Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

1)EMEKLİ POLİS, ARAZİDE BAŞINDAN VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜGAZİANTEP'te 10 ay önce emekli olan polis memuru 49 yaşındaki Abdullah Birelli, boş arazide tabancayla başından vurularak öldürülmüş halde bulundu.

27.03.2017 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)EMEKLİ POLİS, ARAZİDE BAŞINDAN VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ

GAZİANTEP'te 10 ay önce emekli olan polis memuru 49 yaşındaki Abdullah Birelli, boş arazide tabancayla başından vurularak öldürülmüş halde bulundu.

Olay, sabah saatlerinde Yamaçtepe Mahallesi'nde meydana geldi. Boş arazide hurda arayanlar, 54 KS 359 plakalı otomobilin yanında ceset olduğunu görünce polise haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, başından tabancayla vurularak öldürülmüş kişinin 10 ay önce emekli olan polis memuru Abdullah Birelli olduğunu saptadı. Birelli'nin cesedi, olay yerindeki incelemelerin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.  Abdullah Birelli'yi öldüren kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlatan polis, boş arazide bir süre tabanca aradı ancak bulamadı.Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Olay yeri ve polis araçları

Polislerin tabanca araması

Cesedin tabuta konulması

Abdullah Birelli'nin kardeşinin ağlaması

Cenaze aracı

Genel ve detay görüntüler

(Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 79 MB

=========================================================

SİVASTA 11 KATLI ESKİ HASTANE BİNASININ YIKIMI KORKUTTU

VATANDAŞLAR DEPREM OLUYOR SANDI

2)SİVAS'TA VATANDAŞI KORKUTAN YIKIM

O ANLAR AMATÖR KAMERA TARAFINDAN SANİYE SANİYE BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

SİVAS'ta eski Numune Hastanesi binasının yıkımı, çevredekileri korkuttu. İş makinesinin kolunu kırmasıyla 11 katlı bina büyük bir gürültüyle yıkılırken çevredekiler dükkanlara kaçıştı, bazı vatandaşlar deprem oluyor sandı. Esnaflar, tedbir alınmamasına tepki gösterdi. Sivas'ta yeni binasına taşınmasıyla boş durumda kalan eski Numune Hastanesinin yıkımı için çalışma başlatıldı. Yerine şehir parkı yapılması planlanan binanın yıkımı Özel İdare tarafından özel bir şirkete ihale edildi. Yıkım işini alan firma çalışmalarına başladı. Dün öğlen saatlerinde, binanın yıkımına hız verildi. Çevredeki amatör kameralara yansıyan görüntülerde bir iş makinesinin 11 katlı binanın zeminindeki kolonu kırarak yıkım yapmaya çalıştığı görüldü. Kolonun kırılmasıyla kaymaya başlayan bina büyük bir gürültü ile yıkıldı. İş makinesi son anda geriye doğru manevra yaparak altında kalmaktan kurtuldu. Hemen yanındaki Rahmi Günay Caddesi'nin yaya trafiğine kapatılmadığı görülen yıkımda büyük bir toz bulutu etrafa yayıldı. Yıkımda birlikte caddede bulunanlar sağa sola kaçışarak çevredeki esnaf dükkanlarına sığındı. Yıkımdan habersiz olan civardaki binalarda oturan vatandaşlar ise, deprem olduğunu zannederek, sosyal medya hesaplarından bu yönde paylaşımlarda bulundu.

TEDBİR YETERSİZ

Hastanenin bulunduğu cadde üzerinde reklamcılık yapan Cemil Üngör, "İki kez patlatma yaptılar. İkisinde de yıkmayı denediler ama ikisinde de gerçekleşmedi. Daha sonra vinçle çalışma yaparak binayı yıktılar. Cadde üzerindeki yolu eğreti olarak kapattılar. Trafik de çok ilgilenmiyor gördüğüm kadarıyla, engelleyen olmadı. Bina yıkılıyor, insanlar buralardan gelip geçiyor. Biraz daha gayret gösterilmesi ve ilgilenilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi. Cadde üzerinde medikal dükkanı işleten Ufuk Çınar ise, "Hastanenin yıkılması bir tane vinçle olacak iş değil. Zaten güvenlik yok. 4 eleman 1 tane vinçle güvenlik alınmadan yıkım yapılıyor. Sadece sarı bir şerit çekilmiş. Buradaki esnafı baya bir zor duruma düşürdü. Arabalarımızı cadde üzerinden çektik ama ister istemez korktuk. Hiç kimseye yıkımın olacağı hakkında bilgi vermediler" ifadelerini kullandı. Binanın diğer blokunun yıkım çalışmalarına da başlandığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Hastane binasının görüntüsü (Amatör kamera)

-İş makinesinin kolonu kırma çalışması

-Kameraya yansıyan güvenlik ile ilgili konuşmalar

-Binanın kaymaya başlaması ve yıkılması

-Ortaya çıkan toz bulutu

-Esnaf dükkanlarına kaçışanlar

EK GÖRÜNTÜ

-Yıkım alanından görüntüler

-Esnafların görnütüleri

-Konuşmaları

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

================================================

3)KAMPÇILARIN 26 ARACININ LASTİKLERİ KESİLDİ

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde kamp yapan grubun park halindeki 26 aracının tüm lastikleri kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kesilerek patlatıldı. Kemer'e bağlı Ulupınar Mahallesi Çıralı mevkiine cuma günü gelen aralarında yabancıların da bulunduğu yaklaşık 800 kişilik grup, araçlarını Likya yolu girişine park ettikten sonra yaklaşık 4 kilometrelik yürüyüşün ardından geldikleri Boncuk Koyu'nda kamp kurdu. "1'inci Şamanik Kampı" adını verdikleri etkinlik kapsamında sahilde çadır kurarak konaklayan gruptakiler, dün sabah park halindeki 27 araçtan 26'sının tüm lastiklerinin kesilerek patlatıldığını fark etti. İhbar üzerine Tekirova Jandarma Komutanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri bölgeye gitti. Jandarma izinleri olmadığı gerekçesiyle grubun bölgeyi terk etmesini istedi. 4 kilometrelik orman yolunu yürümek istemeyen kampçılar eşyalarını toplayıp motorlu kayıklarla sahile taşındı. Lastikleri kesilen araç sahipleri çağırdıkları kurtarıcı yardımıyla araçlarını merkeze götürdü. Jandarma olayla ilgili inceleme başlattı.

'NASIL OLDUĞUNU BİLMİYORUZ'

Kampçılardan Yılmaz Demirtaş, "Kampımız Türk kültürüyle ilgiliydi. Son gün park ettiğimiz araçlarımızın bütün tekerleklerinin bıçakla tamiri mümkün olmayacak şekilde kesildiğini gördük. Nasıl olduğunu bilmiyoruz. Suçluların kim olduğunu bilmiyoruz. Ama bu işin de peşini bırakmayacağımızın bilinmesini isterim" dedi.

'MESAJ MI, SİYASİ BİR ŞEY Mİ BİLMİYORUZ'

Isparta'dan organizasyona katılan Orhan Selim Ağcagül, "Buraya doğayı seven, tabiatı seven, yeşili seven arkadaşlarımızla geldik. 25-30 aracın lastiklerinin patladığını öğrendik. Hepimiz buraya geldik. Yapılan iş profesyonel, çünkü korkutma amaçlı olsa bir lastik olur ama bu 4 lastik ve tabiri caizse büyük bıçaklarla olmuş. Bir imaj mı, bir mesaj mı, yoksa siyasi bir şey mi bilmiyoruz. Geldiğimiz grupta kesinlikle siyasi bir şey yok. Doğayı seven, tabiatı seven arkadaşlar. Bunun hangi amaçla yapıldığı araştırılırsa biz de seviniriz. Çünkü burası turizm cenneti, bu güzel yere gelen insanların buraya bıraktıkları maddi manevi şeyler var. Bu insanların mağdur olmamasını hepimiz isteriz" diye konuştu.

'KUNDAKLAMA OLAYI GERÇEKLEŞTİ'

KAMP ORGANİZATÖRLERİNDEN EMRECAN ÇULHA DA ŞÖYLE DEDİ:

Burada 3 günlük süreç içerisinde, eski Türk kültürünü yaşatmak amaçlı bir kamp organizasyonuna giriştik. 2 aylık süreçte yaklaşık 4 bin başvuru arasından 800 kadar insanı seçip bu kampı düzenlemeye başladık. Ne yazık ki kampımızın 3'üncü gününde bir kundaklama olayı gerçekleşti. Araçların çoğunun lastikleri kullanılamaz hale getirildi ve çoğu şu anda sanayiye çekiliyor. Şamanizm inancına tabi olan Türklerin ruhani lideri olarak Akay Kine aramıza katılacaktı fakat güvenlik sebeplerinden dolayı Moskova'ya yollamak zorunda kalacağız. 6-7 ülkeden de 100 civarında insan buraya geldi. İran, Azerbaycan, Gürcistan, Bulgaristan hatta Mali'den bile insanlar buraya geldi. Fakat güvenlik nedeniyle bunu iptal etmemiz gerekti. Jandarmanın teskinleri üzerine iptal etmemiz gerekti."

Görüntü Dökümü

-----------------

-Boncuk Koyu denizden genel detay

-Sahildeki çadırlardan detay

-Yemek yapan kampçı

-Kampçılara Jandarma'nın açıklama yaptığı an ve beraberinde çadırların toplanması

-Sahildeki toplanan çadırdan detay

-Kampçıların motorlu kayıklara sahilden ayrılması ve Çıralı sahiline çıkışları

-Otomobillerin lastiklerinin kesildiği bölge ve jandarma aracı detay

-Kesilen lastikten detay

-Yılmaz Demirtaş röportaj

-Jandarmanın kesilen lastikleri kontrolleri detay

-Orhan Selim Ağcagül röportaj

-Orhan Selim Ağcagül'ün aracının kurtarıcıya taşınması

-Sıralı araçların lastiklerinden detay

-Emrecan Çulha kampçı arkadaşı ile konuşması

-Lastiği tamir edilen bir otomobilin lastiğinin takılması

-Emrecan Çulha röportaj

-Lastiği kesilmiş bir başka araçtan detay

06: 36 dakika ve 210 MB

Haber- Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

===================================================

4)EŞİNE TACİZDE BULUNDUĞU İDDASIYLA FIRINCIYI ÖLDÜREN ŞÜPHELİ ADLİYEDE

SAMSUN'da eşi 58 yaşındaki G.D.'ye cinsel tacizde bulunduğunu öne sürdüğü fırıncı 46 yaşındaki Ahmet Aydın'ı 7 kurşunla öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan 58 yaşındaki Seydi D., bugün adliyeye sevk edildi. Seydi D. adliyeye götürülürken gazetecilere, "Namus cinayeti" dedi.

Olay, Cumartesi gecesi İlkadım İlçesi Bahçelievler Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre G.D., 3 yıl önce evli 2 çocuk babası Ahmet Aydın'ın ekmek fırınında işçi olarak çalışmaya başladı. Bir süre önce işten ayrılan kadın, ihtiyaç halinde günlük çalışmak için fırına gidip gelmeye devam etti. İddiaya göre dün fırının önüne gelen G.D.'nin eşi Seydi D. belindeki tabancayı çıkarıp fırına dışarıdan 11 el ateş etti. Açılan ateşe fırıncı Ahmet Aydın da tabancayla karşılık verdi. Ardından içine giren Seydi D., Aydın'a 7 el ateş edip öldürdü. Silahlı çatışmada elinden yaralanan şüpheli vatandaşlar tarafından yakalanıp polise teslim edildi.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'deki tedavisinin ardından da gözaltına alınan Seydi D. ifadesinde, "Eşime cinsel tacizde bulunup, konuşması halinde sosyal medyadan yayınlamakla tehdit etmiş" dedi. Polisteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen şüpheli gazetecilerin sorularına "Namus cinayeti" diye cevap verdi.

Görüntü Dökümü:

-------------------

Şüpheliden detay

Gazetecilerin sorularına cevap vermesi

Detaylar

SÜRE: 1.03 - BOYUT : 33.87 MB)

Haber-Kamera : Hakan ÇELİKBAŞ/ SAMSUN, -

==============================================

5)HAKKARİ'DE OKULLARA 6 BİN FİDAN DAĞITILACAK

MİLLİ Eğitim ile Orman Su İşleri Bakanlığı'nın imzaladığı 'Okullar hayat bulsun' projesi kapsamında Hakkari'de Orman Müdürlüğü kent merkezindeki okullara 6 bin çam fidanı dağıtılmaya başlandı.

Milli Eğitim ile Orman Su İşleri Bakanlığı'nın imzaladıkları protol ile 'Okullar hayat bulsun' projesi kapsamında Hakkari'deki okullara 6 bin fidan dağıtılacak. Orman ve Su İşleri Müdürlüğünde ğörevli ekipler tarafından ilk olarak 23 Nisan İlk ve Orta okuluna getirilen çam fidanlar, öğrencilere dağıtıldı. Öğrenciler aldıkları fidanları okullarının bahçesine dikti. Öğrencilerin fidanların nasıl dikileceğini öğreten Orman ve Su işleri Müdürlüğü görevlileri, 'Okullar hayat bulsun' projesi kapsamında kent merkezindeki okullara 6 bin fidan dağıtılacağını söyledi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Fidan almak için kuyrukta bekleyen öğrenciler

-Öğrencilere fidan verilirken

-Fidanları alan öğrnecilerin poz vermesi

-Fidan için torak kazan okul öğretmenleri

-Fidanların nasıl dikileceğini öğrencilere anlatan Orman ve Su işleri Müdürlüğü görevlisi

-Fidanlar dikilirken

BOYUT: 103 MB

SÜRE: 2 DK 23 SN

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, -

====================================================

6)ŞEHİT POLİS MEHMET ATICI'NIN ADI OKULDA YAŞAYACAK

İSTANBUL Beşiktaş'taki bombalı saldırıda şehit olan polis memuru 22 yaşındaki Mehmet Atıcı'nın adı memleketi Adana'nın İmamoğlu İlçesi'ndeki Anadolu Lisesi'ne verildi.

Okulun Konferans Salonu'nda düzenlenen törene şehidin ailesi, İmamoğlu Kaymakamı Alper Tanrısever, bürokratlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından şehidin özgeçmişini gösteren slayt gösterimi ve ardından öğrencilerin hazırladığı şiirler okundu. Daha sonra Şehit Mehmet Atıcı Anadolu Lisesi'nin kurdelesi kesildi. Kaymakam Tanrısever; ailesi ve bürokratlar açılışın ardından şehit Mehmet Atıcı'nın mezarına gidip dua etti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Şehidin anne ve babasından görüntü

Şiir okuyan öğrencinin şehidin annesine Türk Bayrağı vermesi

Kurdale kesiminden görüntü

Okul tabelasının açılması

Haber-Kamera: Uğur SELCİK/ İMAMOĞLU(Adana),

================================================

7)MERDİVEN BOŞLUĞUNDA İNTİHAR ETTİ

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde evli ve 3 çocuk annesi 45 yaşındaki Hanım Ak, oturduğu apartmanın merdiven boşluğuna iple kendini asarak intihar etti.

Olay, Manavgat Örnek Mahallesi'nde meydana geldi. 4 katlı Tezcan-1 Apartmanı'nda oturanlar saat 07.00 sıralarında işe gitmek için evden çıktıklarında, 3'üncü katta oturan Hanım Ak'ı binanın 4'üncü katındaki merdiven boşluğunda boynundan iple asılı halde buldu. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yapılan incelemede Hanım Ak'ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Savcının incelemesinin ardından Hanım Ak'ın cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cenaze götürülürken yakınları sinir krizleri geçiren Hanım Ak'ın 3 çocuk annesi olduğu ve daha önce de 2 kez hap içerek intihara teşebbüs ettiği öne sürüldü. Hanım Ak'ın eşi Emin Ak ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Bu sırada Hanım Ak'ın ablası olduğu öğrenilen bir kadının "Kardeşime bakamadın, yazık, yazık" dediği duyuldu.

Görüntü Dökümü

--------------

Evden genel görüntü

Daireden görüntü

Apartmanın kapısından görüntü

112 Acil Sağlık Ekibi apartmanın önünde

Savcının gelişi

Apartmanın önünde yakınları ve komşuları

Sağlık görevlilerinin binaya girişi

Yakınlarının feryatları

Cenazenin ambülansa taşınması

Hanım Ak'ın eşinin ifadesi alınmak üzere götürülüşü

01.38"

Haber- Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

========================================================

8)KUZULARIN BAHAR BULUŞMASI

VAN'da bahar ayları ile birlikte dünyaya gelen kuzular sahiplerine mutluluk yaşatırken, kuzuların anneleriyle buluşmaları ise izleyenlere büyük keyif yaşatıyor.

Bahar aylarıyla birlikte yaylalarda beslenmeye başlayan koyunlar uzun bir gebeliğin ardından kuzularını doğurmaya başladı. Yeni dünyaya gözlerini açan kuzular süt veriminin artırılması nedeniyle annelerinden ayrı tutuluyor. Ayrı ahırlarda kalan kuzular, anneleri ile günde 2 defa buluşturuluyor. Buluşma sahnesinde yüzlerce koyunun arasında annesini bulun kuzuların kavuşma anı ise izleyenlere hem duygusal hem de keyifli anlar yaşatıyor.

Yeni kuzuların kendilerine büyük mutluluk yaşattığını belirten besici Abdulhadi Kıyak şöyle dedi:

"Koyunların kendi kuzusunu tanıması içgüdüsel. Onu kokusundan anlar. Kuzular sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa anneleri ile buluşuyor. Bu hem kuzuların, hem de koyunların sağlığı için önemli. Kuzuların biraz daha büyümesiyle birlikte yaylalara çıkacağız."

Görüntü Dökümü

--------------------

-Koyun ve kuzulardan görüntü

-Kuzuların annelerine doğru koşması

-Detaylar

-Çiftçi ile röp

Murat ÇAĞLAR- Orhan AŞAN/ VAN,

===================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement