Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

1)BAKAN SOYLU'DAN CHP'Lİ TEZCAN'A TEPKİ: 'ŞEYTAN DİLİ' DERLER BUNA, HESABI SORULUR İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerine çok sert tepki göstererek, "Anadolu'da 'şeytan dili' derler buna.

31.10.2017 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BAKAN SOYLU'DAN CHP'Lİ TEZCAN'A TEPKİ: 'ŞEYTAN DİLİ' DERLER BUNA, HESABI SORULUR

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerine çok sert tepki göstererek, "Anadolu'da 'şeytan dili' derler buna. ve bunun hesabı sorulur, çok açık ve net" dedi.

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün hizmet içi eğitim seminerine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Soylu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik 'Faşist, diktatör, diktatörün şeddelisi' ifadelerine çok sert tepki gösterdi. Bakan Soylu, Tezcan'ın sözlerine, "Bu edebe uygun olmayan sözlerin söylendiği gündür. Tarihi bir projenin ülkemizin ve milletimizin ve bu coğrafyanın bir rüyasının gerçekle buluştuğu bir günde hem gündemi farklılaştırmak hem de on yıllardır bu projeyi istemeyenlerin sözcülüğünü yapmak. İşin birinci kısmı bu, ikinci kısmı da var" dedi.

Bakan Soylu, "Tam 11 seçimdir halkın reyi, oyuyla demokratik bütün değerlerle bütünleşerek, buluşarak milletin takdirini kazanmış bir lidere, bir devlet başkanına, bir cumhurbaşkanına yönelik bu sözler kelimenin tam anlamıyla şeytan dilliğidir. Anadolu'da 'şeytan dili' derler buna. ve bunun hesabı sorulur, çok açık ve net" diye konuştu.

'BİR BAŞBAKAN İDAM EDİLDİ, BİR CUMHURBAŞKANI BEZDİRİLDİ'

Bakan Soylu tepkisini şu sözlerle sürdürdü:

"Şunu söylemek gerekir, aslında bu berbat bir sicilin tezahürüdür. Nasıl berbat bir sicil, tam da zihin korlarında değerlendirdikleri bir anlayışı ifade etmeye çalışıyorlar. Bu ülkede bu sözlerle bir başbakan idam edildi ve bir cumhurbaşkanı da hayatından bezdirildi. İdam edilen Menderes, bezdirilen ve ölüme yollanan da rahmetli Özal'dır. Aynen bu sözlerle. Şimdi bu vahşi taleplerinin bugün, bu dönemde geçerli olabileceğini düşünenler beyhude arayışlar içerisindedirler. 11 seçimdir milletin itibar ettiği, kendi helal oylarıyla seçtiği, 11 seçimdir de Türkiye'yi başarıdan başarıya koşturmuş ülkemizin Cumhurbaşkanına yönelik bu sözleri elbette onu seçenlere yönelik bir hakaret olarak algılıyoruz. Bu kadar açık ve nettir. Bu şeytan dilli siyaset millet tarafından tasfiye edilecektir. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Bizim memleketimizin geleceğiyle ilgili değerlendirmeler yapmamız gerekirken maalesef gündemi bu noktaya taşımak isteyenlere de müsaade etmemek gerekir. Biz kendi uğraşımızı onlarla devam ettiririz, milletimiz kendi geleceğine baksın."

DEAŞ'LA MÜCADELE

DEAŞ'la mücadele kapsamında İstanbul'da eylem hazırlığında yakalanan teröristlere ilişkin soru üzerine ise Bakan Soylu, şunları kaydetti:

"Gerek İstanbul, gerekse Türkiye'deki DEAŞ'la operasyonlarımız devam ediyor. Bu hafta itibariyle 300'ün üzerinde DEAŞ hedefimiz vardı. Bir haftalık süreç içinde bu konuda önemli adımlar atıldı. İstanbul'da da soruşturma derinlik kazanarak devam ediyor. Coğrafyamızın kendine ait, özellikle etrafımızdaki gelişmeler bu tip riskleri getiriyor. Milletimize herhangi bir maliyet getirmeden, milletimizin huzurunu ve güvenini devam ettirerek bu tip riskleri ortadan kaldırmaya hep birlikte çalışacağız. Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı 9 milyon 200 bini aştı ve 10 milyonu hedefliyoruz. 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'nin bu kadar yükselmesi, sıçrama içine girmesi, kendini toparlaması hepimizin ortak zenginliğidir."

Bakan Süleyman Soylu, belediye başkanlarına yönelik istifa isteklerinin sorulmasına üzerine ise "Hayır olur inşallah" diye cevap verdi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Bakan Soylu nun açıklamaları

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, -

========================================================

2)HABUR'UN KARŞISINDAKİ İBRAHİM HALİL SINIR KAPASI MERKEZİ YÖNETİME DEVREDİLDİ

ŞIRNAK'ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur sınır kapasının karşısındaki İbrahim Halil Sınır kapısının bugün sabah saatlerinde itibaren merkezi Bağdat yönetimine devredildiği belirtildi. Sınır kapasının devredilmesi nedeniyle düzenlenen törene, 2'inci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ve Irak Genelkurmay Başkanı Osman Al Ganimi katılırken, TSK'nın askeri tatbikatına katılan Irak askerlerinin sabah saatlerinde sınırın Irak tarafına geçtikleri belirtildi.

KONVOY HALİNDE GÜMRÜK KAPASINA GİRDİLER

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 18 Eylül'de Habur sınır kapısı yakınlarında başlattığı ve sonradan 33 Irak askerinin de katıldığı askeri tatbikata katılan askerler sabah saatlerinde ellerinde Türk ve Irak bayrakları ile konvoy halinde zırhlı araçlar ile Habur Sınır Kapısı Gümrük sahasına girdiler. Yaşanan bu askeri hareketliliğin, Habur sınır kapasının karşasında bulunan ve 1991 yılından beri Kürt Bölgesel Yönetimine bağlı Peşmergelerin denetiminde İbrahim Halil Sınır kapısının merkezi yönetime deviredilmesinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Gümrük sahasında yapılan törene, 2'inci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ve Irak Genelkurmay Başkanı Osman Al Ganimi katılırken, TSK'nın askeri tatbikatına katılan Irak askerlerinin sabah saatlerinde sınırın Irak tarafına geçtikleri belirtildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin 25 Eylül'de yaptığı bağımsızlık referandumundan sonra merkezi Bağdat yönetimi sınır kapalarının devrini istemişti. 16 Ekim'de Irak ordusu ve Haşdi şabi güçlerinin tartışmalı bölgelere yönelik başlattığı operasyondan sonra yaşanan çatışmalar nedeniyle ABD öncülüğünde Bağdat ve Erbil yönetimi Musul'da göreymelere başlamıştı. Görüşmeler nedeniyle taraflar arasında ateşkes ilan edilirken, yapılan anlaşmalara göre sınır kapaları ve sınırlar konusunda bazı konulurda anlaşma sağlanmıştı. Anlaşmaya göre, sınır kapılarında Peşmerge, Irak askerleri ve ABD askerleri bulunacak ve sınır kapalırı ortak güçler ile kontrol edelicekti.

Kürt Bölgesel Yönetimine yakın kaynaklar, İbrahim Halil Sınır kapısında bir devirin olmadığını ancak yapılan anlaşma gereği, gümrüğün yönetimi yine Kürtlerin elinde olacağı ama merkezi hükümetin asker ve memurları ile ABD askerlerininde sınır kapısında görev alacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Askerleri taşıyan zırhlı araç konvoyunun ilerleyişi

-Konvoyun Habir Gümrük Alanı'na girişi

-Gümrük sahasında askerlerin içtima alması

-6 zırhlı kirpinin çıkışı

-Yetkililerin içtima yapan askerlerle görüşmesi

-Iraklı askerlerin sevinç gösterisi

-Askerlerin araca binişi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Selim YALÇIN-Halil COŞKUN/SİLOPİ, (Şırnak),-

====================================================

3)EVLİLİK VAADİYLE DOLANDIRIP, KAMYONETLE ÇARPTILAR

ADANA'da Suriyeli kadın ile arkadaşı evlilik vaadiyle parasını ve altınını aldıkları 48 yaşındaki İbrahim Ünverdi'ye kamyonetle çarpıp kaçtı. İddiaya göre, bekar olan İbrahim Ünverdi, mahalledeki bir arkadaşına evlenmek istediğini söyledi. Bunun üzerine Ünverdi'nin arkadaşı, Hatay'ın Antakya İlçesi'nde Suriyeli Fatma adında bir kadının olduğunu, eşinin de öldüğünü söyledi. Daha sonra Ünverdi ve arkadaşı kadının olduğu yere gitti. Birbirlerini beğenerek Adana'ya gelen çift, buradaki bir kuyumcudan 4 bin 500 lira değerinde altın aldı. Alışverişin ardından kadın, Ünverdi'den düğün masrafları için bir miktar daha para istedi. Ünverdi ise Fatma'ya 5 bin lira daha nakit para verdi. Parayı aldıktan sonra aniden fenalaşan kadın, hastane gitmek istediğini söyledi. Merkez Seyhan İlçesi Bakımyurdu Caddesi'nde özel bir hastaneye gelen kadın, kaçarak bir kamyonete bindi. Suriyeli Fatma'nın peşinden koşan Ünverdi, dolandırıldığını anladı. Bu sırada, kadının bindiği aracı kullanan 24 yaşındaki Semir K., aracı Ünverdi'nin üzerine sürdü. O anlar ise hastanenin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Çarpmasının etkisiyle kolundan ve başından yaralanan Ünverdi geldiği hastanede tedavi altına alındı. Olayın ardından Ünverdi, kadın ve kendisine çarpıp kaçan Semir K.'dan şikayetçi oldu. Konuyla ilgili soruşturma başlatan Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, otomobili kullanan Semir K.'yı yakaladı. Polis, kaçan kadını yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------

***Güvenlik Kamerası***

Dolandırıcı şahısların koşarak kaçması

Dolandırılan İbrahim Ünverdi'nin şahısları kovalaması

Şahısların aracı İbrahim Ünverdi'nin üzerine sürüp kaçması

İbrahim Ünverdi'nin de araca binip arkalarından gitmesi

Dolandırıcı şahısların araca binerken görüntüsü

İbrahim Ünverdi'nin aracın önünde durarak engel olmaya çalışması

Aracın üzerine sürüldüğü an

İbrahim Ünverdi'nin dolandırıcı kadınla kuyumcuda görüntüsü

Altın kolye bakmaları

Yüzük bakmaları

***

Dolandırıcı şahsın Adli Tıp Birimi'nden çıkarılırken görüntüsü

SÜRE: 06'12"    BOYUT: 378 MB

Haber-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

===================================================

4)BU EVİN İÇİNDEN 'KANALİZASYON' GEÇİYOR

BURSA'da kredi çekerek, aldığı evin içinden kanalizasyon geçtiğini öğrenen Hülya Seven, hukuk mücadelesi başlattı.

Merkez Osmangazi ilçesi Hocahasan Mahallesi'nde oturan 48 yaşındaki Hülya Seven, 17 daireli sitenin alt katında bulunan evi, 10 yıl vadeli banka kredisiyle 7 yıl önce satın aldı. Seven'in yürüme engelli, KOAH hastası eşi Mesut Seven ve 2 çocuğuyla birlikte oturduğu evine geçtiğimiz günlerde atık su doldu. Seven, tamirci çağırıp, bakım yaptırdığı evinin tabanından 17 dairenin atık suyunu taşıyan kanalizasyon geçtiğini öğrendi. Koku gelen ve atık su sızan evin koridorunun 2 kat döşenmiş yer karolarını kıran tamirciler, rögar kapağını fark etti. Kapağı açan tamirciler, evin tabanından kanalizasyon geçtiğini, koridora çıkan kanalizasyon bacasıyla rögar kapağının ise 2 kat fayans döşenerek, gizlendiğini tespit etti.

Çocuklarının, kıyafetleri koktuğu için okula gitmek istemediğini ve KOAH hastası eşinin de nefes alıp, vermekte zorlandığını belirten Seven hukuk, mücadelesi başlattı. Bankaya kredi ödemesi devam ettiği için maddi durumunun iyi olmadığını dile getiren Seven, site yönetimine durumu bildirdiği halde soruna çare bulunmadığını söyledi. Mağdur olduğunu belirten Seven, "Belediyeyi arıyorum, vidanjörle gelip açıyorlar. Biraz zaman geçince tekrar aynı sorunla karşılaşıyoruz. Bu sorun çözülmezse tek çarem kalıyor. Kanalizasyona beton döktüreceğimö dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Evden görüntü

-Kanalizaysonun görüntüsü

-Hülya Seven ile röportaj

SÜRE: 2 dakika 53 saniye BOYUT: 176 MB

Hüseyin TÜCCAR-Mehmet İNAN/BURSA,

================================================

5)UYUYAN KADININ AĞIZINI KAPATIP, SOYGUN YAPTILAR

ADANA'da arkadaşıyla birlikte girdiği evde yatak odasındaki kadının ağızını kapatarak hırsızlık yapmak isteyen 24 yaşındaki Bayram S. yakalandı.

Olay, Sarıçam İlçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde meydana geldi. Bayram S., arkadaşıyla birlikte, gece Leyle Üzer'in evine girerek 20 lira para ve cep telefonu aldı. Hırsızlar daha sonra yatak odasında uyuyan kadının ağızını bez ile kapatmak istedi. Durumu fark eden Üzer, karşısındaki hırsızları fark edince bağırmaya başladı. Bunun üzerine 2 şüpheli apartmandan koşarak uzaklaştı. Hırsıların kaçması ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. İhbar üzerine güvenlik kamerasını incelen Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüpheli Bayram S.'nin daha öncede asma ağacından tırmanarak eve girip hırsızlık yaptığını saptadı. Döşeme Mahallesi'nde taksiye binen Bayram S. karşısında polisleri görünce otomobilin camından çıkarak kaçmak istedi.  Kıskıvrak yakalanan Bayram S. "Ben bir şey yapmadım, nişanlımla buluşmaya gidiyorum" dedi. Polis diğer hırsızı yakalamak için çalışmasını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Hırsızların apartmandan koşarak kaçarken görüntüleri

Gömlekleriyle yüzlerini kapatmaya çalışmaları

2 vatandaşın hırsızların arkasından koşarken görüntüsü

Hırsızların apartmanın bahçesinde koşarak kaçarken görüntüleri

Hırsızları arayan 2 vatandaşın görüntüsü

***

Zanlının Adli Tıp Birimi'nden çıkarken görüntüsü

Polis aracına bindirilmesi

Zanlının konuşması

Polis aracının gidişi

Adli Tıp Birimi tabelası

SÜRE: 01'24"    BOYUT: 86 mb

Haber-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement