Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

1)SURİYELİLERİN SINIRDA BAYRAM İZDİHAMIRAMAZAN Bayramı nedeniyle ülkelerine gitmek isteyen Suriyelilerin Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçişleri devam ediyor.

14.06.2017 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)SURİYELİLERİN SINIRDA BAYRAM İZDİHAMI

RAMAZAN Bayramı nedeniyle ülkelerine gitmek isteyen Suriyelilerin Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçişleri devam ediyor. Ülkelerine gitmek için sahur vakti sınır kapısına akın eden Suriyeliler izdihama neden oldu. Kilis Valiliği tarafından 13- 23 Haziran tarihleri arasında Suriye'nin Azez, Mare, Soran, Aktarin ve Çobanbey bölgelerine bayram nedeniyle gidiş- dönüşlere izni verileceğini duyurmasının ardından ülkesine gitmek isteyen yüzlerce Suriyeli, dünden itibaren Öncüpınar Sınır Kapısı'na akın etti. Sınır kapısında yoğunluk oluşunca polis demir bariyerlerle güvenlik önlemi aldı. Dün başlayan ve bugün de devam eden geçişler sırasında meydana gelen izdihamda çok sayıda kişi ezilme tehlikesi geçirdi. İzdihamda fenalaşanlara sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi. Yanlarında kişisel eşyasını götürülmesine izin verilen Suriyeliler, pasaport veya geçici olarak verilen AFAD tanıtım kartlarını göstererek İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından yapılan işlemlerinin ardından ülkelerine geçiyor.Bayramı ülkelerinde geçirecek Suriyeliler, 14 Temmuz'a kadar yeniden Türkiye'ye dönebilecekler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Öncüpınar Sınır Kapısı

Suriyelilerin yoğunluk oluşturması

İzdihamda kalanlar

Suriyelilerle röp.

Sağlık görevlileri

Güvenlik önlemleri

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 366 MB

========================================

2)YAKINLARININ YARALANDIĞINI ÖĞRENİNCE ORTALIĞI SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİLER

ADANA'da cenazeden dönenlerin içinde olduğu otomobil kavşağa kontrolsüz şekilde girince minibüsle çarpıştı. Kazada aynı aileden 4 kişi yaralandı. Olayı duyan yaralı yakınları, yerdeki kanları görünce minibüsü parçalamak istedi. Polis öfkeli kalabalığı biber gazı sıkarak dağıttı. Kaza merkez Seyhan İlçesi Kuzey Kıyıboyu Caddesi'nde meydana geldi. Ailesiyle birlikte yakınlarının cenazesinden dönen Ejder Karmış yönetimindeki  01 SJ 932 plakalı otomobil iddiaya göre, kavşağa kontrolsüz çıkınca, İlhami Güvener yönetimindeki 16 NKT 76 plakalı lüks minibüs ile çarpıştı. Hızını alamayan otomobil trafik ışığına çarparak durabildi. Otomobil sürücüsü Ejder Karmış ile beraberindeki akrabaları Bahriye Karmış, Fadime Karmış ve Zeliha Karmış yaralandı. Çevredeki vatandaşların yardımıyla araçtan çıkarılan yaralılar, olay yerine gelen ambulansla Çukurova Üniversite Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırıldı. Yakınlarının kaza geçirdiğini öğrenen yaralı yakınları ise,  olay yerine gelip, yoldaki kanları görünce sinir krizi geçirdi. Minibüse doğru koşan bir kadın, 'Bize bu çarptı' diyerek aracın camları yumrukladı, sileceklerini kırdı. Bazı yakınları da devrilen trafik ışığının plastik parçasını alarak minibüsün camlarına vurdu, polis aracı parçalamak isteyenlere biber gazıyla müdahale etti. Minibüs sürücüsü İlhami Güvener ise ekipler tarafından kaza yerinden götürüldü.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Kaza yapılan yerin görüntüsü

Ambulansdaki yaralının görüntüsü

Yaralı yakınlarının minibüse saldırması

Yaralı yakını bir kadının minibüsün sileceğini kırması

Yaralı yakını bir adamın kırılan trafik lambasıyla minibüsün camını kırmaya çalışması

Polisin yaralı yakınlarını durdurmaya çalışması

Polis ve yaralı yakınlarının arasında çıkan arbedenin görüntüsü

Minibüsün gidişi

SÜRE: 02'50"    BOYUT: 173 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK -Kamera: ADANA,

==========================================

3)ZEYTİNCİLİK SEKTÖRÜ SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTİYOR

EDREMİT Ziraat Odası Başkanvekili Ali Yılmaz Diker, kamuoyunda haftalardır tartışılan yasa tasarısındaki zeytinliklerin sanayileşmeye açılmasına olanak sağlayan maddenin tasarıdan çıkarılmasını olumlu karşıladıklarını belirterek konunun bir kez daha gündeme gelmesi halinde kendilerinin görüşlerinin alınmasını istedi.  Türkiye'de günlerdir tartışılan ve zeytinlik sahaların kamu yararı görüldüğü takdirde sanayi yatırımlarına açılabilmesinin yoluna açacak olan yasa tasarısındaki madde geri çekildi. TBMM Sanayi Komisyonu'nda dün (Salı) yapılan görüşme sonrası maddenin tasarıdan çıkarılması Türkiye'nin önemli zeytin üretim merkezlerinden Edremit Körfezi'nde olumlu karşılandı. Zeytincilik sektörünü yakından ilgilendiren tasarının 7'nci kez reddedildiğini hatırlatan Edremit Ziraat Odası Başkanvekili Ali Yılmaz Diker, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün, "Tasarı 17 kez daha gelebilir" sözlerini eleştirdi. Bu konunun ülke gündeminden düşmesini dileyen Diker, tasarının bir kez daha görüşülmesi halinde sektör olarak kendilerinin de söz sahibi olması gerektiğini söyledi. Tasarının aynı içerikle değil, sektör bileşenlerinin hazırladığı şekliyle son kez görüşülebileceğini belirten Diker, "Sayın Bakan, 7 kere gelmiş olan bu tasarı için 'Bu ihtiyaç giderilmediği sürece bu yasa bundan sonra da 7, 17 hatta 27 defa gelebilir' diyor. Biz kendi görüşlerimizi sektör temsilcisi arkadaşlarla aramızda tartışacağız. Sonrasında isteklerimizi dile getirdiğimiz bir taslak hazırlayacağız. Bu taslağı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı veya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri ile paylaşacağız. Artık bu konuda belirleyici bir rol oynamak istiyoruz" dedi.

"BU KONU ÜLKE GÜNDEMİNDEN DÜŞMELİ"

Zeytin üreticileri olarak haklılıklarını her platformda dile getirmek adına her şeyi yaptıkları savunan Diker, "Sağ olsunlar komisyon üyeleri bu konuda zeytin üreticilerinin sesine kulak vererek ve sağduyulu davranarak bu yasayı torba yasadan çıkardı. Biz artık bu konunun ülke gündeminden düşmesinden yanayız. Ülkemiz birçok iç ve dış olaylara gebe. Bir de zeytinliklerle ilgili bu yasanın çıkarılarak gündem oluşturulması ve ülkede kaos yaratılmasına gönlümüz razı değil" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------:

- Zeytinlik alandan görüntüler,

-Ali Yılmaz Diker ile röp.

EDREMİT/DHA

====================================================

4)KOMŞUSUNA KARACİĞER BAĞIŞIYLA HAYAT VERDİ

DÜZCE'de yaşayan ve 10 aydır uygun karaciğer bulunamayan 42 yaşındaki Fahrettin Ertuğrul'a, 24 yaşındaki komşusu Soner Tok'un karaciğerinden nakil yapıldı. Düzce'de yaşayan ve nakliyecilik yapan 3 çocuk babası Fahrettin Ertuğrul, 6 yıl önce siroz hastalığına yakalandı. Yaklaşık 12 yıldır Hepatit B hastalığı da bulunan Ertuğrul'un karaciğeri, 10 ay önce yetersiz kalınca organ nakil sırasına alındı. Nakil sırası kendisine gelmeyen Fahrettin Ertuğrul'un durumunu gören komşusu Soner Tok, donör olmaya karar verdi. Yapılan doku ve bağışıklık sistemi testleri olumlu sonuçlanması ve Organ Nakli Etik Kurulu'nun onay vermesinin ardından Fahrettin Ertuğrul ve Soner Tok Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde geçen hafta nakil ameliyatı oldu. Başarılı geçen ameliyatın ardından hızla sağlığına kavuşan Fahrettin Ertuğrul, hastanede Soner Tok ile bir araya geldi. Tok'a donör olduğu için teşekkür eden Ertuğrul, bu davranışın kendisini çok duygulandırdığını belirtti.  Fahrettin Ertuğrul "Tetkiklerin ardından ameliyata girdik. Doktorlarımızın da ellerine sağlık. Şu an çok iyiyim. Her geçen gün daha da iyi oluyorum" dedi. Sağlığına kavuşacağı için çok mutlu olduğunu ifade eden Fahrettin Ertuğrul "Çocuklarımın yanına daha sağlıklı bir şekilde döneceğim" dedi. Herkesin organ nakli konusunda duyarlı olmasını isteyen Ertuğrul "Herkesin Soner gibi bir komşusu olmayabilir ama herkesin organa ihtiyacı var" diye konuştu.

"HAYAT KURTARMAK GÜZEL BİR ŞEY"

Fahrettin Ertuğrul'un sağlık durumunun bu kadar kötü olduğunu daha önceden bilmediğini söyleyen Soner Tok, öğrenir öğrenmez ziyaretine gittiğini ve organ bağışı yapabileceğini söyledi. Soner Tok "Küçük çocukları var. Ben de onun çocukları kadarken, ölümün ne olduğunu bilmeden babamdan kötü haber bekliyorduk. O yüzden vermek istedim" diye konuştu.Bu hastalıkların herkesin başına gelebileceğini belirten Soner Tok " Herkesin organ bağışı yapması gerekir. Yarın benim başıma da gelebilir. Hayat kurtarmak güzel birşey. Ziyaret ettikçe seviniyorum " dedi.

"TOPRAKTA ÇÜRÜYECEĞİNE BAŞKA BEDENLERDE HAYAT BULSUN"

Organ naklinin önemine değinen Uludağ Üniversitesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı ve Organ Nakli Sorumlu Müdürü Prof. Dr. Ekrem Kaya, "Şimdi burada komşusuna karaciğerinin yarısını bağışlayan birisiyle karşı karşıyayız. Bu çok büyük bir fedakarlık. Bu beyin ölümü gerçekleşen kişilerin yakınlarına da örnek olması lazım. Kişi sağlığında az da olsa bir risk olmasına rağmen bunu göze alarak organ bağışını yapıyor. Bunun beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerden yapılmasına bir örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Beyin ölümü gerçekleşen kişilerin yakınlarına da toprakta çürüyeceğine bu organların başka bedenlerde hayat bulmasına katkı sağlamalarını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Görüntü dökümü

------------------------

-Fahrettin Ertuğrul hastane odasında iken

-Fahrettin Ertuğrul ve Soner Tok beraber oturup sohbet ederken

-Fahrettin Ertuğrul röp

-Soner Tok röp

-Prof.Dr. Ekrem Kaya röp

-Detaylar

Süre:   4 dakika 10 saniye Boyut: 376 MB

===========================================

5)AYRILMAK İSTEYEN SEVGİLİSİNİ VURDU

ZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde, 49 yaşındaki Arif K., bir süredir ilişkide bulunduğu 24 yaşındaki Ebru E.K.'ye tabancayla ateş etti. Vücuduna isabet eden 3 kurşunla yaralanan Ebru E.K., hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.Olay, dün gece 6718 sokakta bulunan bir kafede meydana geldi. Arif K. ile bir süredir ilişkide olduğu ileri sürülen Ebru E.K. telefon ederek, kendisinden ayrılacağını söyledi. Bunun üzerine Arif K., son kez konuşmak istediğini söyledi. Kafede buluşan çift arasındaki tartışma kavgaya dönüşünce Arif K., yanındaki naylon poşetten çıkardığı tabancayla Ebru E.K.'ye peş peşe ateş etti.Göğsüne, koluna ve eline isabet eden 3 kurşunla yaralanan Ebru E.K. çağrılan sağlık ekibi tarafından  ambulansla Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorlar, tedivaye alınan  Ebru E.K.'nin hayati tehlikesinin bulunduğunu söyledi.

Saldırıdan sonra kaçan Arif K., kısa sürede polis tarafından yakalandı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Mehmet GÜNEY/İZMİR,

===============================================

6)ENGELLİ ORANI SINIRIN ALTINDA DÜŞTÜ HAYATI KARARDI

MERSİN'de bedensel engelli 35 yaşındaki Serkan Aslı'nın hayatı, engelli rapor oranının düşürülmesi ile karardı.Henüz 2 yaşında iken yapılan yanlış iğne sonucu sağ bacağı sakat kalan Serkan Aslı, 2000'de verilen yüzde 45 engelli raporu ile bir giyim mağazasında engelli kadrosundan işe girdi. Geçen süreç içerisinde evlenip 2 çocuğu olan Aslı, 3 bin 300 sigortalı günü doldurarak engellilere tanınan erken emeklilik için SGK'ya müracaat etti. 9 Eylül 2015'de yeniden heyete giren Aslı'ya bu kez yüzde 36 engelli raporu verildi. Engelli kadrosuna tanınan  yüzde 40 özür oranının altında kalan Aslı, emekli olamadığı gibi işini kaybetti, ardından da kirasını ödeyemedi. Ev sahibi çıkarınca eşi de boşanma davası açıp, 2 çocuğu ile annesinin evine gitti. Tek başına kalan Serkan Aslı, 1.5 yıldır parklarda yaşadığını söyledi. Yüzde 40 sınırına takıldığı için de engelli kontenjanında iş bulamayan Aslı,  hayatının kabusa döndüğünü belirterek,  "Rapora 2 defa itiraz ettim ama dikkate alınmadım. İş için nereye başvurduysam herkes benden engelli raporunu istedi, sınır altında olunca işe alınmıyorum. Kimseden para isteyemem, yerden topladım, çöpten topladım yedim. Parklarda ve kahvehane önlerinde yatıyorum. Tuvaletlerde duş alıyorum. Artık dayanamıyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

(ÖZEL)

Serkan Aslı'nın parkta görüntüsü

Aslı'nın yürümesi

Aslı'nın ayağını göstermesi

Aslı raporunu gösterirken

Serkan Aslı'nın engelli olan ayağını kaldırması

Serkan Aslı'nın bavulu ile birlikte görüntüsü

Aslı'nın parkta yatması

Aslı'nın konuşması

Aslı'nın çocukları ile fotoğrafı

Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 05'28"  BOYUT: 174.77 MB

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/MERSİN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla'dan Uluslararası Pazarlara Açılan Yerel Üretim Portakal ve Domatesler
    16:04 Muğla'dan Uluslararası Pazarlara Açılan Yerel Üretim Portakal ve Domatesler

    Muğla'nın Ortaca ilçesinde üretilen yerel üretim portakal ve domatesler, uluslararası karantina standartlarını aşarak dünya pazarlarına açılıyor. Türkiye'nin tarım potansiyelini gözler önüne seren bu ürünler, Rusya, Ukrayna, Polonya ve Avusturya'ya ihraç edilecek. Ürünler, Bitki Sağlık Sertifikaları ile donatılarak, Türkiye'nin tarım kalitesini temsil etmeye hazır hale getirildi.

  • ASTOR Enerji Şanlıurfaspor, Teksüt Bandırmaspor maçında galibiyeti kaçırdı
    16:03 ASTOR Enerji Şanlıurfaspor, Teksüt Bandırmaspor maçında galibiyeti kaçırdı

    Trendyol 1. Lig ekiplerinden ASTOR Enerji Şanlıurfaspor'un futbol şube sorumlusu Adnan Yükselir, Teksüt Bandırmaspor ile oynadıkları maçta galibiyeti kaçırdıklarını belirtti. Yükselir, takımının mücadelesinden memnun olduğunu ancak gol pozisyonlarını değerlendiremediklerini söyledi. Haftaya Bodrum FK ile deplasmanda oynayacakları maçtan puan veya puanlarla ayrılmak istediklerini ifade etti.

  • Ümraniye'de el freni çekilmeyen otomobil yokuş aşağı kayarak kaza yaptı
    16:02 Ümraniye'de el freni çekilmeyen otomobil yokuş aşağı kayarak kaza yaptı

    Ümraniye'de el freni çekilmeyen bir otomobil, yokuş aşağı kayarak önce yolun kenarındaki taşlık alana vurdu ve ardından takla atarak durabildi. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmadı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

  • Siirt'te üreticilere yüzde 75 hibeyle 125 bin fıstık fidanı dağıtıldı
    15:59 Siirt'te üreticilere yüzde 75 hibeyle 125 bin fıstık fidanı dağıtıldı

    Siirt'te, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla hayata geçirilen 'Siirt Fıstığı Üretiminin Artırılması Projesi' kapsamında üreticilere yüzde 75 hibeyle 125 bin fıstık fidanı dağıtıldı. Vali Kemal Kızılkaya, programda yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılığın Siirt'in kalkınma lokomotifi olduğunu belirtti ve devletin üreticilere önemli destek ve fırsatlar sunduğunu vurguladı.

  • Antalya'da İş Yeri Çıkışında İki Kişi Minibüsle Ezildi
    15:58 Antalya'da İş Yeri Çıkışında İki Kişi Minibüsle Ezildi

    Antalya'da bir iş yerinden çıkan ve tartıştıkları anlaşılan iki kişi, iş yeri sahibinin yakını olduğu iddia edilen iki kişi tarafından minibüsle ezildi. Olayda bir kişi hayatını kaybederken, bir kişi yaralı olarak kurtuldu. Olay anları güvenlik kamerasına yansıdı.

  • Şanlıurfa, 9 günlük bayram tatili süresince 500 bin ziyaretçi ağırladı
    15:57 Şanlıurfa, 9 günlük bayram tatili süresince 500 bin ziyaretçi ağırladı

    Türkiye'de 9 günlük bayram tatili süresince yaklaşık 500 bin ziyaretçi, Şanlıurfa'ya akın etti. Kentte yoğunluk yaşanırken, esnaf da memnun oldu. Şanlıurfa Turist Rehberleri Odası Genel Sekreteri Müslüm Çoban, yıl sonunda 2 milyon ziyaretçi sayısını geçeceklerini belirtti. Esnaf da yoğunluktan dolayı siparişleri yetiştirmekte zorlandıklarını ifade etti.

  • Aksaray'da 300 bin liralık ziynet eşyası ve 200 bin liralık elektronik malzeme çalan hırsızlar yakalandı
    15:57 Aksaray'da 300 bin liralık ziynet eşyası ve 200 bin liralık elektronik malzeme çalan hırsızlar yakalandı

    Aksaray'da bir evden 300 bin liralık ziynet eşyası, 200 bin liralık da elektronik malzeme çalan ve sonra da eşyaları kırıp parçalayan hırsızlar polisin operasyonuyla yakalandı. Evi soyulan kadın cep telefonuyla evini görüntülerken paramparça gördüğü eşyaları karşısında 'Hırsız da böyle mi yapar?' diye sitem etti. Şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Merkez Bankası zararının sorumlusu Erdoğan'dır
    15:56 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Merkez Bankası zararının sorumlusu Erdoğan'dır

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Merkez Bankasının açıkladığı 818 milyar liralık zararla ilgili eleştirilerde bulundu. Özel, Recep Tayyip Erdoğan'ı zararın sorumlusu olarak göstererek, ekonomik krizin nedenlerini ve sonuçlarını anlattı.

  • Japonya Dışişleri Bakanı İsrail'in Gazze'ye olası kara saldırısını eleştirdi
    15:54 Japonya Dışişleri Bakanı İsrail'in Gazze'ye olası kara saldırısını eleştirdi

    Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava Yoko, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik olası kara saldırısının daha fazla mağdur oluşturabilecek felakete neden olabileceğini belirterek bunun da insani yardım faaliyetlerinde gittikçe artan bir zorluğa yol açacağını, ülkesinin bu duruma müsamaha gösteremeyeceğini söyledi. Bakan Kamikava, düzenlediği basın toplantısında, bölgede çok sayıda Filistinli mültecinin toplandığına dikkati çekerek Japonya'nın, İsrail'in Refah'a olası askeri saldırısından derin endişe duyduğunu vurguladı.

  • İzmir'de Asayiş Uygulamasında Yakalanan Şüphelilerden 14'ü Tutuklandı
    15:53 İzmir'de Asayiş Uygulamasında Yakalanan Şüphelilerden 14'ü Tutuklandı

    İzmir'de yapılan asayiş uygulamasında yakalanan şüphelilerden 14'ü tutuklandı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, ruhsatsız silahlar, uyuşturucu maddeler ve çalıntı motosikletler ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 14'ü adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Ayrıca, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçundan 12 kişiye işlem yapıldı ve 410 kişiye yoklama kaçağı olduğu belirlendi.


Advertisement