Dha Yurt  Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt  Bülteni-3

KILIÇDAROĞLU "ADALET YÜRÜYÜŞÜ"NÜN 20. GÜNÜNDE1)CHP REFERANDUM İÇİN AİHM'YE BAŞVURDUCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun almış olduğu karar nedeniyle referandumun gayri meşru hale geldiğini, meşruiyetini büyük ölçüde yitirdiğini belirterek, Avrupa İnsan Hakları...

04.07.2017 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KILIÇDAROĞLU "ADALET YÜRÜYÜŞÜ"NÜN 20. GÜNÜNDE

1)CHP REFERANDUM İÇİN AİHM'YE BAŞVURDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun almış olduğu karar nedeniyle referandumun gayri meşru hale geldiğini, meşruiyetini büyük ölçüde yitirdiğini belirterek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmak üzere dilekçeye imza attı.

ŞEHİTLİKTE, ŞEHİTLER İÇİN DUA ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sabah İzmit Bağçeşme Mahallesi'nde bulunan Şehitlik Mezarlığı'na gitti. Kemal Kılıçdaroğlu anıtın önünde dua okuduktan sonra şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Kılıçdaroğlu trafik kazasında yaşamını yitiren İzmit Belediye Başkanı Leyla Atakan'ın mezarını ziyaret ederek dua okuyup, çiçek bıraktı. Kılıçdaroğlu buradan İzmit Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki kamp alanına geçti. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, "Yürüyüşümüzün 20'nci günündeyiz. Bugün hava biraz yağmurlu ve bizim için bir şans, çünkü dün çok sıcaktı. Bugün daha iyi bir atmosferde umarım yürüyüşümüzü gerçekleştirmiş olacağız. Az önce İzmit'in kurtuluşunda şehit olan şehitlerimizin mezarlarını ziyaret ettik. Aynı zamanda İzmit'e büyük hizmetleri dokunan İzmit'in efsane belediye başkanı Leyla Atakan'ı ziyaret ettik. Mezarlarında dualarımızı okuduk, Allah rahmet eylesin diyoruz. Bu ülkenin bağımsızlığına, kurtuluşuna katkı veren bütün şehitlerimizi şükranla minnetle rahmetle anıyoruz. Bunu da ifade etmek benim boynumun borcu" dedi.

TÜRKİYE 20 TEMMUZ'DAN SONRA PARTİ DEVLETİNE DÖNÜŞTÜ

Türkiye'nin 20 Temmuz'dan sonra parti devletine dönüştüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, "Adalet Yürüyüşümüzü yapıyoruz. Adalet Yürüyüşü'nün bizce anlamı çok büyük. Bu artık toplumun her tarafından hissediliyor. Türkiye'nin temel bir sorunu var. Özellikle Türkiye 20 Temmuz'dan sonra süratle bir parti devletine dönüştü. Bütün kamu kuruluşları üç aşağı beş yukarı bir siyasal partinin şubesine dönüştü. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan MİT Müsteşarlığı'na kadar efendim EPDK'dan tutun bakanlıklara kadar her şey bir anlamda böyle siyasal bir partinin şubesine dönüştü ve bir parti devleti oluştu. Bu da bizim demokratik parlamenter sistemimizdeki köklü zararlar veriyor. Bu yürüyüşün bir anlamı da biz kendi ülkemizde kendi düşüncelerimizi özgürce ifade edebileceğimiz ve devletin bir partiye değil, devletin 80 milyona hizmet edebilecek bir konuma gelmiş olması ve bu amaçla yolumuza devam ediyoruz. Dolayısıyla siyasi iktidarın bizim yürüyüşümüze kulak kabartması niçin biz yürüyoruz? Hangi gerekçeyle yürüyoruz? Bunu biraz daha dikkatle izlemesi benim en temel arzularımdan birisidir. Yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

DİLEKÇEYE İMZA ATTI

Canlı yayında referandum için AİHM'ye gönderecekleri belgeye imza atan Kılıçdaroğlu, "Referandum yapmıştık ve bu referandumda maalesef üzülerek ifade edeyim Yüksek Seçim Kurulu'nun almış olduğu karar nedeniyle referandum gayri meşru hale geldi. Meşruiyetini büyük ölçüde yitirdi. Şimdi dilekçemizi hazırladık ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuruyoruz. ve ilk imzamı da buraya atıyorum. Hadi hayırlı uğurlu olsun" dedi.

EVLERİNDE MİSAFİR ETTİLER

Adalet Yürüyüşü'ne katılanlar gece Yahya Kaptan Mahallesi'nde kamp alanında toplanırken çadırlar kuruldu. Bu sırada mahalle halkı duş almak isteyenleri evlerine davet etti. Yağmurun başlaması üzerine mahalle sakinleri çadırlarda kalanları evlerinde konaklamaya davet etti. Bir kadın, "Yatıya misafir kabul edilir" yazılı dövizle kamp alanına gelerek yürüyüşe katılanları evlerine davet etti. Yağmurun başlaması üzerine yürüyüşü katılan kadınlar gelen davetleri kabul ederken, erkekler ise çadırlarda kaldı.

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından yürüyüşe geçti. Aşırı sıcakların ardından bugün yağmur yağışı etkili olurken, yağmura aldırış edilmeden yüründü.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Kılıçdaroğlu nun Şehitlik ziyareti

-Açıklamaları

-Yürüyüşten görüntüler

-Detaylar

GÖRÜNTÜLER GEÇİLİYOR

Ergün AYAZ-Faruk KIYAK-Selda Hatun TAN- Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli), -

================================================

2)DENİZLİ'DEKİ ORMAN YANGINDA SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

DENİZLİ'nin Sarayköy ilçesi'nde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Kısmen kontrol altına alınan yangında, şu ana kadar yaklaşık 150 hektar ormanlık alan yandı.

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde, dün (Pazartesi) saat 19.00 sıralarında çıkan orman yangını yaklaşık 150 hektarlık alanda etkili olurken kırsal Tekkeköy, Kabaağaç ve Tırkaz mahalleleri boşaltıldı. 2 yangın söndürme uçağı, 3 yangın söndürme helikopteri, 21 arazöz, 17 ilk müdahale aracı, 2 dozer ve çok sayıda orkan işçisi ile mahalleli alevlere müdahale etti. Uşak, Afyonkarahisar, Manisa, Isparta, Aydın ve İlçesi Nazilli ile Muğla ve ilçesi Milas'tan orman ekipleri ile Denizli Büyükşehir ve Sarayköy İtfaiye Grubu da söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangında 2 itfaiye eri ile 1 orman işçisi yaralandı. Yaralılar, Denizli Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Geniş bir alanda etkili olan yangında, havanın kararmasıyla ile birlikte söndürme helikopter ve uçakları çalışmalara ara verdi. Gece boyunca karadan söndürme çalışmalarına devam edildi. Alevler kısmen kontrol altına alındı.

GÜNÜN İLK IŞIKLARI İLE HAVADAN MÜDAHALE TEKRAR BAŞLADI

Yangının çıkış noktası olan Kabaağaç Köyü'nden halen dumanlar yükselirken, günün ilk ışıklarıyla birlikte 3 helikopter, 2 uçak yeniden çalışmalara başladı.

Uçak ve helikopterler, lokal alevlenmelerin yaşandığı yerlere müdahalede bulunurken bir yandan da soğutma çalışması yapıyor. Tekkeköy Mahallesi'nde oluşturulan koordinasyon biriminden de bilgisayar ve harita üzerinde yapılan çalışmalarla söndürme çalışmaları koordine edilirken, Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, çalışmaları helikopterden havadan yönlendirdi.

EVLERİNE DÖNDÜLER

Günün ilk ışıklarıyla birlikte alevlerin küle çevirdiği ormanlık alanlardaki simsiyah görüntü de ortaya çıkarken, tedbir amacıyla boşaltılan Tekkeköy, Kabaağaç ve Tırkaz mahallelerindeki geceyi bağ evleri ve yakınlarının yanında geçiren köylülerin tamamına yakını evlerine döndü. Tekkeköy Mahallesi Muhtarı Mehmet Azılı, "Dün akşam saatlerinde başlayan yangın şiddetli rüzgar nedeniyle büyüdü. Alevledr mahallemizn yakınan kadar geldi. Tedbir amacıyla boşaltılan evlerimize bugün döndük. söndürme ve soğutma çalışmaları sürüyor" dedi. Günün ilk ışıklarıyla birlikte alevlerin küle çevirdiği ormanlık alanlardaki simsiyah görüntü yürükleri dağladı.

Görüntü Dökümü

------------------------:

-Lokal alevlenmelerin yaşandığı yerlerden görüntü

-Söndürme çalışmalarından görüntü

-Yanan yerlerden görüntü

-Tekkeköy Mahallesi Muhtarı Mehmet Azılı ile röp.

-Köylülerden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Osman Nuri BOYACI/ SARAYKÖY (Denizli),

===========================================================

3)ÇINARCIK'TA YAĞIŞ SU BASKINLARINA NEDEN OLDU

YALOVA'nın Çınarcık İlçesi Koru Beldesi'nde sabaha karşı başlayan sağanak yağış nedeniyle köprü ve dere ıslah çalışmalarının yapıldığı Koru deresinde taşkına neden oldu. Yağış ve derenin taşması nedeniyle bazı evlerin alt katlarını ve çiçek yetiştirilen seralar sular altında kaldı.  Çınarcık'ın Koru Beldesi'nde, sabaha karşı başlayan şiddetli yağış etkili oldu. Koru Deresi'nde yürütülen köprü ve ıslah çalışmalarının yürütüldüğü bölümde de taşkın meydana geldi. Yağış ve taşkın nedeniyle bazı evlerin alt katlarını su bastı. Büyük bölümü kesme çiçek üretilen seralarda su altında kaldı. Baskın nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlara itfaiye ve AFAD ekipleri yardımcı oldu. Taşkın nedeniyle Koru-Çınarcık yolu ulaşıma kapandı. Ulaşımın alternatif yoldan sağlandığı beldeye gelen Vali Tuğba Yılmaz, AFAD yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Valı Yılmaz, bölgede inceleme başlatıldığını açıkladı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, -

====================================================

4)KÖY HALKI, ÇÖPLÜK İÇİN D-755 YOLUNU KAPATTI

KARABÜK merkeze bağlı Aşağı Kızılcaören Köyü'ne 1 kilometre uzaklıktaki çöplüğün kaldırılmasını isteyen köylüler, D755 Karayolu'nun Karabük yönünü ulaşıma kapattı. Yolda uzun araç konvoyu oluşurnken araçlarında fenalaşan 2 hamile kadın ambulansla hastaneye kaldırıldı. Köylüler, Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin çöplüğün kaldırılacağı sözünü vermesi üzerine 2 saat süren eylemi bitirdi. Aşağı Kızılcaören Köyü sakinleri, dün akşam 23.00 sıralarında Karabük ile Ankara ve İstanbul arasında ulaşımın sağlandığı D-755 Karayolu'nun Asit Köprüsü üzerinde toplanarak yolun Karabük yönünü ulaşıma kapattı. Köylüler, yıllardır kaldırılmasını istedikleri köye 1 kilometre uzaklıktaki belediye çöplüğünde 2 gündür devam eden yangın nedeniyle dışarıya çıkamaz duruma geldiklerini, köyün üzerine duman çöktüğünü söyledi. Kadınların çoğunlukta olduğu köylüler, 'Vali gelecek bu dumanı çekecek' sloganı atarak Karabük Valisi Kemal Çeber'in gelmesini istedi.

KONVOYDAKİ 2 HAMİLE KADIN HASTANEYE KALDIRILDI

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, köylüleri ikna etmeye çalıştı. Ancak köylüler yolu açmadı. Bu sırada yolda uzun araç konvoyu oluştu. Konvoyda araçlarında fenalaşan 2 hamile kadın için ambulans istendi. Gelen 112 Acil ekipleri, hamile kadınlara ambulanslarda ilk müdahaleyi yapıp Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Kadınların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Belediye Başkanı Rafet Vergili, çöplüğü kaldıracaklarını söyleyerek, "Organize Sanayi Bölgesi alanında yeni yer bulduk. Çöpler orada işlenecek ve elektrik üretilecek. Ben size burada bir tek bunun sözünü veririm. Benim sözüme itibar etmezseniz 10 sene daha bu çöplüğü kimse kaldıramaz. Benim başkanlık dönemim bitmeden bu çöplük buradan kalkacak, bunun sözünü veriyorum" dedi. Bunun üzerine köylüler yaklaşık 2 saat süren eylemi bitirerek yolu tekrar ulaşıma açtı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Yolda eylem yapan vatandaşlar

-Bir sürücü ile eylem yapan vatandaşların tartışması

-2 hamile kadının ambulansta görüntüsü

-Ambulansların refüjü aşıp ters yöne girmesi

-İl emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay'ın köy muhtarını ikna etme çabası

-Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin vatandaşlara çöpün kaldırılacağı sözünü vermesi

-Vatandaşların yolu boşaltması ve araçların geçişi

Süre: (04.58) Boyutu: (225 MB.)

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

===========================================================

5)KONYA'DA ANA JET ÜS KOMUTANLIĞI'NA FETÖ OPERASYONU: 21 SUBAYA YAKALAMA KARARI

KONYA'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında yapılan operasyonda  haklarında yakalama kararı çıkartılan 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli 21 subaydan 14'ü  gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında bugüne kadar 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na yapılan operasyonlarda gözaltına alınan askerlerin ifadesi doğrultusunda 2'si kıdemli yüzbaşı, 13'ü, üsteğmen, 6'sı teğmen olmak üzere 21 subay hakkında 'Anayasa'yı ihlal, Yasama organlarını engellemeye teşebbüs etmek, Hükümete karşı isyan, Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından yakalama kararı çıkartıldı. Bunun üzerine bugün polis tarafından eş zamanlı operasyon 14 asker gözaltına alındı. Örgüt içinde aktif rol aldığı ileri sürülen askerlerin evinde ve üs komutanlığında çalıştığı birimlerde aramaların sürdüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

Sağlık kontrolünden çıkartılması

(Haber- Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA)

====================================

6)KAYSERİ'DE FETÖ/PDY OPERASYONU: 64 GÖZALTI

KAYSERİ'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 100 kişiden 64'ü polisin operasyonuyla yakalandı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, FETÖ/PDY terör örgütünün kriptolu haberleşme programı Bylock kullandıkları belirlenen çeşitli meslek gruplarına mensup 100 kişi hakkında adli makamlarca verilen gözaltı kararı gereğince bu sabah  operasyon düzenledi. Erken saatlerde  başlayan operasyonda, 64 kişi yakalanarak gözaltına alındı ve Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi. Haklarında gözaltı kararı bulunan diğer kişilerin yakalanması için de çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Gözaltına alınanların Adli Tabipliğe getirilişi

-Detay görüntü

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

1 Dosya 3 dakika/96 MB

=====================================================

7)SERİNLEMEK İÇİN GELDİKLERİ SAHİLDE ÇARŞAFA SARILMAK ZORUNDA KALDILAR

ANTALYA'da yüksek nem ve sıcaktan bunalanlar, Konyaaltı Sahili'nde sabahladı. Tatilciler, sabaha karşı üşüyünce üzerlerine çarşaf örtmek zorunda kaldı.

Hava sıcaklığının 35 derece kaydedildiği Antalya'da yüksek nem vatandaşları bunalttı. Deniz suyu sıcaklığının 30 derece, nem oranının yüzde 70'leri gördüğü kent merkezinde sıcak ve nemden bunalan yerli ve yabancı tatilciler, gündüzleri serinlemek için deniz ve su parklarına akın etti. Gündüz olduğu kadar akşam da yüksek nemden bunalan tatilciler, aileleriyle birlikte geldikleri Konyaaltı Sahili'nde geç saatlere kadar yüzerek serinledi. Bazı vatandaşlar beraberlerinde getirdikleri çarşafları sahile serip sabaha kadar sahilde uyudu. Sabahın ilk ışıklarında sahilde sabahlayanların hali ilginç görüntüler oluşturdu. Tatilcilerin, sabaha karşı üşüdükleri için üzerlerine çarşaf örttükleri görüldü.

SAHİLDE SABAHLAYIP İŞE GİDİYORLAR

Afyonkarahisar'dan tatil için Antalya'ya gelen ancak yüksek sıcaklık nedeniyle Konyaaltı Sahili'ni tercih eden 24 yaşındaki Mehmet Akkaş, "Sabaha kadar buradayız. Sıcaktan evde duramıyoruz sahile geldik. Deniz suyu ılık ama dışarı çıkınca yanıyorsun. Nem çok bunaltıcı. Sahil aşırı kalabalık, iğne atsan yere düşmez" dedi. Sahilde sabahlayan Kemal Akay ise "3-4 gündür buradayız. Sahilde sabaha kadar durup sabah da direkt işe gideceğiz. Yarın akşam tekrar buradayız" dedi.

SABAHA KARŞI DONDUK

Üniversite öğrencisi Alparslan Bölükbaş ise gece beklemediği kadar üşüdüğünü belirtti. Bölükbaş, "Sahilde uyuduk. Gece çok soğuktu, donduk. Ben nemden dolayı sıcak olmasını bekliyordum ama tam aksiyle karşılaştım" dedi. İki gündür sahilde sabahladıklarını belirten Gökten Atmaca ise "Sahilde yatıp kalkıyoruz. Hava ve deniz güzel. Şimdi kahvaltımızı yapıp işe gideceğiz. Akşam tekrar sahile geleceğiz. Sabaha karşı biraz üşüdük" dedi. Ailesiyle birlikte sahilde sabahlayan ve günün ilk ışıklarında denizde yüzmenin keyfini süren 17 yaşındaki Furkan Taş ise sahilde sabahlamanın güzel bir duygu olduğunu, istediği zaman denize girebilme imkanı olduğunu söyledi.

Fırat ve Ahmet Unat kuzenler de sahilde sabahladıklarını söyledi. Ahmet Unat, Fırat'ın rahat uyuyabilmesi ve eşyalarının çalınmaması için sabaha kadar nöbet tuttuğunu söyledi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Gece sahildeki tatilcilerden detay

Deniz oyuncaklarından detay

Sahilin kalabalık halinden ve denize girenlerden detay

Sabaha kadar bekleyeceklerini söyleyen Mehmet Akbaş ve Kemal Akay röp

Sabah sahil görüntüsü

Üzerlerine çarşaf örterek uyuyanlardan detay

Sahil genel görüntü

Sabah denize girenler

Gündüz röportajları

Gün doğumu öncesi gökyüzü kızıllığı

707 MB////6,19 DK

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

====================================================

8)DOĞU KARADENİZ'DE MİLLİ PARKLAR SICAKTAN BUNALANLARIN ADRESİ OLDU

DOĞU Karadeniz Bölgesi'nde Kaçkar Dağları, Altındere Vadisi, Hatila ve Karagöl Sahara Milli Parkları ile Tabiat Parkları, yaz sıcaklarından bunalanların adresi oluyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12'inci Bölge Müdürü Ahmet Usta, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Rize'de Kaçkar Dağları, Trabzon'da Altındere Vadisi, Artvin'de Hatila ve Karagöl Sahara Milli Parkları ile Tabiat Parklarının sıcakların bastırdığı bu aylarda yoğun ilgi gördüğünü kaydetti. Ramazan Bayramı tatilinde 39 bin 500 kayıtlı aracın giriş yaptığı Milli Park alanlarını yaklaşık 273 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade eden Usta, şunları söyledi:

" Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla Milli Park sahalarına girişlerde ücret alınmadı. Vatandaşımız bu durumdan oldukça memnun oldu. Vatandaşlarımızı Milli Park sahalarına piknik, trekking, foto safari gibi etkinlikler için bekliyoruz. Bu alanların korunması için yönetim planlarımız var. Özellikle kontrollü kullanım alanlarında piknikçilerimizi ağırlıyoruz. İşletmeciye verdiğimiz sahaların temizliğini işletmecilerimizle birlikte biz yapıyoruz. Halkımıza temiz hijyen ve doğal ortamlardaki rekreasyon alanlarında imkan sunmaya çalışıyoruz."

"TURİZM MASTIR PLANLARI HAZIR"

Son yıllarda ilginin arttığı doğa turizmine yönelik Turizm Mastır Planlarını hazırladıklarını ifade eden Ahmet Usta, "Milli Park sahalarımızda alt yapıları tamamlamaya çalışıyoruz. Uzungöl'e gelen bir turist daha sonra Ayder, son olarak ta Borçka Karagöl'ü günübirlik gezerek gidiyor. Bizim temel hedefimiz geleni günübirlik değil bir kaç gün konaklayabileceği bir yapıya kavuşturmak. Bunun için mastır ve eylem planlarımız hazır. 2019'a kadar bir çoğunu hayata getireceğiz. Bölge Müdürlüğü olarak bu yılki yatırım ödeneğimiz 17 milyon lira. Bu ödenekle Milli Park ve Tabiat Parkları'ndaki alt yapı çalışmalarını yapmaya çalışıyoruz. 2019'a kadar bu bölgelerdeki eylem planlarımız hazır. Bu planların büyük bir kısmını hayata geçireceğiz. Günübirlik ziyaretçilerden daha çok gelen turistin kalmasını sağlayacak turizm çeşitliliğini sağlamamız lazım. Foto safari, trekking, macera parkı ve rafting gibi aktivitelerle uzun süre konaklamaları sağlayıp halkımızın ekonomisinin canlanmasını sağlamayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Milli Park sahaları detayları

-Ahmet Usta'Nın açıklamaları

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

Süre: 6.20 Dk.  Boyut:  202 mb..

========================================================

9)SARP'TAN GEÇİRİLMEK İSTENEN OTOBÜSTE 15 YAVRU KÖPEK BULUNDU

ARTVİN'in Hopa ilçesi Sarp Sınır Kapısı'ndan geçiş yapan bir otobüsteki özel bölmede saklanan ve gizlice Türkiye'e sokulmak istenen 15 yavru köpek ele geçirildi.

Konuyla ilgili olarak Artvin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkeye yasa dışı yollardan küçük köpek yavruları getirildiğinin belirlenmesi sonrasında harekete geçen Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Gürcistan'dan giriş yapmak üzere Sarp Gümrük Kapısı'na gelen U.K. yönetimindeki yolcu otobüsünü X-Ray cihazıyla taradı. Yapılan aramada, aracın ön iki tekeri arasına saklanmış özel bölmede 3 kutu içerisinde 15 adet Pomerian cinsi yavru köpek ile bazı araç yedek parçaları ve köpekleri beslemek için kullanıldığı sanılan 40 kilo kavurma ele geçirildi. Ele geçirilen köpekler ve araç yedek parçalarının otobüs yolcularından İran uyruklu M.M.'ye ait olduğu belirlendi. Köpeklere, ele geçirilen malzemelere ve otobüse el konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Köpeklerin görüntüleri

-Detaylar

Haber : Adem GÜNGÖR Kamera: DHA

========================================================

10)KULA BEYLER EVİ'NE ESRARENGİZ ZİYARETÇİ

MANİSA'da, Alaşehir ve Şehzadeler ilçelerinin ardından Kula'daki tarihi Beyler Evi'nde ebabil kuşuna rastlandı.Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğinde restore edilerek turizme kazandırılan tarihi Beyler Evi'nde nadir görülen kuş türü ebabil kuşu bulundu. Beyler Evi'nde görevli Ramazan Çetin, sabah saatlerinde köşk odasında ahşap davlumbaz üzerinde hareketsiz duran bir kuş gördü. Kuşun, havalandırma için açılan pencereden girdiğini düşünen Çetin, cinsinin ne olduğunu anlamakta güçlük çekti. Belli bir süre kuşu gözlemleyen ve uçamadığını gören Çetin, kuşlara meraklı olduğunu bildiği, tarihi evlerin restorasyon çalışmalarında görevli restoratör Enes Nalsız'dan yardım istedi. Restoratör Nalsız, kuşun ebabil kuşu olduğunu ve güçsüz düştüğünü söyledi. Beslenip, su verilen ve dinlenmesi sağlanan kuş daha sonra tekrar doğaya salındı.

Manisa'da geçen mayıs ayında Alaşehir ilçesinde, haziran ayında da Şehzadeler ilçesinde ebabil kuşuna rastlanmıştı. Manisa Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü Uğur Bayil, ebabil kuşlarının genelde Manisa'da yaşadığını fakat bugüne kadar kırlangıç kuşları ile karıştırıldığından pek dikkat çekmediğini söylemişti. Bayil, ebabil kuşlarının özellikle yaşamak için şehir merkezlerini tercih ettiğini belirterek, sadece besin ve üreme ihtiyacını karşılamak için yere indiğini, bu kuşlarının yaşamının tamamını uçarak geçirdiğini belirtimişti. Bayil, ebabil kuşlarının yerde görülmesi halinde kesinlikle zarar verilmemesi uyarısında bulunmuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Ebabil kuşunun görüntüsü,

-Restoratör Enes Nalsız ile röp.

Haber - Kamera: Hasan YİĞEN/ KULA (Manisa),

====================================================

11)CANLI YAYINDA MUHABİRİN BAŞINA KUŞ KONDU

IRAK'ın Duhok kenti merkezli uydudan yayın yapan bir televizyonun muhabiri Şırnak'ta canlı yayın yaptığı sırada başına kuş kondu. Canlı yayın esnasında muhabirin başına konan kuş, muhabirin konuğuna soru sormak için yan dönmesi ile uçtu. Kuş'un muhabirin başına konması görüntüleri ise saniye saniye yayına yansıdı.

Duhok merkezli uydudan yayın yapan Waar TV'nin Diyarbakır muhabiri Nail Kadırhan, Şırnak'tan konuklu bir canlı yayın yaptığı sırada başına ilginç bir olay geldi. Canlı yayın sırasında Kürtçe konuşan Kadırhan'ın başına bir kuş kondu. Kadırhan, kuşa dokunmadan ve bozuntuyu vermeden konuşmasına devam edip konuğunu soru yöneltirken, başında bekleyen kuş, muhabirin konuğuna dönmesi ile uçtu. Kuş'un Kadırhan'ın başına konması ve beklemesi görüntüleri sanriye saniye canlı yayına yansıdı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Mahibirin canlı yayında konuşması

-Bir kuşun yayın esnasında gelip muhabirin başına konması

-Muhabirin konuğuna dönerken kuş'un uçması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,-

================================================

12)GÜLŞEN, TATİLCİLERİ COŞTURDU

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde sahneye çıkan Gülşen, söylediği birbirinden hareketli şarkılarla yerli ve yabancı tatilcileri coşturdu. Türk Pop Müziği'nin ünlü isimlerinden Gülşen, Gümbet barlar sokağındaki Pasha Club'da konser verdi. Kendine eşlik eden 4 dansçısıyla sahnede bir an olsun durmayan Gülşen'e, eşi Ozan Çolakoğlu da kabinde eşlik etti. 'Bangır Bangır' isimli parçasıyla sevenlerinin karşısına çıkan Gülşen, daha sonra 'Yatcaz Kalkcaz', 'Bir Fırt Çek', 'Irgalamaz Beni' ve 'Bu Gece' isimli parçaları ile konserine devam etti. Yaptığı danslarla göz dolduran Gülşen, konserini yaklaşık 1000 kişi izledi. Sahneye siyah transparan bir elbiseyle çıkan ve sevilen şarkılarını seslendiren Gülşen, sahne performansıyla bol bol alkış aldı. Sevenlerine "Hoş geldiniz" diyen Gülşen; "Herkese harika bir yaz diliyoruz. Çünkü bizim burada ilk programımız. İlk programa özel bu kadar çok ses varken ilk ve son konuşmamı bu akşam yapıyorum. Zaten yaz boyunca çok eğleneceksiniz söylememize gerek kalmadan. Ozan Çolakoğlu ve ben en güzel şarkılarımız ile karşınızdayız" dedi.

Yaklaşık 1 saat sahnede kalan Gülşen, yerli ve yabancı turistlere keyifli bir gece yaşattı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Gülşen'in sahne performansından genel detay görüntü

Ozan Çolakoğlu'nun görüntüsü

İzleyenlerden görüntü vardır.

(Haber: Hülya ELTEŞ- Kamera: Nilüfer DEMİR/ BODRUM (Muğla),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kadim Dostlar Platformu, Murat Kurum'a destek verecek
    16:48 Kadim Dostlar Platformu, Murat Kurum'a destek verecek

    Kadim Dostlar Platformu Başkanı Yakup Sucuoğlu, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'a destek vereceklerini duyurdu.

  • Hatay Valiliği, seçim için gelen vatandaşların yol masraflarını karşılayacak
    16:47 Hatay Valiliği, seçim için gelen vatandaşların yol masraflarını karşılayacak

    Hatay Valiliği, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için kente gelecek vatandaşların yol masraflarının ödenebilmesi için ulaşım evraklarını kentteki AFAD müracaat noktalarına ibraz etmeleri gerektiğini bildirdi. Valilik, vatandaşların başvurabileceği 21 müracaat noktasını da paylaştı.

  • Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi
    16:44 Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi

    Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tepebaşı İlçesi'nde bulunan bir süt çiftliğine 'Avrupa Birliği Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası'nı teslim etti. İşletme, AB standartlarında süt ürettiği belirlenerek Tepebaşı ilçesinde ilk AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası alan işletme oldu. Çiftlikte ayrıca hastalık taramaları ve süt kalite kontrolü yapılmaktadır. 2024 yılı için destekleme miktarının artırılması beklenmektedir.

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu seçmene çağrı yapıyor
    16:43 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu seçmene çağrı yapıyor

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için seçmene çağrı yaparak projelerini anlattı. Hatipoğlu, vatandaşların istek ve taleplerini dinleyip, sandığa giderek oy kullanmalarını istedi.

  • İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Kişi Tutuklandı
    16:43 İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Kişi Tutuklandı

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat şube ekipleri tarafından yakalanan 4 kişi cezaevine gönderildi. Yapılan aramalarda 26 kilo 150 gram esrar ile 2 kilo 65 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Şüpheliler, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Ahmet Davutoğlu Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    16:42 Ahmet Davutoğlu Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü. Kentte esnaf ziyaretlerinde bulunan Davutoğlu, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. Amasya Muhacirler Derneğini ziyaret eden Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, seçimlere çok az bir süre kaldığını, 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin siyasi haritasının yeniden şekilleneceğini söyledi.

  • Mustafa Bozbey: İnegöl'ün raylı sistemle tanışmasını istiyoruz
    16:41 Mustafa Bozbey: İnegöl'ün raylı sistemle tanışmasını istiyoruz

    Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, İnegöl'ün sanayi ile merkezi arasında raylı sistem ile tanışmasını istediklerini belirtti. Ayrıca İnegöl-Kestel arasında banliyö treninin işlemesi gerektiğini söyledi.


Advertisement