Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

MUĞLA' DA CUMHURBAŞLKANI NA SUİKAST TİMİ DAVASI 1)SANIKLARIN TALEPLERİNE OYBİRLİĞİ İLE REDCUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 kişinin Muğla 2'nci...

20.07.2017 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA' DA CUMHURBAŞLKANI NA SUİKAST TİMİ DAVASI

1)SANIKLARIN TALEPLERİNE OYBİRLİĞİ İLE RED

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 kişinin Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Sanık darbeci askerler ile avukatlarının taleplerini değerlendiren mahkeme, bunları oybirliğiyle reddetti.  Geçen yıl 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenleyen Özel Kuvvetler ve Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timlerininin de aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılanmasına Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkeme, sanık darbeci askerler ile avukatlarının taleplerini dünkü duruşmada almıştı. Mağdurlar adına da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Halit Çokan, taleplerini sunmuştu. Avukat Halit Çokan, "Toplanan kanıtlar, dinlenen tanık beyanları, iletişim kayıtları otopsi raporları, biyolojik raporlar ve kanıtlar olayın yeterince aydınlandığını ortaya koymaktadır. Tahkikat talepleri dosyayı sürüncemede bırakmak, uzatmak için yapılan taleplerdir. Bunlardan dolayı taleplerini reddine karar verilmesini istiyoruz" dedi. Cumhuriyet Savcısı Ali Cenk Düzgün de, "Dinlenen tanıklar, bilirkişi raporu, duruşmada dinlenen bilirkişinin beyanları, Memur Sen'in katılma talebinin reddine, dava konusu olay yeterince açıklığa kavuştuğundan sanıkların kovuşturmanın genişletilmesi yönündeki taleplerinin sanıklarını hukuki durumlarını değiştirecek mahiyette olmadıkları anlaşıldığından ayrı ayrı reddine ve aynı gerekçeyle gelmeyen yazı ve talimat şartlarının beklenmesinden vazgeçilmesine karar verilmesini talep etmişti.

TALEPLER REDDEDİLDİ

Tarafların taleplerini değerlendiren heyet adına kararı Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, açıkladı. Ara kararla, sanık ve avukatlarının yeni bilirkişi ataması, soruşturmanın genişletilmesi, balistik incelemelerde hangi silahların kullanılmış olduğunun tespit edilmesinden, olayı açıklayacak başkaca hususların bulunmamasından, yeteri kadar tanık dinlenmiş olmasından, yeniden adli tıp uzmanlarının, balistik uzmanların dinlenmesi talepleri oy birliğiyle reddedildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Önlemlerden görüntü.

Sanıkların getirilmesinden görüntü

MUĞLA/DHA

================================================

2)TAHİR ELÇİ VE SEZGİN TANRIKULU'NUN MECLİS TAKSİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde 28 Kasım 2015 tarihinde basın açıklaması yaparken, vurularak yaşamını yitiren Baro Başkanı Tahir Elçi'nin, TRT'de yayınlanan 'Meclis Taksi' programı için taksi şoförlüğü yapan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun kullandığı araca bindiği 3 yıl önceki görüntüler ortaya çıktı. Aynı zamanda Diyarbakır eski Baro Başkanı olan Sezgin Tanrıkulu'nun kullandığı taksiye binen Tahir Elçi'nin yakın arkadaşını taksi kullanırken gördüğü anda şaşkınlığını gizleyemediği dikkat çekti.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun TRT'nin 'Meclis Taksi' programı için İstanbul'da bir taksinin direksiyonuna geçtiği görüntüler ortaya çıktı. Her hafta bir siyasetçi ile yapılan 'Meclis Taksi' programının çekimlerinde taksi direksiyonuna geçen dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul'da taksi kullandığı sırada, arkadaşı Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ile karşılaştı. 2014 yılında çekilen görüntülerde İstanbul'da müşteri almak için caddenin kenarına yanaşan Sezgin Tanrıkulu, aynı noktada taksi bekleyen Tahir Elçi'yi gördü. İstanbul trafiğinde taksi kullanan Tanrıkulu'nu gören Tahir Elçi'nin şaşkınlığı kameralara yansırken, ikili arasındaki sıcak  sohbet kameralar tarafından kaydedildi.

İlk karşılaşma ardından Elçi'ye nereye gideceğini soran Tanrıkulu, daha sonra Baro Başkanı'nı kullandığı taksiye davet etti. Elçi'nin nezaketen taksinin ön koltuğuna oturmak istediği görüntülere yansırken, Tanrıkulu ise, "Tesadüf Diyarbakır Baro Başkanı'nı aldık" diyerek yola devam etti.

TAKSİ ŞOFÖRÜ MİLLETVEKİLİ, YOLCUSU BARO BAŞKANI

Yolculuk sırasında Tahir Elçi'nin, "Tesadüfe bak ya, gerçekten enteresan bir buluşma, ama güzel oldu. Şişli Kültür Merkezi'nde bir panel var. Oraya gidiyorum. Yani İstanbul'un orta yerinde, taksici olarak arkadaşımı, önceki baro başkanımı ve bir milletvekilini bulmak.. Gerçekten çok güzel ve konforlu bir yolculuk olacak" dediği kameralar tarafından kaydedildi. Tanrıkulu ise programla ilgili Elçi'ye bilgi verdi. Taksiye binen genç kadının da şaşırdığı yolculuk sırasında Elçi ve Tanrıkulu arasında sıcak bir sohbet gerçekleşti. Sık sık kahkahalarla gülen Elçi ve Tanrıkulu'nun yol boyunca yaptığı sohbet de Meclis Taksi'nin kamerasına yansıdı. Tahir Elçi, yolculuk sırasında kendilerini tanımayan genç kadına, "Sezgin Tanrıkulu CHP Genel Başkan yardımcısı, aynı zamanda İstanbul milletvekilidir. Diyarbakır Barosu'nun önceki başkanlarından biridir. Aynı zamanda avukattır, bugün de taksiciymiş" diye bilgi verirken, Sezgin Tanrıkulu ise, yolcularına siyaset gündemini sordu.

Yolculuk sonunda taksiyi kullanan Tanrıkulu'nun elini sıkan Elçi, "Teşekkür ediyorum, iyi çalışmalar diliyorum. Güzel bir sürpriz oldu" diyerek taksiden indi. Elçi'nin indikten sonra elini havaya kaldırarak selam verdiği Sezgin Tanrıkulu ise diğer yolcu olan genç kadına ile yola devam etti.

Görüntü geçilecek

Felat BOZARSLAN/ DİYARBAKIR, -

===========================================================

3)TRAFİKTE 'UÇAN TEKMELİ' YOL KAVGASI

MERSİN'de yol verme nedeni ile iki araç sürücüsü arasında çıkan tartışma yumruklu ve 'uçan tekmeli' kavgaya dönüştü.

Olay, merkez Akdeniz İlçesi İstiklal Caddesi üzerinde meydana geldi. 27 Y 5672 plakalı otomobilin sürücüsü araçla ara yoldan, aniden caddeye çıktı. Bu sırada 33 LBM 62 plakalı otomobil sürücüsü aracını durdurup önüne çıkan sürücüye tepki gösterdi. Sürücülerin tartışması bir anda kavgaya dönüştü. Tekme ve yumrukların havada uçtuğu kavgada 1 kişi hafif yaralanırken, çevrede bulunanlar araya girdi. Kavganın yatıştırılması üzerine kavga eden sürücvüler araçlarına binerek olay yerdinden ayrıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Kavga anından görüntüler

Sürücülerin birbirine tekme atması

Ayırmaya çalışanlar

Sürücüyü dövmeye çalışılmaları

Kavgadan genel ve detay

Sürücüleri ayıran vatandaşlar

Yaralanan sürücünün görüntüsü

Vatandaşlar sürücüleri ayırıp göndermesi

SÜRE: 01'51"   BOYUT: 147,97 MB

Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN,

=========================================================

4)DÖVMELERİNDEN KURTULMAK İSTEYEN GENÇ KADININ HAYATI KARARDI

ADANA'da, vücudundaki dövmelerden rahatsız olup sildirmek için ameliyat olan 23 yaşındaki Dilan Deniz Kılıç'ın bedeninde derin ve kalıcı izler oluştu. Psikolojisinin bozulup hayatının karardığını belirten Kılıç, doktora 500 bin liralık tazminat davası açtı.Genç yaşında sağ omuz, sırt, iki el bileği ve sol koluna sarmaşık ve isimlerden oluşan dövmeler yaptıran Dilan Deniz Kılıç, 2 yıl önce bunları sildirmeye karar verdi. İnternetten araştırma yapan Kılıç, plastik cerrahi uzmanı doktorların ameliyatla dövmeleri ortadan kaldırdığını öğrendi. İstanbul'daki özel bir hastanede görevli plastik cerrahi uzmanı S.D. ile görüşen Dilan Deniz Kılıç, 27 Nisan 2016'da ameliyata alındı. Cerrahi operasyonla genç kadının vücudundaki dövmeler yok edildi. İddiaya göre doktor, oluşan yara izlerinin 6 ay içinde ortadan kaybolacağını söyledi. Ancak ameliyatın üzerinden yaklaşık 1.5 yıl geçmesine karşın Dilan Deniz Kılıç'ın vücudunda ciddi yara izleri oluştu. İzlerin kalıcı olarak düzeltileceği söylenerek, 9 Mart 2017'de aynı hastanede aynı doktorca bir kez daha operasyon geçiren Dilan Deniz Kılıç'ın vücudundaki izler bugüne kadar geçmedi. Oluşan yara izleri nedeniyle psikolojik sorunlar yaşayan Kılıç, doktor hakkında İstanbul 11'inci Tüketici Mahkemesi'nde 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

'ÇOK İSTEDİĞİM KIYAFETLERİ GİYEMİYORUM'

Başından geçenleri zaman zaman gözleri dolarak anlatan Dilan Deniz Kılıç, şöyle devam etti:

"Vücudumdaki dövmelerimden rahatsız olduğum için 2 yıl önce sildirmeye karar verdim. Araştırmalarım sonucunda İstanbul'daki özel bir hastanede doktorun tek seferde ameliyatla dövme silebileceğini öğrendim. Adana'da lazerle sildirmek için sürekli acı çekmektense, tek seferde silinmesini uygun gördüm. İstanbul'a gittim. Ameliyattan sonra 2- 3 ay kolumu hiç hareket ettiremedim. Buna rağmen vücudumda kalıcı izler meydana geldi. Bir çok plastik cerrah ve doktorla görüşüyorum, bu izleri kesinlikle geçiremeyeceklerini söylüyorlar. Bu yüzden çok mağdur oldum. Yazın tişört dahi giyemeyip sürekli uzun kollu giysiler giyiyorum. Çok giymek istediğim kıyafetlerimi izler görüneceği için giyemiyorum. Psikolojim bozuldu, hayatım karardı."

İKİNCİ KEZ AMELİYAT OLDU ANCAK İZLER GEÇMEDİ

Oluşan izlerden kurtulmak için ameliyatı yapan doktorla yeniden görüştüğünü aktaran Dilan Deniz Kılıç şunları kaydetti:

"Bu izlerden çok rahatsız olduğum için yaklaşık 6 ay önce ameliyatı yapan doktorla tekrar görüştüm. Dava açacağımı söyledim. Bunun üzerine İstanbul'a gelmemi isteyip izleri düzelteceğini söyledi. Tekrar gittim ve ikinci bir ameliyat oldum omzundan ama yine bu izler geçmedi. İnanılmaz derecede sıkıntılar yaşıyorum, psikolojik olarak da bu iş beni olumsuz etkiledi. Bu nedenle doktor hakkında şikayetçi olup dava açtım. Doktor bana, 'Çok derin aldığım için bu izler geçmedi' dedi. Ameliyatı yapan doktor ve hastane hakkında tazminat davası açtım. 23 yaşındayım, kendime de dikkat eden birisiyim. Bu şekilde kalıcı izlerin olacağını söylese kabul etmezdim. Bana 6 ay içinde izlerin geçeceği söylendi ancak hem bileklerimde, kolumda, omuz ve sırt bölümümde de kalıcı izler oluştu. Daha önceki dövmeli halim çok daha iyiydi. Ben o dövmelerden kurtulmaya çalışırken çok daha kötü hale geldim."

DOKTOR: YARGIYA İNTİKAL ETTİ

Ameliyatı yapan Dr. S.D. ise kendisinin de dava açtığını, olayın yargıya intikal ettiğini söylemekle yetindi.

Adana'da hemşire Merve Keleş ve 3 kişi, dudaklarına ve vücutlarının değişik bölgelerine yaptırdıkları botoks sonrası büyük sağlık sorunlarıyla karşılaşmıştı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Dilan Deniz Kılıç'ın konuşması

Evin içinde görüntüsü

Dövme izlerinin görüntüsü

Ameliyat izlerinden dolayı üzerine giyemediği kıyafetleri göstermesi

SÜRE: 04'20"    BOYUT: 264 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

======================================================

5)İHRAÇ  EDİLEN 32 POLİSE FETÖ GÖZALTISI

İZMİR'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandıkları belirlenerek meslekten ihraç edilen 32 polis gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, FETÖ/PDY'nin kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandıkları belirlenerek, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki görevleri sırasında meslekten ihraç edilen emniyet personeline yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında aranan 49 şüpheliden 32'si gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Diğer 17 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

İZMİR/DHA

===============================================

6)SICAKLIK ARTTIKÇA ÇATAKLI ARICILAR DAHA YÜKSEĞE ÇIKIYOR

VAN'n Çatak İlçesi'nde arıcılar, havaların ısınmasıyla birlikte arılarını yüksek dağlara çıkarmaya başladı. Artan sıcaklık değerlerine göre yer değiştiren arıcılar yüksek rakımlarda açan çiçeklerden daha kaliteli bal elde etmeyi amaçlıyor. Hedeflerinin Çatak balını dünyaya tanıtmak olduğunu belirten Çatak Bal Üreticileri Birliği Başkanı Aslan Semo "Çatak balı yüksek rakımlarda polen toplayan arılardan elde ediliyor. Bu yüzden tamamen doğaldır" dedi.

Zengin bitki çeşitliliği ve coğrafi yapısı sayesinde arıcılığın yoğun şekilde yürütüldüğü 22 bin nüfuslu ilçede her üç aileden biri arıcılık yapıyor. İlçede kaliteli bal üretmeyi hedefleyen arıcılar da, tıpkı göçerler gibi 4- 5 ay yaylarda kalıyor. Sıcaklık değerlerine göre yüksek rakımlara çıkan arıcılar, Çatak balını ve kalitesini de dünyaya tanıtmayı hedefliyor. Yükseklik artıkça bal veriminin ve kalitesinin artığını belirten Çatak Bal Üreticileri Birliği Başkanı Aslan Semo şunları anlattı:

"Yaklışık 1,5 aydır 1500 metredeydik, havaların ısınmasıyla birlikte kovanlarımızı 2 bin 400 metreye çıkardık. Buradaki bitki örtüsü ve çiçek sayısı daha fazla. Dolayısıylada arılar buradaki çiçeklerden daha çok verim alıyor. Bu nedenle de buradeki bal daha kaliteli oluyor. Çünkü bu kesimlerde tarım ilacı ve herhangi bir katkı maddesi olmadığı için Çatak balı organik ve doğal oluyor."

'DÜNYAYA TANITMAK İSTİYORUZ'

Çatak balını marka haline getirmek için çalıştıklarını kaydeden Semo şöyle konuştu:

"Sağda solda 'Çatak Balı' adı altında ballar satılıyor. Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Çatak'ta üretilmeyen, Çatak'tan sipariş edilmeyen bal Çatak balı değildir. Çatak'ta üretilen balların hepsi de iyi, kaliteli baldır. Markalaşma için de yoğun şekilde çalışıyoruz. Her yönüyle hak eden balımızı dünyaya tanıtmak istiyoruz."

Görüntü Dökümü

----------------------

-Yüksek kesimlerdeki arı kovanları

-Arı kovanlarından ve arılardan detaylar

-Kovanların başında çalışan arıcılar

-Kovan, arıcı ve çevreden detaylar

-Yapılan ropörtajlar

Murat ÇAĞLAR- Hüdayi GÜMÜŞ/ VAN, -

======================================================

(ÖZEL)

7)SAGALASSOS'TA 2 BİN YILLIK ÇEŞME BULUNDU

BURDUR'un Ağlasun İlçesi'ndeki Sagalassos Antik Kenti'nde 2 bin yıllık yeni bir çeşme yapısı bulundu.

Yukarı agorada yer alan Antoninler Çeşmesi'nin hemen önündeki zeminde bulunan çeşmede kazıları, Belçika Katolik Leuven Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Peter Talloen yürütüyor. Dr. Talloen, bu yılki kazılarda bulunan çeşmenin kendileri için de sürpriz olduğunu belirtti. 1995 yılından bu yana Sagalassos kazı ekibinde yer alan Dr. Talloen, şunları söyledi:

"Antoninler Çeşmesi'ni 2010 yılında çalışır hale getirmiştik. Bu yılın sürprizi bu çeşme oldu. Antoninler Çeşmesi önündeki kalıntıda daha eski bir çeşmeye ait temel taşları bulduk. Bu çeşmenin tarihini öğrenmek, yapının hangi döneme ait olduğunu öğrenmek için  kalıntının etrafından birkaç tane açma açtık."

Dr. Talloen, kalıntıdan çıkan seramiklere göre çeşmenin, M.Ö. 1'inci Yüzyılın sonuna ait olduğunu kaydetti. Şehirdeki insanlar tarafından su ihtiyacı, hem de serinlemek için kullanılan bir çeşme olduğunu belirten Dr. Talloen, "Erken Roma döneminden itibaren büyük çeşme binaları bulunuyordu. Sagalassos'ta bol su vardı. Temel taşının altından ana toprağı görebiliyoruz" diye konuştu. Dr. Talloen, 1850 yıllık Antoninler Çeşmesi yapılırken eski çeşmenin yok edildiğini anlattı.

Görüntü Dökümü

------------

Peter Talloen röportaj

Yerde etrafı iple çevrili 2 bin yıllık çeşmeden detay

Peter Talloen röportaj

Peter Talloen ve 2 bin yıllık çeşmeden detay

2 bin yıllık çeşmeden detay

Antoninler Çeşmesi

103 MB/// 03.16

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

===========================================================

8)YUVADAN DÜŞEN YAVRU LEYLEĞİ İTFAİYE KURTARDI

MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde, aydınlatma direğindeki yuvasından düşen yavru leyleğin yardımına itfaiye ekipleri yetişti. Yavru leylek, merdivenli araç ile tekrar yuvasına bırakıldı.

Yılmazlar Mahallesi Leylak Sokak'taki Turgutlu Belediye Binası önündeki aydınlatma direğinin tepesindeki yuvadan dün (çarşamba) saat 22.00 sıralarında bir yavru leylek düştü. Yakındaki evlerinin balkonunda otururken, leyleğin yuvadan düştüğünü farkeden 17 yaşındaki Ümmühan Gülakman, babasıyla birlikte yardıma koştu. Genç kız, zavallı yavru leyleğin uçamadığını görünce durumu iftaiyeye bildirip, yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yavru leyleği, merdivenli araç ile aydınlatma direğinin tepesindeki yuvasına bıraktı. İtfaiye yetkilileri, yavru leyleğin tekrar yuvadan düşmesi halinde kendileri tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü yetkililerine teslim edileceğini bildirip, olay yerinden ayrıldı.

Yavru leyleğin tekrar yuvasına konulmasını duygulanıp, ağlayarak izleyen Ümmühan Gülakman, "Evin balkonunda oturuyordum. Leylek kanatlarıyla çırpındı, çırpındı ardından da yere düştü. Leyleğin annesi diğer direkte çaresizce bekliyordu. Şükür ki itfaiye ekipleri yavru leyleği başına bir şey gelmeden tekrar yuvaya koydu. Çok mutluyum, onlara teşekkür ediyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Yavru leyleğin kurtarılmasından görüntü

-Yavru leyleğin kurtarılmasını sağlayan Ümmühan Gülakman ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ/ TURGUTLU (Manisa),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı
    01:26 İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen evden hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelileri, emniyet güçleri tarafından yakalandı. İskenderun'da yaşanan 3 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi A.S.Ç. tutuklanırken, bir motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi İ.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.


Advertisement