DHA YURT BÜLTENİ-4 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ-4

1)BİNALİ YILDIRIM'IN RAFTİNG HEYECANITBMM eski Başkanı AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Erzincan'ın Kemah ilçesinden geçen Karasu Nehri'nde rafting heyecanı yaşadı.

04.08.2019 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BİNALİ YILDIRIM'IN RAFTİNG HEYECANI

TBMM eski Başkanı AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Erzincan'ın Kemah ilçesinden geçen Karasu Nehri'nde rafting heyecanı yaşadı. Erzincan Gençlik ve Spor il Müdürlüğü, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ile kentte bulunan rafting kulüpleri tarafından hafta sonu etkinlik düzenledi. Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, Belediye Başkanı Bekir Aksun ve bazı kurum müdürleri ile Karasu Nehri'ne geldi. Yıldırım ve beraberindekiler, hazırlanan 6 bot ile nehre girmeden önce rafting rehberi Osman Dursun tarafından bilgilendirildi. Ardından botlara binen Yıldırım ve protokol üyeleri birlikte kürek çekerek ilerledikten bir süre sonra gözden kayboldu. Kim zaman Karasu Nehri'nin dalgaları ile boğuşan Yıldırım, içerisinde bulunduğu botta bulunanlarla birlikte kürekleri havaya kaldırarak yol kenarında kendilerini izleyenleri selamlamayı da ihmal etmedi.
Yıldırım ve beraberindekiler yaklaşık 6 kilometrelik parkurda 1 saat rafting yaptıktan sonra varış noktasına ulaştı. Rafting sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım raftingin güzel ve heyecan verici olduğunu söyleyerek herkese tavsiye etti. Yıldırım; " Fırat'ın bu dingin sularında hayatın en heyecanlı anlarını yaşamak mümkün. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi rafting kulübü sağ olsun bize böyle bir imkan hazırladı. Biz çocukluğumuz da ırmağa girip çimerdik ama bu ondan daha heyecan verici bir şey. Çok güzel bir zaman geçirdik. Teşekkür ederiz" dedi.

Görüntü Dökümü
-------------------------
-Yıldırımın karşılanması
-Yıldırım'ın rafting kıyafetlerini giymesi
-Rafting öncesi bilgilendirme yapılması
-Binali Yldırım'ın bota binmesi
-Rafting botlarının ilerlemesi
-Botun içerisinden gopro kamera görüntüsü
-Yıldırım'ın botunun dalgalara girip çıkması
-Rafting sonrasında Binali Yıldırım'ın açıklaması

Haber-Kamera: Coşkun MENEK/ ERZİNCAN,

======================================================

2)UÇMAKDERE YAMAÇ PARAŞÜTÜ SPORCULARININ YENİ ADRESİ OLDU

TEKİRDAĞ'ın Şarköy ilçesine bağlı Uçmakdere  köyü, son yıllarda yamaç paraşütü yapanların ilgi odağı oldu. Yaklaşık 950 metre yükseklikten havalanan  paraşütçüler, dakikalarca havada kalarak Marmara Denizi, doğa ve rüzgarın tadını çıkarıyor. Ali Sıralı ise köpeğiyle birlikte yaptığı uçuşu kamera görüntüleriyle kayıt altına aldı. Tekirdağ'ın Marmara Denizi kıyısında bulunan doğal güzellikleriyle ünlü Uçmakdere köyü, son yıllarda yamaç paraşütü yapan sporcuların yeni adresi aldı. İstanbul'a yaklaşık 170 kilometre uzaklıkta bulunan bölgeye gelen çok sayıda sporcu yaklaşık 950 metre yüksekliğindeki Ganos Dağı'ndan kendilerini yamaç paraşütüyle mavi ve yeşilin rüzgarına bırakanlar, 15 ile 60 dakika arasında havada kalıyor. Son yıllarda yamaç paraşütü yapanlar bölgeye hareket getirirken, Uçmakdere köyü, doğal zenginlikleri de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Yamaç paraşütü sporunun artmasıyla birlikte köyde turizm de hareketlendi.
Tekirdağ Yamaç Paraşütü Kulübü Derneği  üyesi ve yamaç paraşütü eğitmeni Sami Fidan, Uçmakdere'nin Marmara Bölgesi'nin gözde uçuş bölgesi olduğunu söyledi. Fidan, "Tekirdağ, artık yamaç paraşütü ile anılmaya başlandı, bölge için güzel aktivite. Biz burada
yaklaşık 100 kişi uçuruyoruz, bir o kadar da kendileri gelip uçuyor. Yani hafta sonları özelikle günde  200 kişi buraya uçuş yapmak için geliyor. Burada uçuşlar sırasında ufak tefek kazalar oluyor. Yamaç paraşütü yapanlar öncelikle iyi bir eğitmenden eğitim almalı. Yamaç paraşütü çok sağlıklı ve güvenli bir spordur. Arabaya binip trafiğe çıkmaktan çok daha güvenli bir spor. Burada bir uçuş yaptığınızda denizin mavisi, ormanın yeşili hepsi bir birine karışıyor. Manzara olarak da güzel bir bölge. Herkesi bu sporu yapmaya davet ediyorum" dedi.
HAVALANIRKEN DÜŞTÜ
Uçmakdere köyünden yaklaşık 950 metre yükseklikten havalanan paraşütçüler gökyüzünde rengarenk görüntüler oluştururken, sporculardan bazıların havalanırken ve inerken geçirdikleri kaza yürekleri ağızlara getiriyor.  Bir sporcu, havalanmak istediği sırada ayağının takılıp uçuruma doğru yuvarlanması görenleri korkuttu. Bir süre yerde yuvarlanıp sporcunun durması sevindirirken kafasına taktığı kask ve koruyucu kıyafetleri sayesinde kazadan yara almadan kurtulduğu görüldü. Yamaç paraşütüyle havalanan 2 kişi inişte bir barakanın çatısına çarpmaktan son anda kurtulurken, dengesiz iniş nedeniyle yerde yuvarlandılar. Her iki kazada yaralanan olmazken bir başka sporcudan kalkıştan kısa süre sonra çalılık alanına düştüğü görüldü.  İstanbul'dan gelerek kendini gökyüzüne bıraktığını söyleyen yamaç paraşütü sporcusu  Caner Çalık, "Her hafta sonu buraya geliyorum. Yamaç paraşütü yapmayı çok seviyorum" dedi. İstanbul'dan gelen Tolga İşler ise,  "Burada havalandığımda denizin ve eşsiz manzaranın tadına varıyorum. Buranın denizi de çok temiz ve her uçuş sonrası denize girip güneşleniyorum" şeklinde konuştu.

KÖPEĞİYLE UÇTU
Uçmakdere'de yamaç paraşütü yapan Ali Sıralı, çok sevdiği Jack isimli köpeği ile uçması renkli görüntülere sahne Köpeğini emniyet kemeri ile bağlayan Sıralı, havadaki anlarını kamera ile kayıt altına aldı.  Görüntülerde önceleri korktuğu gözlenen köpeğin ilerleyen dakikalarda manzarayı izlemesi dikkat çekti.

Görüntü Dökümü
------------------------------
Yamaç paraşütü ile atlayanlar
Atlamak isterken kaza geçiren sporcu
Havada uçanlar
Bölgeden detaylar
Paraşütçülerin inişi
Köpeğiyle uçuş yapan
Köpek ve uçuştan detaylar
Uçuşlardan detaylar
İniş yapanların paraşütlerini toplamaları
Paraşütçülerle röp.
Sami Fidan ile röp.
Detaylar

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/TEKİRDAĞ, -

==========================================================

3)SAHTE KLİMA SERVİSİ DOLANDIRICILARI YAKALANDI

BARTIN'da kendilerini klima yetkili servisi olarak tanıtan 2 kişi 20 kişiyi dolandırarak klimalara zarar verdiği iddiasıyla gözaltına alındı. Bartın Kırtepe Mahallesi'nde oturan 20 vatandaşı 0 850 ile başlayan bir numaradan arayan şüpheliler E.K.(19) ile kuzeni B.K.(31), kendilerini klima yetkili servisi olarak tanıtarak, klimanın bakımını yapacaklarını söyledi. Evlerde klimalara zarar veren 2 kişi 50, 100 ve 200 TL servis ücreti ve bakım parası aldı.
Bir süre sonra klimaları arızalanan vatandaşlar gerçek yetkili servisi arayarak durumu aktardı. Eve gelen yetkili servis elemanlarının kendilerinin bakım kaydı olmadığını söylemeleri üzerine vatandaşlar durumu polise bildirdi. Polis yaptığı çalışma neticesinde amca çocukları E.K., B.K.'yı yakalayarak gözaltına aldı. Ayrıca kullandıkları otomobil ile klima tamir işinde kullanılan aletlere el konuldu. E.K. ve B.K. hakkında 'Dolandırıcılık ve mala zarar verme' suçlarından soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
----------------------
-Klima tamiri için kullanılan aparatlar
-Gözaltına alınan 2 kuzenin emniyetten çıkarılması
-RÖP
Süre: 1.03 Boyut: 118 MB
Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

BARTIN, -

==========================================================

4)GÖRME ENGELLİ AVUKAT DAVALARI AYDINLATIYOR

KOCAELİ'nin Derince ilçesinde yaşayan doğuştan görme engelli Mehmet Emre Kalaycı (32), 10 yıldır Kocaeli Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık yapıyor. 10 yıldır müvekkillerinin dosyalarını aydınlatan Mehmet Emre Kalaycı, müvekkillerinin ilk bakışta kendisine önyargılı davrandığını, daha sonra kendisini tanıttıkça güvendiklerini söyledi.
Doğuştan konjenital kornea bozukluğu hastalığı nedeniyle yüzde 90 oranında görme engelli olan Mehmet Emre Kalaycı, 2005 yılında Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni birincilikle kazandı. Görme engeline rağmen yılmadan çalışmaya devam eden Kalaycı, 5 yıllık hukuk fakültesini 4 yılda bitirdi. 2009 yılında avukatlık yapmaya başlayan Kalaycı, şimdilerde karanlık dünyasından, davaları aydınlatıyor. Bazı adliye binalarında görme engelliler için işaret levhaları olmamasından dolayı kaynaklanan sorunlar yaşadığını ifade eden Mehmet Emre Kalaycı, "En başından bu yana zorlu bir eğitim hayatım oldu, diğer öğrenci arkadaşlarımız belki 1 emek gösterirken ben 3 emek gösterdim. İlk başta yatılı körler okulunda eğitim aldıktan sonra eğitimci bir aileden geldiğim için annemin görev yaptığı herhangi bir engeli olmayan kişilerin eğitim aldığı bir okulda kaynaştırmalı eğitime katıldım. Orada ilköğretimi tamamladıktan sonra lise sürecini tamamladım. Daha sonra üniversite sınavına girdim bu sınavda engelli ek yerleştirme puanı almaksızın Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni birincilikle kazandım. Bu fakülteyi 4 yılda bitiren sınırlı sayıda öğrenciden biri oldum ve 10 yıldır da mesleğin içerisindeyim." dedi.

Kocaeli Barosu Engelli Hakları Komisyonu olarak adliyenin içerisini engelsiz hale getirmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Kalaycı, "Bundan 2-3 sene öncesine kadar elbette bir yeri bulmakta zorlanıyordum, şu an burada bu sorun düzeldi ama Türkiye'deki birçok adliyede bu sistem yok. İlimizdeki Gebze Adliyesi'nde bile bu sistem yok oralarda tek başıma bir yeri bulmakta çok zorluk çekiyorum, sesli veya kabartmalı bir uyaran olmadığı için. Yetkililerin daha dikkatli olması gerekiyor." diye konuştu.

"MÜVEKKİLLERİM BENİ İLK GÖRDÜKLERİNDE 'AVUKAT KİM?' DİYOR"
Kalaycı adliyede yaşadığı sorunların yanında bazı müvekkillerinin kendisine önyargıyla yaklaştıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Mahkeme dosyalarını maalesef tamamen elektronik ortamda okumak zorundayım, görsel sıkıntılar yaşadığım durumlar oluyor ama elimden geldiğince bir yerine üç emek göstererek eksiklikleri giderip en iyisini yapmaya çalışıyorum. Müvekkillerim beni ilk gördüklerinde 'Avukat kim?', 'Avukata siz mi yönlendireceksiniz?' ya da 'Avukata anlatsam daha iyi olur' şeklinde beni avukat olarak görmeme ya da anlatmak istememe tarzında bir tavırları oluyor. Sonrasında ben onları dinleyip, onlara çözüm bulduğumda daha da anlatmak istiyorlar hatta akraba, eş ve dostlarına öneriyorlar. Birçok tanımadığım insana bu şekilde dokunmuş, yardım etmiş oluyorum."

"ÖNCE ŞAŞIRIYORLAR SONRA ALIŞIYORLAR"
Girdiği birçok davada hakimlerin tereddütle yaklaştığını belirten Kalaycı, "Bir davada keşif yapmaya gitmiştik ve hakim, keşifte saptanan hususları 'Size nasıl ifade edebiliriz? Görmeden nasıl anlayacaksınız?' dediğinde ben de hakime hayatı bu şekilde yaşadığımı, hayatımdaki birçok şeyi algılayabildiğimi hakime anlatmıştım. O da bu duruma şaşırmıştı ve genelde mahkemede bu tür durumlar yaşıyorum. Önce şaşırıyorlar sonra alışıyorlar." dedi.
"İNSAN ÜRETEMEDİĞİ ZAMAN ÖLÜR"
Engelli bireylerin topluma katılması için çağrıda bulunan Kalaycı, hayatta hiçbir eksikliğin hayattan küsmeye neden olmaması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:
"Engelliler eve kapanırsalar, depresyona girerler kendilerini bitirirler. Bir insan üretmediği zaman ölür. Yaşamak istiyorlarsa yaşam dışarıdan beyaz baston bizim dışarıya açılan kapımız ve hiç kimse başaramayacağı bir sınav ile bu dünyaya gönderilmez. Ben herkesi okumaya, yaşamaya, çalışmaya davet ediyorum"

Görüntü Dökümü
------------------------
-Mehmet Emre Kalaycı'nın dosyaları incelerken görüntüsü
Mehmet Emre Kalaycı'nın bilgisayar ortamında dava dosyalarını dinlemesi
Mehmet Emre Kalaycı'ile adliye önünde röportaj
-Detaylar

Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU-Dinçer AKBİR/İZMİT(Kocaeli),


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı
    01:26 İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen evden hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelileri, emniyet güçleri tarafından yakalandı. İskenderun'da yaşanan 3 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi A.S.Ç. tutuklanırken, bir motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi İ.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.


Advertisement