi ve otel sahibi serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Zanlıların Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Polis aracına bindirilmesi

Adli Tıp Birimi genel görüntüsü

SÜRE: 44" BOYUT: 82,7 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

==========================================================

8)YANAN EVİNDE YARDIM BEKLİYOR

DENİZLİ'de yalnız yaşayan 68 yaşındaki Muharrem Kibar, 4 yıl önce çıkan yangında harabeye dönen evinde yaşam mücadelesi veriyor. Kibar, yaşadığı sağlıksız ortamdan kurtulmak için yetkililerden yardım istedi.

Merkezefendi'nin Bahçelievler Mahallesi 3013 Sokak'taki evinde tek başına yaşayan Muharrem Kibar'ın evi, 4 yıl önce elektrik kontağından çıkan yangında büyük hasar gördü. 68 yaşındaki Kibar'ın 2 oda bir salondan oluşan tek katlı evi, harabeye döndü. Gidecek yeri olmadığı için evinde oturmayı sürdüren Kibar, 3 ayda bir yaşlılık maaşı aldığını aynıca hurda toplayarak geçimini sağladığını söyledi. Almanya'da bir müddet çalıştıktan sonra Türkiye'ye 1974 yılında kesin dönüş yaptığını, 2 evlilikten 3 çocuğu bulunduğunu kaydeden Kibar, bir kızı hariç kimse görüşmediğini ifade etti. Kalp hastalığıyla da mücadele ettiğini söyleyen Kibar, yetkililerin yardım istedi.

"BANA YARDIM ETMİYORLAR"

Gidecek başka bir yeri olmadığını ve yetkililerin kendisine yardım etmediğini söyleyen Muharrem Kibar, havaların soğumasıyla birlikte uyumakta güçlük çektiğini ifade etti. Kibar, "Gidecek başka bir yerim yok, burada yaşamak zorundayım. Yaşadığım ev elektrik kontağından dolayı 4 yıl önce yandı. 4 yıldır gitmediğim kuruluş yok, bana yardım etmiyorlar. Hurdacılık yapıyorum geçimimi sağlamak için bu şekilde yaşamaya çalışıyorum. Ben yetkililerin yardım etmesini istiyorum. Kışın evde uyumakta zorluk çekiyorum soğuk oluyor. Isınmak içinde elektrikli ısıtıcı kullanıyorum. Burada yaşamak sağlıklı değil ancak mecburum. Evimde tadilat yapılmasını istiyorum, yetkililerden yardım beklemeye devam edeceğim" dedi.

Görüntü Dökümü

Yanan evden görüntü

Yanan eşyalardan görüntü

Duvar, mutfak ve banyodan görüntü

Muharrem Kibar'dan görüntü

Muharrem Kibar ile röp.

Genel ve Detay görüntü

(Haber- Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

======================================================

9)GÖLET KURUDU, BALIKLAR TELEF OLDU

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nde, Behramkale Regülatör Göleti kuraklık sebebiyle kuruyunca, yüzlerce sazan balığı telef oldu.

Kurak geçen yaz mevsiminin ardından Çanakkale'de barajlar boşalırken, su seviyesinin iyice azaldığı Behramkale Regülatör Göleti'nde çok sayıda balık telef oldu. Sazanlar, akıntıya karşı yüzerek hayatta kalabilmek için mücadele verdi. Özellikle büyük sazan balıklarının balçığa saplanarak yüzemediği ve can çekiştiği görüldü. Çevredeki bazı köylüler, az miktarda su kalan bölümlerde can çekişen balıkları kurtarmak için seferber oldu. Bazı balıkları, su derinliği yüksek alanlara götürüp bırakan köylüler bazı sazanları da yakalayıp, yemek için evlerine götürdü.

Göletin kuruduğunu ve balıkların su yüzüne çıktığını duyup gölete gelen vatandaşlardan Murat Çakır, "Gölet kuruduğu için bu balıkları elimizle yakaladık. Ben 15 kiloya yakın bir balık yakaladım. Bu da bizim nasibimizmiş. Akşam fırında buğulamasını yapacağız" dedi.

Ayvacık İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri telef olan balıklar için inceleme başlatırken, gölete Ayvacık Barajı'ndan takviye su salınacağı bildirildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Kuruyan Behramkale Regülatör Göleti'nden görüntü,

-Ölen balıklardan görüntü,

-Murat Çakır ile röp.

( Haber - Kamera: İpek GÜNEY/ AYVACIK (Çanakkale),

=========================================================

10)LİMON İHRACATINDAN 300 MİLYON DOLAR GELİR ELDE EDİLİYOR

ZİRAAT Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şube Başkanı Semih Karademir, Türkiye'nin yıllık ortalama 400 bin tonluk limon ihracatıyla 300 milyon dolarlık gelir elde ettiğini söyledi.

Türkiye'de yılda yaklaşık 4 milyon ton turunçgil üretiminin gerçekleştirildiğini anlatan ZMO Şube Başkanı Semih Karademir, "Toplam narenciye üretiminin 750 bin tonu limona ait. Bu rakamın 400 bin tonunu yurtdışına ihraç edip ülke olarak 300 milyon dolarlık bir gelir elde ediyoruz" dedi. Son dönemde limon gibi bazı narenciye ürünlerinde 'tarımsal ilaç kalıntısı' ve 'kimyasal madde' bulunduğuna yönelik iddiaların gündeme geldiğini aktaran Karademir, "Limon veya başka bir tarımsal ürünü elinize alıp bakarak, dokunarak 'Bunda ilaç var, kanser yapıyor' diyemezsiniz. Çünkü bilimsel inceleme olmadan bu sonuca varılmaz" diye konuştu.

'ÜRETİCİ VE EKONOMİYE ZARAR VERİYOR'

Üzerinde ilaç kalıntısı veya zararlı bir kimyasal madde bulunan ürünün yurtdışına ihraç edilemeyeceğini vurgulayan Semih Karademir, şunları kaydetti:

"Tarımsal üretimde zirai ilaç kullanılıyor. Ama ilaç kalıntısı kabul edilebilecek şekilde belirli bir limitin altında olmazsa, o ürünü ihraç edemezsiniz. İspanya ve Arjantin ile birlikte en çok limon ihraç eden ülkeyiz. Dışarıya sattığımız limonu eğer üzerinde ilaç kalıntısı olsa zaten Avrupa'ya veya Rusya'ya satamayız. Türkiye'nin 300 milyon dolarlık bir geliri var limon ihracatından. Tarımsal ürünlerle ilgili bilimsel temeli olmayan suçlayıcı ifadeler kullanılmamalı. Çünkü bu bilimsellikten uzak yaklaşım üretici ve ülke ekonomisine zarar veriyor."

Görüntü Dökümü

-------------------------

Daldaki limonlardan genel ve detay görüntüler

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Semih Karademir ile röp.

Karademir'in limon bahçesinde ve toplanan limonların içinde görüntüsü

SÜRE: 03'01" BOYUT: 337 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ-Kamera: Akif ÖZDEMİR/ADANA,

====================================================

11)KADIN ÇİFTÇİLER, 'GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİ'NDE ERKEKLERE FARK ATTI

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 'Genç Çiftçi Projesi' kapsamında 9'u kadın 14 çiftçiye 84 büyükbaş dişi düve dağıtıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Edirne İl Müdürü Orhan Sarı, "Keşan'da projeden faydalanan 14 kişiden 9'unun kadın olmasını olumlu buluyoruz. Onların düvelere daha iyi bakacağına eminim. Kadınlarımız çiftçiliği daha iyi yapmaktadır" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez uygulamaya konulan 'Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı' kapsamında genç çiftçilere, 30 bin liraya kadar karşılıksız (hibe) destek sağlanmasını içeren destekten Edirne'nin Keşan İlçesi'nde 9'u kadın 14 çiftçi yararlandı. Proje kapsamında 84 büyükbaş dişi düve, Keşan Ticaret Borsası Mezbaha İşletmeciliği'nde düzenlenen törenle çiftçilere dağıtıldı. Törende konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Edirne İl Müdürü Orhan Sarı, "Amacımız Edirne olarak damızlık üretimini arttırmak. Bakanlığımızda bu konuda ilimize oldukça destek vermiştir. Edirne genelinde 151 kişi bu projeden faydalandı. Keşan'da projeden faydalanan 14 kişiden 9'unun kadın olmasını olumlu buluyoruz. Onların düvelere daha iyi bakacağına eminim. Kadınlarımız çiftçiliği daha iyi yapmaktadır. Bu projede sizlere güvenim sonsuzö dedi. Keşan Kaymakamı Nuri Özder de kadın çiftçilerin çalışmalarına her zaman destek olacaklarını belirtti. Kamyonlarla borsaya getirilen düveler, daha sonra hak sahibi çiftçilere teslim edildi.

Görüntü DÖkümü

-----------------------

-Törene katılan kadınlar

-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı'nın konuşması

-Keşan Kaymakamı Nuri Özder'in çiftçi kadınlarla sohbeti

-Düvelerin kamyonlarla getirilmesi

-Güvelerin kamyonlardan indirilmesi

(KJ: Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

(SÜRE: 05.01 - BOYUT: 160 MB)

=====================================================

12)KARGANIN EKMEK ARASI KEYFİ

İZMİR'in Konak İlçesi'nde bir karganın yol kenarına bırakılan ekmek arası döneri öğle saatinde yanından geçenlere aldırış etmeden yemesi renkli bir görüntü oluşturdu. Karganın, ekmeğin arasını açıp içinden çıkarttığı eti, daha sonra yemek için çevredeki palmiye ağaçlarının gövdesine sakladığı görüldü.

Batı Avrupa ile Doğu Asya'da yaşayan bir kuş türü olan ve böcek, kurt, fare, leş, böğürtlen, mısır gibi çok çeşitli besinle beslenebilen leş kargası (corvus corone), günde 300 gramdan fazla yiyecek tüketiyor. Tüyleri yeşil ya da morumsu parlayan siyah, gaga, bacaklar ve ayakları da siyah olan karga, İzmir'de de en sık görülen karga türlerinden biri. Konak İlçesi Eski Sümerbank hizmet binası yakınında yol kenarına bırakılan ekmek arası döner, kentte yaşayan bu kargalardan birinin öğle yemeği oldu. Karnını doyuran karganın, ekmeğin arasını açıp içinden çıkarttığı eti, daha sonra yemek için çevredeki palmiye ağaçlarının gövdesine sakladığı görüldü.

Görüntü Dökümü

----------------------:

-Karganın ekmek arası döneri yemesi

-Ekmekten çıkarttığı eti palmiyeye saklaması

-Genel ve detay görüntü

(Haber, Kamera: Timur TARLIĞ/ İZMİR,

=======================================================

13)KENAN SOFUOĞLU YAKALANAN SAZAN BALIĞINI GÖLE BIRAKTI

MİLLİ motosikletçi Kenan Sofuoğlu, gençlerin 'Sürdürülebilir Avcılık' projesine destek vererek, Sapanca Gölü'nde yakalanan 18 kiloluk iki sazan balığını göle saldı.

Dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, balık tutkunu gençlerin projesine destek verdi. İrie Fishing Kulübü üyesi Serhat Balta ve Taha Tarhan'ın avcılığın sürdürülebilir hale getirilmesi amacıyla başlattığı 'İrie Fishing Sürdürülebilir Avcılık' projesine destek veren Kenan Sofuoğlu, Sapanca Gölü'nde balık salınımı yaptı. Balık tutkunu iki gencin tuttuğu 18 kiloluk iki adet sazan balığını göle salan Kenan Sofuoğlu, balık tutkunlarına duyarlı davranmaları yönünde çağrı yaptı. İki genç, projeye destek veren Kenan Sofuoğlu'nu evden çıktığı andan itibaren farklı kameralarla görüntüledi. Helikopter kamera, sualtı kameralarla yapılan çekimlerde balık salınımı farklı açılardan görüntülendi. İrie Fishing Kulübü üyesi gençler, görüntüleri bir video klip haline getirerek sosyal medyada paylaştı. Oldukça büyük olan sazan balıklarının göle bırakılması sırasında farklı görüntüler ortaya çıktı. Balıkçılık kulübü üyeleri, avcılığın sürdürülebilir hale getirilmesi için tüm balık tutkunlarını duyarlı olmaya davet etti.

Görüntü Dökümü

---------------------

Kenan Sofuoğlu'nun balıkları göle bırakması

HABER: Aziz GÜVENER -SAPANCA(Sakarya),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement