Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

Sivas'ta 'Kuş gribi' alarmıSİVAS'ta kent merkezine bağlı birkaç köyde kanatlı hayvan ölümleri üzerine yapılan incelemede, kuş gribine rastlandığı açıklandı.

03.08.2017 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta 'Kuş gribi' alarmı

SİVAS'ta kent merkezine bağlı birkaç köyde kanatlı hayvan ölümleri üzerine yapılan incelemede, kuş gribine rastlandığı açıklandı. 3 köyü içine alan bölge karantinaya alındı.

Önceki gün yaşanan olayın ardından İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri bölgeyi karantina altına alarak tüm kanatlı hayvanları toplayıp itlaf etti. Telef olan hayvanlardan alınan örnekler incelenirken, kuş gribi virüsüne rastlandığı açıklandı. Sivas Valiliği de bugün konuyla ilgili açıklama yaptı. Valiliğin açıklamasında merkeze bağlı Kumyurt civarından gelen sözlü ihbar üzerine ölen kazlardan alınan örneklerin 1 Ağustos'ta incelendiği ve kuş gribi hastalığına rastlanması üzerine 3 kilometre çapında Akören, Serpincik ve Kumyurt köylerini içine alan koruma bölgesi ve 10 kilometrelik gözetim bölgesi oluşturulduğunu açıkladı. Valilik açıklamasında şu ifadele yer verildi:

"Koruma bölgesinde bulunan hobi amaçlı kanatlı yetiştiriciliği yapan işletmelerde bulunan tüm tavuk, kaz, ördek ve hindiler itlaf edilerek derin çukurlara üzeri kireç dökülerek gömülmüştür. Durumdan ticari kanatlı işletmeler etkilenmemiş yani hastalık çıkışı olmamış sadece hobi amaçlı köy tavukçuluğu yapan işletmelerimiz etkilenmiştir. Hastalık şu an itibariyle lokal olarak seyretmekte ancak gelen tüm ihbarlarda büyük bir titizlikle değerlendirilmektedir. Ayrıca hastalık tazminatlı bir hastalık olup itlaf edilen tüm hayvanların ederi yetiştiricilere ödenecektir. Konuyla ilgili olarak gerekli tüm idari ve fenni tedbirler alınmıştır."

Görüntü Dökümü:

(DÜN GEÇİLEN GÖRÜNTÜ)

-Köyden görnütüler

-Ekiplerin yaptığı çalışmadan görüntüler

-Torbalara konulan hayvanlar

-Boş kalan kümeslerden görüntü

-Çiftlik sahibinin konuşması

Haber-Kamera: SİVAS, -

NOT : EK GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR

======================================

(ÖZEL) Mersin'de akaryakıt tankı tehlikesi

MERSİN'in merkez Akdeniz İlçesi sınırları içerisinde yer alan Karaduvar, Kazanlı, Karacailyas ve Adanalıoğlu mahallelerinde son yıllarda artan akaryakıt depolama tesislerinin, kent için büyük güvenlik riski oluşturduğu iddia edildi. Birçoğunun standartlara uymaması nedeniyle can ve mal güvenliği açısından büyük risk taşıyan akaryakıt tankları sorununun, yeni yapılacak imar planlarında işaretlenecek 'Enerji Bölgesi' içine taşınarak standartlara uygun halde yapılarak sorunun çözüme kavuşturulması gerektiği ifade edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (ÖZEL)

--------------

Tankların bulunduğu alanın havadan görüntüsü

Ataş yangının fotoğrafı

Tankların bulunduğu alanda çalışan tarım işçilerinden görüntü

Tanklardan genel ve detay görüntü

Yeşil alanların görüntüsü

Tankların görüntü

Meclis Üyesi Mustafa Güler konuşurken

Akdeniz Sosyal Formu Derneği Başkanı Kemal Dama, DHA Büro Şefi Ali Ekbek Şen ile

Dama ile röp

Karaduvar Mahalle Muhtarı Fikret Altan DHA Büro Şefi Ali Ekbek Şen

Karaduvar Mahalle Muhtarı Altan ile röp

Haber: Ali Ekber ŞEN - Kamera: Mustafa ERCAN/ MERSİN,

===============================================

Çöken binada ekiplerin incelemesi başladı

DİYARBAKIR'ın Yenişehir İlçesi'nde önceki gün boşaltılan ve dün gece de çöken 40 yıllık 4 katlı binada ekiplerin incelemesi, güvenlik önlemleri altında başladı. Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Mehmet Özel de yıkılan bina ve inceleme çalışmalarını yerinde denetledi.

Merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi 2'inci Sokak'ta bulunan 40 yıllık, 4 katlı Gökdağ Apartmanı, yıkılma tehlikesi nedeniyle önceki gece Yenişehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından boşaltılmıştı. Boşaltılan bina dün akşam saatlerinde bir anda çöktü. Kimsenin binada olmaması, büyük bir faciayı önlerken, 9 dairenin bulunduğu 4 katlı binanın çökmesiyle ilgili olarak sabahın erken saatlerinde inceleme çalışmaları başlatıldı. Yenişehir Belediyesi'ne bağlı ekipler ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan 3 inşaat mühendis inceleme çalışmalarını yürütüyor. Yıkılan binanın bazı parçalarını alan ekipler, torbalara koyarak incelemek üzere laboratuara götürdü. Ekiplerin bu çalışmasını yerinde izleyen Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Mehmet Özel de ailelerle görüştü.

Bölgede inceleme yapan ve daha sonra ise ailelerle görüşen Başkanvekili Özel, ekiplerin inceleme yapacağını ve daha sonra diğer binalar için de karar vereceklerini söyledi. Özel, "Eşyalarınız için çıkan raporun ardından karar verilecek. Size tebligatta bulunacağız. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne gidip başvurun. Onlar da evin içerisinde bulunan ailelere 1 yıl boyunca kira yardımı yapacak. Burası kentsel dönüşüme girecek. Önemli olan burada can kaybının olmamasıdır. Bugün için de size kararı bildireceğiz" dedi.

Bölgede bulunan 2 apartmanda da incelemek yapacak olan ekipler, daha sonra molozlar kamyonlarla taşınarak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait sahaya boşaltılacak.

Görüntü Dökümü

Yıkılan bina

Bölgede önlem alan ekipler

Güvenlik şeridi

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Doktor Mehmet Özel'in incelemesi

Ailelerle yapılan görüşmeler

Genel ve detay

Haber-Kamera: DİYARBAKIR, -

===================================================

Akdeniz foku beslenirken görüntülendi

DÜNYADAKİ sayıları 400 ile 600 arasında olduğu tahmin edilen Akdeniz foku, Antalya açıklarında beslenirken görüntülendi. Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, fokların zıpkıncıların dahi yakınlarına kadar sokulduğunu belirterek, "Sakın korkup zarar vermesinler" dedi.

Antalya'da teknesiyle turistleri gezdiren 37 yaşındaki Ozan Ertürk Şahin, dün Düden Şelalesi'nin denizle buluştuğu falezler bölgesinde yanındakilerle denize girdi. 5 metre ötelerinde yaklaşık 2 metre boyundaki balığı görünce korkuya kapılan Şahin ve turistler telaşla tekneye döndü. İlk şokun ardından telefonlarına sarılan tatilciler, dünyada sayıları 400 ile 600 arasında olduğu tahmin edilen Akdeniz fokunu hem görüntüledi hem de beslenmesine şahitlik etti.

Tekne kaptanı Ozan Ertürk Şahin, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu için koruma altına alınan Akdeniz fokunun kuzu balığı yiyerek beslenmesine tanıklık yaptıklarını söyledi. Gördükleri fokun çok iri olduğunu anlatan Şahin, "Suyun dibinde birkaç dakika kalıp dışarı çıkıyordu. Ağzında tuttuğu kuzu balığını suya çarparak yedi. Yabancı müşteriler önce korktu ama sonra herkes heyecanla balığı cep telefonu kameralarıyla görüntülemeye başladı" dedi.

DAHA ÖNCE GÖRÜLEN FOK ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu ise Antalya'da sayıları 10 ile 20 arasında değişen fok olduğunu söyledi. Sayı olarak nesli giderek azalan türler arasında yer alan fokun dünyada da toplam 400 ile 600 arasında bireyinin kaldığına dikkati çekti. Bu sayının ortalama dörtte üçünün Türkiye ile Yunanistan kıyılarında yaşadığına vurgu yapan Doç. Dr. Gökoğlu, "Kimse fok balığından korkmasın ve onu öldürmesin. Bu tür, dünyada ender olarak kaldı. Daha önce Antalya kıyılarında bulduğumuz foka 'Sepetçi' adını koymuştuk. Denize balıkçılar tarafından bırakılan sepetleri yokluyordu. İnsanlarla çok yakın bağ kurmuştu. Uyarılarımıza rağmen bir hafta sonra öldürüldü" dedi.

İNSANIN YANINA KADAR SOKULURLAR

Fokların kendi yaşam mücadelelerini veren balık türü olduğuna değinen Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, "İnsanların yakınlarına kadar sokulurlar. Zıpkıncıların dahi yanına sokulabilirler. Sakın korkup zarar vermesinler. Balıkçılar ağlarına zarar verdiği gerekçesiyle bu türe zarar veriyor. Devlet buna bir çözüm bulabilir. Onlar bizim yaşam sahamıza müdahale etmedi biz onların alanlarına müdahale ettik" dedi.

FOÇA'DAKİ FOKLAR KALABALIKTAN KAÇMIŞ

Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, kısa süre önce İzmir Foça'da foklar üzerinde araştırma yaptıklarını, uzun süren araştırmalarına rağmen bu balıklara rastlamadıklarını söyledi. Doç. Dr. Gökoğlu, "Bölgede yoklardı. Balıkçılar da görmediklerini söyledi. Bulundukları yaşam alanlarından uzaklaşmışlar. Çünkü çok sayıda insan onların yaşam alanlarına girmiş durumda. Daha çok Ege'deki sakin adalara çekildiler. Sessiz alanlarda balık peşinde koşuyorlar. Bütün koylar teknelerle dolu. Bu kalabalığın içine girmemeye çalışıyorlar. Sonbaharda teknelerin denizden çekilmesiyle tekrar döneceklerdir. Kasım ayında ilk yavrularını mağaralara bırakacaklar. O zaman mağaranın etrafından ayrılmazlar ve onları sık sık görme şansı buluruz" diye konuştu.

DİKKAT EDELİM, ÖLDÜRÜLMESİNLER

Fokların Antalya'da görülmesini sevindirici bulan Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Halen Antalya'da doğa var, herkes denizine girsin. Bu hayvanları görmek bile insanı heyecanlandırıyor. Bu açıdan şanslı bir ülkeyiz, dikkat edelim, öldürülmesinler" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Fokun denizdeki görüntüsü

Foku görüntüleyen Ozan Ertürk Şahin detay görüntüleri

Röp1: Ozan Ertürk Şahin

Fokun denizdeki görüntüsü

Detay görüntüler

Doç.Dr. Mehmet Gökoğlu'nun detay görüntüleri

Fokun denizdeki  görüntüsü

Röp2: Doç.Dr. Mehmet Gökoğlu

haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA-DHA)

===================================

Şehidin ikiz çocukları 6 yıl sonra hayallerine kavuştu

VAN'ın Başkale İlçesi Gedikbaşı Köyü yakınlarında 2011 yılında yol kontrolü yapan askerlere PKK'lı teröristlerce yapılan bombalı ve uzun namlulu silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Sağ'ın 11 yaşındaki ikiz çocukları Ali Yasin ve Arda Muammer'in hayali 6 yıl sonra gerçek oldu. İkiz kardeşler 'Babam şehit olmasaydı konserine götürecekti' dedikleri şarkıcı Gürkan Demirez ile bir araya gelerek büyük sevinç yaşadı.

Şehidin ikiz çocukları Ali Yasin ve Arda Muammer Sağ, tramvayda tanıştıkları otomobil tutkunu bir grubun başkanı Samet Betimen'e, 'Babam şehit olmasaydı, bizi Gürkan Demirez konserine götürecekti' demeleri üzerine bir organizasyon gerçekleştirildi. Bir alışveriş merkezinin otoparkında Gürkan Demirez konseri düzenlendi. Konserde sahneye çıkan çocuklara ilk olarak Atiker Konyaspor futbol takımı futbolcuları tarafından imzalı formalar hediye edildi. İkiz kardeşler daha sonra çok sevdikleri şarkıcı Gürkan Demirez ile bir araya geldi. Mutlulukları gözlerinden okunan çocuklar Demirez ile fotoğraf çektirdi.

İkiz kardeşler, 'Çok mutluyuz. Babamız şehit olmasaydı birlikte Gürkan Demirez konserine gidecektik. Gürkan Demirez'i çok seviyoruz' dedi. Sanatçı Gürkan Demirez ise, 'Bu vatan için şehit olan askerimize, polisimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu çocuklar bizlere emanet. Karşılıksız ne gerekiyorsa bütün etkinliklere gelirim. Şehitler ölmez vatan bölünmez" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------------

-Çocuklardan detay

-Çocuklar ile yapqılan röp

-Sanatçı ile yapılan röp

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera:  Tolga YANIK/KONYA, )

========================================

Kadınlar El Sanatları Sokağı'nda hünerlerini sergiliyor

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde çalışmayan kadınların ekonomik gelir elde ederek ailelerine katkıda bulunması amacıyla belediyenin açtığı El Sanatları Sokağı'nda el işleri ve çeşitli el sanatları ürünleri turistlerin beğenisine sunuluyor.

Alanya Belediyesi'nin ilçenin işlek caddeleri; İskele, Damlataş, Mahmutlar, Oba, Kale ve Halk Pazarı'ndan oluşan 6 bölgede kurduğu 'El Sanatları Sokağı'nda ev kadınlarına iş olanağı sağlandı. Bu bölgelerde kurulan 184 stantta kadınlar başta el işi ve Türk el sanatları, etnik süslemeler barındıran eşyalar olmak üzere birçok hediyelik eşyayı hazırlayarak tatilciler için satışa çıkarıyor.

ÖNCELİK ENGELLİ VE MADDİ DURUMU YETERSİZLER

Kadınlar hazırladıkları el işlerini satarken, standın yanına özel olarak yapılan tezgahta da sattıkları ürünleri hazırlıyor. Yapım aşamasının da adım adım izlenebildiği stantlar turistlerden büyük ilgi görüyor. Önceliğin engelli ve maddi durumu kötü olan kadınlara verildiği stantlardan belediye hiçbir ücret talep etmiyor. Alanya Belediyesi'nin Çevre Koruma Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü'nün koordinesinde hayata geçirilen El Sanatları Sokağı'nda yapılan ürünler uzmanları tarafından kontrol ediliyor ve aralıklarla eğitim veriliyor.

ÖNCELİK EKONOMİK KATKI

Alanya Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel, kurulan sokağın ilk amacının gelenekleri tanıtmak ve nesillere aktarımını sağlamak olduğunu anlattı. Başkan Yücel, şöyle dedi:

"Sanat sokaklarıyla hem sosyo- ekonomik katkı hem de geleneksel ve yöresel olguları tanıtılması ve yaşatılması adına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Sokaklarımızda ekonomide kadın istihdamının önemini insanlara anlatmak, turistlerin buradan kültürlerimizi tanıması ve kadınlarımızın da evlerine katkıda bulunması bizim önceliğimizdir" dedi.

KOMİSYON DENETLİYOR

Alanya Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Sevda Erdoğmuş, amaçlarının insanların ekonomisine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Kadınların hünerlerini sergileyebileceği bir ortam oluşturduklarını belirten Erdoğmuş, şunları söyledi:

"Şehrimizde bulunan 6 sokakta örgü, takı, çini, su kabağı, Alanya ipeği, ipek kozası ve geleneksel kültürümüzü yansıtan birçok el sanatı mevcut. Toplamda 184 katılımcımız var. Sanat sokağına kabulle ilgili ise bir komisyonumuz var. Yapılan müracaatlarda bir el sanatı olması, bir geleneksel sanat olup olmadığını seçip, sonra da gelir durumu gibi belirli kriterlerle değerlendirmeler yaparak insanları buralara yerleştiriyoruz ve yıl içerisinde de bu kurduğumuz komisyonla denetimini gerçekleştirerek sürekliliğini sağlamak istiyoruz. Stantlar sadece kışın yağışın yoğun olduğu birkaç ay dışında yaklaşık 9-10 ay hizmet veriyor."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Sokaklardan görüntüler

Stantlardan görüntüler

El işi yapan kadınlardan görüntü

El işlerinden detay görüntü

RÖP 1: Sevda Erdoğmuş (Alanya Belediyesi Çevre Koruma Müdürü)

RÖP 2: Adem Murat Yücel (Belediye Başkanı)

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

============================================

Havadan drone,  karadan narkotik köpeğiyle kenevir operasyonu

BURSA'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde,  jandarma ekipleri, havadan drone ve karadan uyuşturucu eğitim alan köpek ile yaptığı aramada 832 kök hint keneviri ele geçirdi.

Yapılan ihbarı değerlendiren İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı KOM ve İstihbarat Şubesi ekipleri Taşpınar Mahallesi"nde havadan drone ile karadan ise, uyuşturucu eğitimi alan 'Roket' adlı köpekle hint keneviri operasyonu düzenledi. Aramada Kadirçeşme Mevkii'nde uyuşturucu madde yapımında kullanılan 832 kök hint keneviri ele geçirildi. Piyasa değeri 200 bin lira olan hint kenevirleri ve sulamasında kullanılan 50 metre uzunluğundaki hortuma el  konuldu.

Jandarma Komutanlığı ekipleri kenevirleri eken şüphelilerin bulunması için soruşturmayı sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Hayrettin GÖK/MUSTAFAKEMALPAŞA(Bursa), -

================================================

Sahipsiz kalan yavru güvercinleri kendi elleriyle besliyor

BATMAN'da yaşayan Ejder Suna'ya ait 27 dişi güvercin, hırsızlar tarafından çalınmasından dolayı sahipsiz kalan yavru güvercinleri kendi elleriyle şırıngayla besliyor.

Batman'da bir inşaat firması sahibi Ejder Suna, kendine ait bir alanda güvercin besliyor. Beşiri İlçesi karayolu üzerinde bulunan tesisinde beslediği güvercinlerden 27'si hırsızlar tarafından çalındı. Çalınan güvercinlerin dişi olmasından dolayı yavru güvercinler de beslenme problemi yaşadı. Bunun üzerine Suna, yavru güvercinlere şırıngayla yem veriyor.

Güvercinlere gözü gibi baktığını anlatan Suna, "Bahçemin bir bölümünü güvercin yuvası yaptım. Özel korumaya aldığım yuvadan tam 27 adet güvercinim çalındı. Ortada kalan iki günlük yavru güvercinlere de bakmak bana kaldı. Sabah ve akşam saatlerinde hazırladığım yemlerle güvercin yavrularını besliyorum. Dişi güvercinler çalındığı için yavru güvercinler ortada kaldı. Onları beslemek zorunda kaldım. Yavru güvercinlere gözüm gibi bakıyorum" dedi.

Görüntü Dökümü:

-Güvercinlerin görürtüsü

-Mama yapılırken

-Mama şırınga ile yavru güvercinleri beslerken

-Röportaj

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Reşat YİĞİZ/BATMAN, -

==========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.


Advertisement