Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

Şehit kocasına elindeki fotoğrafla koşup sarıldıİSTANBUL Beşiktaş'ta yaşanan hain bombalı saldırıda şehit olan Çevik Kuvvet polisi Yasin İke (24) ve Özel Harekatçı Osman Börklüoğlu (25) için ilk tören Emniyet müdürlüğünde düzenlendi.

12.12.2016 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit kocasına elindeki fotoğrafla koşup sarıldı

İSTANBUL Beşiktaş'ta yaşanan hain bombalı saldırıda şehit olan Çevik Kuvvet polisi Yasin İke (24) ve Özel Harekatçı Osman Börklüoğlu (25) için ilk tören Emniyet müdürlüğünde düzenlendi. Şehit ailelerinin gözyaşları, feryatları ve ağıtları,camilerden verilen selalara karıştı. Şehit ailelerinin ay yıldızlı bayrağa sarılıa tabutlarına sarılışları, yürekleri dağladı. 2.5 aylı şehit eşi Özge'nin elindeki düğün fotoğrafıyla koşup sarıldığı kocasının tabutu başındaki görüntüsü herkesi ağlattı

Şehitlerin Türk bayraklarına sarılı naaşları, dün akşam saatlerinde İstanbul'dan uçakla Kayseri'ye getirildi. Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konulan şehitlerin cenazesi, yakınları ve meslektaşları tarafından alınarak İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi. Burada İke ve Börklüoğlu için tören düzenlendi. Törene, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir belediye başkanı Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı Tuggeneral Ercan Teke, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular,ilçe belediye başkanları şehit Yasin İke'nin babası Üzeyir, annesi Yeter, ağabeyi Adem İke ile ablaları Keziban Eser ve Arife Arıkan, Osman Börklüoğlu'nun babası İsmail, annesi Sevilay, eşi Özge Börklüoğlu ve kardeşleri, her iki şehidin yakınları, arkadaşları ve meslektaşları katıldı.

ŞEHİT KOCASINA ELİNDEKİ FOTOGRAFLA KOŞUP SARILDI

Şehit polis memurları Yasin İke ve Osman Börklüoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutları alana girer girmez, yakınlarının gözyaşları ve feryatları birbirine karıştı. Şehit yakınları tabutlara adeta koşarak kapandı. 2.5 aylı şehit polis memuru Osman Börklüoğlu'nun eşi Özge, kocasıylla düğgün günü çekilmiş fotoğraf ve elindeki yüzüklerle kocasının tabutuna doğru adeta koştu ve sarıldı. Birlikte oldukları fotoğrafı tabuttaki şehit kocabsına gösteren Özge'yi yakınları yapıştığı tabuttan güçlükle aldı. Bu arada bazı şehit yakınları bayıldı. Yasin İke'nin ablası Keziban Eser, " Bizim şehitlerimiz ay yıldızlı bayrağa sarıldı. PKK'nın köpekleri, dağlarda, inlerde yaşayıp, geberiyor" diye bağırdı. Şehit yakınlarından yaşlı bir kadının " Türkiye'nin düşmanı çok. Ağlayıp da onları sevindirmeyin. Onlar şerefsiz, adi, sokak köpekleri" diye gözyaşı döktü. Şehitler için yapılan saygı duruşu ve okunan duaların ardından şehit 2 polis memurunun cenazesi, Emniyet Müdürlüğü'ndeki törenin ardından Hunat Camisi'ne getirildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Oktay ENSARİ-Zafer BARIŞ- Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, -

=================================================

Soma faciası davasında, yargılamaya devam edildi

Bilirkişiler, "Ek bilgi belge yok, görüşümüz değişmedi"

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 6'sı tutuklu 46 sanıklı davanın, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde, görülmesine 20 günlük aradan sonra devam edildi. İtirazları değerlendiren bilirkişi heyeti, hazırladıkları ek raporlarında, kendilerine yeni bir bilgi ve belgenin sunulmadığını, var olan eleştirilerin dayanaksız olduğunu, bu nedenle de görüşlerinin değişmediğini belirtti. Mağdur ailelerin avukatları da, raporların ilgili bakanlıklara gönderilmesini ve sorumlu kamu çalışanlarının isimlerinin istenip suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Soma'da 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen faciada, 301 madencinin yaşamını yitirmesi üzerine başlatılan adli soruşturmanın ardından, haklarında 'Olası kastla öldürme', 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma', 'Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' suçlarından 301 kez, 2 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan toplam 46 sanığın yargılanmasına, 20 günlük aranın ardından Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden başlandı. Duruşma öncesinde, Gar önünden yargılamanın yapılacağı kültür merkezinin yakınına kadar sivil toplum kuruluşu üyeleriyle yürüyen Somalı işçilerin aileleri, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

EK BİLİRKİŞİ RAPORU OKUNDU

Yoklamayla başlayan duruşmada, üye hakimlerden Esra Dokur, mahkemeye sunulan belgelerin yanı sıra ek bilirkişi raporunu da okudu. Geçen şubat ayında yapılan keşif sonrasında ağustos ayında mahkemeye sunulan bilirkişi raporuna itirazları bilirkişi heyeti bir kez daha değerlendirdi. Akhisar'da bir araya gelen bilirkişi heyeti üyeleri yaptıkları değerlendirme sonrasında ek raporlarını hazırladı. Bilirkişi heyeti ek raporlarında, kendilerine yeni bir bilgi ve belgenin sunulmadığını, var olan eleştirilerin dayanaksız olduğunu, bu nedenle de görüşlerinin değişmediğini belirtti. Ayrıca sanık avukatlarının olayın bant yangınından ve sabotajdan kaynaklanmış olabileceğine dair sıklıkla dile getirdikleri iddialara yönelik de yaptıkları yeni incelemelerde, herhangi bir bulguya rastlanmadığı raporda yer aldı.

MAĞDUR AİLELERİN AVUKATLARI KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN DE İNCELEME İSTEDİ

Raporun okunmasından sonra mağdur aileler adına söz alan avukatlar Selçuk Kozağaçlı, Denizer Şanlı, Can Atalay, mahkemenin artık hüküm verme aşamasına geldiğini, sanıkların itirazlarının gayri ciddi olduğunun, raporda bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Avukatlar ayrıca, ana ve ek bilirkişi raporlarının ilgili bakanlıklara gönderilmesini, sorumlu kamu çalışanlarının isimlerinin istenip, savcılıklara suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Ayrıca sanıkların tutukluluk hallerinin devamı da talep edildi.

Duruşma tarafların taleplerinin alınmasıyla sürüyor.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Manisa'nın Soma İlçesi'nde 13 Mayıs 2014 tarihindeki maden faciasında 301 madenci hayatını kaybetti. Faciadan sonra başlatılan adli süreçte, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru ile İşletme Müdürü Akın Çelik'in de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Facianın yıldönümüne iki ay kala 2 Mart 2015 tarihinde iddianame Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, tutuklu 8 kişi için, 'Olası kastla öldürme' suçundan 301 kez 20-25 yıl, 'Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' suçundan 162 kez 2-6 yıl hapis cezası istendi. Tutuksuz 38 sanığın da, 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan 2-15 yıl hapisle cezalandırılmaları istendi. Ancak bu kişilerden, 25'inin cezalarının, kusur durumundan dolayı 3'te 1 oranında artırılması talep edildi. Geçen yıl 25 Aralık'taki duruşmada da tutuklu sanıklardan maden mühendisleri Hilmi Kazık ve Yasin Kurnaz, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DAVANIN SANIKLARI

Cezalandırılmaları istenen sanıklardan tutuklu olan ilk 6 kişi: Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Doğru, Maden Mühendisi ve İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı, İşletme Müdürü Akın Çelik, maden mühendisi Ertan Ersoy ve emniyet teknikeri Mehmet Ali Günay Çelik. Tutuksuz yargılanan 40 sanık ise maden mühendisleri Yasin Kurnaz, Hilmi Kazık, Yalçın Erdoğan, Harun Güneş, Fuat Ünal Aydın, emniyet teknikerleri Ergün Yılmaz, Coşkun Derici, Necati Karadeniz ve Harun Yılmaz, Erdem Cambaz, Serkan Kocaman, Soner Günay, Ümit Şahin, Nazmicem Nesemioğulları, Hüseyin Alkan, Adem Ormanoğlu, Burhan Karabaş, Sertaç Büyükgüney, Nimetullah Uğurlu, Efkan Kurt, Mehmet Bayri, Sertan Günay, Batuhan Ünlüyol, Ozan Sezer, Erdoğan Cinoğlu, Halil Sarı, Serhat Dinç, Saltuk Alp Demir, Uğur Karabulut, Serdar Günay, Mehmet Uçgun, Ömer Değirmenci, Fahri Pançar, Olcay Erşin, Mehmet Avcı, Halil Burhan, Hüseyin Ergin, Hilmi Karakoç, Mehmet Erez ve Caner Uysal'dan oluşuyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Ailelerin polis noktasından geçişlerinden görüntü.

-Ailelerin ve avukatların solana girmelerinden görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM, Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ AKHİSAR (Manisa),

============================================

Mersin'de mesai şehitleri için saygı duruşu ile başladı

MERSİN'de merkez Toroslar ve Anamur İlçesi'nde mesai, İstanbulda çevik kuvvet ekibine yapılan bombalı saldırıda şehit olan polisler için saygı duruşunda bulunup dua okunarak başladı.

İlk tören, Toroslar Belediyesi hizmet binası önünde tören gerçekleşti. Belediye Başkanı MHP'li Hamit Tuna, Türkiye Kamu-Sem İl Temsilcisi Nihat Aşçı, meclis üyeleri, belediye çalışanları ile vatandaşlarında katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören Kur-an'ı Kerim'in okunması ile son buldu.

Anamur İlçesi'ndeki tören ise Hükümet Konağı'nda gerçekleşti. Kamu-Sen ve Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Şubesi üyeleri, Hükümet Konağı önünde şehitler için Kur'an-ı Kerim okutup dualar etti. Kamu-Sen Anamur Temsilci Salih Kutlu, İstanbul'daki terör saldırısından dolayı büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını ifade ederek, "Biz kamu çalışanları olarak tüm terörün her türlüsüne karşıyız, lanetliyoruz. Üzüntülüyüz, milletimizin başı sağ olsun. Yaralılarımız için de acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL/ ANAMUR(Mersin), -

============================================

Adana'da 'Huzur' uygulaması

ADANA'da 350 polisin katılımıyla, 'Huzur' uygulaması yapıldı.

Uygulamaya Asayiş, Narkotik, KOM, TEM, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet şubelerinden 350 polis katıldı. Dağlıoğlu Mahallesi'nde geniş güvenlik önlemi altında gerçekleştirilen uygulamada, iş yerlerinde, evlerde, seyyar tezgahlarda arama, şüpheli görülen kişilere de kimlik kontrolü yapıldı. Ruhsatsız tabancaların ele geçirildiği denetimler sırasında aranan 3 kişi yakalanırken, kimliğini gösteremeyen 5 kişiye de işlem yapıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Zırhlı araçların görüntüsü

Cadde ve sokaklardaki polis ekipleri

Polis araçlarının geçişi

Polislerin park ve sokaklardaki gençlerin üzerini araması

Özel harekat polislerinden görüntü

Kimlik sorgulaması

Sokaktaki polisler ve zırhlı araçların geçişi

Şüphelilerin üzerinin aranması

Otomobillerde yapılan arama

Zırhlı araçlardan görüntüler

Çatıdaki özel harekat polisleri

İş yerlerinde arama yapılması

Otomobillerin aranması

Zırhlı polis aracı

Haber-Kamera: Salih ÜÇTEPE/ADANA,

=============================================

Silahlı saldırı sonucu öldü

GAZİANTEP'te, sokakta kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tabancayla vurulan 43 yaşındaki Halil Marangoz yaşamını yitirdi.

Olay, dün gece Ulaş Mahallesi'nde meydana geldi. Evli ve 2 çocuk babası Halil Marangoz, eve gelen bir telefon üzerine dışarı çıktı. Evinden yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki bir simitçiye giren Marangoz, buradan çıktıktan sonra bir otomobildeki kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Bacağına isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Marangoz'u görenler sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ambulansla Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Marangoz, acil serviste yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan Maranogoz'un cesedi otopsi için morga konuldu. Olay yerinde inceleme yapan polis, Marangoz'un ölümüne yol açan kişi ya da kişilerin kimliklerinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Adli Tıp Kurumu

Cenazeyi bekleyenler

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyüp BURUN - Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

=================================================

Eğitimcilerden emniyet teşkilatına başsağlığı

MUĞLA'nın Milas ilçesindeki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, İstanbul'daki iki terör saldırısında şehit olan polisler için başsağlığı diledi.

İstanbul'da geçtiğimiz cumartesi günü Beşiktaş - Bursaspor maçının ardından düzenlenen iki terör saldırısında çok sayıda polis ve sivil vatandaşın yaşamını yitirmesinin ardından Milas'ta eğitim kurumlarında görev yapan yöneticiler Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerinin de katılımıyla protesto yürüyüşü yaptı. Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden başlayarak kırmızı beyaz karanfillerle yapılmış Türk Bayrağı şeklindeki çelenkle sessiz bir yürüyüş gerçekleştiren grup, daha sonra Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün önüne geldi. Çelengi emniyet müdürlüğü önüne bırakan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Şube Müdürü Akın Coşkun ile birlikte, Milas İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Cüneyt Yörükoğlu'nu makamında ziyaret ederek başsağlığı diledi. Ziyaretin ardından konuşan Emniyet Müdürü Yörükoğlu, birlik beraberlik mesajı verdi. Türkiye'nin polisiyle, öğretmeniyle, memuruyla, çiftçisiyle, halkıyla bir bütün olduğunu ifade eden Yörükoğlu, "Biz etle tırnak gibiyiz. Devletimizin bizlere vermiş olduğu görevler çok kutsal. Bizler kefenimizi giydiğimiz bilinciyle görevlerimizi devraldık. Ülkemiz ve vatanımız için şehadete yürümek için söz verdik, yemin ettik, ant içtik. Bu bizim mesleğimizin olmazsa olmazı. Sizlere duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Çok sağolun" dedi. Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Bal ise, eğitim camiası olarak şehitlerin üzüntüsünü yüreklerinde hissettiklerini söyleyerek "Canlarımız, ciğerlerimiz olan emniyet teşkilatımızın bu üzüntülü gününde yanında olmak istedik" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından şehitler için dualar okundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Türk Bayraklı çelenkle yürüyüşten görüntüler

-Milas İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Cüneyt Yörükoğlu'nun konuşması

-Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal'ın konuşması

-Emniyet binası önüne çelenk bırakılırken görüntü

Haber - Kamera: Oktay ÇAYIRLI/ MİLAS (Muğla),

=======================================================

Ayvacık'ta 15 mülteci yakalandı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçme hazırlığı yaptıkları belirlenen toplam 15 sığınmacı ve mülteci saklandıkları zeytinlikte jandarma tarafından yakalandı.

Devriye görevi yapan Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri dün (Pazar) saat 02.00 sıralarında Ayvacık'ın Sazlı Köyü sahilinde zeytinlikler arasında mültecilerin bulunduğunu farkedip, operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye ve Irak uyruklu 15 kişi yakaladı. Yakalanan sığınmacı ve mülteciler bir minibüse bindirilip, Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi. yaklaan sığınmacı ve mülteciler, buradaki işlemlerinin ardından Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Yakalanan sığınmacı v göçmenlerin görüntüsü

Haber-Kamera: İpek GÜNEY/ AYVACIK (Çanakkale),

==============================================

FETÖ şüphelisi 3 polis ve 7 öğretmen adliyeye sevk edildi

KOCAELİ'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 3'ü polis 7'si öğretmen 10 kişi adliyeye sevk edildi.

Kocaeli'de FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 10 kişi gözaltına alındı. 3'ü polis 7'si öğretmen 10 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Zanlıların adliyeye sevk edilmeleri

HABER: FARUK KIYAK-KAMERA: ORHAN UZUN-İZMİT-

=================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement