Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

Dha Yurt Bülteni-3

1)TSK'NIN MAHREM ABİLERİNE YÖNELİK FETÖ OPERASYONU: 115 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARIKONYA'da polis tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik iki ayrı operasyon düzenlendi.

24.05.2017 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1) TSK'NIN MAHREM ABİLERİNE YÖNELİK FETÖ OPERASYONU: 115 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI

KONYA'da polis tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik iki ayrı operasyon düzenlendi. Örgütün, Türkiye Silahlı Kuvvetleri'nde çalışan örgüt üyesi rütbeli askerleri yönlendiren 'mahrem asker abileri' olarak nitelendirilen haklarında yakalama kararı çıkan 115 kişiden 30'u gözaltına alındı. İkinci operasyon ise Vergi Dairesi'nde ve kent merkezindeki belediyelerde çalışan örgüt üyelerine yönelik yapıldı ve hakkında yakalama kararı çıkan 14 kişiden 7'si yakalandı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince daha önceden 5 etapta gözaltına alınan 328 şüphelinin 'etkin pişmanlık' yasasından faydalanmak için verdikleri ifadeler doğrultusunda örgütün, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çalışan örgüt üyelerini yönlendirdiği ileri sürülen ve 'mahrem asker abisi' olarak nitelendirilen 115 kişi belirlendi. 115 kişi hakkında,  'Anayasayı ihlal, Yasama organını engellemeye teşebbüs, Hükümete karşı isyan ve Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından haklarında yakalama kararı çıkartıldı.

27 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Bunun üzerine polis tarafından bugün sabah saatlerinde 27 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Daha önceden belirlenen adreslere yapılan baskında çoğunluğu öğretmen 30 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin örgütün 'Mahrem asker abisi' sisteminde müdür, müdür yardımcısı görevini üstlenenlerinde olduğu belirtildi. Hakkında yakalama kararı çıkartılanlar arasında 22 kişinde de daha önceki operasyonlarda tutuklandığı bildirildi.

AYNI GÜNDE İKİNCİ OPERASYON

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik ikinci bir operasyon düzenlendi. Vergi Dairesi'nde ve kent merkezindeki belediyelerde çalışan örgüt üyelerine yönelik yapılan  operasyonda hakkında yakalama kararı çıkan 14 kişiden 7'si gözaltına alındı.  Operasyonların devam ettiği ve gözaltı sayısını artabileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

Sağlık kontrolünden çıkartılması

Haber- Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA)

=============================================

2)DEAŞ ÜYESİ OLDUĞU İDDİA EDİLEN 6 IRAKLI GÖZALTINA ALINDI

SAMSUN'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silahlı terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu iddia edilen 6 Irak vatandaşını gözaltına aldı.

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah merkez Canik İlçesi'nde operasyon gerçekleştirdi. Sabahın erken saatlerinde 6 ayrı adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyonda silahlı terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları iddia edilen Irak vatandaşları F.A.J.A.H., H.K.F.A.H., B.M.B.A.H., T.A.S.A.H., L.A.H.H. ve J.A.J.A.H. adlı şahıslar gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ele geçen djital verilere el kondu. Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Şüphelilerin emniyete getirilmesi

(SÜRE: 1.59 Dk) (BOYUT: 63.24 MB)

Haber-Kamera: Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN,

===============================================

3)MANZARAYI İZLEMEK İSTERKEN CANINDAN OLDU

ANTALYA'da sabaha karşı deniz manzarasını izlemek için falezlere gelen 43 yaşındaki Barış Yöndem, dengesini kaybedip 30 metreden düşünce yaşamını yitirdi.

Olay, Muratpaşa İlçesi Gençlik Mahallesi Işıklar Caddesi'nin sonundaki falezlerde saat 04.00 sıralarında meydana geldi. İki kadın arkadaşıyla birlikte falezlerden denizi izlemeye giden Barış Yöndem, bir anda dengesini kaybetti. 30 metrelik falezlerden düşen Yöndem, kayalar arasına sıkıştı.

Arkadaşlarının 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber vermesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, olay yerinde ilk müdahalesini yaptıkları Yöndem'in hayatını kaybettiğini belirledi. Cesedin sıkıştığı kayalıklardan çıkarılması için itfaiye ve deniz polisinden destek istendi. İtfaiye ve deniz polisinin 1.5 saatlik çalışmasının ardından ceset sıkıştığı yerden çıkarılarak botla Kaleiçi Yat Limanı'na götürüldü. Olay yeri inceleme ekiplerinin buradaki çalışmasının ardından Yöndem'in cansız bedeni, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

Görüntü Dökümü

------------------

Falezlerden detay

Polis, itfaiye ve ambulans detay

Karadan yürütülen çalışmalardan detay

Deniz polisinin botla  yat limanına yanaşması

Cesetten detay

194 MB///1,44 DK

(Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA, -

=========================================================

4)ANTALYA'DA KORKU ŞEKİL DEĞİŞTİRDİ

ANTALYA'da üç yıl önce üç girişimci tarafından kurulan İskelet Anahtar Evden Kaçış Oyunu, korku unsurları başta olmak üzere kurgusu tamamen yenilendi.

Beyazperdeye 'Hostel' adı ile yansıyan korku filminden uyarlanan İskelet Anahtar 'Hostel' oyunu, korku ve adrenalin meraklılarını bekliyor. 3 aylık hazırlık aşamasının ardından oyunların oynandığı stüdyonun tamamen değiştirildiğini söyleyen işletme ortağı Ahmet Çakıreli, yenilikleri anlattı. Oyunun 3 katlı bir binada oynandığını belirten Çakıreli, "Oyunumuzun adı Hostel. Burayı bir otel olarak tasarladık. Bir tarafı içinde barı, odaları olan iyi tarafı. Bir de içinde kan, korku, ölüm olan ikinci taraf. Gruplar halinde gelen oyuncular, görsel ve işitsel öğelerin korku unsurlarıyla gizlendiği evde anahtarları bularak özgürlüğe ulaşmaya çalışıyor. Buraya gelen insanları korkutmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Hatta daha fazlası var" dedi.

Çakıreli, şöyle devam etti:

"Dört bir yanı kameralarla izlenen, minumum 2, maksimum 5 kişilik ekiple oynanan evden kaçış oyununun ana teması bulmaca ve ipuçlarını çözüp kilitli kapıları açarak evden dışarı çıkabilmek. Binanın giriş kapısında başlayıp çatısında biten serüven, korku limitlerini zorlayarak ilerliyor. Ürkütücü fon müziğe eşliğinde binadan içeri giren yarışmacılar, zifiri karanlık evin içinde yavaş yavaş ilerleyerek hedeflerine ulaşıyor. Evin içindeki herhangi bir eşyanın içine veya altına gizlenen ipuçlarını bulup kapı anahtarlarına ulaşan yarışmacıların evden çıkması için 1 saat zamanları var. Bu süre zarfında dışarı çıkamamaları durumunda etabı bitirememiş sayılıyorlar. Aşırı korku durumunda ise kameralara el sallamaları oyunun son bulması için yeterli oluyor" diye konuştu.

Oyunu oynamak için minumum yaş sınırının 15 olduğunu, çocukların ise yanlarında ebebeynleriyle eve girebileceğini sözlerine ekleyen Çakıreli, "Evden çıkmak için zeka kullanmak çok önemli. Her şey verilecek kararlara bağlı. Bir odadan diğerine geçmek için ekip çalışması şart. Biz yarışmacıların evden çıkmaması için her şeyi yaptık. Onlar bize ve korkularına karşı yarışıyorlar. Evin her köşesini izleyen kameralarda yaptığımız kayıtları ise isteyen oyunculara veriyoruz. Nasıl korktuklarını daha sonra izleyebiliyorlar"

Görüntü Dökümü

---------------------

Evin içersinden detay görüntüler

Oyunda kullanılan anahtar ve eşyalardan detay görüntüler

Ahmet çakıreli ile röp

Oyunu oynamak için gelen gurupların kamera görüntüleri

Ev içersinden detaylar

236 MB/// 3.52

Görüntü Durumu: Geçildi

Haber: İbrahim LALELİ- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

====================================================

5)TEMİZ HAVUZ SERTİFİKALARI DAĞITILDI

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde Temiz Havuz Sertifikası almaya hak kazanan işletmeler belgelerini aldı.

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Kemer merkezdeki Grand Haber Otel'de bu yıl 5'incisi düzenlenen Temiz Havuz Sertifikası etkinliğinde, 1152 işletmeden 755'sine belgeleri Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, Antalya Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Murat Özdemir ve Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları tarafından dağıtıldı.

Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, "İlçemizde yüzlerce turistik tesis var. Bu tesislerin yaklaşık 70'i 5 yıldızlı oteller ve tatil köylerinden oluşuyor. Hem ilçemizin, hem bölgemizin hatta ülkemizin lokomotif sektörü turizm. Böyle olunca bazı hassasiyetleri daha ön planda tutmak gerekiyor. Tabi turistik tesislerde hizmet anlayışını hijyen ve temizlikle desteklemediğimiz müddetçe turizmde başarılı olmamız mümkün gözükmüyor. Şimdi artık sadece seyahat acenteleriyle değil, bildiğiniz gibi gelen turistler otel tercihlerini yaparken, daha önce otellerde konaklama yapanların yazdıkları yorumları da okuyor. Hangi tesisin daha temiz ve hijyenik, hangi tesisin yeterli hizmet sunmadığını temiz olmadığını net görüyor ve tercihlerini de bu yönde kullanıyorlar" dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Murat Özdemir, Antalya'da 1152 işletmede kayıtlı 4221 havuz olduğunu belirterek, 2016 yılında 1478 denetim yapılarak, yüzme havuzlarından 22 bin 499 numune alınarak analiz yapıldığını anlattı. Bu denetlemeler sonucunda da 755 işletmenin Temiz Havuz Sertifikası almayı hak ettiğini vurgulayan Özdemir, "Antalya'nın denizi kadar havuzu var. Turizm açısından çok önemli. Antalya'nın mavi bayrakları dünya birincisi. Dünyada en fazla mavi bayrağa sahip şehiriz. Cennet gibi koylarımız var ama unutmamamız gereken şey var turizmin can damarları da havuzlar. Neden havuzlardır? Çünkü çocuklar havuzları çok seviyor. Çok güvenli, korunaklı ve belki de çok daha eğlenceli. Bu havuzların bir standartta olmasını istiyoruz. Öncelikle hastalıklar olmasın, güvenlik olsun ve aileler huzur içerisinde, tatilleri zehir olmadan büyük bir keyif içerisinde evlerine dönsünler" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------

Saygı duruşu

Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan konuşma

Salondan detay

Antalya Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir konuşma

Sertifika verilmesi

Sertifika verilirken ellerden detay

Sertifika verilmesi

127 MB/// 04: 00"

Haber-Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Norveç'teki Sognsvann Gölü'nde Kuzey Işıkları Şöleni
    16:18 Norveç'teki Sognsvann Gölü'nde Kuzey Işıkları Şöleni

    Xinhua muhabiri, Norveç'in başkenti Oslo'daki Sognsvann Gölü üzerinde gece gökyüzünü aydınlatan kuzey ışıklarının çarpıcı manzarasını görüntüledi.

  • Kapaklı'da trafik uygulaması: 1471 araç kontrol edildi, 138 sürücüye ceza kesildi
    16:16 Kapaklı'da trafik uygulaması: 1471 araç kontrol edildi, 138 sürücüye ceza kesildi

    Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik uygulamasında 1471 araç kontrol edildi ve 138 araç sürücüsüne toplamda 525 bin 257 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca kasksız motosiklet sürücülerine kasklarını tedarik etmeden trafiğe çıkış izni verilmedi. Öte yandan Kapaklı ilçesinde bir evde ruhsatsız tabanca ele geçirildi ve zanlı gözaltına alındı. Ergene ilçesinde ise bir iş yerinde 2 bin 200 makaron ve tütün ele geçirildi, iş yeri sahibi hakkında işlem yapıldı.

  • Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesinde köylülerin sorunlarını dinledi
    16:16 Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesinde köylülerin sorunlarını dinledi

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesine bağlı Yeşiltepe Köyüne giderek köyün alt yapısı ve üst yapısıyla ilgili incelemelerde bulundu. Vali Varol, köy halkıyla uzun süre sohbet ederek sorunlarını dinledi ve talepleri not aldırdı. Vali Varol, köy evlerinin inşaat çalışmalarına başlanmasının köy halkına hayırlı olmasını diledi.

  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Mardin Valiliğine ziyarette bulundu
    16:15 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Mardin Valiliğine ziyarette bulundu

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Mardin Valiliği'ne ziyarette bulundu. Kurtulmuş, Valilik binası önünde Vali Tuncay Akkoyun tarafından karşılandı. Ziyaret sırasında, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, AK Parti Mardin milletvekilleri Faruk Kılıç ve Muhammed Adak ile AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da hazır bulundu.

  • Hanönü Kaymakamlığı, köylere hizmetlerin artırılması için yeni araç aldı
    16:15 Hanönü Kaymakamlığı, köylere hizmetlerin artırılması için yeni araç aldı

    Hanönü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, köylere yapılan hizmetlerin artırılması amacıyla kanal kazıcı ve yükleyici araç satın aldı. Kaymakamlık önünde düzenlenen törende dua edilerek, yeni araç hizmete girdi. Kaymakam Tolga Değirmenci, yeni araçların ilçeye ve millete hayırlı olmasını temenni ederek, 'İnşallah almış olduğumuz bu makine köylerimizde güzel hizmetler verecek.' dedi. Programa Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, kurum amirleri ve muhtarlar da katıldı.

  • Erzurum'da Turizm Haftası kapsamında yöresel lezzetler tanıtıldı
    16:14 Erzurum'da Turizm Haftası kapsamında yöresel lezzetler tanıtıldı

    Erzurum'da düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Yakutiye Medresesi önünde asırlık yöresel lezzetler tanıtıldı. Vatandaşlara demir tatlısı, kadayıf dolması ve ayran aşı ikram edildi. Turizm Haftası'nın önemine değinen TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölge Başkanı Nuh Şenol, turizmin bacasız fabrika olduğunu vurguladı. Erzurum'un tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtımıyla turizm potansiyelinin arttığı belirtildi.

  • İzmit'teki Market Yangını 2 Saatte Kontrol Altına Alındı
    16:14 İzmit'teki Market Yangını 2 Saatte Kontrol Altına Alındı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir markette çıkan yangın, 2 saat süren müdahale sonucunda kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterilirken, içeride bulunan çalışanlar zamanında tahliye edildi. İtfaiye ekipleri yangını söndürmek için yoğun çaba sarf ederken, polis ekipleri de güvenlik önlemleri aldı. Yangın sonucunda market küle dönerken, herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Ekiplerin sahada çalışmaları devam ediyor.

  • Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı
    16:14 Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, aile içi şiddetin önlenmesi konusunda bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi. Ekipler, Uzunköprü ilçesine bağlı köylerde KADES'in amaçları ve kullanımı hakkında bilgi verdi ve broşür dağıttı. Ayrıca, Enez ilçesinde sivrisinekle mücadele çalışmaları kapsamında sulak alanlar ve bataklıklar ilaçlandı. Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden de ziyaretlerle görevinde başarı diledi.

  • Malatya'da İtfaiye Ekipleri İneği Kurtardı
    16:13 Malatya'da İtfaiye Ekipleri İneği Kurtardı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir bahçe içinde bulunan su kuyusuna düşen ineği itfaiye ekipleri kurtardı. İneğin sahibi ise itfaiye erlerine teşekkür etti.


Advertisement