Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

Dha Yurt Bülteni-3

İZMİR' DE CHP' Yİ ÜZEN ÖLÜM1)25 YAŞINDAKİ EZGİ MELEK 5'İNCİ KATIN BALKONUNDAN DÜŞEREK HAYATINI KAYBETTİİZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, 5'inci kattaki evinin balkonundan düşen 25 yaşındaki Ezgi Melek Gürdal, hayatını kaybetti.

25.03.2017 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR' DE CHP' Yİ ÜZEN ÖLÜM

1)25 YAŞINDAKİ EZGİ MELEK 5'İNCİ KATIN BALKONUNDAN DÜŞEREK HAYATINI KAYBETTİ

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, 5'inci kattaki evinin balkonundan düşen 25 yaşındaki Ezgi Melek Gürdal, hayatını kaybetti. Olay, dün akşam saatlerinde Metin Oktay Mahallesi'nde meydana geldi. Ezgi Melek Gürdal, hava almak için çıktığı 5'inci kattaki evinin balkonundan dengesini kaybedip düştü. Beton zemine çakılan Gürdal, ağır yaralı olarak ambulansla İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan Gürdal, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Gürdal'ın cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Gürdal' ın CHP İzmir Kınak Gençlik Kolları üyesi olduğu bildirildi..

Görüntü Dökümü

----------------

-Fotoğraflar

GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR

Mehmet GÜNEY/İZMİR, -

========================================================

2)CİZRE'DE MERSİN'E GÖTÜRMEK İSTENEN TABANCALAR ELE GEÇİRİLDİ

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi Kurumcu Jandarma Karakolu'nda yol kontrolleri sırasında bir araçta yapılan aramada, Mersin'e götürülmek üzere olan 10 adet tabanca yakalandı. Devam eden soruşturmada, Cizre İlçesi'ndeki bir evde de yapılan aramada, 1 adet tabanca, çok sayıda tabanca yapımında kullanılan malzemeler ile mermiler ele geçirildi.Cizre Kurumcu Jandarma Karakolu'na bağlı ekiplerin yaptığı yol kontrolü sırasında, bir araçta yapılan aramada ele geçirilen tabancalarla ilgili İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Şırnak İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesinde; Cizre İlçesi Kurumcu Jandarma Karakol Komutanlığı yol kontrol noktasında M.S. isimli şahıs ile birlikte Mersin iline sevk edilmek üzere 10 adet ruhsatsız tabanca yakalanmış olup, devam eden çalışmalarda M.S.'nin M.A. isimli şahıs ile işbirliği içerisinde olduğu tespit edilmiş olup, M.A. isimli şahsın Cizre ilçesi Sur Mahallesi'nde bulunan ikametinde yapılan arama neticesinde; 1 adet Sigsauer marka tabanca ve bu tabancaya ait 2 adet şarjör, 1 adet temizleme fırçası, 32 adet 7.65 mm çapında dolu fişek, 55 adet 9 mm çapında dolu fişek, 3 adet tabanca gövdesi, 3 adet tabanca kapak takımı, 3 adet tabanca namlusu, 15 adet 9 mm fişek alan boş şarjör, 3 adet tabanca emniyet tetik tertibatı malzemesi, 6 çift tabanca el kabzesi ele geçirilmiştir. Şüpheli M.S. ve M.A. Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alınmıştır" denildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Evde yapılan aramada ele geçen tabancalar

-Tabanca malzemeleri

-Tabanca şarjörleri

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ŞIRNAK, -

====================================================

(ÖZEL)

3)SOKAKTA KALAN 5 KİŞİLİK AİLE, ALTINA TEKER KOYDUĞU GARDROBU EVE DÖNÜŞTÜRDÜ

ŞANLIURFA'da, 3 ay boyunca 500 lira kira ile elektrik ve su parasını ödeyemeyen hurdacı 48 yaşındaki Veysi Hurma, ev sahibi tarafından evden çıkarılınca, kullandığı gardırobu, 'Gülen adam' filminden esinlenerek 2 metrekarelik tek gözlü mobil eve dönüştürdü. Altına da 4 teker taktıran Veysi Hurma, eşi ve 5-12 yaşlarındaki 3 çocuğu ile Türk bayrağı astığı mobil evde yaşamaya başladı.Haliliye Mahallesi'nde geçimini atık malzemeleri toplayarak sağlayan ancak son dönemde bu işi yapmayan Veysi Hurma, birikmiş 1500 liralık kira ve su ile elektrik borcunu ödeyemeyince, ev sahibi tarafından 3 yıldır oturduğu evden çıkarıldı. Başını sokacak bir ev bulamayan Veysi Hurma, gecekondu olaylarını protesto eden Kartal Tibet'in yönettiği Kemal Sunal'ın oynadığı 'Gülen adam' filminden esinlenerek, evindeki gardırobu, 2 metrekarelik tek gözlü mobil eve dönüştürdü. İhtiyaç duyduğu malzemeleri alıp geri kalanının sokağa bırakan Veysi Hurma, eşi Dilek, çocukları 5 yaşındaki Türkan, 7 yaşındaki Mustafa ve 12 yaşındaki Mehmet Hurma ile birlikte Türk bayrağı astığı, 4 tekerlekli 2 metre genişliğindeki mobil evde yaşamaya başladı.

Görenlerin şaşırdığı Veysi Hurma, "Kirayı ödeyemeyince sokakta kaldık. Kafamızı sokacak bir yer bulamayınca da çareyi bu şekilde seyyar ev yapmakta buldum. Birileri bize yardım edip, ev bulana kadar bu şekilde yaşamaya devam edeceğiz" dedi.Tuvalet ihtiyaçlarını camide giderdiklerini söyleyen Dilek Hurma ise, mahalle sakinlerinin verdiği yemeklerle karınlarını doyurduklarını ifade edip tek isteğinin 3 çocuğu ile başlarını sokacakları bir ev olduğunu belirtti.Hurma ailesinin gardırop içerisinde yaşadığını gören mahalle sakinlerinden Arif Doğan da, gördüğü manzara karşısında utandığını ifade ederek, şunları söyledi: "Bu tür görüntüleri Kemal Sunal filmlerinden izliyorduk. Ancak bu film Şanlıurfa'da gerçek oldu. Şanlıurfa'da milyarlık evlerin yanında böyle arabada yaşayan ailelerin de var olduğuna bu yaşımda şahit oldum. Buranın ne tuvaleti, ne de ısınma durumu yok. Çocuklar geceleri bu şekilde hastalanır. Suriyelilere nasıl yardım yapılıyorsa, bu aileye de yardım yapılmasını istiyoruz. Burası mahallemizin utancıdır. Haliliye Mahallesi Şanlıurfa'nın en sayılı ve zengin mahallesidir. Ama günümüzde insanlar dolapta yaşıyor. Bunu görünce insanlığımızdan utanıyorum."

Görüntü Dökümü

--------------

Hurma ailesi

Gardıraptan yapılan ev

Çocuklar ve Dilek Hurma

Veysi Hurma ile röp.

Dilek Hurma ile röp.

Genel ve detay görüntüler

(Haber: Ali LEYLAK-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 507 MB

============================================

4)OTOMOBİL AKARYAKIT İSTASYONUNA GİRDİ; 2 YARALI

BURSA'da, hareket halindeyken bir başka araca çarpması üzerine sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobil akaryakıt istasyonuna girdi. Kazada araç sürücüsü 25 yaşındaki Ahmet Akın ile yanında bulunan annesi 68 yaşındaki Aliye Akın yaralandı.Kaza, saat 02.00 sıralarında merkez Nilüfer ilçesi Karaman Mahallesi'nden geen İzmir yolunda meydana geldi. Ahmet Akın, yönetimindeki 16 FN 031 plakalı otomobil ile giderken Orhaneli Kavşağı yakınlarında akaryakıt istasyonuna girmek için aniden manevra yapan Abdi Gazioğlu yönetimindeki 34 LH 4526 plakalı ciple çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle direksiyon kontrolünü yitiren Ahmet Akın'ın yönetimindeki otomobil, istasyonuna girdi, akaryakıt pompalarından birine çarparak durabildi.Kazada, otomobili kullanan Ahmet Akın ile birlikte yanında bulunan annesi Aliye Akın hafif yaralandı. Çağırılan 112 Acil Servis ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar Çekirge Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

---------------

-Kaza yerinden görüntüler

BURSA, -

===========================================

(GENİŞ HABERİ)

(ÖZEL)

5)ARSLANKÖY' DEN İSPANYA' YA UZANAN BAŞARI ÖYKÜSÜ

MERSİN'de Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu'nun kurucusu yönetmen, yazar ve oyuncu, 3 çocuk annesi ilkokul mezunu 60 yaşındaki Ümmiye Koçak, Real Madrid'in dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo ile kamera karşısına geçerek şöhretin zirvesine oturdu.Geçtiğimiz günlerde yayınlanmaya başlayan Türk Telekom'un 'Sen yeter ki hayal et' sloganı ile çekilen reklam filminde Ümmiye Koçak, rol gereği yönetmen koltuğuna oturdu. Filmin yayınlanması ile birlikte şöhretin zirvesine tırmanan Koçak, eşi ve çocukları ile birlikte halen merkez Toroslar İlçesi'ne bağlı Arpaçsakar Mahallesi'nde mütevazı yaşamını sürdürüyor. Evde çocukları ile ilgilenen, zaman zaman bahçeye giderek, limon, portakal ve badem toplayan Koçak, aylar önce gelen bir telefonla projenin içinde yer aldığını söyledi.

'İLK REKLAM ÇEKİMİM'

Rol aldığı ve şöhretini zirveye taşıyan filmi hakkında bilgi veren Koçak, "Bir telefon geldi, bir reklam filmi projesi olduğunu söylediler. Ne filmi olduğunu sorduğumda, onlar da bana 'Telekom için' dediler. Ben de kabul edeceğimi söyledim. Tekliften sonra gittim, görüştük. Bir anda kendimi kocaman bir ailenin içinde buldum. Çok güzel bir proje oldu. Birlikte Madrid'e gittik ama ben orada şunu öğrendim, televizyonda izlediğimiz küçücük görüntünün çok kolay olduğunu sanırdım. Hiç de öyle değilmiş. 100 kişiden fazla insan orada görev yapan vardı. Hepsinin de ayrı ayrı görevi vardı. Ben bunların hepsini de bilmiyorum. Onlar bana nerede ne, nasıl yapılır öğrettiler. Bu benim de ilk reklam çekimimdi" dedi.

'BEN ANAYIM O EVLAT'

Yönetmen koltuğunda Ronaldo ile aralarında geçenleri de anlatan Koçak, "Onunla aramızda güzel şeyler geçti, ama ne o benim dediğimi ne de ben onun dediğini anladım. Sadece gülüştük ve sıkı sıkı sarıldık, ana-oğlu olduk. Eğer yeni bir teklif gelirse yeniden seve seve oynarım. Neden oynamayayım ki, çünkü çok hoşuma gitti. Çünkü bu isteğim bir şeydi, güzel bir şeydi. Çünkü biz buyuz, özümüz de budur. Biz Türk toplumu olarak, köylüsü şehirlisi insanız. Bunu da kucaklıyoruz. Herkesi kucaklıyoruz zaten ben de onu yaptım. Ben anayım o da evlattı" diye konuştu.

'TİYATROYU DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUM'

Bundan sonra hayata geçireceği projelere değinen Koçak şöyle devam etti:

"Bundan sonra çektiğimiz Yün Bebek filminin bir televizyon kanalında yayınlanmasını istiyorum. Bu filmi köyde 3 metre karda kadınlarla birlikte çektik. Çünkü daha çok kitleye ulaşmasını istiyorum. Ayrıca Yün Bebek filminin 2'ncisini de çekmek istiyorum. Bundan sonra tek isteğim, tiyatro ile daha çok kitleye ulaşmaktır. Çünkü belediyelerin bizi bir proje kapsamında davet etmelerini istiyoruz. Bunu bütün belediyeler yapabilir. Çünkü bunu biz oynuyoruz. Buradaki amacımız daha çok kitleye ulaşmaktır. Bütün belediyelere sesleniyorum, bizi davet edin. Ben bu tiyatroyu devam ettirmek istiyorum."

'ROL MODEL OLMAK HAYALİMDİ'

Özellikle eğitim kurumlarından sürekli davet aldığını vurgulayan Koçak bu konuda şöyle dedi: "Üniversitelerden çok davet alıyorum. Gençlere yaşadıklarımı anlatıyorum. Rol model olmak benim hayalimdi, gençler bir şeyler öğrensinler. Yeni yazdığım bir oyunum var. O da diğer oyunlarım gibi eğitimle ilgili. Bu kez kadınlar, annelerle ilgili değil, fakat toplum olarak her konuda bilinçlenmeliyiz diye gittim. Bu da çiftçilikle, köy yaşantısı ile bir oyun. Bu oyunumun da çok ses getireceğini düşünüyorum. Çünkü bu konun da üstüne üstüne gidilmesi lazım. Biz çiftçiyiz ama hayvancılık olsun, bir meyve, sebze yetiştirirken maalesef komşumuza soruyoruz. Bunları yapmamalıyız, ürünlerimizi iyi yetiştirmeliyiz. Her konuda olduğu gibi çiftçiliği de bilinçli yapmalıyız. Oyunu onun için yazdım, çok beğenileceğini düşünüyorum."

'ŞÖHRET HAYALLERİN PEŞİNDE KOŞMANIN ÜRÜNÜ'

Yıllar sonra gelen şöhretini çok çalışmaya borçlu olduğunu dile getiren Koçak, Sözlerini şöyle tamamladı:  "Bu yaştan sonra gelen şöhret, çalışmaya, mücadeleye, bıkmadan, usanmadan, hedefe ulaşmak, hayallerime koşmanın ürünüdür. Çalışınca karşılığını alıyorsun. Ben de çok çalıştım, başardım. Herkese tavsiye ederim. Herkes önce kendini tanısın, sonra başkalarına tanıtabilsin. Kendini tanımazsa başkasına kendini anlatamaz. Hayal kursun, ne istediğini bilsin, ağır ağır adımlarla ilerlesin. Koşarak elde edilen başarı kesinlikle kalıcı olmaz. Annem hep der ki, 'Acele eden ecele gider.' Çünkü ağır ağır git ki kalıcı ol. Ben bunu yaptım şimdi de meyvesini aldım. Bu gerçekten çok güzel bir mutluluktur."

ÜMMİYE KOÇAK KİMDİR?

1957 yılında Adana'da Çelemli Köyü'nde doğan Ümmiye Koçak, okumayı çok istemesine rağmen 10 kardeş oldukları için ilkokuldan sonra okula gönderilmedi. Ümmiye Koçak, ilkokulu bitirdikten sonra okuduğu kitaplarla kendisini geliştirdi. İlk okuduğu kitap Maksim Gorki'nin 'Ana' adlı kitabı oldu. Evlendikten sonra Mersin'in Arslanköy'üne taşınan Koçak, köy kadınlarının yaşadıklarını tüm dünyaya göstermek için, 2001 yılında Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu'nu kurdu. Topluluğun sahneye ilk koyduğu oyun Remzi Özçelik'in 'Taş Bademleri' adlı oyunu oldu. Grup, daha sonra kendi hikayelerinden oluşan bir oyun derleyerek 'Kadının Feryadı' adlı oyunu sahneye taşıdı. Koçak, "Hasret Çiçekleri" adlı oyunuyla 2006 yılında Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nde sahne aldı. Koçak, daha sonra tarlalarda çalışarak kazandığı paraları biriktirerek kadına karşı şiddet sorununu anlatan 'Yün Bebek' filminin senaryosunu yazıp yönetti. 49'ncu Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde galası yapılan filmi Koçak'a New York Avrasya Film Festivali'nde 'Sinemada en iyi Avrasyalı Kadın Sanatçı' ödülünü kazandırdı. Koçak, bugüne kadar 15 tiyatro oyunu yazdı. Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu ile yaklaşık 10 bin kez sahneye çıkan Koçak'ın oyunlarını Türkiye'nin dört bir yanında 30 bine yakın kişi izledi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Ümmiye Koçak ile röp.

Ümmiye Koçak'ın evden çıkması

Ümmiye Koçak'ın yürüyerek bahçeye gitmesi

Ümmiye Koçak'ın bahçesindeki ağaçlardan badem ve limon toplaması

Ümmiye Koçak'ın oynadığı reklam filminin kamera arkası görüntüleri

Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN,

======================================================

6)CİZRE'DE MERSİN'E GÖTÜRLEM İSTENEN TABANCALAR ELE GEÇİRİLDİ

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi Kurumcu Jandarma Karakolu'nda yol kontrolleri sırasında bir araçta yapılan aramada, Mersin'e götürülmek üzere olan 10 adet tabanca yakalandı. Devam eden soruşturmada, Cizre İlçesi'ndeki bir evde de yapılan aramada, 1 adet tabanca, çok sayıda tabanca yapımında kullanılan malzemeler ile mermiler ele geçirildi.

Cizre Kurumcu Jandarma Karakolu'na bağlı ekiplerin yaptığı yol kontrolü sırasında, bir araçta yapılan aramada ele geçirilen tabancalarla ilgili İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Şırnak İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesinde; Cizre İlçesi Kurumcu Jandarma Karakol Komutanlığı yol kontrol noktasında M.S. isimli şahıs ile birlikte Mersin iline sevk edilmek üzere 10 adet ruhsatsız tabanca yakalanmış olup, devam eden çalışmalarda M.S.'nin M.A. isimli şahıs ile işbirliği içerisinde olduğu tespit edilmiş olup, M.A. isimli şahsın Cizre ilçesi Sur Mahallesi'nde bulunan ikametinde yapılan arama neticesinde; 1 adet Sigsauer marka tabanca ve bu tabancaya ait 2 adet şarjör, 1 adet temizleme fırçası, 32 adet 7.65 mm çapında dolu fişek, 55 adet 9 mm çapında dolu fişek, 3 adet tabanca gövdesi, 3 adet tabanca kapak takımı, 3 adet tabanca namlusu, 15 adet 9 mm fişek alan boş şarjör, 3 adet tabanca emniyet tetik tertibatı malzemesi, 6 çift tabanca el kabzesi ele geçirilmiştir. Şüpheli M.S. ve M.A. Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alınmıştır" denildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Evde yapılan aramada ele geçen tabancalar

-Tabanca malzemeleri

-Tabanca şarjörleri

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ŞIRNAK, -

===================================================

(ÖZEL HABER)

7)YEMEK BORUSUNA TAKILAN METAL STENTLERLE YAŞAMA TUTUNDU

ADANA'da 53 yaşındaki Abdurrahman Bulut, kanser tanısı konulduktan sonra geçirdiği ameliyatın ardından yemek borusuna takılan metal stentlerle yaşama tutundu.

İnşaat malzemeleri satan 11 çocuk ve 6 torun sahibi Abdurrahman Bulut'a, 7 yıl önce yemek borusu kanseri tanısı konuldu. Ameliyatta yemek borusunun 12 santimetrelik bölümü alındı. Uzun süreli tedavi gören Abdurrahman Bulut'un tükettiği besinlerin akciğerine gitmesi üzerine, özel bir hastanede görevli İç Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü'ye başvurdu.

'BEKLEDİĞİMİZDEN DAHA SAĞLIKLI'

Belirli aralıklarla Bulut'un yemek borusuna cerrahi operasyonlarla 6 adet metal stent takıldı. Sağlığına kavuşan Abdurrahman Bulut, "Şu anda tamamına yakını metal olan yemek borusuyla yaşıyorum. Bunun dünyada fazla örneğinin olmadığını öğrendik. Allah doktorlardan razı olsun" dedi. Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü ise, "Hastamızın yemek borusundan akciğere yemek kaçıyordu. Hastaya metal stentler taktık. Hastamız beklediğimizden daha sağlıklı durumda. Bunun da tek nedeni hastanın yaşama isteği ve yaşama arzusu. Hastanın herhangi bir ilaç almadan 7 yıldır yaşaması büyük bir mucize" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Abdurrahman Bulut'un konuşması

Ailesiyle birlikte görüntüsü

Yemek yemesi

Yatağında yatması

Kızının saz çalması

SÜRE: 02'20" BOYUT: 261 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ -Kamera: ADANA,

==========================================

8)VAN HAVALİMANI'NDA İRANLI YOLCUNUN VALİZİNDEN UYUŞTURUCU ÇIKTI

Orhan AŞAN/VAN,-VAN'da polisin havalimanında İranlı bir yolcunun valizi ile bir otomobilde yaptığı aramada 5 kilo 626 gram uyuşturucu ele geçirildi, 4 kişi gözaltına alındı. Van'dan İstanbul'a gitmek üzere Van Ferit Melen Havalimanı'na gelen İran uyruklu bir kişinin X-Ray cihazına bıraktığı valiz, şüphe üzerine detaylı aramadan geçirildi. Özel eğitimli 'Lisa' adlı köpek tarafından yapılan aramada valizin alt kısmına zulalanmış vaziyette 1 kilo 966 gram metamfetamin maddesi bulundu. Uyuşturuca el konulurken, İranlı şüpheli gözaltına alındı.

OTOMOBİLDE 3 KİLO 660 GRAM EROİN BULUNDU

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri aynı gün durumundan şüphelendikleri otomobilde de arama yaptı. 'Şila' isimli eğitimli köpek ile yapılan detaylı aramada aracın farklı bölümlerine gizlenmiş 3 kilo 660 gram eroin ele geçirildi. Otomobilde bulunan 3 kişi gözaltına alınarak Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Van Havalimanındaki güvenlik kamerasından görüntü

-Dedektör köpek ile valizde arama yapılmısı

-Durdurulan otomobilde yapılan arama

-(GÖRÜNTÜLER POLİS KAMERASINDAN)

===================================================

9)ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE ÜCRETSİZ DÖVÜŞ SPORLARI EĞİTİMİ

MANİSA'da 10 yıldır faaliyet gösteren Yükselen İhtisas Spor Kulübü, şehit ve gazi ailelerine ücretsiz boks, tekvando, kick boks eğitimi başlattı. Kulüp Başkanı Tolgahan Tanrısevsin, "Salonumuz şehit ve gazi ailelerine açık" dedi. Şehzadeler İlçesi Peker Mahallesi'nde 10 yıldır faaliyet gösteren Yükselen İhtisas Spor Kulübü, şehit ve gazi ailelerine ücretsiz boks, tekvando, kick boks eğitimi başlattı. Ücretsiz eğitim duyurusunu spor salonu kapısına astığı ilanla açıklayan Kulüp Başkanı Tolgahan Tanrısevsin, terör olaylarından dolayı içinin kan ağladığını, şehit ve gazi ailelerine bir nebze de olsun destek vermek amacıyla böyle bir uygulama başlattıklarını söyledi.

"KULÜP OLARAK YANLARINDAYIZ"

Kulübüpte boks, tekvando ve kick boks olmak üzere üç branşta hizmet verdiklerinden bahseden Tanrısevsin, "Ülkemizde son günlerde yaşanan terör olaylarından dolayı içimiz kan ağlıyordu. Biz de şehit ve gazi ailelerimize destek vermek ve onların yanında olduğumuz belirtmek için şehit ve gazi ailelerimize ücretsiz spor eğitimi vermek istedik. Salonumuzda şehit ve gazi ailelerimize boks, tekvando ve kick boks imkanı tanıdık. Bu uygulamanın da Manisa'da spora gönül veren spor camiasına örnek olmasını istedik. Çünkü şehit ve gazi ailelerimiz bizler için çok önemli. Bu aileler, vatanı için canını feda eden ve vücudunun bir uzvunu kaybeden kişilerin çocukları, yakınları ve eşleri. Kulübümüz bu konuda bu ailelerin yanında. Salonumuzun kapısı bu ailelere açık ve haftanın yedi günü antrenmanlarımız var" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------

Salondan görüntü

Salonda öğrencilere eğitim verilirken görüntü

Kulüp Başkanı Tolgahan Tanrısevsin röp.

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA,

=========================================

10)HAKKARİ'DE 3 YIL ARADAN SONRA SİNEMA SALONU AÇILDI

HAKKARİ'de 3 yıl aradan sonra Valilik ve İl Kültür Müdürlüğü'nün destekleri ile kentte sinema salonu açıldı. Açılışa katılan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve beraberindekiler film izledi. Hakkari'deki tek sinema salonu 2010 yılında Yılmaz Erdoğan'ın 'Vizyontele Tuuba' adlı filminin gösteriminden sonra çeşitli nedenlerle kapandı. Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ın girişimleri ile Hakkari İl Kültür Müdürlüğüne yeni bir sinema cihazı alındı. Cihaz alınması ardından merkezi Antalya'da bulunan bir sinema şirketiyle yapılan görüşmeler sonucunda Hakkari'de 3 yıl aradan sonra tekrar sinema salonu açıldı.  Sinema salonunun açılışına Hakkari valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Funda Toprak, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve İl Kültür Müdürü İdris Ağacanoğlu katıldı. Açılış ardından Vali Toprak ve beraberindeki protokol üyeleri birlikte Şahan Gökbakar'ın 'Recep İvedik 5' filmini izledi.

Uzun süredir eksikliği hissedilen sinemaya Hakkari halkının kavuştuğunu belirten Hakkari valisi Toprak, şöyle konuştu: "Yılmaz Erdoğan gibi Türkiye ve dünya çapında sanatçılar yetiştiren, tiyatrocular yetiştiren bir ilde uzun süredir sinemanın olmaması gerçekten bizi üzüyordu ve kabul edilecek bir şey değildi. Geldiğimiz günden beri bunun arayışındaydık. En son elimizdeki imkanları değerlendirerek buranın açılmasına karar verdik. Daha önce de DAP tarafından gerçekleştirdiğimiz bir proje sayesinde sinema makinemizi temin etmiştik. Dünya'da şu anda kullanılan en son teknoloji sinema makinemiz mevcut. Bu salon imkanıyla da birleştirerek profesyonel olarak çok şükür bugün Hakkari halkımızı sinema salonuyla buluşturduk. İnşallah Hakkarimizin sosyal hayatına çok önemli katkılar sunacaktır."

Görüntü Dökümü

-----------------

-İl Kültür Müdürlüğünde açılan sinema salonuna gidenler

-Vali Cüneyit Orhan Toprak ve beraberindekiler sinema salonunun açılışı yaparken

-Vali Toprak'ın konuşması

-Eşi ve çocuklarıyla Sinema salonundaki yerini alan Vali Toprak

-Sinema salonuna gelen davetiller

-Recep İvedik-5 filimin izlerlerken

(HABER-KAMERA: BEHÇET DALMAZ/HAKKARİ-DHA)

BOYUT: 189 MB

SÜRE: 3 DK

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Almus Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
    21:23 Almus Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi

    Almus ilesine bağlı köy muhtarlarının katılımıyla Fatıma-Tüz Zehra Külliyesi Konferans Salonu'nda Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı yapıldı. Toplantıda yeni yönetim kurulu üyeleri seçildi ve Kaymakam Emre Çömen, yeni seçilenlerle birlikte ilçeye hizmet etmeye gayret göstereceklerini belirtti.

  • Sivas'ta düzenlenen 15 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonası'nın açılışı yapıldı
    21:19 Sivas'ta düzenlenen 15 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonası'nın açılışı yapıldı

    Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Taha Akgül Spor Salonu'nda düzenlenen 15 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonası'nın açılış seremonisinde yaptığı konuşmada, güreşin Türk milleti için özel bir yere sahip olduğunu vurguladı. Şimşek, Sivas'ın 8 olimpiyat madalyası kazanan tek il olduğunu belirterek, geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek için 2 bin 298 lisanslı sporcuya ev sahipliği yaptığını ifade etti. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanvekili Kerim Salman ise Sivas'ın Türk güreşinde önemli bir şehir olduğunu ve 3 olimpiyat şampiyonu yetiştirdiğini söyledi. Eski olimpiyat şampiyonu Ahmet Ayık da organizasyonun adının verilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, Sivas'ta uluslararası bir şampiyona düzenlenmesi için girişimde bulunacağını ifade etti.

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına devam ediyor
    21:18 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa'yı konuk edeceği maçın hazırlıklarına devam ediyor. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda, ısınma ve pas çalışması yapıldıktan sonra geniş alandaki çift kale maçla antrenman tamamlandı. Gaziantep FK, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.

  • Selektör yapanların cezası iptal edildi
    21:10 Selektör yapanların cezası iptal edildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, selektör ile radar uyarısı yapan sürücülere verilen cezaların iptal edildiğini açıkladı. Bayram yoğunluğu nedeniyle yapılan denetimlerde aşırı hızın önemli bir sorun olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, vatandaşlara selektör yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

  • Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı
    21:09 Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı

    Hacı adayları 60 yaşındaki Boşnak Adem Aljic ile Arnavut kökenli Kuzey Makedonyalı 57 yaşındaki Qamuran Hirda, 1 Nisan'da Üsküp'ten yola çıkarak Konya'ya ulaştı. 16 gündür pedal çeviren bisikletçiler, yaklaşık 1600 kilometre yol katetti. Gaziantep'ten sonra Mekke'ye gitmek için bisikletleriyle Ürdün'e geçmeyi planlıyorlar.

  • Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor
    21:09 Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor

    Mercedes'in elektrikli G-Serisi, Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Araç, su geçirmez bataryasıyla dikkat çekiyor ve yüksek performans sunuyor. Mercedes'in elektrikli araç yatırımlarını artırmasıyla birlikte, yeni modellerin satış başarısı merak ediliyor.

  • X Artık Ücretli Oluyor!
    21:09 X Artık Ücretli Oluyor!

    Popüler sosyal medya platformu X, yeni kullanıcılarından temel etkileşimler için ücret talep edeceğini duyurdu. Kullanıcılar artık paylaşım yapmak, yanıt vermek, beğeni ve kaydetme işlemleri için 1 dolar ödemek zorunda kalacaklar. Bu karar, şirketin bot hesapları engelleme amacıyla aldığı bir önlem olarak açıklandı. Ancak kullanıcılar arasında bu ücretlendirme modeli tartışmalara neden oldu.

  • Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi
    21:08 Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi

    Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, bugün yapılan toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasının uygun olduğunu belirtti. Koç, TFF'nin seçimi öne almaması durumunda yeterli imza sayısının birkaç gün içinde tamamlanacağını söyledi. Kulüpler Birliği Vakfı, seçim tarihinin değiştirilmesini tek gündem maddesi olarak görüyor ve seçimin en kısa sürede yapılması gerektiğini vurguluyor.

  • Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi
    21:04 Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi

    Çorum'un Ortaköy ilçesinde bulunan ve yaklaşık 600 dönüm araziyi sulayan kanal, belediye ekipleri tarafından temizlendi. Öz Çayı'ndan ayrılan kanallardan Tepelerarası mevkisindeki araziye su taşıyan kanal, bölgedeki vatandaşların talebi üzerine temizlik çalışması yapıldı. Belediye işçileri, erken saatlerde bölgeye giderek kazma, kürek ve bel gibi aletler kullanarak 4 kilometre uzunluğundaki kanalı temizledi. Kanalın tarımsal üretim açısından önemli olduğunu belirten belediye çalışanları, çevre faktörlerinden kaynaklanan tıkanıklıkların giderildiğini ve suyun akışkanlığının artırıldığını ifade etti.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi
    21:03 İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi. Başkan Cemil Tugay başkanlığındaki oturumda, komisyonlarda görev alacak isimler belirlendi ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün su tarifelerinde indirim yapılması önerisi karara bağlandı. Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın yeniden kurulması önerisi görüşüldü ve 2023 denetim komisyon raporu okundu.


Advertisement