Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

1)HALİS BAYANCUK SAKARYA'DA DEAŞ'A ELEMAN KAZANDIRMAK İÇİN GİZLİ MESCİT KURMUŞSAKARYA Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında DEAŞ'ın Türkiye ayağının yöneticilerinden olduğu iddia edilen Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk gözaltına alınırken, Sakarya'da örgüte...

31.05.2017 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)HALİS BAYANCUK SAKARYA'DA DEAŞ'A ELEMAN KAZANDIRMAK İÇİN GİZLİ MESCİT KURMUŞ

SAKARYA Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında DEAŞ'ın Türkiye ayağının yöneticilerinden olduğu iddia edilen Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk gözaltına alınırken, Sakarya'da örgüte elaman kazandırmak için gizli mescit açtığı, piknikler düzenlediği, İstanbul'a elemanlar götürdüğünün tespit edildiği belirlendi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Ebu Hanzala kod adını kullanan Halis Bayancuk'u dün İstanbul'da gözaltına aldı. DEAŞ'ın Türkiye ayağının yöneticilerinden olduğu iddia edilen Halis Bayancuk, Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Sakarya'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda geçen hafta 8 Türk vatandaşı tutuklanırken, Suriye'ye gitmeye hazırlanan 8 kişinin ifadelerinde Halis Bayancuk'un vasıtasıyla örgüte girdiklerini söyledikleri öğrenildi. Devam eden soruşturma kapsamında Halis Bayancuk gözaltına alınırken, Bayancuk'un örgüte elaman kazandırmak için faaliyetlerde bulunduğu, Adapazarı'nda toplantılar yapmak için gizli mescit açtığı, piknik düzenlediği ve İstanbul'a elamanlar götürdüğü belirlendi. Bayancuk'un emniyet müdürlüğünde sorgusu devam ediyor.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Ebu Hanzala kod adını kullanan Halis Bayancuk'un ARŞİV görüntüsü

Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI(Sakarya),

======================================================

2)KOCAELİ'DE DEAŞ ŞÜPHELİSİ 8 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekipleri, Darıca'da terör örgütü DEAŞ üyelerine yönelik operasyon düzenledi. Terör örgütünün ideolojisi doğrultusunda eylem ve faaliyetlerde bulundukları iddia edilen, aralarında yabancı uyruklu kişilerin de olduğu 8 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan M.E, S.E, R.G, H.Ç, H.P, A.İ, A.Y. ve H.Ç. geniş güvenlik önlemleri altında Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. Gazetecilerin çekim yaptığı sırada bir kişi, "Kafirleri azapla müjdele" diye bağırdı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Adliyeye sevk edilmeleri

(Haber: Ergün AYAZ-Kamera Orhan UZUN- İZMİT(Kocaeli), -

====================================================

3)PEKDAŞ'TAN KILIÇDAROĞLU'NA GÜLTEPE RAPORU

KONAK Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Ankara'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Pekdaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) makam odasında ziyaret ettiği Kılıçdaroğlu'na, Pazartesi günü Gültepe'de yaşanan sel felaketi sonrası yapılan müdahaleler ile ilgili bilgi verdi.

KONAK Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Kılıçdaroğlu'nun 'geçmiş olsun' dilekleriyle başladığı görüşmede, selden en fazla etkilenen yer olan Gültepe semtiyle ilgili hazırladıkları yeni imar planları hakkında kısa bir sunum da yaptı. Üç yılda yakın bir sürede hazırlanan yeni Gültepe İmar Planları'nın Konak Belediyesi'nin Haziran ayı meclis toplantısında gündeme alınacağını dile getiren Pekdaş, planların uygulamaya geçmesiyle bölgedeki çarpık yapılaşmanın önüne geçileceğini söyledi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Pekdaş, şunları söyledi:

"Gültepe İzmir'deki çarpık yapılaşmanın en iyi örneklerinin olduğu bir bölge. Yılların biriktirdiği bir sorunla karşı karşıyayız. Eğim, dere yatakları ve yer altı suları dikkate alınmaksızın bir yapılaşma yapılmış. Ayrıca burada doğru dürüst ne bir yol, ne bir yeşil alan, ne de bir sosyal donatı alanı var. Biz göreve gelir gelmez Gültepe'nin geleceğini planlamak için harekete geçtik. Burada yaşayan hemşehrilerimizle toplantılar yaptık, düşüncelerini sorduk. Onlardan gelen talepler üzerine yollarıyla, parsel büyüklükleriyle modern bir kent yaşamını hayata geçireceğimiz bir plan çalışması ortaya çıktı. Bu planda eğimli alanlarda yapılacak düzenlemeyle yeşil alanlar ve rekreasyon alanları olarak kente kazandırılacak. Böylelikle her yağmur sonrası yaşanan sel ve su baskınlarının önüne de geçmiş olacağız."

Pekdaş, yeni hazırlanan imar planlarının 5 Haziran pazartesi günü yapılacak meclis toplantısında gündeme geleceğini söyledi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Fotoğraflar

-Pektaş ile  dün yapılan röp

İZMİR-DHA

===================================================

4)MUCİZE SİLÜET, ERKENDEN ÇIKTI

Ardahan'ın Damal ilçesinde Ata Mahallesi Karadağ sırtlarında her yıl 15 Haziran ile 5 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkan Atatürk'ün silueti, bu yıl yaklaşık iki hafta önceden görülmeye başlandı. Damal ilçesinde yaşayanlar, dün saat 18.00 sıralarında Ata Mahallesi'ndeki Karadağ sırtlarında Atatürk siluetinin belirdiğini gördüler. Her yıl 15 Haziran ile 5 Temmuz arasında görülen silüetin erken görülmesini fırsat bilenler, cep telefonları ile bu tarihi anı ölümsüzleştirdiler. Atatürk silueti, havanın bulutlu olması nedeniyle kısa bir süreliğine ortaya çıkıp ve tekrar kayboldu.  Atatürk silueti ilk olarak 1954'te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından fark edildi. Siluetin, 1975 yılında gazeteci Erdoğan Kumru tarafından çekilen fotoğrafları Genelkurmay Başkanlığı'na gönderildi. Bu nedenle Damal İlçesi'nde 1995'ten beri her yıl Temmuz ayı içinde 'Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri' düzenleniyor.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Suliet

-İzlemeye gelen vatandaşlar

(Haber-Kamera –Deniz BAŞLI/ ARDAHAN

===================================================

(ÖZEL HABER)

5)RUSYA'YA UÇAK YETİŞMİYOR

RUSYA'nın en büyük tur operatörlerinden Anex Tour'un Yönetim Kurulu Bakanı Neşet Koçkar, Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının, rekor yılı 2014'ün seviyelerine ulaştığını belirterek, 2015 ekonomik krizi ve 2016 charter yasağı nedeniyle uçak firmalarının küçülmeye gittiği ve ciddi talep olmasına rağmen uçak bulunamadığını söyledi.

Rusya'nın en büyük tur operatörlerinden Anex Tour Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar, geçen yıl charter yasağı nedeniyle Antalya başta olmak üzere Türk turizminde ciddi krize yol açan Rus pazarındaki 2017 yılı gelişmelerini DHA'ya anlattı. Şu andaki rakamların en yüksek sayıya ulaşılan 2014 seviyelerine çok yakın olduğunu belirten Neşet Koçkar, "Bu da demektir ki, aslında krizin kayıplarını telafi ettik. 2015 yılında zaten Rus pazarında ekonomik sıkıntıdan dolayı küçülme olmuştu, 2016'da da charter yasağından dolayı yolcu alamamıştık. 7 Nisan'da ortaya atılan 'charter tekrar yasaklanacak' denilmeseydi bu yıl 2014'ü dahi geçecekti. Rus pazarı tüm zamanların rekorunu kıracaktı" dedi.

UÇAK FİRMALARI KÜÇÜLMEYE GİTTİ

Rusya pazarında 4.5 milyona yakın turistin geldiği 2014'ü geçmenin halen mümkün olduğunu dile getiren Neşet Koçkar, ancak ciddi düzeyde uçak sıkıntısı yaşandığını vurguladı. Bir miktar daha uçak bulup koyulabilirse 2014'ü geçmenin mümkün olduğunu belirten Koçkar, "Uçak sorununun iki nedeni var. Birincisi 2015 yılında ekonomik kriz yaşandı Rusya'da. İkincisi 2016'da Türkiye'ye uçuş yasağı ve diğer krizler eklenince birçok havayolu şirketi küçülmeye gitti. Artı Rusya pazarının en büyük oyuncusu tur operatörleri iflas etti. Tabi bunları üst üste koyduğunuzda ülkeden ciddi bir uçak çıkışı oldu. Diğer tur operatörü arkadaşlarımız 2016 krizinden dolayı kendi uçak firmalarını küçülttü. Dolayısıyla bu yıl talep olmasına rağmen yeterli makine anlamında uçak bulamadık. Ancak uçak sayısı sıkıntısı gelecek yıl aşılabilir. Aslında elimizde daha çok uçak olsaydı bugün daha çok uçabilirdik" dedi.

CHARTER DEDİKODUSU 700 BİN KOLTUK KAYBETTİRDİ

Nisan ayındaki 'charter seferlerin tekrar yasaklanacağı' yönündeki dedikodunun da uçak sıkıntısı yaşanmasında etkili olduğunu anlatan Neşet Koçkar, charterlerin tekrar yasaklanacağının gündeme gelmesinin yaklaşık 400 bin koltuğu tur operatörlerinin başka ülkelere çelmesine neden olduğunu açıkladı. Koçkar, "Basit bir örnek, bizim Moskova'dan haftada 9 olan Tunus seferimizi, 'Ya olur da Türkiye'ye bir yasak gelebilir mi' kaygısıyla 14'e çıkardık. 5 tane uçak buradan eksildi. Ama bu uçak işi o kadar zor ki sonra tekrar yerine koyamıyorsunuz. Yeni uçaklarda da gecikme olunca, Antalya'ya yaklaşık 700 bin koltuğun eksilmesine neden oldu. 700 bin koltuk eksilmeseydi zaten tüm zamanların en yüksek sayısı olacaktı. Ama en kötü ihtimalle 2014-2015 arasında bir rakamda olacağı kesin" dedi.

BU YILIN SÜRPRİZİ UKRAYNA'DAN

Bu yıl Ukrayna pazarının sürpriz bir gelişme gösterdiğini de belirten Neşet Koçkar, "Ukrayna pazarında fiyatlar geçen yılın biraz üzerinde olduğu için bir daralma bekliyorduk, fakat aksine artma var. Tahmin ediyoruz nüfus cüzdanıyla giriş uygulaması bunu biraz daha artıracak. Sonuç olarak BDT pazarında 2017 rakamı toplamda 2014 rakamına ulaşır. Ama Avrupa'nın eksiği yine burada bir sorun olarak kalacak. Çünkü Avrupa ciddi anlamda eksik, nisan ayında Ruslar devreye girmesine rağmen toplam Antalya rakamı 2016'nın altında. Mayıs ayı 2016'yı geçer ama toplam olarak 2016'nın üzerinde bir rakam olsa da yine Avrupa'dan bir kayıpla kapatacağız" dedi.

HAFTADA 150 BİN RUS, 22-24 BİN UKRAYNALI

Bugünkü rakamlara göre Rusya'dan haftalık 150 bin civarında ve 2014'le aynı düzeyde turist geldiğini söyleyen Anex Tour patronu Koçkar, Ukrayna'dan da 2014, 2015 ve 2016'nın üzerinde 22-24 bin arası haftalık rakam olduğunu kaydetti. Aylık bakıldığında Mayısta 700 bin Rus turiste ulaşılacağını anlatan Koçkar, "Haziranda bu biraz daha artar ama aylık rakamlar böyle gider" dedi.

RUS MİSAFİRLERİ KAPTIRMIŞIZ

Koçkar, "2016'da Rusya'nın iki büyük pazarı Türkiye ve Mısır yoktu. Tunus, Bulgaristan, Hırvatistan'da çok ciddi büyümeler oldu. Biz bunu biraz Türkiye ve Mısır'ın olmamasına bağladık. Dolayısıyla şöyle düşündük, 'bu ülkelere olan talep tekrar düşer alt seviyelere çekilir, tekrar buraya kayar.' Ama şu ana kadar tam da öyle olmadı. Tunus belki geçen yılki kadar olmayacak ama eskisinin de üzerinde bir sayıyla devam ediyor ya da Bulgaristan. Dolayısıyla şöyle bir şey fark ettik, o bir yıllık arada bir miktar misafirimizi öyle ya da böyle bir yerlere kaptırmışız. Ha buna rağmen pazarın 2016 ve 2015'e göre büyümesinden kaynaklı Türkiye istediği yolcuyu alıyor ama Mısır'sız alıyor" dedi.

MISIR RİSKİ

Yarın tekrar Mısır uçuşu açılırsa şu an görünen resme göre Türkiye'nin bu işten darbe alacağını öne süren Neşet Koçkar, "En azından şöyle darbe alacak; Şu andaki fiyat seviyelerinin yükselmesi zorlaşacak, daha uzun zamana yayılacak. Türkiye'nin şu anda genel anlamda turizm piyasası anlamında yapması gereken şey, Avrupa'da kaybettiğimizin acilen geri alınması lazım. Avrupa'daki kayıpları geri almadığımız sürece her ne kadar Rusya'dan misafir ağırlasak bile bu bölgede para kazanmayla endeksli bir şey olmuyor. Yani şu anda otellerin verdiği fiyatların hiçbiri para kazanabileceği fiyatlar değil. Dolayısıyla sayıyı yakalayacağız belki ama bizim 2014'de ulaştığımız fiyat seviyelerinin neredeyse yarısının altındayız, buna ulaşamayacağız. Bu durumda da turizm ve hizmet kalitesi mecburen düşecek. Düştüğü zaman da bu gelecekte bize uzun vadede çok ciddi zarar verir" diye konuştu.

Görüntü DÖkümü

--------------

Havalimanı turist görüntüsü

Havalimanı dış plan görüntü

RÖP: Neşet Koçkar

Havalimanı uçak görüntüsü

Konyaaltı sahili denize girenler

Su parkından görüntü

191 MB/// 06.00ö

HABER: Mehmet ÇINAR- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

========================================================

6)LİSİNİA'DA DAĞÇAYI YETİŞTİRİLECEK

BURDUR'daki Lisinia Doğa Proje Alanı'nda, Burdur Gölü'ndeki kurumaya dikkati çekmek ve suya az ihtiyaç duyan aromatik bitkiler yetiştirmek amacıyla 'dağçayı' olarak da bilinen sideritis bitkisi dikildi.Burdur merkeze bağlı Karakent Köyü'ndeki Lisinia Doğa Proje Alanı'nda ve Akçaköy'deki Lavanta Deresi alanında 'elduran' ya da 'dağçayı' olarak bilinen sideritis bitkisi dikildi. Yaklaşık 100 dekar alanda dikimi yapılan dağçayı, Burdur Gölü'ndeki su çekilmesine dikkati çekmek amacıyla az su kullanan aromatik bitkilerin yetiştirilmesi projesinin bir parçası olarak ve gelir elde etmek amacıyla yetiştirilecek.

DİKİLDİKTEN SONRA SUYA GEREKSİNİM DUYMUYOR

Lisinia Doğa Proje Sorumlusu Öztürk Sarıca, "Dağçayı olarak da bilinen sideritisi üretmeye başladık. Özellikle Burdur Gölü'nün suyunun çekilmesine karşı yürütmüş olduğumuz aromatik bitki projesi dahilinde yetiştirdiğimiz sideritis ilk dikildiğinde suyla dikiliyor, daha sonra suya gereksinim duymadan yetişebiliyor" dedi.

'PEK ÇOK BAKTERİYE KARŞI ETKİNLİĞİ ÇOK YÜKSEK'

Sideritisin Türkiye'de 6 çeşidi olduğunu belirten Sarıca, "Biz dağçayı olarak bilinen türünü yetiştiriyoruz. Sağlığa katkıları çok fazla. Özellikle Türkiye, Yunanistan ve Avrupa'nın iç kesimlerinde çok fazla tüketilmekte. Göller bölgesinde insanlarımız bunu 'adaçayı' olarak tüketmekte ama adaçayından daha farklı bir yapısı var. Adaçayından çok daha fazla kimyasala sahip. Antimikrobiyel anlamda, mide mikrobuna karşı bile etkisi çok fazla. Öldürülemeyen pek çok bakteriye karşı etkinliği çok yüksek. 18'e yakın bakteride ciddi anlamda etkisi var. Özellikle oksidasyona bağlı oluşan kanser türlerinde etkin bir tedavi yöntemi olarak kullanılıyor. Dolaşım sisteminde, libido problemlerinde, kan basıncına ilişkin problemlerde, üst solunum yolu hastalıklarında, akciğer hastalıklarında neredeyse hastalıkların tamamında kullanılan bir bitki" diye konuştu.

'HER DERDE DEVA'

Bu bitkinin son yıllarda köklerindeki farklı bileşenleri elde etmek için yurt dışına kaçırıldığını vurgulayan Öztürk Sarıca, şöyle dedi: Hem bunu engellemek, hem gen kaynaklarının Türkiye'de kalmasını sağlamak, hem de Burdur Gölü'ne destek sağlamak amacıyla sideritisi yetiştirmeye başladık. Önümüzdeki yıllarda sideritis bitkisiyle ilgili daha fazla araştırma yapılması için, bitki kaynağı olarak yetiştirmiş olduğumuz bitkileri kullanacağız. Her derde deva diyebileceğimiz sideritis Lisinia Doğa Alanı ve Lavanta Deresi alanında 100 dekar alanda dikimi yapıldı. Ticari anlamda hem yağı çıkarılacak hem de bitkinin kendisi satılacak."

'İNSAN VE ÇEVRE SAĞLIĞI İÇİN ÖNEMLİ'

Sideritisin Antalya ve Burdur'un pek çok yerinde kahvelerde özellikle kış aylarında insanların grip ve soğuk algınlığına karşı tükettiği bir çay türü olduğunu da aktaran Sarıca, "Yaygınlaştığı bölgelerde insanların çok fazla hastalanmadığını görüyorsunuz. Türkiye'de yaygınlaştırılmasının insan ve çevre sağlığı açısından önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Dikimi yapılan sideritis bitkileri

Öztürk Sarıca'nın açıklamaları

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

==================================

7)ÜNİVERSİTELİ KIZLAR HAYALLERİNİ PODYUMA TAŞIDI

ERZURUM Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Teknolojisi ve El Sanatları Bölümü öğrencileri, hocaları ile birlikte hazırladıkları birbirinden ilginç tasarımları sundukları defile ile tanıttı. Atatürk Üniversitesi'nin kuruluşunun 60'ıncı yıldönümü etkinliklerinde kapsamında düzenlenen etkinlikte podyumda mankenleri aratmayan üniversiteli kızlar, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: (ÖZEL)

-------------------------------

-Defile

-İzleyiciler

-Mankenlerin Türk Bayrağı açması

-İzleyenlerin alkışlaması

-Öğretim Görevlisi Burcu Bilgin Akpınar ile röp

Haber-Kamera: Turgay İPEK/ ERZURUM,

====================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çankırı'da Asayiş Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi
    18:09 Çankırı'da Asayiş Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

    Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar başkanlığında gerçekleştirilen 'Asayiş Bilgilendirme Toplantısı'nda, mahalli idareler seçimleri, bayram tedbirleri, trafik denetimleri ve aranan şahıslar üzerine bilgiler paylaşıldı. Vali Taşolar, Çankırı'da suçluların ve sokak kabadayılarının gezmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, Ramazan Bayramı tatili süresince alınan önlemlerle ölümlü kazaların yaşanmadığı ifade edildi. Telefon dolandırıcılığı ve aile içi şiddet konularında da farkındalığın arttırılması gerektiği vurgulandı.

  • Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı
    18:04 Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı

    İngiliz yazar William Shakespeare'in Romeo ve Juliet oyunu, Türk ve Yunan sanatçıların ortak çalışmasıyla iki ülkede izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Devlet Tiyatroları ile Yunanistan Pire Şehir Tiyatrosunun ortak yapımı olan oyun, Ankara Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde sahnelenecek. Oyunun provaları tamamlanırken, yönetmen Lefteris Yovanidis, iki ülke sanatçılarının işbirliği yapmasının önemini vurgulayarak, nefret yerine sevgiyle kazanabileceğimizi belirtti. Oyun, Ankara, İstanbul ve Atina'da sahnelenecek.

  • Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı
    18:04 Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı

    Isparta'da bir ilkokul öğretmeni, boğazına şeker kaçan öğrenciyi Heimlich manevrası yaparak kurtardı. Öğretmen, aldığı ilk yardım eğitimi sayesinde hızlı ve doğru müdahalede bulunarak öğrencinin hayatını kurtardı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen ilk yardım eğitimi sayesinde Isparta'da binlerce öğretmen bu konuda eğitim almış oldu.

  • Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi
    18:04 Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi

    Edirne'nin Keşan ilçesinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, personel servisleri, motosiklet sürücüleri ve okul servislerine yönelik yapılan kontrollerde toplamda 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi. Denetimler sonucunda 9 personel servisine 102 bin 681 TL, dur ihtarına uymayan 2 araca 4 bin 392 TL, 11 motosiklet sürücüsüne 33 bin 823 TL ve 1 okul servisi sürücüsüne takograf kullanmamaktan 3 bin 135 TL idari para cezası uygulandı.

  • Adıyaman'da Sürücü Adayının Kullandığı Otomobille Çarpışan Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı
    18:03 Adıyaman'da Sürücü Adayının Kullandığı Otomobille Çarpışan Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı

    Adıyaman'ın 3. Çevre Yolu'nda direksiyon eğitimi alan sürücü adayı Gülsüm D'nin kullandığı otomobille, Berkay B. idaresindeki motosiklet çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü Berkay B. ağır yaralandı. Olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı, ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri'ne katıldı
    17:58 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri'ne katıldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Başkentte düzenlenen, 'Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri' etkinliğine katıldı. Güler, etkinlikte yer alan firmaların stantlarını ziyaret ederek, sergilenen teknoloji ürünleri hakkında yetkililerden bilgi aldı, başarı diledi.

  • Elazığspor'un antrenmanını Elazığ Belediye Başkanı ziyaret etti
    17:57 Elazığspor'un antrenmanını Elazığ Belediye Başkanı ziyaret etti

    Elazığspor Onursal Başkanı ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bordo-beyazlı ekibin antrenmanını ziyaret etti. Takımla birlikte antrenman yapan ve futboldaki hünerlerini sergileyen Başkan Şerifoğulları, taraftarları Sapanca Gençlikspor maçına davet etti.


Advertisement