Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

Dha Yurt Bülteni-3

Hakkari Valiliği'nden Çukurca operasyonu açıklamasıHAKKARİ Valiliği Çukurca İlçesi'nde dün 8 PKK'lının öldürüldüğü 1 askerin de yaralandığı çatışmayla ilgili açıklama yaptı.

06.04.2017 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Valiliği'nden Çukurca operasyonu açıklaması

HAKKARİ Valiliği Çukurca İlçesi'nde dün 8 PKK'lının öldürüldüğü 1 askerin de yaralandığı çatışmayla ilgili açıklama yaptı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, 5 Nisan 2017 günü Çukurca İlçesi 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı Çilekli Tepe Üs bölgesindeki görevlilere yönelik PKK/KCK bölücü terör örgütü mensupları tarafından ağır silahlarla saldırıda bulunulduğu, güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktığı belirtildi. Açıklamada şu bilgilere yer verildi. "Bölgeye İHA sevk edilmiş ve İHA tarafından 8 bölücü terör örgütü mensubu tespit edilmiştir. Hava Kuvvetleri tarafından bölgeye sevk edilen F-16 savaş uçaklarınca yapılan hava harekatı neticesinde tespit edilen 8 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Çıkan çatışmada 1 askeri personel hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış sevk edildiği Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavisine başlanılmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

Görüntü Dökümü

-----------------------

-ARŞİV

-Operasyon görüntüleri

Haber: HAKKARİ,-

================================

Irak'tan kaçırılan Picasso'nun tablosu Erzurum'da ele geçti

IRAK devlet müzesinden çalındığı tahmin edilen dünyaca ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso'ya ait 1 adet tablo ve parşömen kağıdı üzerine sentezlenmiş Antik Mısır Hiyeroglif resimleri bulunan 3 adet farklı eser Erzurum'da ele geçirildi. Tarihi eserleri kaçırmak isteyen 3 kişi gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Dünyaca ünlü ressam ve heykeltraş Pablo Picasso'ya ait tablonun Van'dan Erzurum'a getirilerek satılacağı bilgisi alındı. Alınan istihbarat bilgileri doğrultusunda A.D., İ.A. ve S.K.'nın içinde bulunduğu otomobili Horasan İlçesinde durduruldu. Otomobilde yapılan aramada Irak devlet müzesinden çalındığı tahmin edilen ressam Pablo Picasso'ya ait 1939 yapımı 1 adet tablo ve parşömen kağıdı üzerine sentezlenmiş Antik Mısır Hiyeroglif resimleri bulunan 3 adet farklı malzeme ele geçirildi.

Yapılan ilk incelemede, arkasında Pablo Picasso'ya ait olduğuna dair bilgi ve mühürler bulunan tablonun ön yüzünde ise 1939 Picasso imzasının olduğu ve yaklaşık 5 milyon dolar karşılığında satılmaya çalışıldığı yönünde bilgiler elde edildi. Ele geçirilen tablo ve diğer objeler ilgili müze müdürlüğü yetkilileri ve Atatürk Üniversitesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanlığından da görüş alınarak, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanunu kapsamında olup olmadığının tespiti yapılmak üzere muhafaza altına alındı. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheli, adli makamlara sevk edildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Picasso'ya ait tablonun görüntüsü

-detaylar

Haber-Kamera: ERZURUM

========================================

TBMM Başkanlığı'nın Malatya darbe girişimi davasına müdahilliği kabul edildi

MALATYA'da, 76 sanığın yargılandığı darbe girişimi davasında, mahkeme TBMM Başkanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı'nın müdahillik talebini kabul etti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, aralarında dönemin 2'nci Ordu Komutanı Adem Huduti'nin de bulunduğu 26'sı tutuklu 76 sanığın yargılandığı Malatya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasında, mahkeme başkanı, dosyaya TBMM Başkanlığı ile Mili Savunma Bakanlığı'nın müdahil olarak girme taleplerine ilişkin dilekçelerinin ulaştığını belirtti. Duruşmaya katılan, TBMM Başkanlığı avukatı Şebnem Demirhan, talebi yeniledi. Mahkeme Heyeti TBMM Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'nın davaya katılma talebini oy birliği ile kabul etti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: MALATYA

=============================================

İranlı kadınların sınır dışı edilmesini Anayasa Mahkemesi durdurdu

İRAN'dan kaçıp geldikleri Türkiye'de Denizli'de yaşayan ve Kanada'ya gitmek isteyen 6 İranlı kadın hakkında, iddiaya göre farklı zamanlarda eğlenmek için gittikleri barlarda denetim yapan polis tarafından, 'konsomatrislik yaptıkları' iddiasıyla tutanak tutuldu. Bunun üzerine Valilik, 6 kadının sınırdışı edilmelerine karar verdi. Cinsel ve dini tercihleri nedeniyle, ülkelerine gönderilmeleri halinde idam cezası alacaklarını belirten 6 İranlı kadın karara itiraz etti. Kadınlara sevindirici haber Anayasa Mahkemesi'nden geldi. Yüksek Mahkeme, telafisi güç durumlar oluşturabileceği gerekçesiyle, gerekli belgelerin toplanıp işlemleri yapılıncaya kadar kadınların sınır dışı kararını durdurdu.

İran'da yaşayan, ancak gerek cinsel tercihleri gerekse de dini inançları nedeniyle Türkiye'ye kaçan 6 kadın, 2014 yılının Kasım ayında Kanada'ya gitmek üzere iltica başvurusunda bulundu. Bunun üzerine uluslararası kurallar gereği, kadınlar için Türkiye'de geçici oturum izni verildi, Denizli'ye yerleştirildi. Yaklaşık 2.5 yıldır Denizli'de yaşayan kadınlardan P.M., A.V. ve S.B.G.'nin eğlence için gittikleri belirtilen mekanda geçen ay başında polis denetim yaptı. Kimlikleri ile oturum belgeleri kontrol edilen 3 İranlı kadın hakkında polis tarafından, 'konsomatrislik' yaptıklarına ilişkin tutanak tutuldu. Aradan 5 gün geçtikten sonra polis bu kez farklı bir eğlence mekanında yine İranlı olan P.M., S.H. ve N.S.D. hakkında aynı nedenle tutanak tuttu. Bu tutanaklar üzerine, Denizli Valiliği de 6 İranlı kadının sınırdışı edilmelerine karar verdi. İranlı kadınlar, sınırdışı işlemlerinin yürütüleceği Aydın Geri Gönderim Merkezi'ne yerleştirildi.

AVUKATLARI ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURDU

Hakkında sınır dışı edilme kararı verilen İranlı kadınlardan S.B.G.'nin avukatı Emine Sarı ve diğer kadınlar, bir yandan Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu, diğer yandan da Denizli İdare Mahkemesi'nde Valilik kararına karşı dava açtı. Avukat Emine Sarı dilekçesinde şöyle dedi: "Müvekkil LGBT ve Hıristiyan İranlı mülteci olup, 13.11.2014 tarihinde Türkiye'ye giriş yaptığı sırada derhal uluslararası koruma talebinde bulunmuştur. 30.06.2015 tarihli sığınmacı belgesiyle de 'sığınmacı' statüsüne sahiptir. Bu belgeden anlaşılacağı üzere yaşamına veya özgürlüğüne yönelik bir tehditle karşı karşıya kalacağı bir ülkeye zorla geri gönderilmeye karşı korunması gereken kişilerdendir. Müvekkil, uzun bir süredir de Türkiye'de bulunmakla birlikte herhangi bir suça ya da olaya karışmamıştır. Salt polis tarafından tanzim edilen ve herhangi bir araştırma ya da tanık beyanı içermeyen tutanak ile hakkın geri gönderilmeme ilkesine aykırı olarak sınırdışı kararı verilmesi hukuka aykırıdır. Müvekkil Türkiye'ye geldiği ilk tarihten itibaren hiçbir işte çalışmamıştır. Müvekkil LGBT birey olduğu gibi aynı zamanda Hıristiyan dinine mensuptur. Müvekkil daha sonradan Hıristiyanlık dinini benimsemiştir. Aşağıda ayrıntısıyla açıklandığı üzere İran'da din değiştirmenin (apostasy) cezası idam olduğundan, müvekkil İran'a geri gönderilmesi halinde idam cezası ile karşı kaşıya kalacaktır."

MAHKEME: TELAFİSİ ZOR DURUMLAR YATATIR

İranlı kadın hakkında yapılan başvuruyla ilgili Anayasa Mahkemesi, 'telafisi güç durumlar oluşturacağı' gerekçesiyle, gerekli belgelerin toplanıp işlemleri yapılıncaya kadar sınır dışı kararını durdurdu. Anayasa Mahkemesi gerekçesinde şunları kaydetti: "Başvurucunun yaşamına ya da maddi veya manevi bütünlüğüne yönelik ciddi bir tehlike bulunduğunun anlaşılması halinde, resen ya da başvurucunun talebi üzerine gerekli tedbirlere karar verilebilir. 4.4.2013 tarihli Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun bazı maddelerinde OHAL kapsamında düzenlemeler yapılmıştır. Değişiklikle, sınır dışı etme kararına karşı dava açma süresi içinde veya yargılama sonuçlanıncaya kadar yabancının sınırdışı edilmeyeceği hükmüne bazı istisnalar getirmiştir. Buna göre, başvurucunun yaşamına ya da maddi ve manevi bütünlüğüne yönelik ciddi bir tehlike bulunup bulunmadığının değerlendirilmesi için bilgi ve belgelere ihtiyaç duyulmaktadır. Araştırma süresinde sınırdışı işleminin gerçekleştirilmesi halinde ise, telafisi imkansız sonuçlar ortaya çıkabilecektir. İlgili bilgi ve belgeler toplandıktan sonra yeniden değerlendirilmek üzere başvurucunun ülkesine sınırdışı edilme kararını durdurulmasına kararı verilmiştir."

Haber: Taylan YILDIRIM/İZMİR, -

===============================================

MHP ilçe yönetimi tabelada 'hayır' yazısı yüzünden feshedildi

SİVAS'ın Koyulhisar İlçesi'nde MHP İlçe teşkilatı binasındaki ışıklı tabelada 'Hayır' yazılması üzerine, ilçe yönetimi feshedildi. MHP Koyulhisar İlçe Başkanı, yönetimdeki 1 kişinin tutumu üzerine, fesih talebini kendilerinin istediğini söyledi.

MHP Koyulhisar İlçe Teşkilatı'nın kayar yazılı ışıklı tabelasında 4 Nisan'da 'Hayır' yazıldı. Sosyal medyadan bu ana ait fotoğraflar yayıldı. Bunun üzerine MHP Genel Merkezi, ilçe yönetim kurulunu feshetti. MHP Koyulhisar İlçe Başkanı Kemal Yıldırım, aynı gün bu durumun kendisine iletilmesi üzerine ilçe teşkilatına giderek ışıklı levhayı kapattığını söyledi. Yıldırım, şunları anlattı: "Telefonla aldığım bilgi üzerine ilçe başkanlığı binası önüne geldiğimde parti binamızın ışıklı tabelasında hayır yazısı olduğunu gördüm. Bunun üzerine ışıklı levhayı derhal kapattık. Daha sonra yaptığımız araştırma neticesinde yönetim kurulumuzda yer alan bir kişinin bu olaya sebep olduğunu ve fotoğraf çekerek sosyal medyada paylaştığını öğrendim. Aldığımız ülkücü terbiye gereği her ne kadar yaşanan olayla şahsımın ve yönetim kurulundaki diğer arkadaşlarımızın bir ilgisi olmasa da yönetimiz de bulunan kişinin tüzüğümüze ve Genel Merkezimizin emirlerine aykırı hareket etmesi nedeniyle kendimi sorumlu hissettiğimden dolayı il başkanlığını arayarak gereğinin yapılmasını ve ilçe yönetiminin feshedilmesini talep ettim. Bunun sonucu olarak da Genel Merkezimiz gereğini yapmış ve ilçe yönetim kurulunu feshetmiştir."

Partisinin referandum için aldığı 'Evet' kararına bağlı olduklarını, bu olaydan dolayı camiasından özür dilediğini belirten Yıldırım, 'İlçe yönetimimizin 'Hayır' kampanyası yapmak gibi bir kararı olmamıştır. Bu yöndeki paylaşımlarla ilgili yasal yollara başvuracağız" dedi.

Görüntü Dökümü

Haber: Bülent TATLI/KOYULHİSAR (Sivas), -

==================================

Referandumda 'evet' çıkarsa, boğasını Cumhurbaşkanı için kurban edecek

ARDAHAN'da besicilik yapan 51 yaşındaki Sırrı Çetin, yetiştirdiği 1 tonluk 'Bulut' adlı boğayı 16 Nisan'da 'evet' çıkması halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kurban edecek.

Merkeze bağlı Sulakyurt köyünde oturan 2 çocuk babası besici Sırrı Çetin, 7 yıldır beslediği boğayı, Cumhurbaşkanı için kurban edecek. Boğanın üzerine 'Evet' yazan 30 yıllık besici Sırrı Çetin, "17 Nisan sabahı 'Evet' çıkması halinde 7 yıldır beslediğim 'Bulut'u Cumhurbaşkanımıza kurban edeceğim. Bu boğa yüce Türk milletine kurbandır. Nasıl milletimiz Cumhurbaşkanımızın bir sözüyle sokaklara dökülmüşse, ben de bu kurbanı Cumhurbaşkanımıza kurban edeceğim. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Birliğimizi beraberliğimiz bozanların Allah belasını versin" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Sırrı Çetin'in Umut isimli boğasını eliyle beslemesi

-Sırrı Çetin'in konuşması

-Umut isimli boğadan görüntü

-Detay

Haber-Kamera: Deniz BAŞLI/ ARDAHAN

========================================

Kardelenler baharı müjdeledi

VAN'ın Çaldıran İlçesi'nde havaların ısınıp karların erimesiyle birlikte baharın müjdecisi kardalenler çiçek açtı.

Türkiye'nin birçok ilinde insanlar denize girmeye başlarken, Van'ın Çaldıran İlçesi'nde hava sıcaklığının artmasıyla karlar yeni yeni erimeye başladı. Kar sularının geçtiği bölgelerde de baharın müjdecisi olan kardelenler çiçek açtı. Karlı dağlar ve yeşilin birleştiği noktalarda açan mor, beyaz ve sarı kardelenler, kartpostallık manzaralar oluşturdu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

-Kardelenler ve karlı dağlardan görüntü

-Kardelenlerden detaylar

Haber-Kamera: Murat ÇAĞLAR/VAN, -

================================================

Nejat Uygur oyunla anıldı

BALIKESİR'in Havran ilçesinde amatör oyunculardan oluşan Edremit Kent Tiyatrosu Derneği (EKTOD) Nejat Uygur anısına 'Melekler ve Şeytanlar' adlı oyunu sahneledi.

Havran Belediyesi Kültür Merkezi'nde Nejat Uygur anısına düzenlenen gecede Joseph Kesselering'e ait 'Melekler ve Şeytanlar' adlı oyun sahnelendi. Nejat Uygur'un oğlu Süheyl Uygur da oyuna özel davetli olarak katıldı. Oyun sonunda Nejat Uygur anısına verilen ödülü alan Süheyl Uygur, "Babam yıllarca buraya, Balıkesir'e geldi. Oyunun yönetmeni Ersin kardeşim, 'Oyunun sonunda Nejat Uygur'a ödül vereceğiz, Nejat Uygur anısına oynayacağız, gelir misin?' dedi. Ben seve seve geldim" dedi.

AK Partili Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, "Böyle güzel bir gecede Nejat Uygur gibi bir üstadın Havran'da anılmasından da mutluluk duyuyorum" dedi.

Nejat Uygur'un Türk tiyatrosunun büyük bir ustası olduğunu söyleyen Havran Kaymakamı Ahmet Türköz ise "Özellikle benim yaşıtlarım, belki benden biraz daha büyükler Nejat ustayı çok iyi hatırlarlar ve çok iyi bilirler. Siz de zaten o mirası devraldınız ve çok iyi temsil ediyorsunuz babanızı. Bunun için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Seviyeli, Türk halkının anladığı bir sanatı icra ediyordu. Allah gani gani rahmet eylesin diyelim" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Oyundan sahneler,

-İzleyicilerden görüntü,

-Süheyl Uygur ile röp,

-Başkan Emir Ersoy ile röp

-Kaymakam Ahmet Türköz ile röp.

Haber - Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN/ HAVRAN (Balıkesir),

================================================

Kazaya karışıp kaçan sürücüyü başka araçla takip edip yakalattı

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde Abdurrahman Agırman, seyir halindeyken cipine çarpıp kaçan kamyon sürücüsünü başka araçla takip edip yaklaşık 25 kilometre sonra yakalattı.

Olay, dün 19.00 sıralarında Sandıklı'ya bağlı Alamescit Köyü kavşağında meydana geldi. Afyonkarahisar'dan Antalya istikametine seyir halindeki Abdurrahman Agırman idaresindeki 48 TP 024 plakalı cip aynı istikamete giden odun yüklü H.Y. idaresindeki 32 HZ 578 plakalı kamyonu sollamak istedi. Bu sırada iddiaya göre kamyon sürücüsü aracını cipin önüne sürdü. Kamyonun kasasına çarpan cipin sağ ön tarafından hasar oluşurken, ön yolcu koltuğunda oturan Mesut Kayacan yaralandı. Kazanın ardından kamyon sürücüsü olay yerinden uzaklaşırken, cipte yaralanan Mesut Kayacan itfaiye yardımıyla çıkartıldıktan sonra sağlık ekipleri tarafından Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

KAMYONU YAKALATTI

Cip sürücü Abdurrahman Agırman ise aracını olay yerinde bırakarak, kendisine yardım için duran Uğur Abbaz'ın aracıyla kaçan kamyonu takibe başladı. Olay yerinden yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta Dinar İlçesi yakınlarında kamyonu yakalayan Abdurrahman Agırman polise yaptığı ihbarla aracı yakalattı. Polis eşliğinde kaza yerine getirilen H.Y., ifadesi için jandarma karakoluna götürüldü.

'KAMYON DURMADI KAÇTI'

Cip sürücüsüne yardım eden Uğur Abbaz, "Cip kamyonu sollamaya çıktığında kamyon cipin yoluna daldı. Daha sonra çarpıştılar. Kamyon durmadı kaçtı. 25 kilometre ileride polise yakalattık" dedi.

GÖRÜNTÜ DURUMU

--------------

Kaza yerinde cip

Kaza yerinden kaçan kamyon

Yaralı Sandıklı Devlet Hastanesinden sevk edilirken

RÖP: Uğur Abbaz (Yardım eden sürücü)

HABER-KAMERA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (Afyonkarahisar),

===========================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement