Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

İki ayrı operasyonda 70 bin 110 paket kaça sigara ele geçirildiGümrük kontrolünden kaçmak amacıyla araçların plakalarını değiştirmişler Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Komuta Kontrol Merkezi koordinasyonunda Habur ve Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat...

27.07.2017 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İki ayrı operasyonda  70 bin 110 paket kaça sigara ele geçirildi

Gümrük kontrolünden kaçmak amacıyla araçların plakalarını değiştirmişler

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Komuta Kontrol Merkezi koordinasyonunda Habur ve Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüklerince gerçekleştirilen iki ayrı operasyonla, gümrüklenmiş değeri toplam 528 bin 851 TL olan 70 bin 110 paket sigara ve 25 adet 400 gramlık paketler halinde çay ele geçirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından akaryakıt taşımacılığı yapan firmalara yönelik yürütülen çalışmalar sonucunda, bir firmanın araçlarla Habur'dan İskenderun'a yüklü miktarda kaçak sigara getirilebileceği istihbaratına ulaşıldı. İstihbarat, İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ve bağlantısı Habur Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile aracın güzergahında yer alan Nusaybin ve Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçak İstihbarat Müdürlüklerine iletildi.

Bakanlık Komuta Kontrol Merkezi koordinasyonunda anılan müdürlüklerce gerçekleştirilen operasyon neticesinde; Habur Gümrük Kapısında bulunduğu tespit edilen firmaya ait tanker X-Ray taramasına sevk edildi. X-Ray operatörlerince yapılan plaka/şase kontrolünde araç üzerindeki şase numarası ile ruhsattaki şase numarasının uyuşmadığı görüldü. Araç üzerinde çakılı bulunan şasenin başka bir araca ait olduğu ve gümrük kontrolünden kaçmak amacıyla araçların plakalarının değiştirildiği anlaşıldı.

Komuta Kontrol Merkezinde araçların uydu üzerinden takibini sağlayan Araç Takip Sisteminde yapılan incelemede, plakası değiştirilen araçlardan birinin sahayı terk ettiği tespit edilerek uydu üzerinden aracın konumu belirlendi ve yeri mobil ekiplere bildirildi. Mobil ekipler refakatinde Habur Gümrük Kapısına dönmesi sağlanan araçta gerçekleştirilen arama ve kontroller sonucunda tankerin ön bölmesine zula olarak tabir edilen bölüme gizlenmiş değeri 295 bin 143 TL olan bandrolsüz toplam 30 bin 10 paket sigara ele geçirildi ve şahıslar Silopi Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Habur-İskenderun güzergahında yer alan ve istihbarat hakkında bilgilendirilen Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce de, Komuta Kontrol Merkezi tarafından konum bilgisi verilen aynı firmaya ait ikiz plaka kullanan diğer TIR, Şanlıurfa - Adana otobanı üzerinde kontrollü bir şekilde durduruldu. Gerçekleştirilen arama ve kontroller sonucunda dorsesinde gizlenmiş halde değeri 283 bin 708 TL olan bandrolsüz 40.100 paket sigara ve 25 adet 400 gramlık paketler halinde siyah çay ele geçirildi ve şüpheliler hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Operasyondan görüntüler

Haber-Kamera: ANKARA

===========================================

Genç futbolcu, serinlemek için girdiği sulama kanalında boğuldu (2) (ek görüntü)

ADANA'nın TFF 1'inci Lig'de mücadele veren kulüplerinden Adanaspor'un U16 takımında forma giyen 16 yaşındaki Furkan Uruç, serinlemek için girdiği sulama kanalında akıntıya kapılarak boğuldu. Genç futbolcunun cesedi, suya girdiği yerin 9 kilometre uzağında bulundu.

Dün sabah 2 arkadaşı ile birlikte serinlemek için merkez Yüreğir İlçesi Kışla Mahallesi'nde Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalına giren Furkan Uruç, akıntıya kapılıp, sürüklenmeye başladı. Birlikte yüzdüğü 2 arkadaşı, genç futbolcuyu kurtarmak istese de başarılı olamadı. Uruç'un akıntıda sürüklendiğini görenlerin ihbarı üzerine, sualtı polisleri ve Büyükşehir Belediyesi'ne ait CANKUR ekibi sevk edildi. Suyun içinde gözden kaybolan genç futbolcuyu bulmak için çalışma başlatılırken, aramanın hızlandırılması için kanala verilen su kesildi. Akşam saatlerine kadar arama çalışmasını sürdüren ekipler, havanın kararması nedeniyle ara verdi. Yakınlarının devam ettiği arama sonucunda Uruç'un cesedi, 15 saat sonra suya girdiği yerden 9 kilometre uzakta Alihocalı Mahallesi yakınlarında bulundu. Sualtı polisleri tarafından bulunduğu yerden çıkartılan Uruç'un cesedi, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı.

ADANASPOR'DAN TAZİYE MESAJI

Furkan Uruç'un'un ölüm haberinin ardından forma giydiği Adanaspor'un resmi internet sitesinde taziye mesajı paylaşıydı. Mesajda, "Değerli oyuncumuz Furkan Uruç'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm Adanaspor Ailesi'ne başsağlığı dileriz" denildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Arama çalışmalarından görüntü

-Fotoğraf

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA, -

=================================================

Limanda demirli lüks tekne yanarak kül oldu

Teknenin yanma anı

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'ndeki eski Yat Limanı'nda demirli lüks tekne, yangında kullanılamaz hale geldi.

Eski Kaş Yat Limanı'nda demirli 'Hermes' adlı lüks teknede dün saat 20.30 sıralarında yangın çıktı. Kaşlı turizmci Mutlu İkiz'e ait olan ABD bayraklı teknedeki yangın bir anda büyüdü. 23 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğindeki, 6 kamaralı tekneden yükselen alevler Kaş ile Yunanistan'ın Meis Adası'ndan bile görüldü.

İhbar üzerine yangına Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş Orman İşletme Müdürlüğü'ne ve Kaş Belediyesi'ne ait 5 yangın söndürme aracıyla müdahale edildi. Yangın müdahale sonrası söndürülürken tekne tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Görgü tanıkları yangının teknenin motor bölümünde başladığını söyledi. Olay sırasında teknede bulunan görevlinin kaçarak kurtulduğu belirtilirken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Yanan teknenin görüntüsü (vatandaş kamerası)

İtfaiyenin olay yerine gelmesi

Yangına müdahale edilmesi

Gece yangına müdahale

Tekne yanarken limandan genel görüntü

Yükselen dumanların görüntüsü

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya),

=============================================

Başına kova geçiren hırsız, jant çalarken yakalandı

Güvenlik kamerası görüntüleri

ADANA'da 2 yıl önce cezaevinden firar edip, hırsızlık için girdiği apartmanda tanınmak için kafasına kova geçiren 38 yaşındaki Murat Yalçın, bu kez otomobil jantı çalarken yakalandı.

Olay, 28 Haziran'da Yeşilyurt Mahallesi'nde meydana geldi. 3 tekerlekli tabla ile sokakta yürürken, bir apartmana giren Murat Yalçın, oto tamirciliği yapan Mevlüt D.'ye ait 400 TL değerindeki iki adet otomobil jantını alarak binanın giriş kapısının önüne koydu. Bir süre sonra tekrar gelen Yalçın,  çaldığı jantları alıp tablaya koyarak olay yerinden uzaklaştı. Hırsızlık anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

BAŞINA KOVA GEÇİRMİŞTİ

Hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkası olan Yalçın Adana Hırsızlık Büro Ekipleri tarafından yakalanarak adliyeye sevk edildi. Tutuklanarak cezaevine gönderilen zanlı, 2015 yılında da tutuklu bulunduğu açık cezaevinden 2 günlük izin alıp dönmemişi, soygun için girdiği bir apartmanda kameraya görüntü vermemek için kafasına kova geçirip, binadan çıkarken de süpürgeyle güvenlik kamerasının açısını değiştirmişti.

Görüntü Dökümü

------------------------

(Güvenlik Kamerası)

Hırsızın el arabasıyla apartmanın önüne gelmesi

Apartmanın içine girmesi

Dışarı çıkarak el arabasını yoldan çekmesi

Apartmana girmesi

Apartmanın içindeki hırsızın jantları apartmanın kapısının önüne bırakması

Jantları alıp apartmandan çıkması

(ARŞİV)

Hırsızın daha önce bir apartmanın kapısında kafasında kova ile görüntüsü

------------------------

Adili Tıp Birimi tabelası

Zanlının Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Zanlının Adli Tıp Birimi'nden çıkartılması

Polis aracının gidişi

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: ADANA,

===========================================

Yaşlı kadına otomobil çarpma anı

ÇORUM'da yolun karşısına geçmeye çalışan 79 yaşındaki Fatma Akdoğan'a otomobil çarptı. Kazada yaralanan yaşlı kadın hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Kaza Çorum'un Ulukavak Mahallesi'nde meydana geldi. 37 yaşındaki Fevziye Ağbal, idaresindeki 19 TF 299 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Fatma Akdoğan'a çarptı. Kazada yaralanan Akdoğan, çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaşlı kadının durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yaşanan kaza anı ise yakındaki bir iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde Fatma Akdoğan'ın  yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada otomobilin kendisine çarparak ileriye fırlattığı ve çevredekilerin kaza sonrası yaşlı kadının yardıma koştuğu görülüyor. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Yaşlı kadına otomobilin çarpma anı

-Acil servis görüntü

-Detaylar

Haber- Yusuf ÇINAR-ÇORUM,

=================================================

Maskeli hırsızlar alarm çalınca böyle kaçtı

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde, soygun amacıyla markete giren 5 hırsız,  alarm devreye girince elleri boş döndüler. Hırsızlık anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Olay, İnegöl İlçesi Çeltikçi Mahallesi'nde meydana geldi.  Gece geç saatlerde geldikleri araçla çevrede keşif yapan 5 hırsız markete yaklaştı. Marketin kapısının camını kırarak içeriye sızan maskeli  5 hırsız marketin içini incelediler. Hırsızlardan biri içerisinde para olan yazar kasayı sökmeye çalışırken alarm devreye girdi. Alarm sesiyle birlikte ne yapacaklarını şaşıran hırsızlar apar topar kaçarak kayıplara karıştılar. Alarm sesinin hırsızları uzaklaştırmasının ardından işyeri sahibi markete geldiğinde dağınık ortamı gördü. Market sahibi durumu İnegöl Jandarma komutanlığı ekiplerine haber verdi.

Güvenlik kameralarındaki görüntüleri Jandarma komutanlığı ekipleri  B.Ç., O.D., R.Ç., H.Ç. ve R.E. adlı hırsızlık zanlılarını 24 saat içinde yakalayarak gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 5 şüpheliden  B.Ç. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken  diğer 4 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Güvenlik kamera görüntüleri

Hırsızların Adliyeye sevk görüntüleri

Detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL(Bursa), -

===============================================

Kazada ölümden döndü kurtarma ekiplerine ayakkabılarını sordu

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde 5 aracın karıştığı trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralanan tır sürücüsü Yusuf Peltek sıkıştığı yerden güçlükçe çıkartıldı. Kurtarma anında ayağından ayakkabıları çıkan Peltek kurtarma ekiplerine "Ayakkabım nerede'Gören oldumu?" şeklinde sorular sordu.

Kaza,  Kartepe İlçesi D-100 Karayolu İbrikdere Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Henüz sürücüsünün adı öğrenilemeyen 34 JG 5228 plakalı tır iddialara göre ani fren yapınca arkasında seyreden Yusuf Peltek idaresindeki 54 LK 644 plakalı TIR arkadan çarptı. Ardından 1  otomobil 1 TIR ve 1 hafif ticari araç zincirleme kazaya karıştı.

Yusuf Peltek dorsesinde bulunan her biri bin 600 kilo ağırlığında olan demir direklerin öne kayması nedeniyle TIR'ın kupasında sıkıştı. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine polis, 112 ve İtfaiye ekipleri sevk edildi. Peltek sıkıştığı yerden itfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik çalışması sonrasında kurtarıldı. Yaralanan Yusuf Peltek kurtarılma anından ayağından düşen ayakkabısını göremeyince ambulansa binene kadar kurtarma ekiplerine "Ayakkabım nerede? Ayakkabımı kaybettim. Ayakkabımı gören oldumu?" şeklinde sorular sordu. Yaralanan Peltek ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle ulaşıma kapanan  D-100 Karayolunda uzun kuyruklar oluşurken kaza yapan araçlar olay yerinden kaldırıldıktan sonra trafik yeniden ulaşıma açıldı.

Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kaza yapan araçlar

-Sıkışan tır sürücüsü kurtarılması

-Ayakkabısını soran tır sürücüsü

-Kazadan detaylar

Haber-Kamera: Faruk KIYAK/İZMİT(Kocaeli)-

==============================================

Fazla kilolarından kurtuldular

BURDUR'da Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün açtığı Sağlıklı Yaşam Merkezi'ndeki obezite programına katılarak fazla kilolarından kurtulanlara belgeleri verildi.

Geçen yıl aralık ayında Cumhuriyet Parkı'nın alt tarafında açılan Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde diyetisyen nezaretinde fazla kilolarından kurtulan 18 kişiye belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin 450 hastası olduğunu belirten Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite Bölümü çalışanı Selma Kalkan, "Kilolu bireylere sağlıklı kilo vermenin kurallarını öğretiyoruz. Uyum sağlamalarına yardımcı olacak tavsiyelerde bulunuyoruz. Onları cesaretlendiriyor, danışmanlık yapıyoruz" dedi.

Programa katılanlar da kilo verdikleri için çok mutlu olduklarını belirtti. Katılımcılara belgeleri Halk Sağlığı Müdürü Sevinç Sütlü, Müdür Yardımcısı Zafer Demir ve çalışanlar tarafından verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Programa katılanlar

Selma Kalkan'ın konuşması

Detay

Belge verilmesi

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

===============================================

Babasının verdiği böbrek sayesinde 3 yıl sonra doğum yaptı

DİYARBAKIR Dicle Üniversitesi'nde 3 yıl önce babasının verdiği böbrekle hayata tutunan Nurcan Ersay, 3 yıl sonra sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi.  Ersayın doğan bebeğine 3 yıl önce organ nakli sırasında kendisine yardımcı olan Organ Nakli Koordinatörü Pınar Polat Çevik'in adı verildi.

Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde böbrek yetmezliği tedavisi gören ve diyalize mahkum olan 28 yaşındaki Nurcan Erensayın'a 3 yıl önce babası Mehmet Şükrü Kurt'un  böbreği nakledildi. Ameliyatı başarılı geçen ve eski sağlığına kavuşan Nurcan Ersayın, ameliyatını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu ile görüşerek çocuk sahibi olmak istediğini iletti. Prof. Dr. Kadiroğlu, anne Ersayın'a gebe kalabilceğini ve sağlıklı bir çocuk dünyaya getirebileceğini söyleyince genç kadın hamile kaldı. Dicle Üniversitesi Nefroloji ve Kadın Doğum Ünitesi doktorları gözetiminde kontrollü bir hamilelik geçiren Ersayın, 2 gün önce bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getiren Nurcan Ersayın'ın 3 yıl önce böbrek nakli sırasında kendisiyle yakından ilgilenen Organ Nakli Ünitesi'nde görevli koordinatör Pınar Polat Çevik'in ön adını verdi.

Dicle Üniversitesi Kadın Doğum Servisi'nde tedavisi süren Nurcan Ersayın, böbrek nakli ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Kadiroğlu'na teşekkür ederek, çocuğunun erkek olması halinde adını Ali Kemal bırakacağını ancak kız olduğu için hemşiresinin adını bıraktığını söyledi. Kendisine böbreğini veren babasına da teşekkür eden Ersayın, "3 yıl önce böbrek nakli ameliyatımı oldum hamile kalabileceğimi duyunca çok sevindim 8 yaşında bir kızım daha var. O zaman hasta olduğum için hamileliğimde sıkıntılı geçmişti. Ancak şimdi ben de bebeğimde çok iyiyiz hocamıza çok teşekkür ediyorum onun sayesinde bebeğimiz oldu.  Aslında erkek olsaydı onun adını bırakacaktım ama kız olduğu için benimle ameliyatımda çok ilgilenen Pınar hemşirenin adını bıraktık" dedi.

Kızına böbreğini veren Ersayın'ın babası Şükrü Kurt ise gayet sağlıklı olduğunu herhangi bir sağlık sorunun bulunmadığını belirterek, "Ben kızıma böbreğimi verdim, o da bana torun verdi" diye konuştu.

Nurcan Ersayın'ın eşi Sıddık Ersayın ise organ nakli sayesinde bebek sahibi olduklarını hatırlatarak, herkesi organ bağışı yapmaya davet etti.

Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu da, böbrek nakli gerçekleştiridikleri Nurcan Ersayın'ın ve bebeğinin gayet sağlıklı olduğunu ifade ederek, organ nakli gerçekleşen kadınların normal doğurgan kadınlar gibi sağlıklı doğumlar yapabileceğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------------

-Anne ve ailesinden detaylar

-Anne ve bebeğinden detaylar

-Anne Ersayın'ın konuşması

-Baba Kurt'un konuşması

-Prof.Dr. Kadiroğlu'nun konuşması

-Sıdık Ersayın'ın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

===========================================

Van Kedileri yüzerek serinleyecek

HAVA sıcaklıklarını artması, Van'daki Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü'nü de harekete geçirdi. Klimalarla serinletilmeye çalışılan Van Kedileri için yüzme havuzu projesi geliştirildi. Projenin tamamlanması halinde Van'ın en önemli değerleri arasında yer alan bir gözü mavi, bir gözü sarı Van Kedileri, yüzerek serinleyebilecek.

Nesli tehlike altında olan, YYÜ Kampusu içerisindeki Araştırma ve Yugulama Merkezi'nde koruma altına alınan Van Kedileri, artık yüzerek serinleyecek. Diğer kedi türlerine oranla sıcağı sevmeyen Van Kedileri için önlemler de alınmaya çalışılıyor. Havanın sıcak olduğu saatlerde dışarı çıkartılmayan Van kedileri, içerde oldukları zamanlarda klimalar çalışıyor. YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof.Dr. Abdullah Kaya, Van kedilerinin sıcaktan çok etkinlendiklerini belirterek şöyle konuştu:

VAN KEDİLERİ SICAKTAN ETKİLENİYOR

" Türkiye'de son dönemlerde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde. Van kedileri serin bir iklimde ortaya çıkan bir tür olduğu için, sıcaktan çok etkileniyor. Bunun için mümkün mertebe bulundukları yeri serin tutmaya çalışıyoruz. Gündüz çok sıcak olduğu saatlerde kedileri dışarı çıkarmıyoruz. Van Kedileri sıcak iklimden etkileniyor, mayışıyor, çok hareketli bir hayvan olmasına rağmen sıcaklarda çok daha uyuşuk bir hayvan haline dönüşebiliyor. Dolayısıyla normal şartlarda ve serin iklimde çok daha aktif, çok daha sevecen bir hayvan olabiliyor."

Kedilerin yaşadığı merkezde sürekli klimaların çalıştığını anlatan Prof.Dr. Abdullah Kaya, kediler için hazırlanan gölgeli bahçelere de havanın çok sıcak olmadığı saatlerde çıkabildiklerini söyledi. Van kedilerinin serinlemesiyle ilgili seçenekleri daha olduğunu anlatan Kaya, bu sevimli kedilerin yüzmeyi sevdiğini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

VAN KEDİLERİ İÇİN HAVUZ

"Van kedisi normalde yüzmeyi seven bir hayvan. Dolayısıyla da bunu serinleme anlamında değerlendirebiliriz. Dolayısıyla bizim Van kedilerinin klima dışında serinleme imkanı sağlayabilecek, yüzme imkanı sağlayabilecek kedi bahçelerine havuz yapma gibi bir düşüncemiz var. Kedi ırkları normalde suyu seven hayvanlar değildir. Bütün dünyadaki kediler böyledir. Van Kedilerini onlardan ayıran en önemli özelliklerinden birii suyu sevmesidir. Van Gölü'nde yüzebilmesidir. Dolayısıyla bu da Van kedisini, diğer kedi ırkları içerisinde üst noktaya taşıyan özelliklerden bir tanesidir. Van kedileri için düşündüğümüz havuzlar normal kedilerin, yüzebileceği ebatta, boyutta, derinlikte, kedilerin fizyolojik yapısına uygun ölçülerde yaptırmayı düşünüyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Van Kedilerinin dış bahçesinden genel

-Kedi evi tabelası genel ve detay

-Van Kedilerinden detaylar

-Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya ile röportaj

-Kedilerden detaylar

-Kedileri ziyarete gelen vatandaşlar

-Kedilerden genel ve detaylar

-Kedi evinden çıkan ziyaretçiler

Habern-Kamera: Gülay KUYUCU/ VAN, -

==================================================

İskeleye çarpan arabalı vapur Tuzla'ya gönderildi

BALIKESİR'in Marmara İlçesi'nde yolcu ve araçları almak için yanaşmak istediği iskeleye çarpan 'Çanakkale' adlı araba vapurunun kurtarılması çalışmaları sona erdi. Araba vapuru, onarılmak üzere bu sabah İstanbul Tuzla Tershanesi'ne gönderildi.

Marmara Adası İskelesi'nde geçen 12 Temmuz sabahı Avşa Adası'ndan 80'e yakın yolcu ve 15 araç alıp saat 06.30 sıralarında Marmara Adası'na gelen 'Çanakkale' adlı araba vapuru, yanaşmak istediği iskeleye çarptı. Yolcuların korku ve paniğe kapıldığı kazada can kaybı olmadı. Araba vapurunda mahsur kalan yolcular iş makinaları ve merdivenler ile tahliye edildi. İskeleye büyük hasar veren kaza sonrası yolcular ise aynı gün  kooperatiflere ait gemilerle Erdek'e gitti. GESTAŞ Firması'na ait olan araba vapuru dalgıçların uzun süren çalışması sonrası kaza yaptığı iskeleden bu sabah kurtarıldı, pervane kısmında meydana gelen hasarın onarılması için İstanbul Tuzla Tersanesi'ne gönderildi

Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, yaz aylarında Marmara Adası'ndan Erdek ilçesine her gün karşılıklı olaraken az 3 araba vapuru seferi yapıldığını belirterek, kazanın seferlerin aksamasına neden olmadığını açıkladı.

Görüntü dökümü

Güvenlik kamerasında kaza anı (arşiv)

Kaza sonrası görüntüler (arsiv)

Haber-Kamera: Mehmet BAKİ/MARMARA(Balıkesir), -

====================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement