Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

Mardin'de menfeze tuzaklanan 200 kilo patlayıcı imha edildiMardin'in Dargeçit İlçesi ile kırsal Suçatı Mahallesi arasındaki yolda, törirstlerin menfeze tuzakladığı ve yaklaşık 200 kiloluk amonyum nitrat ile desteklenen el yapımı patlayıcı, kontrollü bir şekilde imha edildi.

07.12.2016 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de menfeze tuzaklanan 200 kilo patlayıcı imha edildi

Mardin'in Dargeçit İlçesi ile kırsal Suçatı Mahallesi arasındaki yolda, törirstlerin menfeze tuzakladığı ve yaklaşık 200 kiloluk amonyum nitrat ile desteklenen el yapımı patlayıcı, kontrollü bir şekilde imha edildi.

Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler darafından dün Dargeçit İlçesi Suçatı Mahallesi Gülbiş mevkiindeki bir menfeze tuzaklanmış halde tespit edilen el yapımı patlayıcı, kontrollü olarak imha edildi. Mardin Valiliği'ince konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 06 Aralık 2016 günü Dargeçit İlçesi Suçatı Mahallesi Gülbiş Mevkiinde yapılan Mayın/EYP kontrolü esnasında menfeze tenekelerle yerleştirilmiş 150-200 kg Amonyum Nitrat patlayıcı madde tespit edilmiştir. El yapımı patlayıcı düzeneği aynı gün kontrollü bir şekilde imha edilmiştir. İmha sonucu yolda 7 metre genişliğinde 3 metre derinliğinde çukur oluşmuştur. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Patlayıcının imha edilmesi görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: MARDİN,-

=================================

Adana'da, 'huzur' operasyonu

ADANA'da polis ekiplerin uygulamasını görünce kaçmaya çalışan 6 torbacı, Narkotim ekipleri tarafından suç üstü yakalandı. Gözaltına alınan zanlıların üzerinden satışa hazır 500 paket esrar ele geçirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü, suçla mücadele edebilmek için düzenlediği huzur operasyonlarının 10'uncusunu gerçekleştirdi. Uygulamanın hedefi doğu ve güneydoğu illerinden göç eden vatandaşların yoğun yaşadığı merkez Seyhan İlçesi'nin Ova ve Onur Mahalleleri oldu. Özel harekat timlerinin çevre güvenliğini almasının ardından her iki mahalleyi ayıran Şakirpaşa Caddesi'ne zırhlı araçlar ve TOMA eşliğinde giren 500 polis, bölgeyi didik didik aradı. TEM ekipleri terör suçlularına yönelik çalışma yaparken, Narkotimler ise uyuşturucu madde aradı. Asayiş Şubesi polislerinin de aranan şahıslar üzerine yoğunlaştığı uygulamada, ekipleri gören sokak satıcıları üzerlerindeki uyuşturucuları atarak kaçmak isterken yakalandı. Gözaltına alınan torbacılardan satışa hazır 500 paket içerisinde 50 gram esrar maddesi ele geçirildi. Mahalle halkının merakla izlediği, çocukların üniformalı polislere yoğun ilgi gösterdiği bir saatlik uygulamada, aranan 2 şahıs, torbacı olarak adlandırılan 6 sokak satıcısı yakalanırken, 12 plakasız motosiklet ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Zırhlı araçların ve mokorsikletli polislerin geçişi

Özel harekat polislerinden detaylar

TOMA'dan görüntü

Polislerden detaylar

Cadde ve sokaklardaki zırhlı araçlardan görüntü

Polislerin vatandaşların üzerini araması

Otomobillerin durdurulup aranması

Polis ekiplerinin sokaklarda arama yapması

Motorsikletlerin toplanıp götürülmesi

Polislerin parklardaki gençlerinin üzerini araması

Otomobilde yapılan arama

Ekiplerin yukarıdan çekilen görüntüsü

Şüphelilerin durdurulup üzerinin aranması

Yerdeki poşetin içindeki narkotik madde

Arabanın içindeki kağıda sarılı narkotik maddeler

Poşetin içindeki narkotik maddeler

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

=======================================

Çeşme'de 55 mülteci yakalandı

İZMİR'in Çeşme İlçesi açıklarında, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmeye çalıştıkları belirlenen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yabancı uyruklu 55 mülteci, Sahil Güvenlik tarafından yakalandı.

Çeşme açıklarında devriye görevi yapan Sahil Güvenlik ekipleri, bugün saat 01.30 sıralarında, Çiftlik Mahallesi'nin Karaabdullah Burnu açıklarında bir lastik bot tespit etti. Lastik botu durduran ekipler, içindeki 55 mülteciyi Sahil Güvenlik botuna alarak kurtardı. Aralarında çok sayıda çocuk ve kadının da bulunduğu kaçaklar, Çeşme İskelesi'ne getirildi. 51'i Suriye, 3'ü Filistin, 1'i de İran uyruklu olduğu belirlenen mülteciler, Çeşme İskelesi'ndeki çadıra alındı. Çadırdaki sobayı da yakan Sahil Güvenlik görevlileri, kaçaklara battaniye, yiyecek ve içecek vererek ihtiyaçlarını karşıladı. Bitkin haldeki kaçaklar, birbirlerine yaslanarak uyudu. Mültecilerin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderilecekleri bildirildi.

Haber: Güneş ATAGÖZ/ ÇEŞME (İzmir), -

=========================================

Kayyum atanan belediye başkanı Silvan'nın 5 mahallesine spor kompleksi kuruyor

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde belediye ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı girişimiyle ilçenin 5 mahallesinde spor kompleksi kurulacak.

Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Kütük, Spor Toto Teşkilatı Başkanlığı'nın desteğiyle ilçenin her mahallesine spor kompleksi kurulacağını söyledi. İlçenin 5 mahallesinde spor kompleksi kurulacağının bilgisini veren Kütük, bu projeyle gençlere spor imkanı sağlayacağını söyledi. Spor tesislerinin içerisinde basketbol, halı saha, tenis ve voleybol sahalarının bulunacağı spor kompleksinin kurulması için Spor Toto Teşkilatı Başkanlığı ile sözleşme imzaladıklarını anlatan Kütük, projenin kısa sürede ihalesinin yapılacağını belirterek, "Silvan Belediye başkanlığı olarak, Spor Toto Teşkilat Başkanlığıyla 1 milyon 524 bin 165 lira sponsorluk sözleşme her iki taraf olarak imzaladık. 2 tane halı saha, 3 tanede basketbol, voleybol sahaları bir arada olmak üzere 5 mahallemize spor tesisleri kazandıracağız. Halı sahalarda özellikle gece aydınlatmasının yapılmasını da düşündük. Aynı zamanda halı saha ücretsiz hizmet verecek. Bu şekilde halkımızın, vatandaşımızın, gençlerimizin hizmetine sunacağız. Bu hafta içerisinde ihalesine çıkacağız" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Silvan'dan görüntü

-Spor tesisleri yapılacak alanlardan görüntü

-Kütük'ün açıklamaları

-Genel ve detay görüntü

Haber--Kamera: İhsan YILMAZ/SİLVAN (Diyarbakır), -

=====================================

162 kilo olan Erhan'ın tek hayali yeniden koşabilmek

EDİRNE'de 45 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası olan Erhan Çelik, 162'ye ulaşan aşırı kiloları nedeniyle mide küçültme ameliyatına alındı. Daha öncede mide kelepçesine taktırmasına rağmen kilo veremediğini kaydeden Çelik, "10 yıldır aşırı kilolarımdan dolayı hızlı yürüyüp koşamıyorum. Şuanda tek hayalim ameliyat olduktan sonra kilo verip yeniden koşabilmek" dedi.

Özel bir şirkette proje koordinatörü olarak çalışan Erhan Çelik, çocuk yaşlarından itibaren aşırı kiloları nedeniyle zorluklar çektiğini söyledi. 2008 yılında aşırı kilosu nedeniyle midesine kelepçe taktırdığını ancak yine de kilo vermeyi başaramadığını ifade eden Çelik, Edirne Sultan 1'nci Murat Devlet Hastanesi'nde mide küçültme ameliyatına alındı. Daha önce takılan mide kelepçesi çıkarılan Çelik'in midesinin üçte biri operasyonla alındı.

Operasyon öncesinde son 10 yıldır aşırı kiloları nedeniyle hızlı yürüyemediğini ve koşamadığını anlatan Erhan Çelik, tek hayalinin yeniden koşabilecek kiloya inmek olduğunu söyledi. Şuanda 162 kiloda olduğunu ifade eden Çelik, "Ben çocukluktan bu yana kiloluyum. Bu zamana kadar kilo vermek için diyetler yapıldı ancak bir sonuç alamadım. 2008 yılında kelepçe ameliyatı olmaya karar verdim. İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde mide kelepçesi ameliyatı oldum. Bir miktar kilom düştü, sonradan kendini topladı ve 162 kiloya kadar çıktık. Daha sonra mide küçültme ameliyatı olan kişilerle görüştüm. Bu hastanede ameliyat olanlarla görüştüm ve mide küçültme ameliyatı olmaya karar verdim" dedi.

"TAVSİYEM BOĞAZLARINI TUTSUNLAR"

Aşırı kilolarından dolayı yürüme zorluğu çektiğini söyleyen Çelik şunları söyledi:

"Bacaklarımda şişlikler ve morluklar var. Nefes alamıyorsunuz, uyku zorluğu çekiyorsunuz, yüksek tansiyon hastası oluyorsunuz. Şeker peşinden geliyor, henüz bende olmadı ama devamında geliyor, fazla yaşlanmadan 45 yaşında ameliyat olmaya karar verdim. Tabi ki hedefim 62 kiloya düşmek. Ben 15 yaşından beri kilo alıyorum. Bir yıl içerisinde 100 kilonun altında inmek istiyorum. Hayalim koşmak, en az 10 yıldır koşamıyorum. Aşırı kilolardan nefes duruyor. Tansiyon geliyor peşinden. O nedenle hiç koşamadım ve artık koşmak istiyorum. Aşırı kilo almamak için tavsiyem boğazlarını tutsunlar. Çünkü can boğazdan gelir ama boğazdan da gidiyor"

Edirne Sultan 1'nci Murat Devlet Hastanesi Genel Cerrahi uzmanı doktor Ali Tardu, obezite hastası olan Erhan Çelik'in midesindeki kelepçenin alınarak, mide küçültme operasyonu yapılacağını söyledi. Her obezite hastasının ameliyata alınmadığını anlatan Tardu, "Şuanda kilosu 162, vücut kitle endeksi 54 olan bir hastamız. 8 yıl önce gastrit bant ameliyatı olmuş, halk arasında kelepçe denilen. Ameliyattan sonra 20 kilo vermiş ama daha sonra yeniden almaya başlamış. Mide küçültme ameliyatı yapacağız. Biz her obez hastayı ameliyat etmiyoruz. Bunun için oluşturulmuş kriterler var. Bu hastaları da hemen ameliyat etmiyoruz. Daha önce sıkı diyet yapmış olması ve başarılı olamadığını görmemiz şart. Biz her hastamızı diyetisyene göndeririz ve bu yöntemlere cevap vermediğini görünce ameliyata alıyoruz. Her hastayı vücut kitle endeksi 40'ın üzerinde olsa bile ameliyat etmek doğru bir yaklaşık değil" şeklinde konuştu.

Edirne Sultan 1'nci Murat Devlet Hastanesi'nde son 3 ayda 15 obezite hastasının mide küçültme ameliyatına alındığını belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Genel cerrahi servisi

-Erhan Çelik

-Aşırı kiloları

-Çelik detay

-Erhan Çelik ile röo.

-Hastane odasına gelişi ve yatması

-Doktor Ali Tardu ile röp.

-Edirne Devlet Hastanesi tabela

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

==============================================

3 kişilik aile, heyelanda hasar gören evde oturuyor

ZONGULDAK'ta 70 yaşındaki Nihat Denizli, eşi ve oğlu ile birlikte 1 hafta önce meydana gelen heyelanda hasar gören ve 'oturulmaz' raporu verilen evde yaşamaya devam ediyor.

Çaydamar Mahallesi, Ahmet Taner Kışlalı Caddesi, Atlas Sokak'ta geçen 30 Kasım'da heyelan meydana geldi. Yamaçtan kayan toprak, Denizli ailesinin oturduğu 2 katlı evin üzerine aktı. Evin çatısı tamamen çöktü. Bir bölümü toprakla kaplanan evde hasar oluştu. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün incelemesi sonunda, konutun arka yamacında yağışlara bağlı olarak toprak kayması meydana geldiği ve bu yüzden çatının tamamen çöktüğü, kanalizasyon hattının zarar gördüğü, mevcut haliyle konutta oturulmasının can ve mal güvenliği açısından tehlike arz ettiği yönünde rapor tutuldu.

Nihat, eşi Ayşe ve oğlu Cihan Denizli, birkaç gün komşularında kaldıktan sonra tekrar hasarlı evlerine geri döndü. Nihat Denizli, evin çatısında kırık kirimeti değiştirdikten 5 dakika sonra heyelanın meydana geldiğini ve toprağın çatıya aktığını söyledi. Nihat Denizli, "Eğer heyelana çatıda yakalansaydım belki ben de ölebilirdim. Belediye ve valiliği giderek çatının ve istinat duvarının yapılması talebinde bulundum. Çünkü, benim maddi durumum iyi değil. Gidecek yerimiz yok. Bu yüzden tehlikeli de olsa evimize döndük. Korkuyoruz. Ama kalacak, gidecek yerimiz yok" dedi.

AFAD yetkilileri, evde heyelanın yol açtığı hasarın karşılanması için AFAD Başkanlığı'na başvuruda bulunulduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Heyelandan toprak parçaları evin çatısında

-Heyelandan zarar gören iki katlı bina

-Ev sahibi Nihat Denizli ile röp.

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

=======================================

Brandayla kaplı evde yaşayan çiftçi ailesine yardım eli uzandı

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde brandayla kaplı tek gözlü odada yaşam mücadelesi veren 6 kişilik Çiftçi ailesine hayırseverler ve Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü sahip çıktı. Aileye yardımseverler tarafından ev kiralanırken, ASP tarafından da gıda yardımı yapıldı.

Güngör Mahallesi'nde brandayla kaplı bir odalı evde yaşam mücadelesi veren Abdulhakim Çiftçi eşi ve 4 çocuğunun bu dramı haber olarak yayınlanınca Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak devreye girdi. Aileye gerekli yardımların yapılması için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne talimat verdi. Bunun üzerine ASP İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici aileyi ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

EV KİRALANDI

Ziyaret ardından açıkama yapan ASP İl Müdürü Bildirici, aileye hayırseverler tarafından bir ev kiralandığını, ailenin mağduriyetini gazetelerde görünce üzüldüklerini söyledi. Bildirici, şöyle dedi: "Vicdanen tabii ki rahatsız olduk. Gözümüzün önünde böyle mağdur bir aile var nasıl haberimiz olmadı. Kendimizi sorguladık bu konuda da kendilerinden helalik istiyoruz. Dediğim gibi; asla çaresiz değilsiniz. Tüm olanaklarımızla ihtiyaçlarınızı karşılayacağız. Ev kiraladık. Düzenli bir şekilde gıda yardımında bulunacağız."

"ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"

Operasyonlar sonrası Yüksekova'da çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Bildirici, şöyle devam etti:

"Yüksekova merkezde şu ana kadar 2 bin 13 aileye 2 milyon 690 bin TL bir ekonomik desteğimiz olmuş. Bunların bir kısmı bir yıl süreli, bir kısmı da 2 yıl süreli her ay destekleyeceğiz. Bir kısım aileye de tek seferli yardım edeceğiz. Okulunu bırakan 357 öğrenciyi tespit ettik. Piskososyal destek ekibimizi oluşturduk. O ailelileri ziyaret ederek çoçuklarını neden okulu bıraktığını sorguluyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------

-ASP il müdürü çiftçi ailesini ziyareti

-Müdür M. Akif Bildirci aile resi olan A. Hekim Çiftçi ile konuşması

-Ev içinde genel detaylar

-ASP il Müdürün açıklaması

-Aileye çikolata hediye edilmesi

-ASP ekibinin içerden çıkması

-Genel

Haber-Kamera: Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA(Hakkari), -

==================================================

Bağımlı çift, eroin parası için çocukların küpesini gasp etti

ADANA'da madde bağımlısı 23 yaşındaki Yunus Gezek ile aynı yaştaki eşi Tülay Gezek, uyuşturucu parası için, 'Şeker ve çikolata alacağım' diyerek kandırdıkları 6 kız çocuğunun küpesini gasp yaptı.

Merkez Yüreğir ilçesinin 19 Mayıs Mahallesi'nde oturan uyuşturucu bağımlısı Yunus Gezek, 2 yaşındaki oğlunun annesi Tülay Gezek'i de uyuşturucuya alıştırdı. Bağımlı çift, uyuşturucu alacak para bulamayınca, gasp yapmaya karar verdi. Kadın olduğu için dikkat çekmeyen Tülay Gezek, sokakta oynayan çocukların yanına yaklaşıp, yakınlık kurdu. Kız çocuklarına "Seker alacağım, çikolata vereceğim" diyerek kandırıp, evlerinin önünden uzaklaştırıp kulağındaki küpeleri zorla alan Tülay Gezek, eşi Yunus ile birlikte kuyumcuya satıp parası ile uyuşturucu aldı. Tülay Gezek, aynı yöntemi kullanarak 20 gün içerisinde yaşları 3 ile 6 arasında değişen 6 kız çocuğunun altın küpesini çaldı. Vatandaşların şikayeti üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 19 Mayıs ve Anadolu mahallelerinde geniş çaplı araştırma başlattı. Bölgedeki kuyumcuları araştıran ekipler, Yunus ve Tülay Gezek'in eşkalini belirledi. Ekipler, genç çifti bulmak için çalışma yaparken, Dedekorkut Mahallesi'nde oturan 6 yaşındaki M.B.'nin küpesi yine aynı yöntemle çalındı. Çift, çaldıkları Çukurova Caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcuya götürüp sattı. Parayı alan çift, kuyumcudan çıkarken Gasp Bürosu ekiplerince suç üstü yakalandı. Uyuşturucu madde bulundurmak, satmak ve kullanmak suçlarından poliste çok sayıda kaydı bulunan Yunus Gezek, gözaltındaki sorgusunda "Uyuşturucu parası bulabilmek için bu yolu seçtim" diyerek suçunu itiraf etti. Bağımlı olmadığını söyleyen Tülay Gezek ise ifadesinde eşi Yunus Gezek'i suçlayarak, "Eşim beni bu işe zorladı. Pişmanım" dedi. Adliyeye sevk edilen Yunus Gezek tutuklanırken, Tülay Gezek ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Polis aracının görüntüsü

Zanlıların polis aracından indirilmesi

Adli Tıp Birimi'ne getirilmeleri

Adli Tıp Birimi'nden çıkarılmaları

Hastaneye getirilmeleri

Adli Tıp Birimi genel görüntüsü

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

============================================

Ünlüler İncirlik ziyaretini sosyal medyada paylaştı

ABD'li ünlü oyuncular Scarlett Johansson ve Chris Evans, ABD askerlerine moral vermek için Adana'da bulunan İncirlik Üssü'ne yaptıkları ziyaretin fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaştı.

ABD askerleri ile ailelerine eğlence ve bakım hizmetleri sunan bir kuruluş olan United Service Organizations Inc.'in (USO Show) yaptığı etkinlik kapsamında 'Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı' filminin 2 yıldızı olan Chris Evans ve Scarlett Johansson, Adana'da bulunan İncirlik Üssü'nü ziyaret etti. Etkinlik kapsamında sahneye çıkan ünlüler, askerlerin sorularını da yanıtlayarak onlarla sohbet etti. Ünlü oyuncular sosyal medya hesaplarında ziyaret sırasında askerler ile birlikte çektirdikleri fotoğrafları paylaştı. Ayrıca ABD'li 4 olimpik altın madalya sahibi ünlü yüzücü Maya DiRado, NBA efsane oyuncularından Ray Allen, şarkıcı Craig Campbell da Johansson ve Evans'ın ziyaret ekibinde yer aldı.

Görüntü Dökümü

--------------------

-

Haber: ADANA, -

==============================

Sosyal medyanın yeni fenomeni 'uçurum' pozu

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde bulunan Gülek Kalesi'nin deki yerden yüzlerce metre yüksekteki uçurum, fotoğrafçıların büyük ilgisini çekiyor.

İlçe merkezine 62 kilometre uzaklıktaki Gülek Mahallesi'nden adını alan kale, son günlerde adından sıkça söz ettirmeye başladı. Çok sarp bir alanda ve bölgenin en yüksek dağında olması nedeni ile dikkatleri üzerine çeken Gülek Kalesi, kuzey tarafında düşen bölgede yer alan bir kayanın yarattığı manzara özellikle fotoğrafçıların uğrak adresi oldu. Yeni evlenen çiftlerin, dağcıların, trekking yapan sporcularla farklı mekan arayanların uğrak adresi olan bin 290 rakımdaki uçurum, konumu itibari ile de çekilen fotoğraflar sosyal medyada da büyük ilgi görüyor. Havanın güneşli olduğu günlerde çevre illerden yaşayanların uğrak adresi olan Gülek Kalesi'nin bulunduğu mahallenin Muhtarı Cafer Ertan, yaklaşık bin 500 yıllık tarihi olan kalenin çekilen fotoğraflarının sosyal medyada yoğunlukla paylaşılması ile birlikte büyük ilgi gördüğünü dile getirdi. Ertan, "Burası Bizans ve Roma döneminden sonra Ramazanoğulları'na daha sonra da Osmanlı İmparatorluğu'na geçmiştir. Osmanlı'nın son dönemine kadar da bu kale faal bir durumdaydı. Burası sosyal medyada yoğunluklu paylaşılınca büyük ilgi gördü. Güzel fotoğraflar çekilip paylaşılıyor. Çeşitli gruplar gece burada kalıyor, doğa sporları yapıyorlar. Çünkü burada eşsiz bir manzara var. Buraya herkesin gelmesini ve görmesini tavsiye ederiz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------

Uçurum üzerinde toplanan kalabalık

Kalabalık poz verirken

Kalabalığın görüntüsü

Fotoğraf çektirenler

Uçurumun görüntüsü

Uçurum kenarında oturanlar

Çevrede gezenler

Muhtarı Cafer Ertan ile röp

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamara: Mustafa ERCAN/MERSİN,

===============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • P. Karşıyaka, Bahçeşehir Koleji'ni konuk edecek
    11:41 P. Karşıyaka, Bahçeşehir Koleji'ni konuk edecek

    Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 25. haftasında P. Karşıyaka, yarın Bahçeşehir Koleji'ni evinde ağırlayacak. Karşılaşma öncesinde ev sahibi P. Karşıyaka 4. sırada yer alırken, konuk ekip Bahçeşehir Koleji ise 13. sırada bulunuyor. İki takım arasında oynanan ilk devre müsabakasını P. Karşıyaka kazanmıştı.

  • Malatya'da inşaat sektörü seçim sonrası canlanmayı bekliyor
    11:41 Malatya'da inşaat sektörü seçim sonrası canlanmayı bekliyor

    Malatya'da yaşanan deprem felaketinin ardından inşaat sektörü, 31 Mart yerel seçimlerinin sonucunu bekliyor. Seçim sonrasında konut ihtiyacının artmasıyla birlikte sektörde canlanma bekleniyor. Deprem bölgelerindeki inşaat sektöründe de seçim sonrası hareketlilik öngörülüyor. Depremzedelerin konut ihtiyacının karşılanmasıyla birlikte bölgede istihdam ve konut ihtiyacında rahatlama bekleniyor. İnşaat Mühendisi Musa Karagöz, hükümetin depremzedeler için hazırladığı konutların inşaat sektöründe canlılığı artıracağını belirtti. Seçim ortamı ve krediye ulaşım zorluğu gibi nedenlerle sektörde durgunluk yaşandığını ifade eden Karagöz, seçim sonrasında adımların atılacağını ve önemli ilerlemeler kaydedileceğini söyledi.

  • İskenderun'da Gönül Mutfağı, Ramazan Ayı Boyunca Afetzedelere Yemek Hazırlıyor
    11:40 İskenderun'da Gönül Mutfağı, Ramazan Ayı Boyunca Afetzedelere Yemek Hazırlıyor

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde depremin ardından gönüllülerin katılımıyla kurulan 'Gönül Mutfağı'nda, ramazan ayı boyunca afetzedeler için günlük 12 bin kişilik yemek hazırlanıyor. İbrahim Çeçen Konteyner Kenti'ndeki mutfakta, 70 gönüllü iftar sofraları için her gün üç çeşit yemek yapıyor. Gönüllülerce hazırlanan yemekler, ilçedeki depremzedelere ulaştırılıyor. İftar yemeğinin yanı sıra yaklaşık 2 bin kişilik de sahurluk hazırlayan gönüllüler, ihtiyaç sahipleri için de ramazan kolisi dağıtıyor.

  • İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural Bilecik Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya'yı ziyaret etti
    11:40 İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural Bilecik Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya'yı ziyaret etti

    İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ve beraberindeki heyet, Bilecik Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya'yı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başkan Kaya, Bilecik ve belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Vural ise Bilecik'in güzelliklerinden bahsederek, Başkan Kaya'nın çalışmalarını takdir etti.

  • Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Adaylar Araçları Propaganda Amacıyla Kullandı
    11:39 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Adaylar Araçları Propaganda Amacıyla Kullandı

    Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin kampanya döneminde adaylar, römork, tır, minibüs ve kamyonet gibi araçları billboard gibi kullanarak propaganda yaptı. Ankara'nın işlek cadde ve sokakları ile şehirlerarası yollara park edilen araçlar, partilerin renkleri, logoları ve adayların fotoğraflarıyla giydirildi. Bu araçlar, seçim bölgelerinde billboard görevi görerek adayların vaatlerini ve sloganlarını seçmenlere ulaştırmaya çalıştı. Seçimlerin ardından ise bu araçlar tekrar aktif kullanılmaya başlanacak.

  • Manisa'da Kiraz Üreticileri Bereketli Bir Sezon Bekliyor
    11:37 Manisa'da Kiraz Üreticileri Bereketli Bir Sezon Bekliyor

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, kiraz ağaçlarının çiçeklerinin bolluğu üreticileri yeni sezon için umutlandırdı. Üreticiler, zirai mücadele ve ağaç bakım çalışmalarını sürdürerek bereketli bir sezon bekliyor. Kirazın aromasının buraya özgü olduğunu belirten üreticiler, bu yıl daha iyi bir rekolte beklediklerini ifade etti.

  • Başakşehir'de Kedi Öldüren Sanığın Cezasına İtiraz Edildi
    11:35 Başakşehir'de Kedi Öldüren Sanığın Cezasına İtiraz Edildi

    Başakşehir'de sitenin asansöründe bir kedinin öldürülmesi suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası alan sanığın cezasının az olduğu gerekçesiyle savcılık tarafından itiraz edildi. Savcılık, sanığın eyleminin canavarca hisle ve eziyet çektirerek gerçekleştirildiğini belirterek, daha ağır bir ceza verilmesi gerektiğini savundu. İtiraz dilekçesinde, temel cezanın belirlenmesinde yanılgıya düşüldüğü ve sanığın tutuklanması talep edildi.

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp ile 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi
    11:35 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp ile 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp ve partililerle birlikte 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi. Hatipoğlu, yürüyüş sırasında vatandaşlarla buluşarak desteklerini istedi.

  • Bilecik'te vatandaşlar dolandırıcılık konusunda bilgilendiriliyor
    11:34 Bilecik'te vatandaşlar dolandırıcılık konusunda bilgilendiriliyor

    Bilecik Toplum Destekli Polislik ekipleri, dolandırıcılık ve iletişim yoluyla dolandırıcılık konularında vatandaşları bilgilendirmek için çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Ayrıca, ekipler Toplum Destekli Polislik hizmetleri hakkında da bilgi vererek, halkın yanında olduklarını ve güvenli bir gelecek için çalıştıklarını vurguladı.


Advertisement