Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

1)DAĞLICA TABURU'NDA ASKER KARAVANAYI KENDİSİ HAZIRLIYORHAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde 1400 rakımdaki Dağlıca 6'ncı Sınır Hudut Tabur Komutanlığı'nda görevli askerler, kendi yemeklerini kendileri yapıyor.

23.06.2017 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)DAĞLICA TABURU'NDA ASKER KARAVANAYI KENDİSİ HAZIRLIYOR

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde 1400 rakımdaki Dağlıca 6'ncı Sınır Hudut Tabur Komutanlığı'nda görevli askerler, kendi yemeklerini kendileri yapıyor. Komutanından erine tüm askerlere taburun mutfak bölümünde hijyenik ortamda hazırlanan yemekler veriliyor. Manisa'daki 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda peş peşe zehirlenme olaylarının gıdadan kaynaklandığı ortaya çıkınca, gözler askeri birliklerde verilen yemeklere çevrildi. Özellikle terör mücadelesini sürdüren Mehmetçiğin beslenmesi merak konusu oldu. DHA muhabirleri Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne 50 kilometre uzaklıkta bulunan sarp dağların, kayalıkların ve mağaraların bulunduğu Dağlıca'daydı.

Gece gündüz dağlarda PKK'lı teröristlerle mücadele eden Mehmetçiğin 3 öğün yemeği, her türlü araç ve gerecin bulunduğu 6'ncı Sınır Hudut Tabur Komutanlığı'nda kurulan mutfakta rütbeli askerin gözetiminde 20 asker tarafından hazırlanıyor. Her gün 4 çeşit yemeğin yapıldığı mutfağın hijyenik olmasına ise büyük önem veriliyor.

Yemekleri hazırlayan askerler eldiven ve bonelerini taktıktan sonra taburun mutfak bölümüne alınıyor. Özellikle kış aylarında helikopterle getirilen gıda malzemeleri mutfak bölümüne konuluyor. Gıdaların, bozulmaması için de büyük derin dondurucular kullanılıyor. Derin dondurucadan çıkarılan ve gerekli temizlikleri yapılan gıdalar daha sonra yemeğin türüne göre kazan ve fırınlarda pişiriliyor. Mutfaktaki bu çalışmaların tamamı ise sivil hayatlarında aşçı olarak çalışmış deneyimli sözleşmeli erler tarafından yapıyor. Aşçı olarak görev yapan Mehmetçik, hazırladıkları yemeklerin beğeniyle tüketildiğini belirterek, "Burada 3 öğün 4 çeşit yemek yapıyoruz. Bugünkü menüde yayla çorba, pilav, fırında tavuk ve kemalpaşa tatlısı var" dedi.

RÜTBELİ ASKER VE ER AYNI YEMEĞİ YİYOR

Fırını, araç ve gereci ile her türlü imkana sahip olan mutfakta hazırlanan yemekler, zamanı geldiğinde taburun üst katındaki yemekhane bölümüne götürülüyor. Yemek saatinde buraya gelen rütbeli asker ve erler aynı sıraya girerek yemeklerini alıyor. Yemek sırasında erler, aynı zamanda masalarına oturdukları komutanlarıyla da sohbet etme imkanı buluyor. Tabur görevlisi bir er "Taburumuzda yemekler silah arkadaşlarımız tarafından yapılıyor. Burada çıkan yemekler çok memnunuz" dedi. Erlerle birlikte aynı masada bulunan bir teğmen ise " Yemeklerden gayet memnunuz. Yemekler kalori ölçümü yapılarak hazırlanıyor. " diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Taburun mutfak bölümünden görüntü

-Yemeklerin kazan ve fırınlara konularak hazırlanması

-DHA Muhabiri Murat Varol'un anonsundan görüntü

-hazırlanan yemeklerden detaylar

-Tabur mutfağında görevli askerlerden görüntü

-Mutfakta görevli aşçının konuşması

-Yemeklerin taşınması

-Yemek almak için sıraya giren askerlerin görüntü

-Yemekhaneden görüntülür

-Yemek yiyen askerler ile röp.

-Yemek yiyen askerlerden detay görüntüler

(Haber;Ümit KOZAN- Murat VAROL-Kamera: Murat ÇAĞLAR/ YÜKSEKOVA(Hakkari),

=======================================================

2)ŞANLIURFA'DA ZIRHLI ARAÇ DEVRİLDİ: 6 POLİS YARALANDI

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti için görevli özel harekat polislerini taşıyan zırhlı araç devrildi. Kazada 6 özel harekat polisi yaralandı.Kaza, sabah saatlerinde Siverek- Diyarbakır karayolunun 26'ncı kilometresinde meydana geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Harran ziyareti için Şanlıurfa'ya giden özel harekat polislerini taşıyan zırhlı araç, kontrolden çıkıp şarampole devrildi. Kazada araçta bulunan özel harekat polisleri Volkan Durmuşcan, Ragayip Yiğit, Ramazan Unal, Mahmut Ali Bülbül, Yener Er ve İbrahim Azak yaralandı. Yaralı polisler, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından Siverek Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Kaza yeri

Kaza yapan zırhlı araç

İnceleme yapan trafik ekibi

Acil servis tabelası

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 294 MB

=====================================================

3)TRABZON'DA POLİS ARACI DEVRİLDİ: 7 POLİS YARALANDI

TRABZON'un Yomra İlçesi'nde kontrolden çıkan polis aracı devrildi, kazada araçta bulunan 7 Özel Harekat polisi yaralandı.Kaza, Yomra İlçesi Devlet Sahil Yolu'nda sabah saatlerinde meydana geldi. Trabzon Adliyesi'ndeki bir konu gereği bölgeye gittiği belirtilen araç, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolden çıkarak devrildi. Kazada, araçta bulunan 7 Özel Harekat polisi yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar ile sürücüler devrilen aracın yanına giderek yaralı polisleri çıkarmaya, yardım etmeye çalıştı. Yaralı polisler, ambulanslarla Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polislerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Fatih TURAN/YOMRA (Trabzon), -

=====================================================

4)ANDIRIN'DA OTOMOBİL ŞARAMPOLE YUVARLANDI: 4 YARALI

KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde şarampole yuvarlanan otomobilde bulunan 4 kişi yaralandı.Kaza, dün akşam saatlerinde Boztopraklı Mahallesi'nde meydana geldi. Murat Ateş yönetimindeki 07 R 2773 plakalı otomobil, Küstük mevkiinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve itfaiye ve ekipleri sevk edildi.

Araçta sıkışan sürücü Murat Ateş ile yanında bulunan Emiş Ateş, Abdullah Ateş ve Ahmet Yazar, itfaiye ekibi tarafından çıkarıldı. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar, ambulanslarla Andırın Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Durumu ağır olan yaralılar Abdullah Ateş ve Ahmet Yazar daha sonra Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

Kaza yapan araç

Yaralılara müdahale edilmesi

Genel ve detay görüntüler

( Haber: İskender ZENGİN Kamera: KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 136 MB

=====================================================

5)ENGELLİYE SERT MÜDAHALE EDEN GÜVENLİK GÖREVLİSİNE VATANDAŞ TEPKİSİ

ADANA'da ailesiyle miras yüzünden davalık olan engelli 39 yaşındaki Ali Yıldız, tişört ve atletini çıkartarak park içinde ateşe verdi. 'Adalet istiyorum' diye bağıran Yıldız'a parkın özel güvenlik görevlisi müdahale etti. Görevlinin itekleyerek parktan uzaklaştırmak istediği bir bacağı aksayan eylemciye vatandaşlar sahip çıktı.Olay merkez Seyhan İlçesi'nde bulunan İnönü Parkı'nda meydana geldi. İddiaya göre, babasından kalan miras yüzünden ailesiyle mahkemelik olan engelli Ali Yıldız, adliye binasından çıktıktan sonra parka geldi. Üzerindeki, tişört ve atletini çıkarıp ateşe veren Yıldız, 'Adalet istiyorum' diyerek bağırmaya başladı. Bu esnada elinde biber gazı olan parkın güvenlik görevlisi Yıldız'ı defalarca itekleyerek, parktan uzaklaştırmaya çalıştı. Aksayan ayağıyla, engelli olduğunu söyleyen Yıldız, güvenlik görevlisine "Ben engelleyim, itekleme" dedi.  Kısa süre sonra parka gelen sivil polisler, yanan kıyafetleri söndürerek Yıldız'ı kaldırıma oturttu. Olaya şahit olan vatandaşlar, "Özürlü insana bu şekilde davranamazsınız. Engelli her zaman üstündür. O adamı dinleyin, gariban adama böyle davranılmaz " dedi.

Ali Yıldız ifadesi için Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Görüntü Dökümü

------------------------

Engelli vatandaşın üstündeki tişörtü yakması

Adalet istiyorum diyerek bağırması

Güvenliğin engelli Ali Yıldız'ı itekleyerk müdahale etmesi

Sivil polislerin gelerek Ali Yıldız'ı götürmeye çalışması

Ali Yıldız'ın konuşması

Vatanadaşların sivil polislere tepki göstermesi

Olay yerinden genel görüntü

Vatandaşın konuşması

SÜRE: 02'39"    BOYUT: 162 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: ADANA,

=======================================================

6)ATIK MALZEMELERLE SÜS EŞYASI YAPIYORLAR

YOZGAT'ın Sorgun ilçesi Halk Eğitim Merkezi (HEM)  Müdürlüğü 'El Sanatları Teknolojisi, Yapma Çiçek ve Sepet Örme' kursuna katılan kursiyerler, çöplere atılan reklam broşürlerinden sepet, vazo, saat, çiçek ve süs eşyası yaparak, atık kağıtları kazanç kapısına dönüştürdüler. Kursta usta öğretici olarak görev yapan Semiha Genel, Sorgun HEM ve İŞ-KUR işbirliğinde açılan kursa 25 kursiyerin katıldığını ve günde 8 saat kurs gördüklerini belirtti.

Kurs öğreticisi Semiha Genel, haftada 40 saat olmak üzere toplam 792 saat sürecek kursta söğüt dallarından reklam broşürlerine, atık gazete kağıtlarından bambuya, mısır yapraklarından atık kartonlara kadar her şeyin değerlendirildiğini söyledi. Genel, "Bir zamanlar insanlarımız pazara gittiklerinde ellerinde ya sepet, ya da file olurdu. Şimdilerde onun yerini naylon poşetler aldı. Dolayısıyla sepet örme sanatı gittikçe kaybolmaya başladı. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz böyle bir kurs açmakla unutulmaya yüz tutmuş bir mesleğin yeniden hayata geçmesinde önemli bir rol üstlenmiş oldu. Kursiyerlerimiz, atık kağıtlardan bambuya, eski gazetelerden, mısır yapraklarından ve özellikle çevremizde büyük kirliliğe neden olan marketlerin reklam broşürlerinden, onlarca çeşit süs ve hediyelik eşyalar üreterek hem atık kağıt ve çöpleri ekonomiye kazandırdılar, hem de kendilerine yeni bir kazanç kapısı buldularö dedi.

Genel, böylelikle çevre kirliliğinin de biraz olsun önüne geçtiklerine işaret ederken, "Ürünlerimizi şimdilik, kursiyerlerimizin yakınları, eş, dost, ürünlerimizi görüp tanıyanlar ve birde buraya hediyelik eşya almak için gelenler görebiliyor. Bir süre sonra üretilen ürünlere de yoğun talep olacağını düşünüyorum" dedi.

Kursiyerlerden Selcan Yılmaz ise bu sayede yeni bir meslek öğrendiğini belirtirken,"İleride hiçbir pazar sıkıntımızın kalmayacağını düşünüyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Kurstan görüntü

Kursiyelerin atık malzemelerle süs eşyası yapması

Yapılan süs eşyalarından görüntü

Kurs öğreticisi Semiha Genel'in konuşması

Süs eşyalarından detay görüntüler

Kursiyerlerin konuşması

Detay

Halit YILMAZ/SORGUN(Yozgat), -

=====================================================

7)BODRUM HAZIR, BAYRAMI BEKLİYOR

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde Ramazan Bayramı nedeniyle hem birbirinden ünlü sanatçılar sahne alacak hem de dans ve sirk gösterileri sergilenecek.Bodrum'da Ramazan Bayramı, özel düzenlenen gala geceleri ve 25-27 Haziran tarihlerinde ünlü sanatçıların konserleri ile renklenecek. Bodrum'un gece hayatının can damarı olan Gümbet Barlar Sokağı bayramda ünlü isimlere ev sahipliği yapacak. Eğlenmek için Pasha Club'ı tercih edenler bayramın birinci günü Serdar Ortaç, 27 Haziran'da ise Hande Yener ile unutulmaz bir bayram yaşayacak. Posh Club'ta ise 25 Haziran'da Demet Akalın, 27 Haziran'da da Bengü sahne alacak. Moss Club'ta da bayramın birinci günü DJ Şenol Uzman, 26 Haziran'da Kemal Doğulu ve 27 Haziran'da da Tan Taşçı tatilcileri eğlendirecek. Bodrum'un yaz kış açık olan eğlence mekanı Mandalin'de ise bayramın birinci günü Tan Taşçı, 26 Haziran'da Nova grubu ve son gün ise İskender Paydaş sahne alarak tatilcilere unutulmaz bir bayram yaşatacak. Club Catamaran'da eğlence tam gaz devam edecek. Bayramın birinci günü Ece Seçkin, ikinci günü Sinan Akçıl, üçüncü günü ise Bahadır Tatlıöz yüzer diskodaki tatilcileri eğlendirecek.

BODRUM DÜNYACA ÜNLÜ SİRK GRUBUNU AĞIRLAYACAK

Bodrum yarımadasının en özel koylarından Adabükü'nde konumlanan Lux Bodrum Resorts & Residences'de ise tatilciler, bayramın birinci günü Cafe Cobano grubu, ikinci günü Danna Leese, üçüncü günü ise Dj Burak Çolakoğlu ile eğlencenin tadına varacak. Yalıkavak mahallesindeki Palmarina da bayram için eğlence etkinliği düzenleyenler arasında. Dünyada sirk sanatlarında ilk üçte yer alan dünyaca ünlü sirk gösterileri grubu Mongolian Circus, 14 kişilik kadın ve erkek sanatçılardan oluşan grubu ile 25 Haziran Pazar akşamı saat 21.00'de Palmarina'da gösteri yapacak. Dünyanın en büyük stadyumlarında gösteriler sunan, Cirque du Soleil performansları bulunan 'The Dream Engine' 24 Haziran Cumartesi saat 21.15 ve 22.15'te ve 25 Haziran Pazar günü ise saat 21.40 - 22.30 ve 23.45 'te Palmarina Bodrum'da izlemeye doyulmaz bir şov sunacak.

ÇOCUKLARA SİRK ATÖLYESİ BÜYÜKLERE IŞIKLI GÖSTERİLER

25 Haziran Pazar günü saat 19.30 ve 20.10'da Palmarina Bodrum'da çocuklar için sirk atölyesi düzenlenecek. Atölyede sirk sanatçıları çocuklara çeşitli numaralar öğretecek. Aynı gün saat 21.30'dan sonra ise, parlak led ışıklı kostümleriyle, jonklör ve akrobatlarla birlikte müzikli 'Lumen Işıklı Silüetler Korteji' marinada gezici olarak gösteri sunacak. Bir başka gezici sirk korteji Tea Party; küre çevirme şovlarıyla, tek tekerlekli bisikletlerle, jonklörlerle ve tahta bacaklarla Palmarina Bodrum'da dolaşarak çeşitli şovlar sergileyecek. Tea Party yürüyüşleri 26 Haziran Pazartesi günü saat 19.00'da ve 20.00'de düzenlenecek.

ARRİVA SHOW İLE DÜNYA DANSLARI

Palmarina Bodrum'da 27 Haziran akşamı saat 21.00'de Arriva Show sergilenecek. Şovda profesyonel 14 Rus dansçı sahneye çıkacak. Sanatçılar rengarenk kostümleri ile dans performansları sergileyecek. Modern ve klasik dansları birbirleriyle harmanlayan dans grubu dünya danslarından seçkiler sunacak.

EN RENKLİ PAZAR KURULUYOR

Bodrum'un yaşam merkezi olmaya aday Palmarina Bodrum, 2017 yaz sezonunun en renkli pazarını kuruyor. Palmarina Bodrum'da 23-27 Haziran 2017 tarihleri arasında kurulu olacak 'The Palm Bazaar'da; mayodan, havluya, aksesuardan, terliğe kadar tasarım markaların ürünleri yer alacak.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Bodrum barlarındaki eğlencelerden görüntü,

-Bodrum ilçe merkezinden genel görüntü,

-Sanatçıların eski konserlerinden görüntü.

Haber: Hülya ELTEŞ - Kamera: ARŞİV/ BODRUM (Muğla),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu:
    20:33 Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu: "Bugün Bekâ Sorunu Her Dört Gençten Üçünün Bavulları Zihninde Toplamış Olmasıdır"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nca düzenlenen Gençlik Buluşması’nda; seçimlerde başarılı olmalarının üç nedeninin gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti. Özel, “Bir ülkenin gerçek sorunu o ülkenin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır. Bugün bekâ sorunu her dört gençten üçünün  bavulları zihninde toplamış olmasıdır" dedi. Seçimlere genç bir ekiple gittiklerini belirten Özel, “Önümüzde açamadığımız devasa bir kapı vardı kale gibi. Siyasetin başarı kapısı bize kapalıydı. Bir cam tavan vardı başımızın üstünde yüzde 25’lik, kıramıyorduk, kıramıyoruz diye de artık zıplamıyorduk. O devasa siyaset kalesinin, kapalı başarı kalesinin üç anahtarı vardı. Tarihten mirastı. Emanetti. O üç anahtarı üç deliğe soktuk ve teker teker çevirdik. Siyasetin başarı kapısı açıldı” diye konuştu.

  • Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı
    20:24 Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı

    Balıkesir'de AK Parti'den CHP'ye geçen Karesi Belediyesi'nin yeni başkanı Mesut Akbıyık, belediyenin devam eden işler hariç 474 milyon 465 bin 117 lira 43 kuruş borcu olduğunu açıkladı.

  • Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir
    20:22 Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir

    Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'a saldırı planından vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Zhang, nüfuz sahibi ülkelerin ateşkes için somut çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye daha fazla yardım girmesi için geçişleri açması gerektiğini vurguladı. Zhang, Orta Doğu sorununun çözümünün iki devletli çözüm olduğunu söyledi.

  • Tokat'ta 5,6 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Eğitime 1 Gün Ara Verildi
    20:17 Tokat'ta 5,6 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Eğitime 1 Gün Ara Verildi

    Tokat'ta saat 18.11'de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Depremde küçük çaplı yıkımlar meydana gelirken, çevre illerde de hissedildi. Tokat Valiliği, evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlar için gerekli hazırlıkların yapıldığını ve misafirhanelerde konaklama imkanı sağlandığını duyurdu.

  • Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü
    20:15 Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

    Atakaş Hatayspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Bitexen Antalyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Volkan Demirel yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular dar alan çalışması gerçekleştirdi. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.


Advertisement