Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

Dha Yurt Bülteni-3

1)MİLLİ EĞİTİM'DEN OKULLARA YAZI: 21 MART'TA İZİNLİ-İZİNSİZ GÖREVE GELMEYENLERİN İSİM LİSTESİNİ BİLDİRİNDİYARBAKIR Milli Eğitim Müdürlüğü kentteki tüm okullara bugün gönderidği yazıda, izinli-izinsiz göreve gelmeyen tüm personelin isimlerinin bildrilmesini istedi.

22.03.2017 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)MİLLİ EĞİTİM'DEN OKULLARA YAZI: 21 MART'TA İZİNLİ-İZİNSİZ GÖREVE GELMEYENLERİN İSİM LİSTESİNİ BİLDİRİN

DİYARBAKIR Milli Eğitim Müdürlüğü kentteki tüm okullara bugün gönderidği yazıda, izinli-izinsiz göreve gelmeyen tüm personelin isimlerinin bildrilmesini istedi. Yazıda öğrencilerin okuldan ayrılmamaları için nöbetçi öğretmen sayısın artırılması istendi. Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü'nden, nevruz kutlamasına katılanların tespiti için gönderildiği değerlendirilen yazıda şu ifadeler yer aldı:

"İlgi tarihli yazıda belirtilen 21/03/2017 tarihinde izinli/izinsiz olarak göreve gelmeyen öğretmen ve personel isim listeleri ile öğrenci sayılarının İVEDİ olarak Müdürlüğümüz Hukuk Hizmetleri Şubesine bildirilmesi, ayrıca okulunuzda eğitim gören öğrencilerin 21/03/2017 günü ders esnasında izinsiz olarak okuldan ayrılmamaları için nöbetçi öğretmen sayısının artırılarak gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda; gereğini rica ederim" denildi.

DİYARBAKIR, -

===================================================

2)ABD ASKERLERİNDEN "NUSRET" HAREKETİ

ADANA'daki İncirlik Üssü'nde görevli ABD askerleri, dünya çapında ünlenen Nusret Gökçe'nin 'tuzlama' hareketini yaptı.

İncirlik Üssü'nde bulunan askerler, ABD ordusunda görevli Korgeneral Robin Olds'un başlattığı Mustache March (Bıyık Mart'ı) denilen bir gelenek çerçevesinde İncirlik Üssü'nün sosyal medya hesabından bir görüntü paylaştı. Amerikan Hava Kuvvetleri'ndeki katı kuralları ve bıyık yasağını protesto amacıyla başlatılan ve her yıl mart ayında askerlerin bıyıklarını kesmeyerek sürdürdüğü bu gelenek çerçevesinde hazırlanan görüntü, büyük ilgi gördü. Görüntülerde erkek askerler, kendine özgü bir tarzla et kesip tuzlarken görüntülerini sosyal medyadan paylaşarak fenomen hale gelen Nusr-et Steak House'un sahibi Nusret Gökçe'nin 'tuzlama' hareketini taklit etti. Askerler, tıraş malzemelerini kutuya Nusret hareketiyle atıp yaktı. "Bıyıklarınız çıksaydı, siz de katılır mıydınız?" diye sorulan kadın askerler ise, "Katılmazdım, çünkü çirkin görünüyor" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------

Bıyıklı askerlerin gelişi

Traş malzemelerini yakmaları

Askerlerin nusret taklidi

Kadın askerlerin konuşması

SÜRE: 01'05" BOYUT: 121 MB

Haber-Kamera: Yusuf BAŞTUĞ/ADANA,

======================================================

3)SAMSUN'DA DEAŞ OPERASYONU: 4 IRAK'LI GÖZALTINDA

SAMSUN'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği DEAŞ operasyonunda 4 Iraklı gözaltına alındı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bugün merkez İlkadım, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde DEAŞ operasyonu gerçekleştirdi. Yapılan istihbarat çalışmanın ardından bu saban 4 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, silahlı terör örgütü DEAŞ'la bağlantıları olduğu ve çatışma bölgeleriyle irtibatları bulunduğu iddia edilen Irak vatandaşı M.A.H.H., A.S.A.A., H.A.S.S. ve N.H.H.A. adlı 4 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ele geçen dijital verilere el kondu. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen 4 şüpheli hakkında geniş çaplı soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Görüntü Dökümü :

-----------------------

Şüphelilerden detay

Emniyetin dışından detay

(SÜRE : 1.11 - BOYUT : 38.23 MB)

Haber-Kamera : Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, -

=====================================================

4)15 TEMMUZ GAZİLERİ O GECEYİ ANLATTI

ÇANAKKALE'de düzenlenen 'Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar' programı kapsamında 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin bertaraf edilmesinde büyük katkı sağlayan gaziler ve şehit yakınları yaşadıklarını anlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar' projesi kapsamında düzenlenen programda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin bertaraf edilmesinde büyük katkı sağlayan gaziler ve şehit yakınları yaşadıklarını anlattı. İçdaş Kongre Merkezi Seyit Onbaşı Toplantı salonundaki programa Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Ardından program kumdan resim sanatçısı Veysel Çelikdemir'in sunduğu '15 Temmuz' temalı gösteriyle devam etti. Moderatörlüğünü oyuncu İsmail Hakkı Ürün'ün üstlendiği programda 15 Temmuz gazileri Orçun Şekercioğlu, Hacer Konuş ve Abdullah İrgin hain darbe girişiminde yaşadıklarını anlattı. FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaralanan Orçun Şekercioğlu, olayı ilk haber aldığında, arkadaşlarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konutunun bulunduğu Kısıklı'ya hareket ettiğini, burada yeterli tertibat alındıktan sonra işgal edilmeye çalışılan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gittiğini kaydetti. Köprüye vardıklarında darbecilerin halka ateş etmeye başladığını dile getiren Şekercioğlu, köprünün etrafından topladıkları taşlarla hücuma geçtikleri sırada vurulduğunu belirtti.

"ÇANAKKALE RUHUMUZ HORTLADI"

Genelkurmay Başkanlığı önünde darbeci askerlere engel olmaya çalışan Abdullah İrgin de kendisinin Muşlu, eşinin ise Çanakkaleli olduğunu ve Edirne'de yaşadıklarını, 15 Temmuz gecesi ise tesadüfen Ankara'da bulunduğunu söyledi. 15 Temmuz gecesi milletin şahadete koştuğunu belirten Abdullah İrgin şöyle konuştu:

"Bunların o gece tek derdi bizim bayrağımızı indirmek, ezanımızı dindirmek, vatanımızı bölmekti. Bunların o gece tek istedikleri bir şey vardı. Bizim topraklarımızdı. Ben her zaman söylüyorum. Bir toprak için bu kadar şeye gerek yoktu. Biz Türk milleti olarak bonkör bir milletiz. İstedikleri toprak olsun. Gömeriz istedikleri yere. Nereye isterlerse oraya gömeriz. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Ne Kürtlüğümü inkar ederim ne de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğumu inkar ederim. Bunlar tezgahtır. Bizi Türk, Kürt kavgası ile bölmeye çalıştılar. Bunlar şimdi de siyasi kavgalarla bizi bölmeye çalıştılar. Ben yıllardır dua ediyordum. Keşke bir dış devletle savaşa girsek de bu halk tekrar bütünleşse, bu Çanakkale ruhu tekrar gelse. 15 Temmuz bizim Çanakkale ruhumuzu hortlattı. Bizim hiç kimseyle bir derdimiz yok. Onlar kendilerine bela aldılar."

Programı izlemeye gelenler ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak, Türk Milletinin birlik ve beraberlik içinde olduğunu gösterdi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-"Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" programından görüntüler,

-Vatandaşların ellerinde Türk bayraklarından görüntüler,

-Kumdan 15 Temmuz gecesi gösterisi görüntüsü,

-Orçun Şekercioğlu'nun konuşmasından görüntü,

-Abdullah İrgin'in konuşması,

-Vatandaşların Türk bayraklarını sallamasından görüntüler.

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

=====================================================

5)DÜNYA ŞİİR GÜNÜ FOÇA'DA NAZIM HİKMET ŞİİRLERİ VE ŞARKILARIYLA KUTLANDI

İZMİR'in Foça İlçesi'nde, 'Dünya Şiir Günü' kapsamında "Nazım Hikmet 115 Yaşında' adı altında müzikli şiir etkinliği düzenlendi.

Foça Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Foça Şubesi işbirliği ile düzenlenen ve büyük ilgi gören etkinlik, görsel öğeleriyle gözlere, eşi faşist dönemde İtalya'da kurşuna dizilen Habeş Taranta Babu'dan, Mustafa Kemal'e uzanan kişi ve konularıyla gönüllere hitap etti.

Reha Midilli Kültür Merkezi'ndeki etkinlik, sanatçı İnci Çayırlı'nın yorumladığı, sözlerini Nazım Hikmet'in yazdığı bir Mesud Cemil Bey bestesi olan "Kanatları Gümüş Yavru Bir Kuş" ile açıldı. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, bazı belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de izlediği şiir gecesinde açış konuşmasını Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Foça Şubesi Başkanı Şeniz Ararat yaparken Edebiyat Araştırmacısı, yazar Dr. Efdal Sevinçli "Dünya Şiir Günü 2017 Türkiye Bildirisi"ni okudu. Programı tasarlayan ve yöneten emekli öğretmen, yazar Yılmaz Mızrak sunuş konuşmasında düzenledikleri etkinlikte yer alan Nazım şiirlerini solo ve koro olarak okuyacak arkadaşlarını da takdim etti. Ünal Atalay, Levent Onan, Mukaddes Yarba, Özlem Temizel, Bedriye Demirci, Meral Şendil, Nuray Güzey, Nusret Gül ve Gürsel Yarkent ile canlı müzikleri gitarı ve bağlamasıyla çalacak Sertaç Çekici'yi sahneye davet etti. 100 kadar şiir seçtiğini ancak bunların 24'ünü kullanabildiğini belirten Yılmaz Mızrak; "Nazım şiirlerinden bestelenmiş müzikler seçtim. Şiir ve müzik geçişlerinin bilgilendirici ara sözlerini yazdım. Nazım'ın özet bir yaşam öyküsünü de içeren bir ürün ortaya çıktı. Doğumunun 115. yılında hepimiz, gururumuz olan bu büyük şairimizle birlikte oluyoruz" dedi.

DAKİKALARCA ALKIŞLANDI

Etkinlik, Nazım Hikmet'in 15 yaşında iken Konya'da Mehmet Hikmet adıyla yazdığı "Mevlana" şiirini okumasıyla devam etti. Fonda, Fazıl Say, Cem Karaca, Timur Selçuk, Ruhi Su gibi sanatçıların görüntü ve klipleriyle verilenlerin yanı sıra şiirlerinden bestelenmiş bazı şarkılar canlı olarak seslendirildi. Mustafa Kemal'i anlattığı "Dağlar'da tek tek ateşler yanıyordu" dizesiyle başlayıp "Bıraksalar ince uzun bacakları üstünde yaylanarak/ ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak/ Kocatepe'den Afyon ovasına atlayacaktı" dizeleriyle süren" "Kuvay-i Milliye Destanı dakikalarca ayakta alkışlandı. Alkışlar "Biz toprak üstünde derin uykulardayız/ kalkıp uyandırın bizi/ Şehitler, Kuvay-i Milliye Şehitleri/ Mezardan çıkmanın vaktidir" dizeleriyle tamamlanan "Şehitler" şiirinde de tekrarlandı. Program Edip Akbayram'ın "Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar" şarkısını salonu tamamen dolduran 300 dolayında izleyicinin birlikte söylemesiyle tamamlandı.

ADD Foça Şube Başkanı Ararat'ın, hazırlayan ve sunumu gerçekleştirenlere teşekkür ederek, çiçek vermesiyle yaklaşık iki saat süren Dünya Şiir Günü etkinliği sona erdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Etkinlikten görüntü

-Şiirlerin okunmasından görüntü

-Edip Akbayram'ın "Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar" şarkısını salonu tamamen dolduran 300 dolayında izleyicinin birlikte seslendirmesi

-İzleyicilerin şiirleri dakikalarca alkışlaması

-Genel ve detay görürüntüler

Haber-Kamera: Seyfi GÜL/ FOÇA (İzmir),

================================================

6)BU DEFİLENİN GELİRİ ÜNİVERSİTELİ KIZLARA

MERSİN'in Tarsus İlçesi'ndeki Şelale Soroptimist Kulübü'nün gerçekleştirdiği defileden elde edilen gelir, üniversite öğrenimi gören başarılı ve ihtiyaç sahibi kız öğrencilere burs oldu.

Şelale Soroptimist Kulübü'nün '-Nostalji Kıyafet Defilesi, Yıldırımlar Otantik Restoran'da gerçekleştirildi. Defilede,70 parçadan oluşan gelinlik, abiye kıyafet ve sabahlık konuklara kulüp üyeleri ve Soroptimist dostu kadınların mankenlik yaptığı organizasyon ile sergilendi.

Tarsuslu kadınların giydiği en fazla 90 en az 40 yıllık kıyafetlerin tanıtıldığı defilede konuşan Soroptimist Kulübü Başkanı Aydan Dirik, "Kadınlara ve kız çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak, yaşam standartlarını yükseltmek, ekonomik güce ve sürdürülebilir iş olanakları sağlamak, güvenli ve sağlıklı yaşam alanları yaratmak ve eğitim alanında destek vermek için çaba gösteriyoruz" dedi. Dirik, defileden elde edilen gelirin, üniversite öğrenimi gören başarılı ve ihtiyaç sahibi kız öğrencilere burs olarak verileceğini de sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

Tarsus Şelale Soroptimist Kulübü Başkanı Aydan Dirik'in konuşması

Tanıtımdan görüntü

Nostalji kıyafetler ile ilgili bilgi verilmesi

Defileye çıkan kadınlardan görüntü

İzmir Marşı eşliğinde kadınların Türk Bayrağı ile yürümesi

Soroptimist Kulüp Başkanı Aydan Dirik'in nostalji gelinlikleri tanıtımı

Farklı modellerdeki gelinliklerin tanıtımı

Gelinlikli mankenlerin 10. Yıl Marşı eşliğinde topluca yürümeleri ve yaşanan coşku

SÜRE: 5'04" BOYUT: 161 MB

Haber-Kamera: Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement