Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

1)BAKAN ÇELİK'TEN KONGRE AÇIKLAMASIGIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, parti kongresinin 21 Mayıs'ta gerçekleşeceğini belirterek, "Sayın cumhurbaşkanımızın kurucusu olduğu partiyle ilişkisi de bu şekilde gündeme gelmiş olacak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ak Parti'nin...

28.04.2017 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BAKAN ÇELİK'TEN KONGRE AÇIKLAMASI

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, parti kongresinin 2 1 Mayıs'ta gerçekleşeceğini belirterek, "Sayın cumhurbaşkanımızın kurucusu olduğu partiyle ilişkisi de bu şekilde gündeme gelmiş olacak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ak Parti'nin 21 Mayıs'ta yapılacağı açıklanan genel kurulu ve kabine değişikliği haberleriyle ilgili Antalya'nın Serik İlçesi Belek Turizm bölgesindeki Maritim Pine Beach Resort Hotel'de düzenlenen Türkiye- Afrika Tarım Bakanları 1'nci Toplantısı ve Tarım İş Forumu'ndaki ikili anlaşmaların yapıldığı toplantıda bir değerlendirmede bulundu.Gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Bakan Faruk Çelik, Türkiye'nin çok önemli bir referandum sürecinden çıktığını belirterek, şöyle konuştu:  "18 maddelik anayasa değişikliği halkımız tarafından onaylandı. Bu maddelerin bazıları hemen referandum akabinde yürürlüğe girecek olan maddeler. Bunlardan bir tanesi de cumhurbaşkanının siyasi partisiyle ilişkilendirilmesi maddesidir. Bu partimizin ve sayın cumhurbaşkanımızın görüşmeleri neticesinde 21 Mayıs diye dün medyada yer aldı. 21 Mayıs'ta bir kongre süreci yaşanacak ve böylece anayasa değişikliği sonrasındaki süreç, yani doğal, normal bir süreç işlemiş oluyor. Kongre 21 Mayıs'ta gerçekleşecek. Sayın cumhurbaşkanımızın kurucusu olduğu partiyle ilişkisi de bu şekilde gündeme gelmiş olacak."

GENEL BAŞKANIN TAKDİRİ

Parti yönetimi ve kabine değişikliği konularına ilişkin de değerlendirmede bulunan Faruk Çelik, "Tabi kongre sonrası oluşacak parti yönetimi ve daha sonra hükümetle ilgili değerlendirmeler, o günün şartlarıyla sayın genel başkanın yapacağı değerlendirmelerdir, takdirleridir. O süreci hep beraber yaşayıp göreceğiz" diye konuştu.

Bakan Çelik, Rusya'nın yasağı devam eden bazı tarımsal ürünlerle ilgili olarak da iki ülke heyetleri arasında bugün gerçekleyecek görüşmeye ilişkin de açıklamada bulundu. Rus heyetiyle Türkiye'nin görüşmelerinin başladığını belirten Çelik, "Umarız malum müessif o uçak olayından önceki duruma döneriz. Özellikle tarım alanındaki 21 ürüne kısıtlama getirilmişti bunların 8'i kaldırıldı, 13'ü ile ilgili yasaklama sözkonusu. Bugünkü görüşmelerle uçak krizi öncesine dönülmesi ve diğer konuların, konu başlıklarının iki ülke arasındaki yeni işbirliği alanlarının o noktaya gelindikten sonra ele alınmasının doğru olacağı inancı içerisindeyiz. Birazdan teknik heyetlerin bu çalışmaları biter ve kamuoyuyla net bir açıklamayı ve gelinen noktayı paylaşırız" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Bakan Çelik'in açıklaması

Haber: Mehmet ÇINAR- Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

====================================================

2)APARTMANDA YAKALADIKLARI HIRSIZI DÖVÜP POLİSE TESLİM ETTİLER

ADANA'da apartmana giren 30 yaşındaki Mehmet T,  bir dairenin kapısını zorlarken vatandaşlar tarafından yakalandı. Apartman sakinleri, hırsızlık şüphelisini önce dövdü, ardından "Git simit sat, neden hırsızlık yapıyorsun" diye nasihatta bulunup polise teslim etti.Olay, merkez Seyhan İlçesi Cemalpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, apartmana hırsızlık amacıyla giren Mehmet T., dairelerin kapısını zorladığı anda fark edildi. Ev sahipleri tarafından dövülerek aşağıya indirilen hırsızlık şüphelisi, apartmanın kapısın önüne yatırıldı. Bazı vatandaşlar ise kaçmaması için yakasından tuttu. Olayı duyup evlerinden inen bazı vatandaşlar ise, yere yatırılan Mehmet T.'ye, "Adana gibi bir memlekette hırsızlık yapıyorsun, git simit sat. Niye hırsızlık yapıyorsun" diyerek tepki gösterdi.

POLİSİN GELMESİ BEKLEDİLER

Hırsızı yakalayan vatandaşlar, polise de ihbarda bulundu. Polisin gecikmesi üzerine tekrar telefon açan vatandaşlar, "Hırsızı biz yakaladık, 20 dakika oldu gelmediniz" diyerek çıkıştı.  Yerde yüzünü kapatarak bekleyen hırsız, gelen karakol ekiplerine teslim edildi. Vatandaşların tepkileri arasında ekip otosuna bindirilen Mehmet T., ifadesi alınmak üzere  Şehit Erdoğan Çıtak Polis Merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

Yerde oturan ve elleriyle yüzünü kapatan hırsız

Hırsızın konuşması

Hırsızı yakalayan vatandaşın konuşması

Yanındaki kalabalık

Hırsıza tepki gösteren bir vatandaşın konuşması

Hırsız ve yanındaki vatandaşlardan detay görüntüler

Hırsızı yakalan vatandaşın telefonda polisle konuşması

Polis ekibinin gelişi

Hırsızı alıp polis aracına bindirmeleri

Polis aracının gidişi

SÜRE: 02'55"    BOYUT: 178 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: ADANA,

=================================================

3)BURSA'DA FETÖ ŞÜPHELİSİ 13 ESKİ SGK ÇALIŞANI ADLİYEDE

BURSA'da, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen hafta gözaltına alınan 1'i kadın 13 eski SGK çalışanı adliyeye sevk edildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçen hafta Bursa ve Antalya'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda SGK Bursa İl Müdürlüğü'nde çalışırken örgütle bağlantılı oldukları gerekçesiyle Kanun Hükmünde Kararname  ile ihraç edilen 14 kişiyi gözaltına aldı.Örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları, Bank Asya'ya örgüt liderinin talimatı doğrultusunda para yatırdıkları ve FETÖ ile ilişkisi bulunan derneklere üye oldukları belirtilen 1'i kadın 13 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 1 kişinin sorgusu ise sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Şüphelileri taşıyan otobüsün adliyeye girişi

-Şüphelilerin adliyeye girişi

Mehmet İNAN/ BURSA, -

Süre: 44 saniye Boyut: 57 MB

===================================================

4)MARKETTE SATILAN 'KÖY' TAVUĞU DEĞİL 'KART' TAVUK'

BEYAZ Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Dr. Sait Koca, marketlerde köy tavuğu olarak satılan beyaz etin yüzde 95'inin 'köy' ya da 'organik' tavuk olmadığına dikkati çekerek, "Büyük çoğunluğu verimini doldurduktan sonra kesime giden yumurta tavukları yani 'kart' tavuk" dedi.

BESD-BİR tarafından Antalya'da yapılan 4. Uluslararası Beyaz Et Kongresi kapsamında düzenlenen basın toplantısında sektör hakkında merak edilen sorular yanıtlandı. Kaya Palazzo Convention Center'da yapılan toplantıya, BESD-BİR Başkanı Dr. Sait Koca, Kongre Başkanı Prof. Dr. Necmettin Ceylan ve BESD-BİR Genel Sekreteri Prof.Dr. Ahmet Ergün katıldı.

BESD-BİR Başkanı Sait Koca, kanatlı etinin Türkiye'deki gıdalar içerisinde en sağlıklı gıdalardan olduğunu söyledi. Tavuk etinde hormon ya da antibiyotik kullanılmadığını savunan Başkan Koca, "Bu kadar iddialı konuşabiliyorum. Çünkü biz üretimin her aşamasını bilen bir sektörüz. Üretimin her aşaması bizim kontrolümüzde. Civciv üretiminden, anne babadan, kuluçkalık yumurta üretiminden hatta anne babanın anne babasının üretiminden başlayarak pazara kadar takip eden bir zincirimiz var. 'Tavuk eti sağlıklı mı değil mi?' tartışması konusunda hiçbir tereddüdünüz olmasın. Söylediğim gibi en sağlıklı gıdalardan biri" dedi.

TAVUĞUN GEZMESİ ARTI DEĞER DEĞİL

Marketlerde köy tavuğu olarak satılan beyaz etin yüzde 95'inin de 'köy' ya da 'organik' tavuk olmadığına dikkati çeken Başkan Koca, "Tavuğun gezmiş olması besin değeri olarak bir artı değer getirmiyor. Ama hijyen açısından soru işareti var, nerede geziyor, neye bulaşıyor, bilemiyorsunuz. Kuş gribi olaylarının çıkma kaynağı hep bu açıktaki hayvanlar. Tavukçuluğun en hassas konusunun biyogüvenlik olduğunu düşünüyoruz. Bizim kümeslerimize hastalığın girmemesi için her türlü önlemi alıyoruz. Avrupa'nın bizden öğreneceği çok şey var" diye konuştu.

KÖY TAVUĞU DİYE KART TAVUK SATILIYOR

Köy tavuğu olarak satılan tavukların çoğunluğunun verimini doldurduktan sonra kesime giden yumurta tavukları olduğuna işaret eden Başkan Koca, "Kart tavuk da diyebilirsiniz. Ambalaja girip güvenilir kontrollerinin yapılmış olması lazım. Gerçek manada organik, doğal ya da köy tavuğu talep ediliyorsa ve ödeyecek müşteri de varsa biz de hiç itiraz etmeden üretiriz, o da bir üretim modelidir. Ama artık bu kadar üretimi bu modelle üretmemiz mümkün değil" diye konuştu.

DÜNYADA TİCARİ KULLANIM AMAÇLI HORMON ÜRETİMİ YOK

Sorular üzerine antibiyotik ve hormon kullanımına da açıklık getiren Başkan Sait Koca, şunları söyledi:

"Dünyada ticari kullanım amaçlı hormon üretimi yok, hiç de olmadı. Birileri söylüyor ama kesinlikle yok. Bir ürünü niye kullanırsınız? 10 kuruş harcama yapar ve 11 kuruş almaya bakarsınız. Hormonla 10 kuruş harcarsanız 8 kuruşluk gelir elde edersiniz. Soruyorum siz üretici olsanız kullanır mısınız?"

Türkiye'de son 10 yılda yemde tüm antibiyotiklerin yasaklandığını ve zaten kullanılmadığını da söyleyen Koca, ilaç olarak kullanılan antibiyotiği dahi kullandırmamaya çalıştıklarını kaydetti.

Kongre, 30 Nisan'da sona erecek.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Basın toplantısından detay

110 MB/// 03.22"

Görüntü Durumu: Link geçildi

Haber- Kamera. Namık Kemal KILINÇ/SERİK(Antalya),

=======================================================

5)TARİHİ KÜMBETİN SİLÜETİNİ BOZAN YURT HALEN YIKILMADI

VAN'ın Gevaş İlçesi'nde bulunan ve Selçuklular tarafından 700 yıl önce yaptırılan Halime Hatun Kümbeti'nin bulunduğu SİT alanına 10 yıl önce yapılan öğrenci yurdu, silüeti bozduğu gerekçesiyle tepkiyle karşılandı. Tepkiler üzerine Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin kaldığı yurt binasının yıkımı için belediye ve Milli Eğitim yazışmalar yaptı. Ancak tüm yazışmalara rağmen sonuç alınamayınca, yurt binası yıkılamadı.  Gevaş İlçesi'nin önemli tarihi yerlerinden olan Selçuklu Mezarlığı ve hemen yanında bulunan Melik İzzeddin tarafından 700 yıl önce kızı Halime Hatun için yaptırılan kümbet turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Fakat Halime Hatun Kümbeti'nin hemen arkasına 2007 yılında yaptırılan Gevaş Çok Programlı Anadolu Lisesine ait yurt binası, tarihi dokuya görüntü açısından zarar verdiği için tepkiye neden oldu. SİT alanında yapılan ve ruhsatsız olan yurt binası 2011 yılında meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde de hasar gördü. Halen faaliyette olan, 200 kapasiteli yurt binasında şu anda yaklaşık 140 öğrenci kalıyor. Ruhsatsız olduğu için yurdun onarımının da yapılamadığı belirtilirken, bina öğrenciler için de büyük tehlike oluşturuyor.

VERİLECEK KARARI BEKLİYORUZ

Yurt binasının yıkılması için büyük çaba harcayan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, tepkiler üzerine ilgili kurumlarla gerekli yazışmaların yapıldığını, fakat halen yurdun yıkılması için karar verilmediğini söyledi. Başkan Hakan şöyle dedi:

"Bürokratik süreç tamamlandıktan sonra yurdu yıkacağız. Milli Eğitimin kendi içinde bir hukuki süreci var. Bu sürecin biran önce tamamlanmasını diliyoruz. Zira orda tarihimize saygı konusunda çok yanlış planlamayla gerçekleşen bir yatırım var. Bundan geri dönülmesi gerekir. Biz gerekli yazışmaları yaptık. Verilecek kararı bekliyoruz. Ümit ediyoruz ki güzel sonuçlar alırız."

'YENİ BİNA YAPILMADAN YIKILAMAZ'

Gevaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mihail Atik ise yurdun yıkılması için yeni bir yurt inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Yetkililerin bir yurt yapması halinde yurdun yıkımının yapılabileceğini belirten Atik, "Yurt binası ruhsatsız olduğu için belediye yıkım kararı verebilir. Fakat şu anda orda kalan öğrenciler var. Onların mağdur olmamaları için yeni bir yurt binasının yapılması gerekiyor. Yurt binası depremde de hasar gördü. Ruhsatsız olduğu için güçlendirme de yapılamıyor. Yurdun biran önce yıkılması gerekiyor" diye konuştu.

Gülay KUYUCU- Murat ÇAĞLAR/ VAN, -

===================================================

6)UYUŞTURUCU ŞÜPHELİLERİ ADLİYEDE

ELAZIĞ Emniyet Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu ticareti yapan şahıslara yönelik düzenledikleri operasyonda gözaltına alınan 8 kişi, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevkedildi.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, kent merkezinde bir çok adrese eş zamanlı olarak düzenledikleri operasyonlarda 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 8 kişi emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Sanıklar araçlardan çıkarılırken

Sanıklar adliyeye getirilirken

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ELAZIĞ, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da Horoz Dövüşü Yapan 16 Şüpheli Gözaltına Alındı
    12:19 Antalya'da Horoz Dövüşü Yapan 16 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde horoz dövüşü yapıldığı ihbarı üzerine yapılan operasyonda 16 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda 5 horoz, 3 demir kafes, 7 dövüş kafesi, 1 ring ve 105 bin 925 lira nakit para ele geçirildi. Gözaltına alınan 16 kişiye toplamda 102 bin 80 lira ceza kesildi. Dövüştürülen horozlar veteriner tarafından muayene edildikten sonra Antalya Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İstanbul'da 1 buçuk ton kaçak midye ele geçirildi
    12:15 İstanbul'da 1 buçuk ton kaçak midye ele geçirildi

    İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde Deniz Polisi tarafından düzenlenen operasyonda, 1 buçuk ton kaçak midye ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube ekipleri, Beylikdüzü ilçesi Kavaklı sahilinde kaçak midye avcılarına yönelik bir dizi operasyon gerçekleştirdi. Polis, 60 çuval içinde 1,5 ton ağırlığında kaçak ve yasak bölgede midye ele geçirdi. Gözaltına alınan kaçak midye avcılarına para cezası kesildi ve ele geçirilen midyeler denize geri döküldü.

  • Karesi Belediye Başkanı Hanımeli Pazarı'nı Ziyaret Etti
    12:15 Karesi Belediye Başkanı Hanımeli Pazarı'nı Ziyaret Etti

    Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, Hanımeli Pazarı'nı ziyaret ederek çalışma mesaisine başladı. Başkan Akbıyık, pazar yerindeki stantları gezerken bayanlar tarafından büyük ilgi gördü.

  • Muş'ta Karla Mücadele Ekipleri Yolları Temizledi
    12:14 Muş'ta Karla Mücadele Ekipleri Yolları Temizledi

    Muş İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, kış boyunca sorumluluk sahalarındaki köy ve mezralarda çalışma yürüten karla mücadele ekipleri, vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamaması için kilometrelerce yolu kardan temizledi. Ekipler, 10 köy ve 21 mezraya ulaşımın sağlandığı Üçevler grup köy yolunu temizleyerek karla mücadele çalışmasını tamamladı. Muş Valisi Avni Çakır, yapılan çalışmaları değerlendirerek, kış sezonunda yaklaşık 23 bin kilometre yolu kardan temizlediklerini belirtti ve mayıs sonunda altyapı çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

  • Taşoluk Fatih Ortaokulu, Yıldızlar Okullararası Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu oldu
    12:14 Taşoluk Fatih Ortaokulu, Yıldızlar Okullararası Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu oldu

    Tekirdağ'da düzenlenen Yıldızlar Okullararası Türkiye Şampiyonası'nda Afyonkarahisar'daki Taşoluk Fatih Ortaokulu öğrencileri takım halinde Türkiye Şampiyonu oldu. Bu büyük başarı, okul ve şehirde büyük bir gurur yaşattı. Sporcuların azmi ve disiplinli çalışmaları bu zaferde önemli bir rol oynadı. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, sporcuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Antalya'da 3 ton etil alkol ele geçirilen operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı
    12:13 Antalya'da 3 ton etil alkol ele geçirilen operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı

    Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ve Döşemealtı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, sahte içki üretimi yapıldığı belirlenen bir depoya operasyon düzenledi. Operasyonda 3 ton etil alkol ele geçirildi ve 1 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Yozgat'ta tarım alanlarında hastalık ve zararlı kontrolü yapıldı
    12:12 Yozgat'ta tarım alanlarında hastalık ve zararlı kontrolü yapıldı

    Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde, tarım alanlarının hastalık ve zararlılara karşı kontrol edilmesi amacıyla il ve ilçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından bir dizi çalışma gerçekleştirildi. Şefaatli İlçe Tarım Müdürlüğü personeli ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitki Sağlığı birimi personellerinin katılımıyla Çekerek ilçesinde bulunan hububat ekili arazilerde detaylı kontroller yapıldı. Yapılan kontrollerde bazı bölgelerde hububat yaprak hastalıklarının görüldüğü tespit edildi ve bu bölgelerden numuneler alındı. Üreticilere, arazilerini düzenli olarak kontrol etmeleri ve hastalık belirtileri olan alanları belirleyip ilaçlama yapmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

  • Tokat'ta 4,7'lik depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı
    12:12 Tokat'ta 4,7'lik depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı

    Tokat'ta yaşanan 4,7 ve 4,1 büyüklüğündeki depremlerin güvenlik kameralarına yansıyan yeni görüntüleri ortaya çıktı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Deprem nedeniyle herhangi can ve mal kaybı yaşanmadı.

  • Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçına Serdar Topraktepe yönetiminde çıkacak
    12:12 Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçına Serdar Topraktepe yönetiminde çıkacak

    Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında MKE Ankaragücü'nü ağırlayacak. Teknik Direktör Fernando Santos ile yollarını ayıran siyah-beyazlılarda takımın başında Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe olacak. Beşiktaş, son 5 maçta galibiyet alamadı ve 4 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

  • Elazığ Belediye Başkanlığı Koşusunu Hasoğlum Kazandı
    12:08 Elazığ Belediye Başkanlığı Koşusunu Hasoğlum Kazandı

    Elazığ Hipodromunda düzenlenen yılın en önemli mücadelelerinden biri olan Elazığ Belediye Başkanlığı koşusunu Hasoğlum isimli safkan at kazandı. Koşuda Hasoğlum, 1.50.51'lik bitiriş derecesiyle galibiyete ulaştı.


Advertisement