Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

1)ZAP'A DÜZENLENEN HAVA OPERASYONUNDA ÖRGÜTÜN YÖNETİCİLERİNDEN GÜR'DE VURULMUŞTÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin 19-20 Şubat tarihleri arasında Kuzey Irak'ın Zap Bölgesi'nde düzenlenen hava operasyonunda ölen PKK'lılar arasında örgütün üst düzey yöneticilerinden 'Bawer Xebat' kod adlı Gıyasettin Gür'ün...

26.02.2017 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ZAP'A DÜZENLENEN HAVA OPERASYONUNDA ÖRGÜTÜN YÖNETİCİLERİNDEN GÜR'DE VURULMUŞ

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin 19-20 Şubat tarihleri arasında Kuzey Irak'ın Zap Bölgesi'nde düzenlenen hava operasyonunda ölen PKK'lılar arasında örgütün üst düzey yöneticilerinden 'Bawer Xebat' kod adlı Gıyasettin Gür'ün de bulunduğu belirtildi. Gür'ün, Marmara Ünivrsite öğrencisi iken 2007 yılında tutuklandığı ve 2011 yılında cezaevinden çıktıktan sonra dağa çıktığı belirtildi. Türk savuş uçaklarının 19-20 Şubat tarihleri arasında Kuzey Irak'ta PKK kamplarının bulunduğu Zap bölgesindeki bazı hedeflere yönelik gerçekleştirdiği hava operasyonunda öldürülen PKK'lıların kimlikleri örgüte yakın internet sitelerinde yer aldı. Sitede yer alan haberde, hava operasyonunda aralarında PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Hakkari nüfusuna kayıtlı 'Bawer Xebat' kod adlı Gıyasettin Gür'ün de bulunduğu 4 PKK'lının öldürüldüğü belirtildi. Gıyasettin Gür'ün, 13 Nisan 2007 tarihinde Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencisiyken, kadın arkadaşıyla birlikte örgütün bombacısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklandığı ve konulduğu cezaevinden 2011 yılı Ekim ayından çıktıktan sonra dağa çıktığı belirtildi.

DİYARBAKIR, -

============================================

2)ADANA'DA ERKEK CESEDİ BULUNDU

ADANA'da Seyhan Nehri'nde kimliği belirsiz 40 yaşlarında erkek cesedi bulundu.

Sabah saatlerinde merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlayan aynı zamanda hidroelektrik santrali görevi gören Regülatör Köprü'de temizlik yapan görevliler, ızgara bölümünde ceset olduğunu fark etti.İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve itfaiye ekiplerinin çalışmalarıyla sudan çıkarılan erkek cesedinin üzerinden herhangi bir kimlik çıkmadı. Yapılan incelemenin ardından ceset otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, cesedin çıkarılmasını merakla izleyen vatandaşlar dikkat çekti.

Görüntü Dökümü

----------------------

Sudaki cesetten detay görüntüler

Olay yerindeki vatandaşlar

Polis ve itfaiyenin olay yeri incelemesi

Dalgıç polisin suya inmesi

Cesedi araca taşıması

İtfaiye ve dalgıç polisin cesedi nehirden çıkarması

SÜRE: 03'16" BOYUT: 365 MB

Haber: Salih ÜÇTEPE-Kamera: Halil Can ÖNDEMİR/ADANA,

=================================================

3)DALAMAN'DA KARADENİZLİLER GÜNÜ COŞKUSU

MUĞLA'nın Dalaman ilçesinde, 24-26 Şubat tarihleri arasında bu yıl ilki düzenlenen 'Karadenizliler Günü" renkli görüntülere sahne oldu. Karadeniz müziğinin efsanelerinden merhum Kazım Koyuncu'nun kardeşi Niyazi Koyuncu sahne aldığı etkinlikte Dalamanlılar'ı coşturdu.Karadeniz Günleri'nin dün (Cumartesi) yapılan resmi açılışına Dalaman Kaymakam Ali Güldoğan, CHP'li Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Dalaman Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Ontaş, Dalaman İlçe Emniyet Müdürü Namık Söylemez, Dalaman İlçe andarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Emre Altan ile çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikte konuşan Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, birlik ve beraberlik vurgusunda bulunup, "Üç gün boyunca Karadeniz'in hareketli atmosferini teneffüs ettik. Bu yıl ilk defa düzenlediğimiz bu etkinliği her yıl düzenleyeceğiz. Birlikte kültürlerimizi paylaşarak bu günü yaşayacağız. Bundan sonrada tüm bölgelerimizin kültürlerini Dalaman'a taşıyarak yaşatmayı düşünüyoruz" dedi.

Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan da festivalin bereketli ve neşeli geçmesi dileğinde bulunup, "Dalaman Türkiye'nin bütün insanlarının bir arada huzur içinde yaşadığı cennet bir köşesi. Türkiye ve dünyaya da tanıtmamız gereken bir bölgemiz. Bu tür festivallerde bu maksatla düzenleniyor. Karadeniz'den de bölgemizde yaşayan çok sayıda insanımız var. Onlarlara bu vesile ile buluşma imkanımız oldu. Herkese iyi eğlenceler diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından bugün sona erecek Karadeniz Günleri'nde 1 ton hamsi pişirilip, etkinliğe katılanlara dağıtıldı. Hamsi dağıtımı sırasında izdiham yaşandı. Dalamanlılar, ekmek arası hamsiye doydu. Ayrıca, Karadeniz ürünleri satışı yapılan stantlarda da alışveriş kuyruğu oluştu.

Gece, Dalaman Belediyesi Çocuk Korosu halk oyunları ekibi ve tekvando takımının gösterisi ve çamur dolu tepside para bulma yarışması ile devam etti,

Çamur içindeki parayı bulan yarışmacıya bir gram altın heiye edildi.

Karadeniz şarkılarının güçlü sesi Niyazi Koyuncu'nun konserinde ise coşku arttı. İki saat sahrede kalan koyuncu, birbirinden güzel Karadeniz şarkılarını seslendirmesiyle eğlencenin ikinci günü sona erdi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Hamsi pişirmeden gör

-Hamsi dağıtımından gör

-Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz ile röp.

-Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan ile röp.

-Etkinklerden görüntü

-Niyazi Koyuncu konserinden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamedra: Cihan KAYA/ DALAMAN, (Muğla)

======================================================

4)AMATÖR MAÇ ÖNCESİ EVLİLİK TEKLİFİ

KAYSERİ'de oynanan U17 müsabakası öncesi Kayseri Şekerspor altyapı antrenörlerinden Özhan Özer, kız arkadaşı Esra Yamaner'e evlenme teklifi etti.

Sümer 2 Nolu Sahada Kayseri Şekerspor ile Kayseri Demirspor arasında oynanacak olan U17 play–off müsabakası öncesi pankart ve kalpli balon hazırlayan Kayseri Şekerspor alt yapı antrenörlerinden Özhan Özer evlenme teklifinde bulundu. Takım antrenörleri ve sporcular, saha kapısı önünde, üzerinde "Benimle Evlenir misin?" yazılı pankart ve kalpli balonlar hazırladılar. Özhan Özer, müsabaka öncesi "imza atmam gerekiyor" diyerek, kız arkadaşı Esra Yamaner'i stada getirdiği sırada futbolcular ve diğer antrenörler, pankartı açarak ellerindeki kalpli balonlarla birlikte, ünlü 'Samanyolu' şarkısını söylediler. Özer de pankart önünde Yamaner'e evlenme teklif etti. "Herkesin bir hayali vardır, benim hayalim de seninle evlenmek" diyerek cebinden çıkardığı tek taş yüzüğü genç kızın parmağına taktı. Esra Yamaner'in teklifi kabul etmesinden sonra çevredekiler genç çifti alkışladı. Yapılan organizasyon sonrası çevredekiler genç çifti, tebrik ederken daha sonra müsabaka başladı.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Evlilik teklifi için hazırlıkların yapılması

-Genç çiftin sahaya gelişi

-Özhan Özer'in kız arkadaşına evlilik teklif etmesi

-Esra Yamaner'in teklifi kabul etmesi

-Genç çiftin alkışlanması

-Detay

( Haber-Kamera: İlyas KAPLAN/KAYSERİ, DHA)

DV 1 DOSYA, 1 dakika/32 MB

===========================================

5)ESKİ BAŞKAN ANILARINI KİTAPLAŞTIRDI

BURDUR eski Belediye Başkanı 80 yaşındaki Çetin Bozcu, 12 Eylül 1980 öncesi görev yaptığı 2 yıl 9 aylık dönemi kitaplaştırdı. Anıları, yaptığı hizmetler ve konuşmaları gibi birçok konuyu kitabına taşıyan Bozcu, "Bu kitapla beni seven Burdurluya bir belge bıraktım. Herkes okuyacak" dedi. Adalet Partisi'nden 1977 yılında Burdur Belediye Başkanı seçilen Çetin Bozcu, 12 Eylül 1980'e kadar görev yaptı. Çetin Bozcu anılarını 'Sen Ne Bilcen Gahbemcik(yöresel bir şaşkınlık ifadesi) Benim Burdur'umu Bir Burdur Sevdalısı-Çetin Bozcu' adlı kitapta topladı. Bozcu, "11 Aralık 1977'de belediye başkanlığını kazandım. Kararlı ve azimliydim. Burdurlu inandı ve destek verdi. Seçimlerden sonra mensubu olduğum Adalet Partisi iktidardan düştü, CHP iktidar oldu. Hizmet yapmak için imkansızlıklar içinde mücadele verdim. Hiç kimseden destek alamadım. Kendi partimin milletvekilleri bile bana yardımcı olmadı" dedi.

Çok zor şartlar altında görev yaptığını söyleyen Bozcu, "İhtilal olunca ortada kaldık. Yaptığım ya da yapamadığım hizmetlerimi anlatmam lazımdı. Hizmetlerimi daha sonra mahalli gazetelerde yazdığım yazılarla, yazdığım şiirlerle anlattımsa da insanların hafızasında yer etmedi. Ölmeden bir belge hazırladım. Bu belgede yaptığım mücadelelerin neler olduğunu anlattım" diye konuştu. Kitabın yayın hazırlıklarının 2 yıldır sürdürdüğünü anlatan Bozcu, "Bu kitapla beni seven Burdurluya bir belge bıraktım. Herkes okuyacak. 2 yıl 9 aylık görev süremde neleri yaptığımı öğrenecek. Kitabı yazma sebebim bu. Kendi biriktirdiğim emekli maaşımla bu kitabı bastırdım. Ben Burdur'u seviyorum, insanlarını seviyorum" dedi.

Çetin Bozcu, 1000 adet bastırılan kitabında şiirlere de yer verdi. Bunlardan biri de kitaba adını veren 'Sen Ne Bilcen Gahbemcik Benim Burdur'umu' oldu.

'SEN NE BİLCEN GAHBEMCİK BENİM BURDUR'UMU'

Manastırdaki çıkrıktan kıl iprik sardın mı?

Deli Bubada Gavez'in kahvesine vardın mı?

Dıngırdağım Ali Dayınla sazlar çaldın mı?

Sen ne bilcen gahbemcik benim Burdur'umu

Susamlık'tan Çöğürdede'ye indin mi?

Yenice Mahalle gecekliğinde (giyeceklik) yündün mü?

Çatalpınar'da Çarşamba şenliğini gördün mü ?

Sen ne bilcen gahbemcik benim Burdur'umu

Görüntü Dökümü

--------------

Eski mahallelerinden detay

RÖP: Çetin Bozcu

236 MB/// 07.39ö

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

==============================================

6)MİLLİ DAĞCI TUNÇ FINDIK, VAN'DA DONMUŞ ŞELALEYE TIRMANDI

MİLLİ dağcı Tunç Fındık'ın da aralarında bulunduğu bir gurup dağcı, Van'ın Muradiye İlçesi'nde donan buz şelalesine tırmandı.Milli Dağcı Tunç Fındık, beraberindeki Doğan Palut, Kürşat Öztürk ve İtalyan Dağcı Gilberto Merlante ile yöredeki buz şelalelerini dağcılık sporuna kazandırmak amacıyla tırmanış yapmak için Van'a geldi. Dağcılarla birlikte kent merkezine 85 kilometre uzaklıkta bulunan Muradiye İlçesi'ndeki kanyonuda buz şelalesine tırmanış gerçekleştiren Fındık, Erek Dağı'ndaki buz şelalelerine de tırmanış düzenleyecek.

Bölgenin coğrafi özellikleri nedeniyle dağcılık ve tırmanış açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten Tunç Fındık şunları söyledi:

"Bu bölgede dağcılık konusunda faaliyetler gerçekleştirmeyi çok önemli buluyoruz. Daha hiç keşfedilmemiş güzellikler mevcut. Bunları tanıtmak çok keyif veriyor. Çok güzel bir coğrafyamız var. Bundan doğru faydalanabilirsek ve bu doğal güzellikleri insanlarımıza ulaştırabilirsek bölgeye çok insan gelebilir. Sporun kalbi burada atabilir. Bunun için bu güzellikleri iyi değerlendirmek gerekir."

Van'ın kendine has değerleriyle her geçen gün gelişerek büyüdüğüne belirten dağcı Doğan Palut ise "Van'da buz şelalelerine tırmanış gerçekleştirmek bizim için bir ilk oldu. Yerli dağcılar da bugün buz şelalesine tırmanışla tanışmış oldu. Bu aktivitelerle bölgede doğa sporları daha da yaygınlaşacaktır" dedi.

Murat ÇAĞLAR/VAN, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın
    01:11 Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi Sanayi Caddesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, elektrik kontağından kaynaklandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu
    01:09 Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu. Ceset, kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Olayın faillerini yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

  • Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı
    01:07 Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı

    Edirne Valiliği, Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir proje başlattı. Edirne'de düzenlenen iftar programında geçmişten günümüze gelen lezzetlerin yer aldığı bir menü sunuldu. Proje kapsamında 87 farklı çeşidin yer aldığı bir kitap oluşturulacak ve Edirne'nin gastronomi turizmi geliştirilecek.

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.


Advertisement