Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

1)ADANA'DA GDO'LU EKMEK KATKI MADDESİNE SAVCILIK SORUŞTURMASIADANA Cumhuriyet Başsavcılığı, GDO'lu soya çıkan ekmek katkı maddesiyle ilgili soruşturma başlattı.

21.03.2017 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ADANA'DA GDO'LU EKMEK KATKI MADDESİNE SAVCILIK SORUŞTURMASI

ADANA Cumhuriyet Başsavcılığı, GDO'lu soya çıkan ekmek katkı maddesiyle ilgili soruşturma başlattı.

Adana'da üretilen 'P...' marka ile satılan ekmek katkı maddesinin analizinde GDO'lu soya maddesi çıktığına ilişkin iddialar üzerine İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, tüm fırınlarını denetim altına alırken, Cumhuriyet Başsavcılığı da harekete geçti. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, 'Adana'da fırınlarda kullanılan ekmek katlı maddesinin GDO'lu soya içerdiği iddiası üzerine soruşturma başlatıldı" denildi.

ADANA, -

=====================================================

2)ERDOĞAN'IN ÖRNEK GÖSTERDİĞİ KANSER HASTASI MAKYÖZ, KADINLARA DESTEK OLMAK İÇİN DERNEK KURMAK İSTİYOR

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Türkiye Esnaf Buluşması" toplantısında hastalığı ile mücadelesini örnek gösterdiği 32 yaşındaki makyöz Göknur Damat, "Cumhurbaşkanımızın televizyonda benim adımı zikredip örnek göstermesi beni gururlandırdı ve çok mutlu etti. Övgüsüne layık olmak için daha çok çalışacağım. Benim durumumdaki kadınların sesi olmak ve bu konuda onlara destek olmak adına bir dernek kuracağımö dedi. Tekirdağlı Göknur Damat'a yaklaşık 1.5 yıl önce meme kanseri teşhisi konuldu. Doktorların 6 ay ömrü olduğunu söylediği Göknur Damat, hastalığı ile mücadele etti. Kanser olduğunu öğrendikten sonra KOSGEB desteğiyle hayalini kurduğu makyöz stüdyosunu kuran Damat, kısa süre hastalığı konusunda iyileşme gösterdi. Tedavi sürecinin halen devam ettiğini ve diğer kanserli hastalara destek olmak dernek kurmak istediğini anlatan Göknur Damat, "Şu an hala tedaviye devam ediyorum. Ama iyi şeyler oluyor hayatımda. Düşünki ben 6 ay ömür biçilen biriydim. Çok şükür Allah'ın izni ile ayaktayım ve hayallerime sımsıkı sarıldım. Benim 17 yaşından beri bir hayalim vardı. Okul okudun mu? Evet okudum. Ama Üniversite benim için yeterli değil. İnsanın yapmak istediği işi yaptığında mutlu olabileceğini düşünüyorum ben. Bu yüzden 17 yaşından beri makyözlüktü benim hayalim. Bundan 1.5 yıl önce tamda hayalim olan makyaj stüdyosu açmayı düşündüğüm zaman, göğsümde bir kitle fark ederek kanser olduğumu öğrendim. Daha sonrasında baya bir tetkikler yaptırdım ve dediler ki sen kansersin. Doktora sordum 'ne kadar ömrüm kaldı?' diye. Çünkü kanseri amansız bir hastalık olarak bildiğimiz için bende dedim ki amansız bir hastalığa yakalandım. Ömrüm ne kadar diye sordum. Doktorum bana dedi ki '6 ay kadar ömrün' var. O günlerde bu 6 ay benim için hiç bir zaman yeterli bir zaman olmadı, olmayacak dedim. Üzüntüm ilk öğrendiğimden itibaren 1-2 saat sürdü. Daha sonrasında kendimi toparladım. Hiç yılmadım, mücadele edeceğimi ve kanser demek ölmek demek değildir diye bir slogan haline getirdim. Bana göre kanser demek yeni bir başlangıç demektir. Ben hayata dair bu süreçte çok fazla tecrübeler edindimö dedi.

"ERDOĞAN'IN ÖRNEK GÖSTERMESİNDEN GURUR DUYDUMö

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kanserle mücadele konusunda kendisini örnek göstermesinin gurur verici olduğunu ifade eden Göknur Damat, "Hastalığım sırada 1.5 yılda hayatımda hep gurur verici şeyler yaşadım. Bunlardan en güzeli sayın Cumhurbaşkanımızın benim adımı orada zikretmesi, gerçekten çok gurur vericiydi. Ben tekrardan teşekkür ediyorum. Ayrıca bu yolda bana destek olan KOSGEB çalışanlarına da teşekkür ediyorum. Ben kansere yakalanan kadınların hiç bir zaman yılmasını istemiyorum. Öyle kenara ve kabuğuna çekilmesinler. Hayallerinin peşinden koşsunlar. Kanser hastalıkları ile alakalı bir çok dernek var. Ama bende 1.5 yıldır bu hastalıkla mücadele ederken, yaşam koçu gibi oldumö şeklinde konuştu.

DERNEK KURMAYI HEDEFLİYOR

Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi Onkoloji bölümünde tedavisinin devam ettiğini ve iyileşme gösterdiğini anlatan Damat, "Gönüllü olarak göğüs kanseri olan kadınlara yaşam koçluğu yapıyorum. Hedefimde bende bu hastalığa yakalananlara destek olmak için bir dernek kurmak hayalim var. Bu konuda büyüklerimden yardım bekliyorum. O zaman kendimi çok özel hissedeceğime inanıyorum. Ayrıca, 'saçım senin olsun' kampanyasına da gönüllü kuaförüz. Kemoterapiden dolayı saçları dökülen kanser hastalarına peruk gönderebiliyoruz. Başka sosyal sorumluluk projelerine katılıyorum. Yılmıyorum bu süreçte en kötü olduğum bir dönemde, yurt dışında yarışmalara katıldım. Buradan birincilik ödülü aldım. Bunu sizlerde yapabilirsiniz. Benim Tekirdağ ve İstanbul'da makyözlük salonlarım var. Ulaşmak isteyenlere destek olmaya hazırımö ifadelerini kullandı.

Erdoğan, girişimci hikayelerine örnek verirken, Tekirdağlı Göknur Damat'ın kansere yakalanınca köşesine çekilmek yerine iş hayatına atıldığını, aldığı KOSGEB desteğiyle kendi işinin patronu olduğunu ve kanseri yendiğini söylemişti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Göknur Damat

-Açıklamaları

-Genel görüntüleri

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

========================================================

3)ÇEŞME AÇIKLARINDA 46 MÜLTECİ YAKALANDI

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde umuda yolculuğa çıkan Suriye uyruklu 46 kişi, sahil güvenlik ekiplerince yakalandı.

Çeşme Körfezi'nde görev yapan TCSG Dost sahil güvenlik gemisi, bugün saat 05.00'te, Dalyan Uçburun açıklarında bir lastik bot belirledi. Sahil güvenlik ekiplerince durdurulan bottaki Suriye uyruklu 46 kişi yakalandı. Sahil güvenlik gemisine alınan Suriyeliler, daha sonra TCSG 24 sahil güvenlik botuna aktarılarak, saat 08.30'da Çeşme İskelesi'ne getirildi. Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri, Suriyelilere yiyecek ve içecek dağıtarak insani ihtiyaçlarını karşıladı. Suriyeliler'in işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------:

Mültecilerin iskeledeki görüntüleri

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Güneş ATAGÖZ/ ÇEŞME (İzmir),

====================================================

4)KAYSERİ VE BURSA'DA FETÖ OPERASYONU: 25 GÖZALTI KARARI

KAYSERİ ve Bursa'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ByLock programı kullandıkları belirlenen Kayseri Gönüllü Eğitimciler Derneği'nin 25 üyesi öğretmen hakkında gözaltı kararı verildi.Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce Kanun Hakkında Kararname (KHK) ile kapatılan Kayseri Gönüllü Eğitimciler Derneğinin üyesi olan ve ihraç edilen öğretmenlerden oluşan şüphelilerin ByLock programı kullandığı öğrenildi. Fethullahçı Terör Örgütüne üye oldukları anlaşılan 25 öğretmenin yakalanmasına yönelik Kayseri ve Bursa'da yapılan operasyonda 23 şüpheli yakalandı. 2 şüphelinin ise arama çalışmaları sürüyor. Gözaltına alınan zanlılar arasında Adem Güven, Ahmet Gurlaş, Ahmet Suna, Ali Osman Karabulut, Bilal Şahin, Bülent Özkan, Hasan Dirim, İlyas Özden, İsmail Evgin, İsmail Karakoç, Medeni Erdiler, Mehmet Gödelek, Muhammet Akova, Murat Ertuğrul, Mustafa Aksoy, Nihat Bahadır, Numan Koç, Osman Alparslan, Özgül Sukut, Recep Gülatma, Sedat Kesdoğan, Şıhlı Mucuk, Tuncay Şahbaz, Veli Bunsuz ve Zeki Arslan bulunuyor

Görüntü Dökümü

-----------------------:

-Zanlıların Adli Tabipliğe getirilişi ve çıkarılışları

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ DHA)

DV 1 DOSYA, 1 dakika 51 saniye/59 MB

==================================================

5)OTOMOBİL AĞACA ÇARPTI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde 2 arkadaşın bulunduğu otomobil yol kenarındaki ağaca çarptı. Kazada, Veli Bozkurt hayatını kaybederken, Haşmet Kolay ise yaralandı.

Kaza gece saatlerinde, D-130 Karayolu Gölcük geçişinde meydana geldi. Karamürsel'den İzmit'e dönen 36 yaşındaki Haşmet Kolay idaresindeki 27 Y 5630 plakalı otomobil aşırı hız nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma çıkarak ağaca çarptı. Kazada otomobil hurdaya dönerken, motoru yola savruldu. İtfaiye ve 112 Acil ekipleri araçta sıkışan 2 kişiyi çıkardı. Veli Bozkurt'un hayatını kaybettiği belirlenirken, ağır yaralanan Haşmet Kolay Gölcük Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------:

Olay yerinden görüntüler

Ekiplerden görüntü

Yaralıdan görüntü

HABER-KAMERA: Soner GÜLEZER-GÖLCÜK(Kocaeli), -

=========================================================

6)DOWN SENDROMLULAR İÇİN 'SEVGİ ZİNCİRİ'

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü nedeniyle sahilde bir araya gelen vatandaşlar el ele tutuşarak 'sevgi zinciri' oluşturdu.

Etkinlik, Arsuz İlçesi'ndeki Güleryüz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlendi. Güleryüz Engelliler Derneği Başkanı Nesli Özdemir, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Geçtiğimiz sene 21 Mart'ta alışveriş merkezinde tiyatro oyuncuları ile 'zamanı durdurma' projesi gerçekleştirmiştik. Amacımız kamuoyunda ve sosyal medyada Down sendromlu bireylerin var olduklarını daha fazla kişiye duyurmaktı ve amacımıza ulaştık. Bu yıl da toplumsal bir bilinç yaratmak için bir 'sevgi zinciri' oluşturmak istedik. Amacımız birbirini hiç tanımayan insanların el ele tutuşarak uzun bir sevgi zinciri oluşturmasıydı. Down sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Bu farklılıklarımız ile gururluyuz ve mutluyuz."

Görüntü Dökümü

---------------------------

El ele tutuşan kadın erkek çocuk

Yüksekten çekilmiş görüntü

Ellerinde pankartlarla sıra halinde duran insanlar

SÜRE: 02'57" BOYUT: 142 MB

Haber: Ufuk AKTUĞ-Kamera: İSKENDERUN(Hatay),

=======================================

7)MANAVGAT'TA ÇANAKKALE MENÜSÜ

ANADOLU Gençlik Derneği (AGD) Manavgat Temsilciliği tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki programa, Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Süleyman Karakaya, Kızılay Manavgat Şube Başkanı Ömer Şahin ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Nazmi Günlü, AGD Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli ile vatandaşlara, buğday çorbası ve üzüm hoşafından oluşan Çanakkale Menüsü dağıttı. Etkinlik süresince sergi alanında Kızılay'a ait kan bağışı çadırında vatandaşlar kan bağışında bulundu.

Çanakkale şehitlerini anlamak için çeşitli etkinlikler yaptıklarını kaydeden AGD Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli, "Çanakkale'de atalarımızın yazdığı destanın yıl dönümünde bir resim sergisi açtık. Yine 'Çanakkale'de can verenler için siz de kan verin' diyerek yaptığımız bir kan bağışı kampanyası var. Geçen sene düzenlenen kampanya da Antalya rekorunu kırmıştık, bu sene yine rekor kırmayı hedefliyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------

Genel görüntü

Kaymakam Nazmi Günlü Çanakkale Menüsü dağıttı

AGD Başkanı Mehmet Gayretli röp.

Detay görüntüler

Kızılay çadırı

Resim Sergisi

01.43"

Haber- Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

================================================

8)ANTİK KENTTE SÜRPRİZ EVLİLİK TEKLİFİ

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde oturan 24 yaşındaki Hüseyin Ceylan, aynı yaştaki kız arkadaşı Esra Öztekin'e tarihi Phaselis Antik Kenti'nde evlilik teklifi yaptı.

Kemer'de elektrik dağıtım şirketinde koordinatör olarak çalışan Hüseyin Ceylan, Antalya'da oturan kız arkadaşı grafik tasarımcı Esra Öztekin'e sürpriz evlilik teklifi ve doğum gününü bir arada yapmaya karar verdi. Arkadaşlarından yardım isteyen Hüseyin Ceylan, mekan olarak M.Ö. 7'nci yüzyıldan kalma Phaselis Antik Kenti'ni tercih etti.

AFİŞ ÖNÜNDE TEKLİF YAPTI

Tüm hazırlıkları tamamlayan Hüseyin Ceylan, Esra Öztekin'i antik kente gezmeye davet etti. Bir süre gezdikten sonra amfitiyatroya çıkan ikiliyi, arkadaşları çiçekle karşıladı. İçeri girerken kız arkadaşının başından gül yaprakları döken Hüseyin Ceylan, amfitiyatronun duvarına asılı 'Ey yar. Hakka giden yolda yalnız yürünmezmiş. Bana cennet de dahil eşlik eder misin?' yazılı afiş önünde diz çökerek uzattığı yüzükle Esra Öztekin'e evlilik teklifinde bulundu. Şaşıran ve heyecanlanan Esra Öztekin, teklifi kabul etti. Esra Öztekin'in doğum günü de getirilen pastayla kutlandı.

'KALICI OLMASINI İSTEDİM'

Hüseyin Ceylan, "Ömür boyu hatırlayabileceğimiz ilginç ve akılda kalıcı bir evlilik teklifi olmasını istedim. Antik kenti seçmemdeki amaç eskimeyen bir güzellik olmasından dolayı oldu. Arkadaşlarımdan çok olumlu tepkiler aldım. Organizasyonda bize yardımcı olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

'ÖMÜR BOYU UNUTMAYACAĞIM'

Esra Öztekin de "Yeni evlenen arkadaşlarımın birçoğu evlenme teklifi almamıştı. Hüseyin de bana sürekli bu örnekleri veriyordu. Bundan dolayı beklentim azalmıştı. Evlenme teklifini alınca çok şaşırdım ve ömür boyu unutmayacağım. Gelecekte de sürekli anlatacağım bir evlenme teklifi oldu. Bundan dolayı da çok mutluyum" diye konuştu.

Çift nişan için 9 Nisan'ı, evlilik için ise eylül ayını kararlaştırdıklarını aktardı.

Görüntü Dökümü(Cep telefonuyla çekildi)

----------------------

Çiftten görüntü

Birlikte yürümeleri

Antik kente asılan afiş

Hüseyin Ceylan'ın yere çökerek evlilik teklif etmesi

Çiftten detay

Haber: Levent YENİGÜN- Kamera: ANTALYA-DHA)

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement