Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

1)FIRAT KALKANI'NIN ŞEHİDİ İÇİN GAZİANTEP'TE TÖRENSURİYE'DE sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda DEAŞ terör örgütüyle girilen çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Çavuş 25 yaşındaki Osman Açıkgöz'ün cenazesi, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından memleketi Kahramanmaraş'a gönderildi.

08.01.2017 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)FIRAT KALKANI'NIN ŞEHİDİ İÇİN GAZİANTEP'TE TÖREN

SURİYE'DE sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda DEAŞ terör örgütüyle girilen çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Çavuş 25 yaşındaki Osman Açıkgöz'ün cenazesi, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından memleketi Kahramanmaraş'a gönderildi.Şehit Astsubay Çavuş Osman Açıkgöz'ün cenazesi, sabah saatlerinde morgdan alınarak 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na götürüldü. Şehit için burada uğurlama töreni düzenlendi. Törene; Valili Vekili Halil Uyumaz, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, belediye başkanları, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ve askerler katıldı. Fırat Kalkanı Harekatı'nın 47'nci şehidi olan Osman Açıkgöz'ün Türk bayrağına sarılı tabutu buradaki tören sonrası cenaze aracına konularak toprağa verilmek üzere karayoluyla memleketi Kahramanmaraş'a gönderildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Tugay Komutanlığı

Törene katılanlar

Cenaze aracının gelişi

Tabutun indirilmesi

Tabutun taşınması

Cenaze aracının gidişi

Genel ve detay görüntüler

( Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Ahmet ÖZER -GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 86 MB

===============================================

2)BOLU DAĞI'NIN KAR TİMİ

KIŞ aylarında sürücülerin korkulu rüyası olan Ankara- İstanbul arasındaki en önemli geçiş noktası Bolu Dağı'nda, Karayolları ekipleri 84 personel, 21 kar küreme ve tuzlama aracı ile çalışarak TEM ve D-100 karayolunu açık tutmaya çalışıyor. Ekiplerin, TEM'de günde ortalama 200 ton tuz kullanarak yaptıkları karla mücadele çalışması 'drone' ile havadan görüntülendi.

İstanbul ve Ankara'yı birbirine bağlayan TEM ve D-100'ün Bolu Dağı kesiminde kış aylarında ulaşım zorlaşıyor. Karayolları 4'üncü Bölge Müdürlüğü ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçleştiği Bolu Dağı'nda, toplam 84 porsonel, 21 kar küreme ve tuzlama aracıyla çalışarak karla mücadele ediyor. 48 personel ve 12 karla mücadele aracı Bolu Dağı Tüneli'nin de bulunduğu TEM yolunda, 36 personel, 9 karla mücadele aracı da D-100 karayolunda çalışıyor. Ekipler, Kaynaşlı ve Abant Kavşakları arasındaki yaklaşık 30 kilometrelik alanı açık tutmak için gece gündüz vardiyalı şekilde çalışıyor. Ekipler, sadece TEM'in Bolu Dağı kesiminde günlük ortalama 200 ton tuz kullanarak kar ve buzlanmaya bağlı olumsuzlukları en aza indiriyor.

KARLA MÜCADELE HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Karayolları 4'üncü Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Bolu Dağı Tüneli Bakım İşletme Şefliği'nin Bolu Dağı'ndaki karla mücadelesi drone ile havadan görüntülendi. İşletme Şefi Murteza Beşiroğlu'nun öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmada Karayolları ekiplerinin karla mücadelesinin hikayesi gösterildi. Özellikle Bolu Dağı Tüneli kesiminde havadan çekilen görüntülerde, Karayolları ekiplerinin kar küreme araçlarıyla gerçekleştirdiği çalışmanın önemine dikkat çekildi.

SÜRÜCÜLER MEMNUN

Sürücüler de Karayolları'nın Bolu Dağı'ndaki çalışmasından memnun olduklarını söyledi. Otomobil sürücüsü Ömer Işık, "En büyük sıkıntı ağır tonajlı araçların orta ve sol şeridi kapatmaları. Bunun dışında yoğun kar yağışına rağmen yollar açık. Yolları temizlemek ile görevli Karayolları araçlarını yolda gördüm. Gerçekten iyi çalışıyorlar. Genel manasıyla trafiği aksatacak bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Karayolları üzerine düşeni yapıyor. Araç sürücülerinin de dikkat edip, kurallara uyarak trafiği olumsuz etkilememeleri lazım" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Karayolları Bolu Dağı Tüneli İşletme Şefi Murteza Beşiroğlu'nun hazırlattığı video

-Karla mücadelenin drone görüntüler

-Vatandaşlarla röportaj

Süre: 07.24 Boyut: 241.9 MB

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

===============================================

3)DİYARBAKIR'DA 'ROBOSKİ ANITI' VE İNSAN BAŞLI ASLAN HEYKELLERİ KALDIRILDI

DİYARBAKIR'da, DBP'li Başkanların tutuklanıp yerlerine kayyum atanmasından sonra Kayapınar Belediyesinin Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişi için yaptırdığı "Roboski Anıtı" ve Büyükşehir Belediyesi önünde bulunan İnsan başlı aslan heykelleri söküldü. Anıtın kaldırılması ve insan başlı aslan heykellerinin sökülmesi ile ilgili Belediyelerden bir açıklama yapılmadı.

Kayapınar Belediyesi tarafından 25 Aralık 2013'te yaptırılan ve Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin adlarının yazılı olduğu 'Roboski Anıtı' dün gece polisler tarafından söküldü. Dicle Kent bulvarı üzerindeki bir parkta bulunan ve ortasında anne çevresinde ise bombaları simgeleyen figürlerin bulunduğu, "Roboski Anıtı" nın çevresinde ise yaşamını yitiren 34 kişinin isimleri yer alıyordu. Kayapınar Belediye Meclisinin 2013 Ağustos ayı toplantısında alınan karar ile kurulan Anıtın Belediye başkanı Mehmet Ali Aydın'ın tutuklanması ve yerine atanan kayyum tarafından dün gece sökülmesi ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

BÜYÜKŞEHİR'İN ÖNÜNDEKİ İNSAN BAŞLI ASLAN HEYKELLERİ DE SÖKÜLDÜ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde bulunan 2 insan başlı aslan heykeli de dün Belediye yönetimi tarafından kaldırıldı. Heykellerin bakım için mi yoksa bir daha konmamak üzere mi kaldırıldığı öğrenilemezken, Belediye yönetimi konu ile ilgili resmi bir açıklama yapmadı. İnsan başlı aslan figürleri, Mezopotamyaya özgü Asurlar döneminde tapınak yada kutsal sayılan mekanların koruyucuları olarak biliniyor.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Kaldırılan Roboski anıtının yerindenr görüntüler

-Kırılan anıt kaidesinin görünütüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Felat BOZARSLAN-Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,-

======================================================

4)ŞERİT DE ENGEL OLMADI

ADANA'da bir banka şubesinin önüne bırakılan sırt çantasının bomba olabileceği şüphesi, polisi alarma geçirdi. Çevre güvenliği alan polisin dikkatine rağmen çevredeki vatandaşlar, çekilen güvenlik şeridine aldırış etmeden çantanın yanından yürümeyi sürdürdü.Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Kızılay Caddesi üzerinde bulunan bir banka şubesi önünde bırakılan siyah sırt çantasını görenler, bomba olabileceğini düşünerek ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis, kaldırım kenarında duran çantanın çevresine şerit çekerek güvenlik önlemi alıp, uzman ekip istedi. Polisler, uzman ekibin gelmesini beklerken çekilen güvenlik şeridine aldırış etmeyen bazı kişiler, çantanın yanından yürümeyi sürdürdü. Şeridin yanından yürüyen vatandaşları sözlü olarak uyaran polis, onları çantanın yanından uzak tutabilmek için yoğun çaba harcadı. Bir süre sonra olay yerine gelen Bomba İmha Uzmanı'nın incelediği çanta boş çıktı. Polis de emniyet şeridini kaldırdı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Yerdeki şüpeli paket

Polislerin yolu kesmesi

Sokağın emniyet şeridi ile kapatılması

Polislerin yoldan geçenler uyarması

Uzman ekibin çantası incelemesi

SÜRE: 01'44" BOYUT: 194 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

===================================================

5)BAHÇEŞEHİR OKULLARI EREĞLİ KAMPÜSÜ TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

BAHÇEŞEHİR Okulları'nın Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında açacağı, 'Bahçeşehir Okulları Karadeniz Ereğli Kampüsü' tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Bahçeşehir Okulları Karadeniz Ereğli Kampüsü tanıtım toplantısı Büyük Anadolu Otel'de yapıldı. Kıyıcak mahallesinde inşaatı devam eden, 2017-2018 eğitim yılında ilk öğrencilerini kabul edecek olan okulun tanıtım toplantısına Ak Parti Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Bahçeşehir Okulları Pazarlama Direktörü Senem Dinçer, Karadeniz Bölge Koordinatörü Savaş Boyar, Ereğli Kurucusu Oğuz Karahan ve davetliler katıldı. Toplantıya öğrenciler ve velilerin ilgisi oldukça fazlaydı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bahçeşehir Okulları'nın tanıtım videosu izlendi. Ardından hava muhalefeti nedeniyle toplantıya katılamayan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel'in mesajı okundu.

Bahçeşehir Okulları Karadeniz Bölge Koordinatörü Savaş Boyar, Bahçeşehir Okulları olarak 42 ilde 81 adet kampüsleri bulunduğunu söyledi. 2017-1018 eğitim yılı itibariyle 20 kampüsü de faaliyete geçirerek toplam 101 kampüse ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Boyar, şöyle konuştu:

"101 kampüsümüzde 50 bin üzerinde öğrencimiz eğitim görecektir. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları'nın üniversitemizde dahil olmak üzere 150 bin öğrencisi mevcuttur. Ereğli'de açılacak kampüsümüz son derece gelişmiş teknolojiye sahip olacaktır. 11 bin metrekare alan üzerinde 52 derslikli bir kampüs olacaktır. Burada ana okulundan liseye kadar her kadememiz mevcuttur. Mayıs ayı gibi okulun bitmesi hedefleniyor. Eğitimimiz içeriğinde kişiye özgü eğitim modelimizi çok önemsiyoruz. Yani öğrencimizin içindeki cevherini keşfediyoruz. Her öğrenciye aynı öğrenme sitilini taktiğini uygulamıyoruz. İnsanların nasıl parmak izleri aynı değilse her öğrencinin öğrenme tarzı aynı değildir. Öğrenemeyen öğrenci yoktur, sadece öğrenciye doğru yaklaşamayan sistem vardır. İşte biz bu sürece talibiz."

Bahçeşehir Okulları Ereğli Kurucusu Oğuz Karahan da ülkenin geleceğine yön verecek olan bireylerin yetiştiği Bahçeşehir ailesine katılmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Türkiye'ye katkı sağlayacak bir yatırımla geleceği emanet edecek pırıl pırıl gençler yetiştireceklerini ifade eden Karahan, "Karadeniz Ereğli kampüsünde geleceğin eğitimini uygulayacağız. Eğitimin öncüsü olma misyonumuzla yabancı dil eğitimi, kişiye özgü öğrenim modelini hayata geçireceğiz. Tüm bu öncü çalışmalarımızı akademik başarımızla taçlandıracağız. Ereğli kampüsü dünyadaki eğitim kampüsleri gibi tüm olanaklara sahip genel müdürlükteki eğitim yöneticileri tarafından oryantasyonlarla sisteme adapte edilmiş öğretmenlerle Türkiye'nin aydınlık geleceğini temsil edecektir." dedi.

Ak Parti Milletvekili Faruk Çaturoğlu da Ereğli'ye yapılacak okulu önemsediklerini ve Bahçeşehir Okulları'nın önemli bir eğitim kurumu olduğunu ifade etti. Toplantı velilerin sorularının Bahçeşehir Okulları Karadeniz Bölge Koordinatörü Savaş Boyar tarafından cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Toplantıdan detaylar

Bahçeşehir Okulları Ereğli Kurucusu Oğuz Karahan'ın konuşması

Bahçeşehir Okulları Karadeniz Bölge Koordinatörü Savaş Boyar'ın konuşması

-Tanıtım videosu

-Salondan görüntü

Süre: (7.10) Boyut: (228 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.


Advertisement