Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

1)BUNALIMA GİREN ADAM, KOMŞUSUNUN 2 OĞLUNU POMPALI İLE YARALADIBATMAN'ın Gercüş İlçesi'nde bugün sabah erken saatlerinde 67 yaşındaki Abdurrahman E., komşu evde yaşayan 2 kardeşi pompalı tüfekle tarayarak yaralanmalarına yolaçtı.

09.05.2017 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BUNALIMA GİREN ADAM, KOMŞUSUNUN 2 OĞLUNU POMPALI İLE YARALADI

BATMAN'ın Gercüş İlçesi'nde bugün sabah erken saatlerinde 67 yaşındaki Abdurrahman E., komşu evde yaşayan 2 kardeşi pompalı tüfekle tarayarak yaralanmalarına yolaçtı. Saldırgan jandarma tarafından gözaltına alınırken, hastaneye kaldırılan kardeşlerden Engin Dündarkaya'nın durumunun ağır olduğu öğrenildi.  Gercüş İlçesi'ne bağlı Kayapınar Beldesi'nde bugün sabah saatlerinde, belediye emeklisi 67 yaşındaki Abdurrahman E., komşu evde uyuyan Vedat (16) ve Engin Dündarkaya'ya henüz belirlenemeyen bir sebeple pompalı tüfekle ateş açtı. Sabah saat 05.00'da meydana gelen olayda silah seslerine uyanan baba Hayrettin Dündarkaya, 2 oğlunu kanlar içerisinde buldu. Baba Dündarkaya'nın haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 sağlık ve jandarma ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaparken, saldırdan Abdurrahman E. de gözaltına alındı. Ambulanslarla Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 2 kardeş tedavi altına alınırken, Engin Dündarkaya'nın durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Baba Hayrettin Dündarkaya, saldırgan Abdurrahman E.'nin aile dostu olduğunu belirterek, "Eşimi yıllar önce kaybettim. İki oğlumu ben büyüttüm. Sabah saat 05.00 gibiydi. Gürültüyle uyandım. Evimizin pencere camları kırıktı. Baktığımda o komşumuzun elinde pompalı tüfek vardı. İki çocuğumu da vurmuştu. Uzaktan anne tarafından akramızdı. Ama aramızda hiç bir sorun yoktu. Ondan davacı, şikayetçiyim. Şimdi bir oğlum ölümle pençeleşiyor. Cezasını çekecek" dedi.

Gözaltına alınan Abdurrahman E.'nin jandarmadaki ifadesi devam ederken, olayla ilgili başlatılan soruşturma ise devam ediyor.

Görüntü Dökümü

----------------------

Baba Hayrettin Dündarkaya'nın konuşması

Hastane görüntüsü

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN, -

===================================================

2)KAZADA YARALANDI, ÇANTASINI ELİNDEN BIRAKMADI

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde, cip ile çarpışan otomobilin kadın sürücüsü Emine R., yaralı halde bile elinden çantasını bırakmadı.  Ahmet Türkel Çevre Yolu üzerinde seyir halinde olan Hülya Y. Yönetimindeki 16 HC 310 plakalı cip, Cerrah Mahallesi'nden gelip Çevre yoluna çıkan 19 yaşındaki Emine R. Yönetimindeki 16 CUR 48 plakalı otomobil ile çarpıştı. Şiddetli çarpışmanın etkisi ile iki araçta savruldu. Hurdaya dönen 16 CUR 48 plakalı özel otomobilin sürücüsü Emine R. Olay yerine çağrılan İnegöl İtfaiye Arama Kurtarma ekiplerince kurtarıldı. Kazada yaralanan Emine R. ve cipte bulunan 18 yaşındaki Hilal Ş. haber verilmesi üzerine kaza yerine çağrılan 112 Acil Servis ambulansında görevli sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından İnegöl Devlet Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı.

Kazanın ardından sağlık ekiplerince müdahale edilen ve acil servise getirilen sürücü Emine R. çantasını bir an olsun elinden bırakmadı. Kazadan sonra Emine R.'nin elinden bir an bile bırakmadığı çantasında özel eşyalarının bulunduğu öğrenildi.

Kaza sonucunda maddi hasar oluşan iki araçta çekici yardımı ile yoldan kaldırıldı. Kazaya karışan iki kadın sürücünün de araçlarını kısa süre önce satın aldıkları öğrenildi.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Kaza yeri genel görüntü

-Yaralıların görüntüleri

-Araçların görüntüleri

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), -

====================================================

3)OTOMOBİLİYLE ÇARPTIĞI ADAMIN BAŞINDAN AYRILMADI

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde, bir anda karşısına çıkan yaya   55 yaşındaki İrfan B.'nin yaralanmasına neden olan otomobil sürücüsü 22 yaşındaki Emirhan B. ambulans gelinceye kadar yaralının başından ayrılmadı. Kaza, İnegöl'ün Yenişehir Caddesi'nde meydana geldi. 22 yaşındaki Emirhan b: yönetimindeki 16 YA 854 plakalı otomobil, yolun karşına geçmek isteyen 55 yaşındaki İrfan B.'ye çarptı. Çarpmanın etkisiyle yere düşen İrfan B. yaralandı.  Otomobil sürücüsü Emrihan B. araçtan inerek yaralıya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra 112 Acil Servise haber verdi.  Genç sürücü, yaralının başından ambulans gelene kadar ayrılmadı. İrfan B., 122 Acil Servis ambulansıyla İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaralı İrfan B.'nin sağlık durumunun iyi olduğu ve kazayla ilgili soruşturmaya başlandığı bildirildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Kaza yeri genel görüntü

-Yaralının ve çarpan sürücünün kaza yeri görüntüleri

-Aracın genel görüntüsü

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), -

==================================================

4)PETROL İSTASYONUNDA DÜZENLENEN SİLAHLI SALDIRI GÜVENLİK KAMERASINDA

ADANA'da bir petrol istasyonunun kurşunlanmasıyla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.  İşletmeci Remzi Altınyüzük, lüks ciple gelip istasyona kurşun yağdıranların bulunmasını istedi. Olay, 17 Nisan'da merkez Yüreğir ilçesi Havutlu Mahallesi'nde bulunan Altınyüzük akaryakıt istasyonunda meydana geldi. İşlerinin güvenlik kamerasına yansıyan olayda, istasyona lüks ciple gelen saldırganlar, aracın açılan tavanından çıkıp tabancayla rasgele ateş açtı. İstasyonda büyük korku ve panik yaşanırken saldırgan olay yerinden kaçtı. Olayla ilgili açılan soruşturmada saldırganlar aranıyor.

İşletmeci  Remzi Altınyüzük, saldırında şans eseri ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığını söyledi. Altınyüzük, maddi hasarın meydana geldiği işyerindeki saldırının  kendi aileleriyle  Üzer ailesi arasında çıkan silahlı kavgada 33 yaşındaki Ali Altınyüzük'ün öldürülmesi ile ilgili olabileceğini ileri sürdü.  Remzi Altınyüzük, " İşyerlerimize sürekli silahlı saldırıda bulunuyor, güvenlik kameralarında saldırı anı açıkça belli, faillerin bir önce yakalanarak adalet önünde hesap vermesini istiyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------

İşyeri sahibi Remzi Altınyüzük ile Röp.

Kurşun izleri

Güvenlik Kamerası

-----------------

Cipin petrole gelmesi

Ateş açarak uzaklaşması

SÜRE: 02'00" BOYUT: 122 MB

Haber-Kamera: ADANA,

==================================================

5)6 KİŞİLİK AİLE, BİR ODASINI TUĞLA İLE ÖRDÜKLERİ AHŞAP EVDE YAŞIYOR

ZONGULDAK'ın Kozlu İlçesi Dağköy Köyü'nde 37 yaşındaki Ayşegül, 44 yaşındaki İsmail Kızıl çifti, 4 çocuklarıyla birlikte bir odasını tuğla ile ördükleri yıkılma tehlikesi olan eski tek katlı ahşap evde yaşıyor.

Ayşegül ve İsmail Kızıl, çocukları 17 yaşındaki Melike, 15 yaşındaki Songül, zihinsel engelli 14 yaşındaki Melek ve 1 yaşındaki Beratcan ile yıllardır eski ahşap evde yaşıyor. İşsiz olan ve inşaatlarda iş bulursa çalışan İsmail Kızıl, 3 yıl once evin bir odasını tuğla ile ördü. 6 kişilik aile, geceleri üşümemek için bu odada kalıyor.

İsmail Kızıl, engelli kızının 3 ayda bin 100 lira, kendilerinin de Kozlu Kaymakamlığı'ndan 2 ayda bir 500 lira yardım aldıklarını söyleyerek şöyle dedi:

"Evimizin durumu çok kötü. Az bir rüzgarda yıkılacak gibi oluyor. Kış şartlarında zor duruyoruz. Tahtaların arası aralık. Soğukta çocuklar üşüyor. Her yer açık. Kış günü çok zor oluyor. Evimi yıkıp yerine küçük bir yeni ev yapabilirsem bana yeter. Ama parasızlıktan yapamadım. Çocuklar üşümesin diye tek odasını tuğla ile ördüm. Kışın hepimiz o odada uyuyoruz. Pencerelerde cam yok."

Ayşegül Kızıl da yemeklerini ocakta odun ateşinde pişirdiğini anlatarak, "Evin salonunda pencerelerin camı yok. Tahta aralıklarından soğuk giriyor. Yağmur yağdığı zaman çatı akıyor. Betonarme tek odamız var. Biz orada çocuklarla birlikte yatıyoruz. Yemeğimizi orada yiyoruz" dedi.

Kozlu Engelliler Derneği Başkanı İsmail Dilbaz, aileye bebek beşiği, halı ve kanepe yardımında bulunduklarını, ancak ailenin bir eve ihtiyacı olduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü:

............................

-Ayşegül Kızıl'ın mutfakta görüntüsü

-Tahtaların arasındaki açıklık

-Camı olmayan pencereler

-Evden detaylar

-Ailenin görüntüsü

-Tek odada oturmaları

-Evin dışından detaylar

Süre: (6.12) Boyut: (198 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/KOZLU(Zonguldak),

===================================================

6)SOLOTÜRK, GAZİANTEP'TE GÖSTERİ YAPACAK

DÜNYADA, sayılı akrobasi timleri arasında yer alan Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı SOLOTÜRK, pazar günü Gaziantep'te gösteri uçuşu yapacak.

2017 yılı ilk gösteri uçuşunu Çanakkale'de yapan SOLOTÜRK, 14 Mayıs pazar günü saat 15.30'da Alleben Göleti üzerinde gösteri uçuşu yapacak.

Gaziantep Valiliği, kente ilk defa gelen SOLOTÜRK'ün gösteri uçuşuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, uçuşun Şüleyman Şah'ın 1084 yılından sonraki fetihleriyle Türk hakimiyetine giren Gaziantep'i Türk yurdu haline getiren ecdada atfedileceğini duyurdu. 21 farklı manevra yapılacak gösteride, Alleben göleti üzerinde 30 metre ile 5 kilometre arasında farklı irtifalarda gerçekleşecek manevralar esnasında, F-16'nın harekat ortamında kullandığı flare ve duman da hareketlerin görselliğini ve estetiğini arttırmak için kullanılacak.

Görüntü Dökümü

--------------

-Solo türk ün gösterisinden görüntü

GAZİANTEP/DHA

================================================

(ÖZEL)

7)55 YILDIR ŞAPKA YAPIYOR

ERZURUM'un Oltu ilçesinde 55 yıldır şapka yapan 66 yaşındaki Mevlüt Dursun, "Mesleğimiz kaybolan meslekler sınıfında. Bizim yerimize bu mesleği devam ettirecek nesil yok" dedi.

Aslanpaşa Mahallesi Ziyabey Caddesi'nde yarım asırdan fazla süredir şapka dikerek geçimini sağlayan evli 4 çocuk,10 torun sahibi Mevlüt Dursun, şapka kültürünün giderek kaybolduğunu söyledi. 33 bin nufüslu ilçede tek başına şapka ürettiğini ve yaşının ilerlemesi nedeniyle bu işi bırakmak istediğini belirten Mevlüt Dursun, ancak bazı müşterilerinin ısrarları nedeniyle devam ettiğini söyledi. Mevlüt Dursun, "İşler eskisi kadar iyi değil. Şapkaya rağbet olmadığı gibi bu işi devam ettirecek çırak da yok. Şapkaya meraklı müşterileriim var. Onların kafa ölçülerini alarak özel olarak dikiyorum. Diktiğim şapkalar sekiz köşe, düğmeli veya sivri şapkalar. Bunların fiyatı ise 15-  35 lira arasında değişiyor."

Türkiye'de bir Gakkoş'un ve Dadaş'ın vazgeçilmez aksesuarı olan şapkayı yakın bir zaman içinde dikecek kimsenin kalmayacağından korktuklarını söyleyen müşterilerden Bilal Zengin, "Şapkasız dışarı çıkmayız" dedi.

Aslanpaşa Mahalle Muhtarı Yasin Şahin de, ilçedeki şapka meraklılarının, Mevlüt Dursun'un işi bırakacağı korkusu ile yaşadığını söyledi

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Mevlüt Dursun işyerini açarken

-Şapka başlonu çizerken

-Makasla kumş kesmesi

-Röportajlar

Haber-Kamera: Murat AYDIN/ OLTU (ERZURUM),

==================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement