Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

1)BAKAN EROĞLU: HOLLANDA'NIN YAPTIĞI ÇOK BÜYÜK SAYGISIZLIK, ADETA DENSİZLİkORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Demokrasinin beşiği diyorlar.

13.03.2017 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BAKAN EROĞLU: HOLLANDA'NIN YAPTIĞI ÇOK BÜYÜK SAYGISIZLIK, ADETA DENSİZLİk

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Demokrasinin beşiği diyorlar. Medeniyet falan diyorlar ama Avrupa maalesef bu tutumuyla gerçekten çok ayıp işliyor, kendisine yakışmayan hareketler içerisinde. Hele Hollanda'nın yaptığı çok büyük saygısızlık, adeta densizlik" dedi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bazı tesislerin temel atma ve açılış törenlerine katılmak üzere memleketi Afyonkarahisar'a geldi. İlk olarak Bolvadin İlçesi'nde Belediye Başkanı Ak Partili Fatih Kayacan'ı makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, yürütülen hizmetler hakkında bilgi aldı. Ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, Hollanda başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinin Türk bakan ve kabine üyelerine karşı tutumunu eleştirdi.

'HOLLANDA'NIN YAPTIĞI ADETE DENSİZLİK'

Avrupa'nın yaptığının kabul edilemez olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, "Demokrasinin beşiği diyorlar. Medeniyet falan diyorlar ama Avrupa maalesef bu tutumuyla gerçekten çok ayıp işliyor, kendisine yakışmayan hareketler içerisinde. Hele Hollanda'nın yaptığı çok büyük saygısızlık, adeta densizlik" dedi.

'MEDENİYET BİZDE, İNSANLIK BİZDE'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Rotterdam'da konsolosluğa gitmesine izin verilmediğini de kaydeden Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Onun da önünü kesiyorlar. Böyle bir şey yok ya. Bırakın bakanı, sade bir vatandaşa yapılsa bile kabul edilemez, yapılamaz. 'İnsanlara ırkçı mesajlar vereceğim' diye seçimlerden birkaç gün önce böyle bir tavır içerisine girmesi çok yanlış. 'Elçiye zeval olmaz' denir. Gelen misafir her zaman kabul edilir, karşılanır ve uğurlanır. Usul böyledir. Medeniyet bizde, insanlık bizde. Bu yüzden Avrupa'nın medeniyet ve insanlıkla ilgili bizden ders alması gerekli. Maslahatgüzarlar tarafından cevap verildi. Lakin oradaki vatandaşlarımızın sakin olması gereklidir. Türkiye çok büyüyor, gelişiyor ve yıldızı parlak. 21'inci asra mührünü vuracak olan Türk milletidir. Ben buna yürekten inanıyorum. Zamanı gelince gereği yapılacaktır."

Görüntü Dökümü

--------------------

-Bakan Eroğlu konuşması

-Bakan programından detaylar

Haber- Kamera: Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR,

=======================================================

2)DJ, BESTECİ EMRAH KARADUMAN'I BIÇAKLAYIP SERBEST KALAN ŞÜPHELİ TEKRAR GÖZALTINDA

ESKİŞEHİR'de besteci, aranjör ve DJ, 31 yaşındaki Emrah Karaduman ile şoförü 36 yaşındaki Volkan Karaca'yı bıçakla yaralayan, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakılan 33 yaşındaki Enis Duman, savcını itirazı üzerine gözaltına alındı.Alınan bilgilere göre geçen Cumartesi günü adliyeye sevk edilen Enis Duman savlıkta ifadesi alındıktan sonra tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Duman'ı adli kontrol kararı ve yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bıraktı. Soruşturmayı yürüten savcı bugün serbest kalma kararına itirazda bulundu. Savcının itirazı üzerine Enis Duman hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Duman polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Enis Duman'ın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edileceği belirtildi.

Görüntü DÖkümü

---------------

-Zanlının görünktüleri

-Detaylar

ESKİŞEHİR, -

===================================================

3)İKİ KARDEŞİN YARALANDIĞI KAZA GÜVENLİK KAMERASINA BÖYLE YANSIDI

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde, traktör ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında iki kardeş yaralandı. Trafik kazası, bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

İnegöl'ün Organize Sanayi 1. Cadde üzerinde seyir halinde olan sürücü 19 yaşındaki Uğurcan Vural yönetimindeki tescilsiz motosiklet, aynı yöne giderken petrol istasyonuna dönüş yapan 21 yaşındaki Fatih Atar'ın kullandığı 16 F 9398 plakalı traktör ile çarpıştı. Şiddetli çarpışmanın etkisi ile motosiklet devrilerek yaklaşık 30 metre sürüklendi. Kazada, motosikletten düşen sürücü ile arkasında bulunan ağabeyi 23 yaşındaki Baran Vural yaralandı.

Yaralanan iki kardeşe haber verilmesi üzerine kaza yerine gelen 112 Acil Servis ambulanslarında görevli sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardından İnegöl Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındılar.

Kaza anı akaryakıt istasyonunun güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Yaralıların sevk görüntüleri, kaza anı güvenlik kamera görüntüleri

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), -

=====================================================

4)KADRİYE BEBEK ARABADA DÜNYAYA GELDİ

İZMİR'in Torbalı ilçesinde yaşayan Özvatan çiftinin ikinci bebekleri İbrahim evde, 4 gün önce dünyaya gelen Kadriye Nur Bebek ise, otomobilin arka koltuğunda dünyaya geldi.

İzmir'in Torbalı ilçesinde yaşayan Mustafa-Ümmü Özvatan çiftinin ilk bebekleri Kardelen, 4 yıl önce 7 aylık dünyaya geldi. Bir yıl sonra hayata 'merhaba' diyen İbrahim Rahman ise evde doğdu. Üçüncü bebeğine hamile anne, 8 Mart günü sancılandı. Hemen eşini arayıp kendisini hastaneye yetiştirmesini söyledi. İşten gelen Mustafa Özvatan, eşini arabalarının arka koltuğuna yatırıp Özel Medifema Hastanesi'ne doğru yola çıktı. Hastaneye 15 dakika uzaklıktaki evlerinden yola çıkan anne adayı sokaklarından çıktıkları sırasında suyunun geldiğini hissetti. Doğum eyleminin başladığını anlayan anne eşine daha hızlı gitmesini söyledi.

'MALZEMELERİ GETİRİN DOĞUMU ARABADA YAPTIRACAĞIM'

Baba aracıyla hastanenin acil servisinin önüne yanaştı. Hemşireler hemen annenin yanına gelip, anneye ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Hemşireler hemen Acil Tıp Uzmanı Dr. Sevcan Baki Baskın'a haber verdi. Koşarak arabaya gelen Dr. Baskın, bebek sesinin geldiğini fark ederek, doğumunun başladığını gördü. Anneyi daha rahat bir pozisyona alan Dr. Baskın baş kısmı çıkan bebeğin emniyeti ve sağlığı için doğumu arabada gerçekleştirmeye karar verdi. Dr. Baskın, hemşirelere, 'Doğumu arabada yaptıracağım, gerekli malzemeleri getirin' dedi. Dr. Baskın bebeğin doğumunu gerçekleştirip kordon bağını da arabada kesti. Hemen giydirilen bebek, acil servise götürülürken, anne de hemşirelerin yardımıyla hastaneye götürüldü. İlk kontrollerin ardından hem bebeğin hem de annenin sağlıklarının iyi olduğunu tespit edildi.

"KÖŞEYİ DÖNÜNCE BEBEK ÇIKMIŞTI"

Doğum heyecanını fazlasıyla yaşayan baba, "İşe giderken az sancısı vardı. 9 gibi aradı suyu gelmiş. Arabaya bindirdik yolda doğum yaptı. Hastaneye gelmeden 5 dakika önce doğdu. Bebeği annesi tuttu, ben arabayı kullanıyordum. Stres ve heyecan vardı. Doktorlarımız ve hemşire hamınlar sayesinde sağsalim yavrumuzu kucağımıza aldık' dedi. Yolda doğum eyleminin gerçekleştiğini fark eden anne ise, 'Sancılar arada gelip geçiyordu, yine öyle olacak zannettim. Doğduğunu yoldayken hissettim. Evin köşesini döndükten sonra bebek çıkmıştı" diye konuştu.

"BEBEĞİN GÜVENLİĞİ İÇİN"

Kendileri için de heyecan ve mutluluk verici olay hakkında bilgi veren Dr. Baskın, şöyle konuştu:

"Hemşireler acil servise gelip bir doğum var dediler. Biz de koşarak gittiğimizde anne arka koltukta uzanıyordu. Bebeğin seslerini duydum. Baktım ki bebeğin kafası ve omzu çıkmıştı. Doğum eylemini arabanın arkasında gerçekleştirdik. Orada bebeğin kordonunu kestik. Kestikten sonra çocuk uzmanımızla birlikte acil serviste bebeğin ilk müdahaleyi yaptık. Bebeği daha sonra gerekli takipleri için Yenidoğan Bakım Servisi'ne yönlendirdik. Çok sağlıklı bir bebeğimiz oldu. Aracın arkası sıkışıktı. Ancak acil tıp olduğum için her türlü zorlu koşula hazırız. Ambulansta doğum yaptırmıştım ama arabada ilk defa doğum yaptırdım. Müdahale yapmak biraz daha zordu ama her şey sağlıklı doğumun gerçekleşmesi içindi. Eğer anneyi hastaneye alsaydık bebek bir yere kafasını vurabilirdi. Bu yüzden doğumun aracın arkasında yapılması gerekiyordu."

Görüntü Dökümü

-------------

-Bebeğin görüntüleri

-Anne baba ve sağlık görevlileriyle röpler

TORBALI-İZMİR

================================================

5)BİLGİÇ ÜNİVERSİTELİLERLE BULUŞTU

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde üniversite öğrencileriyle buluşan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, referanduma sunulan anayasa değişikliğiyle ilgili konuştu. TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Yalvaç'ta üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Ak Parti Gençlik Kolları tarafından Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıda Bilgiç, 16 Nisan'da referanduma sunulacak anayasa değişikliğini anlattı. Toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat ve bazı kurum müdürleri de katıldı.

Süreyya Sadi Bilgiç, 16 Nisan'da sivil bir anayasanın halk tarafından oylanacağını belirterek, bu oylamanın çok önemli olduğuna dikkati çekti. Kuvvetlerin birbirinden ayrılarak tamamen bağımsız olacağını aktaran Bilgiç, daha güçlü bir Türkiye için başkanlık istemi ve yeni anayasanın şart olduğunun altını çizdi. Bilgiç, "Parlamenter sistem tıkanmıştır. Daha güçlü bir Türkiye için, istikrar için bu sistemin açılması gerektiği için önce milletvekilleri arkadaşlarımızla bunu meclise getirdik ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin de desteğiyle meclisten geçirdik. Şimdi halkımızın önüne konuyu getirdik. Artık söz aziz milletimizindir" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------

Salondan genel

Süreyya Sadi Bilgiç'in açıklaması

42.6 MB/// 01.20"

HABER- KAMERA: Nurettin ARKAN/YALVAÇ(Isparta),

======================================================

6)KALBİNİ SARAN KANSERİ MORALLE YENDİ

İZMİR'in Bayraklı ilçesinde yaşayan Zülay Gündüz (68) 12 yıl önce yılbaşı gecesi kuru öksürükle gititği hastenede akciğer kanserinin 3. evresinde olduğunu öğrendi. Kanser hücresi sol göğsün altındaki boşlukta başlayıp kalbi sarmıştı. Moralini hiç bozmadı inatla karserle savşatı. 6 kemoterapi, 36 radyoterapiyi alırken hep şarkı söyledi bazılarında oynadı. Kızının, damadının ilgisi torunlarının hediyeleriyle moral buldu. Üç yıl içinde hastalık geriledi.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde yaşayan Zülay Gündüz, 2005'i karşılayacağı yeni yıl gecesinde aniden fenalaştı. Hemen hastaneye kaldırılan Gündüz, yapılan araştırma sonucunda akciğer kanserin 3. evresinde olduğunu öğrendi. Kızının tavsiyesi ile İstanbul'daki Cerrahpaşa Hastanesi'ne giden Gündüz, doktorların, "İlk kez böyle bir hastalıkla karşılaşıyoruz. Kanser hücresi sol göğsün altındaki boşlukta başlayıp kalbi sarmış" sarsıldı. Tedaviye başlayan Gündüz, önce ameliyat oldu ardından kemoterapi gördü. Bu sırada yürüyemez hale geldi ve yatalak oldu. Doktorların, "En fazla 8 ay yaşar" sözüre rağmen moralini bozmadı, inatla kanserle savaştı.

"GÖZ KAPAKLARIMI AÇAMIYORDUM"

Zülay Gündüz, yaşadığı sıkıntılı süreci şöyle anlattı:

"Babam ve ağabeyim üç ay arayla vefat etti. O olay beni çok etkiledi. Kuru öksürük vardı. Zararlı hiçbir şey kullanmadım. Kanser olduğumu öğrendiğimde bunu hiçbir zaman kabul etmedim. 'Şiddetli üşüttüm ve bu geçecek' dedim. Beynime öyle sinyal gönderdim. Tedavim İstanbul'da sürdü. 1.5 yıl yatalaktım. Ayağa kalkamadım. Tuvalete gidemedim. Hastalık 3. evredeymiş. '8 ay yaşar' dediler. Göz kapaklarımı açamıyordum. Ameliyat oldum. Kanser, kalbin hemen altındaki boşluktaymış. Akciğere fazla değmemiş. Kanser, kalbi sarmış örümcek gibi. 6 kemoterapi, 36 radyoterapi aldım. Bunları hiç aksatmadım. Şikayet ederek bunları yapmadım. Radyoterapinin altında şarkı söyleyip oynadım. 3 yıl sonra hastalığı tamamen yendiğim söylendi. Bu zorlu süreç boyunca hastalığı hiçbir zaman kabul etmedim ve doktorların söylediklerini harfiyen yaptım."

BELEDİYE KURSU TERAPİ GİBİ GELDİ

Üç çocuk annesi Zülay Gündüz, en büyük desteği ailesinden gördü. Kızının, damadının ilgisi torunlarının hediyeleriyle moral buldu. Şimdi İstanul'a sadece rutin kontrolleri için giden Gündüz, İzmir'de Bayraklı belediyesi'nin açtığı hobi kurslarına katıldı. Kurdele nakışı yapmayı öğrenen, burada çok sayıda arkadaş edinen Gündüz, "Bu kurs bana terapi gibi geliyor. Sabah geliyorum, akşam eve gidiyorum. Evde otursam aklıma hem kötü şeyler geliyor. İyi şey akla gelmiyor ama burada öyle bir şey yok. Aile ortamı var. Buraya geldikten sonra uykularım bile düzeldi. Hocamız da sağ olsun güler yüzlü, pozitif. Kanser hastalarına tavsiyem hayattan hiçbir zaman hayattan kopmasınlar. Ben çocuklarım için nefes alıyordum ama şuandan itibaren de kendim için yaşıyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

İZMİR/DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:14 İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri, Yunanistan unsurlarınca geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmeni kurtardı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı
    23:13 Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Ferhat Göçer, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Katılımcılar, Göçer'in şarkılarına eşlik ederken, dinleyiciler ise performansı cep telefonlarıyla kaydetti ve konser sonunda sanatçıyı alkışladı.

  • Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı
    23:10 Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı

    Togg CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, Togg T8X modelinin tanıtım tarihini açıkladı. Karakaş, Mart 2025 - Nisan 2025 tarihleri arasında Togg T10F modelini satışa sunacaklarını ve bir süre sonra da Togg T8X'in tanıtımını yapacaklarını belirtti.

  • Steam'den en fazla gelir elde eden oyun yayımcıları belli oldu
    23:10 Steam'den en fazla gelir elde eden oyun yayımcıları belli oldu

    Valve, Steam üzerinden en fazla gelir elde eden oyun yayımcısı olarak öne çıkıyor. KRAFTON Inc. ikinci sırada yer alırken, Electronic Arts üçüncü sırayı aldı. Ubisoft ve SEGA da listede yer alan diğer firmalar arasında bulunuyor.

  • iQOO Neo 9s Pro: Performansıyla Rakiplerini Geride Bırakıyor
    23:10 iQOO Neo 9s Pro: Performansıyla Rakiplerini Geride Bırakıyor

    iQOO'nun yeni modeli iQOO Neo 9s Pro, sızıntılarla ortaya çıktı. Snapdragon 8 Gen 3 işlemci ve 16 GB RAM ile güçlendirilen cihaz, 144Hz ekran yenileme hızı ve 120W hızlı şarj desteği gibi özellikler sunuyor. Neo 9s Pro, orta sınıfa hitap etmesine rağmen amiral gemisi modellerine meydan okuyor.

  • Xiaomi Civi 4 Özellikleri Ortaya Çıktı: İşte Beklenenler
    23:10 Xiaomi Civi 4 Özellikleri Ortaya Çıktı: İşte Beklenenler

    Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden Xiaomi, yakında yeni Civi 4 modeliyle sahne alacak. Google veri tabanında görüntülenen telefonun özellikleri ortaya çıktı. Xiaomi Civi 4, kavisli bir ekran, Snapdragon 8s Gen 3 işlemci, 12 GB RAM ve Android 14 işletim sistemi gibi özelliklere sahip olacak.

  • HYTE, Gaming.Gen.TR iş birliğiyle Türkiye pazarına giriş yaptı
    23:09 HYTE, Gaming.Gen.TR iş birliğiyle Türkiye pazarına giriş yaptı

    Gaming.Gen.TR ve Beta Oyun Teknoloji A.Ş. iş birliğiyle HYTE markası Türkiye pazarına adım attı. HYTE, oyun ve performansı yeni zirvelere taşımanın yanı sıra, ekranda heyecan verici yeni deneyimler sunmayı hedefliyor. Ayrıca, PC kurma sürecini eğlenceli ve etkileşimli bir hale getirerek, oyun ve teknoloji ile etkileşimi tamamen yeniden şekillendiriyor. HYTE, sanatsal tasarımlar ile hem yeni başlayanlara hem de deneyimli kullanıcılara hitap ediyor. Gaming.Gen.TR'de HYTE ürünleri, başlangıç olarak LCD panelli oyuncu kasaları ve aksesuarları ile sunuluyor.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonucu Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde hasar oluştu
    23:03 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonucu Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde hasar oluştu

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat'ın Kadışehri ilçesine bağlı Yelten köyünde bazı evlerde hasar oluştu. Deprem nedeniyle vatandaşlar panik yaşadı. Yelten köyünde 2 katlı bir evde büyük hasar oluştu, bazı evlerin duvarları zarar gördü. Vatandaşlar deprem anında büyük korku yaşadıklarını ve evlerinin zarar gördüğünü belirtti.


Advertisement