Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

Yolcu otobüsünde yangın: Yaralılar var (1) ŞANLIURFA'da,şehirlerarası bir yolcu otobüsünde çıkan yangında çok sayıda yolcu yaralandı.

13.07.2017 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yolcu otobüsünde yangın: Yaralılar var (1)

ŞANLIURFA'da,şehirlerarası bir yolcu otobüsünde çıkan yangında çok sayıda yolcu yaralandı.

Yangın, saat 11.00 sıralarında Şanlıurfa- Mardin karayolunun 40'ıncı kilometresinde meydana geldi. Mardin'e giden yolcu otobüsünde Çobanboğazı mevkisinde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Şoförün yol kenarına çektiği otobüs, kısa sürede alevler içerisinde kaldı. Bazı yolcular otobüasü terk ederken, bazıları da yoldan geçen sürücüler tarafından tahliye edildi. Yangın ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Çok sayıda yolcunun yaralandığı yangında otobüs ise kullanılamaz hale geldi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: ŞANLIURFA

===========================================

Lice kırsalına düzenlenen hava harekatında 4 terörist etkisiz hale getirildi

Diyarbakır Lice kırsalına düzenlenen hava harekatında 4 terörist etkisiz hale getirilirken teröristlerin hazırlık yaptıkları bölgedeki 2 geçici barınma alanı da imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bilgilendirmede ; Diyarbakır Lice kırsalına düzenlenen hava destekli operasyon kapsamında eylem hazırlığında olduğu keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen  4 teröristin Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile düzenlenen hava harekatı sonucunda etkisiz hale getirildiği  ve hazırlık yaptıkları bölgedeki 2 geçici barınma alanın da imha edildiği belirtildi.

Görüntü dökümü

-----------------------

-ARŞİV

Hava harekatı görüntüleri

Haber: DİYARBAKIR - ANKARA

================================

Kilis'te askeri personelin kaldığı konteynerlerde yangın (Yeniden)

KİLİS'te, Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli askerlerin kaldığı konteynerlerden oluşan geçici askeri birlikte sabaha karşı bilinmeyen nedenle çıkan yangın, karadan ve havadan müdahale ile 5 saatte güçlükle kontrol altına alındı. Çıkan yangında dumandan etkilenen 10 asker hastanede tedaviye alınırken, ısınan mühimmatın patlaması korkuya yol açtı. Çevredeki araziye dağılan mühimmatlar ise kontrollü olarak imha edildi.

Kilis- Gaziantep karayolunun 15'inci kilometresinde, Fırat Kalkanı'nda görevli Özel Kuvvetler Komutanlığı ile başka birliklere bağlı askerlerin kaldığı geçici askeri birlikteki konteynerlerde saat 04.00 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle mühimmatın bulunduğu depoya sıçrayan yangın, patlamalarla birlikte genişledi. İhbarla birlikte bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye ve kurtarma ekibi ile güvenlik gücü sevk edildi.

Polis ve jandarmalar bölgede önlem alıp Kilis-Gaziantep karayolunu çift yönlü trafiğe kapattı. Kilis ve Gaziantep'ten belediyeler ile sanayi bölgelerinden sevk edilen itfaiye ekipleri ve Orman Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterle yangına karadan ve havadan müdahale edildi. Karadan patlamalar nedeniyle ekiplerin güçlük çektiği yangına, Orman Genel Müdürlüğü'nün helikopteri, yakın mesafede bulunan Seve Barajı'ndan yangın bölgesine su taşıdı.

10 ASKER DUMANDAN ETKİLENDİ

Yangında birlikte bulunan askerler kısa sürede tahliye edilirken, dumandan etkilenen 10 asker sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne taşındı. Acil serviste oksijen tedavisi uygulanan askerler, taburcu edildi.

5 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ, MÜHİMMATLAR PATLATILDI

Takviye ekiplerin de müdahalesiyle yangın yaklaşık 5 saatte güçlükle kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının sürdürüldüğü bölgede patlamalarla birlikte çevredeki arazilere sıçrayan mühimmatlar, güvenlik güçleri tarafından kontrollü şekilde patlatılarak imha edildi. Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan ve Belediye Başkanı Hasan Kara'nın da olay yerinde inceleme yaptığı bölgedeki yangının soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

BÜYÜK HASAR

Sabaha karşı çıkan ve karadan ile havadan yoğun müdahale sonucu 5 saatte kontrol altına alınan yangında askerlerin kaldığı çok sayıda konteyner, yanarak kullanılamaz hale geldi. Askerlere ait eşyalar ile araçların da kullanılamaz hale geldiği yangın yerinde ekipler malzemelerin tahliyesi için de çalışma yaptı.

KİLİS VALİLİĞİ: CAN KAYBI YOK, 10 ASKER HAFİF YARALI

Kilis Valiliği tarafından yangınla ilgili yapılan açıklamada can kaybının olmadığı, 10 askerin ise dumandan etkilendiği belirtilerek şöyle denildi: "Kilis- Gaziantep karayolunun 15'nci kilometresinde askeri birliğin barınma merkezinde yangın çıkmış, yangın rüzgarın etkisi ile mühimmatın bulunduğu depoya sıçrayarak patlamaya ve yangının büyümesine yol açmıştır. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Dumandan hafif derecede etkilenen 10 askerimiz Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış olup, Kilis ve Gaziantep İtfaiye ekiplerince söndürme ve soğutma çalışmalarına başlanmıştır."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Askeri birlik

Ekiplerin alevlere müdahalesi

Helikopterle söndürme çalışmaları

Mühimmatların patlaması

Çevreye saçılan mühimmatlar

İtfaiye ve güvenlik güçlerinin çalışması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mücahit YOLCU, Eyyüp BURUN, Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

=====================================

Başkale'de sel maddi hasara neden oldu

VAN'ın Başkale İlçesi'nde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Sel nedeniyle maddi hasar oluşurken, Başkale Belediyesi ve kaymakamlık ekipleri sel bölgesine giderek, hasar gören yollarda temizlik ve onarım çalışması yapıp, evleri su basan vatandaşlara yardım götürdü.

Başkale İlçesi'nde dün etkili olan ve bir saat süren sağanak yağış sele neden oldu. İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Ilıcak Mahallesi'nde sel nedeniyle maddi hasar meydana geldi. Birçok evi su basarken yollarda da hasar meydana geldi. Başkale Belediyesi ekipleri ve Kaymakamlığa bağlı Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekipleri, Ilıcak Mahallesi'ne giderek selden zarar gören vatandaşların evlerinde inceleme yaparak gıda malzemesi dağıttı. Belediye ekipleri hasar gören yollarda da çalışma başlattı.

Selden zarar gören Hamit Gürcin mağdur olduklarını belirterek, "Her şey biranda oldu. Yağmur sonrası selden dolayı evimizi su bastı. Çok perişan olduk. Bize yardıma gelen belediye ve kaymakamlık ekiplerine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Selden zarar görmüş evlerden detay

-Selden zarar görmüş ekili alanlar

-Zarar gören evin içi

-Ev sahibi ile röportaj

Haber-Kamera: Engin ERTÜRK/ BAŞKALE(Van), -

=============================================

Cumhurbaşkanı'na suikast timi davasında, duruşma salonu dışına darağacı kuruldu (2)

SAT KOMUTANI TANIK OLARAK DİNLENDİ

SALONDA 'HERO' YAZILI TİŞÖRT GERGİNLİĞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 kişinin Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması, yoklamayla başladı. Bu arada Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına yeni atanan İlyas Yavuz da duruşmada yer aldı.

SAT KOMUTANI DİNLENDİ

Duruşmada ilk olarak sanıklardan eski SAT görevlisi yüzbaşı Özay Çöder'in, Marmaris'e gitme emrini aldığını ileri sürdüğü SAT Komutanı Albay Mustafa Turan Ecevit, tanık olarak dinlendi. Balyoz davasında 5 yıl cezaevinde kalan Albay Mustafa Turan Ecevit, SEGBİS üzerinden duruşmaya bağlandı. Mustafa Turan Ecevit, böyle bir emir verdiği iddiasını kabul etmedi. Mustafa Turan Ecevit, "Haldun Gülmez ve Ali Sarıbey benim emrimde değillerdi. Özay Çöder ise emrimdeki personeldi. Ben böyle bir emir vermedim, yalan söylüyorlar" dedi. Özer Cöder'in avukatı Ayten İzmirli'nin, darbe teşebbüsü gecesinde tutuklu sanık Özay Çöder'i telefondan arayıp aramadığı yönündeki sorusuna Albay Ecevit, "15 Temmuz gecesi ulaşamadığım tüm personelimi ya kendim aradım ya da arattım. Özay Çöder saat 03.51'de telefonumu, askerlikle hiç alakası olmayacak bir şekilde açtı ve 'alo' deyip, telefonu kapattı. Bu saate kadar tüm aramaları sadece kendim yapmadım. Yanımdakilere onu arayın, bunu arayın da dedim. Benim tarafımdan daha önceki saatlerde aranmamış, saat 03.51'de benim tarafımdan aranmış. Ancak daha önce başkası tarafından aranmış olabilir" dedi. Yine Cöder'in avukatı Ayten İzmirli, HTS kayıtlarına ilişkin sorusu üzerine Albay Mustafa Turan Ecevit, "Olayla ilgili benim bir çekincem yok ama ben kendim HTS kayıtlarımı aldım. HTS kayıtlarımın alınmasında herhangi bir sakınca yoktur" dedi. Ecevit, Cöder'in aramalarına neden cevap vermediğine ilişkin soruya ise, "Kalkışmaya katıldığını öğrendikten sonra telefonunu açmamış olabilirim. Zaten SAT Komutanlığında olağanüstü bir durum yaşanıyordu. Ben Cöder'in aramalarına olduğunu gibi başka kişilerin aramalarına da cevap vermemiş olabilirim. Dönememiş olabilirim" dedi. Avukat Ayten İzmirli'nin, tanığa sorduğu bazı sorulara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ da, soruları dosyayla ilgisi bulunmadığı gerekçesiyle reddetti ve avukatın söz hakkını aldı.

SALONDA 'HERO' YAZILI TİŞÖRT GERGİNLİĞİ

Duruşmada söz alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlarından Mustafa Doğan İnal, sanıklardan MAK timinde görevli astsubay Gökhan Güçlü'nün beyaz tişörtünün üzerinde 'kahraman' anlamına gelen İngilizce 'Hero' yazısının bulunmasına tepki gösterdi. Avukatlar, "Hero, kahraman demek, kendisini kahraman olarak tanıtan sanıklar var. Sanık Gökhan Güçlü'yü, ayağa kaldırır mısınız" dedi. Bu gelişme üzerine salonda gerginlik yaşandı, Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ da, duruşmaya ara verdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Taylan YILDIRIM - Cavit AKGÜN - Yasin TİNBEK/ MUĞLA

===============================================

STK'lardan ortak bildiri : Ayağımızdaki prangayı çözdük, şimdi koşma zamanı

Türkiye'nin sivil toplumunu temsil eden Türkiye –AB Karma istişare komitesine bağlı Kayseri'deki sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ortak bildiri yayınladı. Ortak bildiride " Dünyada çok az millet bu bedeli ödeyebilir. 'Emin olun bizim son bir yılda yaşadıklarımızı başka bir ülke yaşasaydı bir daha ayağa kalkamazdı. Ama biz dimdik ayaktayız. Yapacak daha çok işimiz, büyük hedeflerimiz var. 15 Temmuz sonrası toparlanma sürecini tamamladık. Ayağımızdaki prangayı çözdük, şimdi koşma zamanı"denildi

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz tarafından okunan bildiride, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), HAK- İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye KAMU-SEN), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) olarak bir araya gelindiğine dikkat çekildi.Ortak bildiride  "Tarihimizin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz'un yıldönümüne giriyoruz. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi.  15 Temmuz, İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece Fetullahçı terör örgütü, "devletiö ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı.  Darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı; Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Allah'a şükürler olsun Milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu" görüşlerine yer verildi

Siyasi görüşü fark etmeksizin Türkiye'nin geleceğine sahip çıkan 15 Temmuz ruhu demokrasinin sigortası olduğuna vurgu yapılarak, Türkiye dünyanın en zor stres testinden başarı ile çıktığına dikkat çekilen bildiride şöyle denildi: "'Emin olun bizim son bir yılda yaşadıklarımızı başka bir ülke yaşasaydı bir daha ayağa kalkamazdı. Ama biz dimdik ayaktayız.   Böyle bir coğrafyada, en zor koşullar altında hiç kimsenin yapamayacağını yaptık. Ama rehavete kapılmayacağız.Yapacak daha çok işimiz, büyük hedeflerimiz var. 15 Temmuz sonrası toparlanma sürecini tamamladık.  Şimdi yeni bir atılım sürecini başlatmamız gerekiyor. Ayağımızdaki prangayı çözdük, şimdi koşma zamanı. Büyümede, istihdamda, ihracatta yeni rekorlar kırmalıyız. Vatandaşlarımızın refah seviyesini daha da arttırmalı, demokratik kazanımlarımızı güçlendirerek ileriye taşımalıyız. Bütün bunlar için ortak akılla ve istişare içinde, yeni bir reform süreci başlatmalıyız. Buradan yurt dışındaki dostlarımıza da sesleniyoruz. Aldığı yaraları saran milletimiz, bu büyük demokrasi sınavının birinci yılında bütün dostlarını yanında görmeyi arzulamaktadır.  Dostlarımızı iftira kampanyalarına değil, gerçeklere kulak vermeye, buna göre tavır almaya davet ediyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

TOBB bağlı odaların afişlerinde görüntü

TOBB bağlı odalar adına konuşma yapan KTO başkanı Mahmut Hiçyılmaz

Detay

Haber: Oktay ENSARİ Kamera: Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ, DHA

======================================

Koşu bandından 40 bin uyuşturucu hap çıktı

MERSİN'de kamyonetle taşınan 2 koşu bandına zulalanmış çok sayıda pipet içerisinde yaklaşık 40 bin uyuşturucu hap ele geçirilirken, 2 kişi gözaltına alındı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine bir kamyoneti takibe aldı. Kent merkezine giren kamyonet çok sayıda ekiple durduruldu, içindeki 2 kişi gözaltına alınıp arama yapıldı. Kamyonetin kasasındaki 2 koşu bandını inceleyen ekipler, eğitimli köpeğin yürüyüş parkurlarına tepki vermesi üzerine, cihazların bu bölgelerini keserek açtı. Yapılan detaylı aramada yürüyüş bantlarının parkurlarına gizlenmiş uyuşturucu hap dolu çok sayıda pipet bulundu. Tek tek çıkartılan pipetlerin içinde yaklaşık 40 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerden biri serbest bırakılırken Suriyeli şüphelinin sorgusu sürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Polislerin aracı takip etmesi

Polislerin aracı durdurması

Polislerin iki kişiyi gözaltına alması

Polis aracına bindirilmeleri

Polisin aracın üzerinde bulunan koşu bandlarına bakması

Narkatoik köpeğinin koşu bandına tepki vermesi

Polislerin koşu bandını sökmesi

Pipet içerisinde bulunan uyuşturucu haplar

Polislerin koşu bandının tahtalarını kırması

Tahta içerisinde çıkan haplar

Yere dizilmiş pipetler

Polislerin uyuşturucuyu toplaması

Haber-Kamera: Mustafa İNSAN/MERSİN,

============================================

Milli boksör hamallık yapıyor

KARABÜK'te oturan, Türkiye ve Avrupa boks şampiyonalarında dereceleri bulunan 20 yaşındaki Fırat Karakuş, hamallık yaparak aile bütçesine katkı sağlıyor.

Safranbolu İlçe Emniyet Müdürlüğü, 2009 yılında İsmetpaşa Mahallesi'ndeki suç oranını azaltmak için burada yaşayan çocuk ve gençleri, 'Haydi gençler spora' projesi kapsamında spora yönlendirdi. Çeşitli spor branşlarında spora başlayan 12 çocuk arasında bulunan Fırat Karakuş da o zaman boksla tanıştı. Karabük Polis Gücü Spor Kulübü'nde boks yapan Karakuş, 2011 yılında Çorum'da düzenlenen Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda 56 kiloda altın madalya kazanınca Fenerbahçe'ye transfer oldu. Karakuş, Rusya'nın Grozny kentinde 11- 16 Temmuz 2011 tarihleri arasında yapılan Avrupa Öğrenciler Boks Şampiyonası'nda da aynı kiloda milli forma altında mücadele etti ve Avrupa üçüncüsü oldu. Karakuş, 2013 yılında ise İzmir'de düzenlenen Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası'nda 66 kilogramda altın madalya kazandı. Daha bir çok şampiyonada derecesi bulunan Karakuş, 2015 yılında Malatya'da düzenlenen turnuvada sağ bileğinden sakatlanınca boksu bıraktı.

HAMALLIK YAPMAYA BAŞLADI

Safranbolu Belediyesi'nde taşeron işçi olan Hasan Karakuş'un 3 çocundan en büyüğü olan Fırat Karakuş, boksu bırakınca hamallık yapmaya başladı. Sağ kulağında ileri derecede duyma sorunu bulunduğu için askerlikten muaf tutulan Karakuş, yaşadığı şanssızlıklar nedeniyle hayallerini gerçekleştiremedğini söyledi. Fenerbahçe'deyken aldığı maaşla ailesine katkı sağlayabildiğini anlatan Fırat Karakuş, şöyle konuştu:

"Sakatlanıp boksu bırakınca askere gitmek istedim. Hatta uzman asker olmak, komutan olmak istiyordum. Ama askerliğe elverişli olmadığım raporu verildi. Çocukluk yıllarımda da zaman zaman hamallık yaptım. Şimdi de boks ve askerlik hayallerim bitince hamallığa yeniden başladım. Milli forma altında mücadele ettim. Ama hayat beni buraya getirdi. Hamallık yaparak aileme katkı sağlıyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

-Fırat Karakuş madalyaları ve kupasıyla birlikte

-Fırat Karakuş çuvalda maloz parçaları ve tuğla taşırken

-Fırat Karakuş'un açıklaması

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

=======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement