Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

1)DOSTLUK MARATONUNDA YUNAN SINIRINI VİZESİZ GEÇTİLEREDİRNE'de Türk Bulgar Yunan Dostluk Derneği (TUYUB) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 21 kilometrelik 'sınırsız dostluk' yarım maratonuna farklı ülkelerden 507 sporcu katılırken, erkeklerde Etiyopyalı Sulti Güre Timbre, kadınlarda ise...

04.06.2017 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)DOSTLUK MARATONUNDA YUNAN SINIRINI VİZESİZ GEÇTİLER

EDİRNE'de Türk Bulgar Yunan Dostluk Derneği (TUYUB) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 21 kilometrelik 'sınırsız dostluk' yarım maratonuna farklı ülkelerden 507 sporcu katılırken, erkeklerde Etiyopyalı Sulti Güre Timbre, kadınlarda ise Tuğba Bozkurt Batur birinci oldu. Sporcular parkurda Yunanistan Kastanies gümrüğünden pasaportsuz ve kontrolsüz olarak dolaşırken, atletlerden Hüseyin Burgaz ve Bilal Gün maratona ay yıldızlı kravat ve takım elbiseyle katıldı. Edirne Valiliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle Türk Bulgar Yunan Dostluk Derneği tarafından organize edilen Sınırsız Dostluk yarı maratonuna farklı ülkelerden 507 sporcu katıldı. Selimiye Camii önündeki başlangıç noktasına gelen sporcular ısındıkları sırada Edirne Belediye Bandosu çaldığı şarkılar eşliğinde göbek attı. Yarışmacılar arasında spor ayakkabılı ancak takım elbiseli gelen Hüseyin Burgaz ve arkadaşı Bilal Gün dikkat çekti. Yara maratona ay-yıldızlı kravat ve takım elbise giyerek katılan iki arkadaş diğer yarışmalar tarafından da ilgiyle izlendi.

TAKIM ELBİSE İLE KOŞTULAR

Takım elbiseli sporculardan Hüseyin Burgaz, idmanlarda bile takım elbise giydiklerini ifade ederek, "Takım elbiseli sporcular olarak insanlara bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bu sporu gençlere sevdirmeye çalışıyoruz, kıyafetin önemli olmadığını, her şekilde koşabileceklerini göstermeye çalışıyoruz. Biz böyle spor yapmayı da seviyoruz. Daha önce çok koştuk, idmanlarımızı da genelde takım elbise ile yapıyoruz. Daha öncede bir çok maratona katıldık, burada şov amaçlı katılıyoruz. Türkiye takım elbise ile koşan sadece ikimiziz" dedi.

Takım elbiseli atletlerden Bilal Gün de koşunun en ucuz ve en güzel spor dallarından biri olduğunu ifade ederek, "Koşunun yapılabilecek en ucuz ve en güzel spor olduğunu göstermek için, hareket edebilmenin önemini göstermek için takım elbise ile koşuyoruz. en uzun mesafe olan 100 kilometrenin bile üzerindeki koştuk. Çöl maratonuna hazırlanıyoruz. Şuanda ısındığımızda vücut 43 derece sıcaklıkta koşarken bu 50 dereceyi buluyor. Bunu hayati riski göze alarak yapıyoruz ama ona göre idmanlarda bile halen takım elbise kullanıyoruz" şeklinde konuştu.

21 KİLOMETRE KOŞTUP, SINIRI VİZESİZ GEÇTİLER

Verilen işaret ardından Karaağaç Mahallesi'ndeki Pazarkule Sınır Kapısı'nı geçip, karşı taraftaki Yunanistan'ın Kastanies Sınır Kapısı'ndan vizesiz ve kontrolsüz dolaştı. Yunan sınırındaki nöbetçi askerler, tampon bölgeye gelen gazetecilerin görüntü almalarına izin vermedi.

Selimiye Camii önünde biten 21 kilometrelik yarı maratonu erkeklerde Etiyopya uyruklu Sulti Güre Timbre, 1 saat 6 dakika ve 12 saniyelik süreyle ilk sırada tamamladı. Yarı maratonda ikinciliği Geteye Gelaw, üçüncülüğü ise Nuri Kömür kazandı. Kadınlar kategorisinde 1 saat 34 dakika 59 saniye ile Tuğba Bozkurt Batur birinci, Seda Kurtoğlu ikinci, Akşegül Gökçe ise üçüncü oldu. Yarım maratonu ilk sırada tamamlayan Sulti Güre Timbre sıcak havanın kendisini etkilediğini ancak birinci olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Kadınlarda birinci olan Tuğba Bozkurt Batur da zorlanmadığını ifade ederek, "Çok heyecanlıydı, birinci olmam çok önemli değildi. Koşarken herkes birbirine çok destek oldu. Yolda bize destek olanlar vardı. İlk kez denediğim maratonda birinci olmak beni de mutlu etti. bundan sonraki maratonlara da katılmayı düşünüyorum" dedi.

Yarı maratonda dereceye giren sporculara ödülleri düzenlenecek olan törenle verilecek.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Sporcuların oynaması

-Röportajlar

-Start verilmesi

-Sporcuların koşması

-Koşudan genel detay

-Tarihi Tunca ve Meriç köprüsü

-Edirne tabelası

-Türkiye tabelası

-Yunanistan tabelası

-Finiş yapan erkek ve kadın sporcular ile röp

-Kadın sporcunun fenalaşması

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE,-

================================================

2)HAFİF TİCARİ ARAÇ 25 METREDEN YUVARLANDI: 1 ÖLÜ

KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde kontrolden çıkıp 25 metrelik uçuruma yuvarlanan hafif ticari aracın sürücüsü 36 yaşındaki Servet Bozdoğan öldü.

Kaza, bu sabah Çığsar Mahallesi'nde meydana geldi. Göksun İlçesi'nden Kadirli İlçesi'ne giden Servet Bozdoğan'ın yönetimindeki 80 GL 213 plakalı hafif ticari araç, Başıkesik Mevkii'nde sürücünün kontrolünden çıkıp 25 metrelik uçuruma yuvarlandı. Uçuruma yuvarlanan kardeşini arkadan takip başka bir araçta bulunan ağabeyi, durumu sağlık görevlilerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık görevlileri, Servet Bozdoğan'ın öldüğünü belirledi. Bozdoğan'ın cesedi, otopsi için Andırın Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Uçuruma yuvarlanan otomobil

İnceleme yapan ekipler

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: İskender ZENGİN-ANDIRIN-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 66 MB

================================================

3)ANTALYA'DA ŞÜPHELİ ÖLÜM

ANTALYA'da 26 yaşındaki Hüseyin Burkay Ünses, boş bir arazide ölü bulundu.

Olay, Şirinyalı Mahallesi Eski Lara Yolu üzerindeki boş arazide saat 05.30'da meydana geldi. Üst kısmında sadece atleti olan bir kişinin yerde hareketsiz yattığını görenler, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Hüseyin Burkay Ünses olduğu belirlenen kişinin yaşamını yitirdiğini belirledi. Ölümün şüpheli bulunması üzerine olay yeri inceleme ekipleri de cesette inceleme yaptı. Pantolonun cebinden cüzdan ve güneş gözlüğü çıkan Ünses'in cansız bedeni, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Ünses'in ölüm nedeni otopside belli olacak.

Görüntü Dökümü

--------------

Ünses'in cansız bedeninden detay

Polis ekipleri

Boş araziden detay

Opak

HABER- KAMERA: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

=======================================================

4)HURDA ARACI ÇALIŞAN ÇEVRE DOSTUNA DÖNÜŞTÜRDÜ

AKDENİZ Üniversitesi'nden (AÜ) Prof.Dr. Hikmet Rende ve öğrencileri, hurdadan 3 bin liraya aldıkları aracı pazar esnafına göre yeniden düzenleyip, hiç gideri olmayan, üzerine monte edilen güneş panelleriyle elektriğini karşılayarak 2.5 saat gidebilen yüzde 100 çevre dostu bir araca dönüştürdü.AÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Hikmet Rende ve öğrencileri, Antalya'da 'Araba mezarlığı' olarak bilinen hurda araçların satıldığı pazardan 3 bin liraya çürümeye yüz tutmuş ticari bir araç satın aldı. Aldıkları aracın şanzıman, motor ve egzoz kısmını atan Prof.Dr. Rende ile öğrencileri, elektrik sistemiyle çalışan çevre dostu bir araç yaptı. Elektrikli motor yerleştirilen araç 4 akü ile ortalama 2.5 saat gidebiliyor. Aküleri önce şebeke elektriğinden şarj eden Prof. Dr. Rende, aracın yüzde 100 çevre dostu olması için üniversitede kullanılmayan eski 3 adet güneş panelini, aracın üstüne öğrencileriyle monte etti. Aracı daha çok pazar esnafına göre düzenleyen ekip, esnafın çok düşük bir bütçeyle neredeyse hiç gideri olmayan bir araca kavuşabileceğini kanıtladı.

ÇÜRÜMEYE BIRAKILMIŞTI

Prof.Dr. Hikmet Rende, projeye hurdadaki araçların değerlendirilmesinden başladıklarını belirterek, bu araçların çevreye zarar verdiğini söyledi. Bu araçların çürümeye bırakıldığını hatırlatan Prof.Dr. Rende, "Hurdadaki araçları geri kazanalım istedik. Hurdada bulunan bir aracı elektrikli motora dönüştürdük. Bu tür araçların elektrikliye dönüşebileceğini gösterdik. Hurdaya çıkan araçların büyük kısmının motorları artık kullanılmıyor. Ancak şase ve kaportaları henüz kullanılabilir" dedi.

PAZARCILARA YÖNELİK TASARLADI

Yüzde 100 çevreci araç oluşturduklarını belirten Prof.Dr. Hikmet Rende, hurdalıktan özellikle ticari araç seçtiklerini söyledi. Yaptıkları aracın birçok benzerini pazar esnafının kullandığını gördüklerini dile getiren Prof.Dr. Rende, "Aracın kapaklarını açtığınızda 9 metrekarelik bir alan ortaya çıkıyor. Bütün panelleri devreye soktuğunuz zaman aküler 7-8 saatte şarj oluyor. Yaptığımız bu araçla bir pazarcı ürünü pazara götürdükten sonra güneş panellerini rahatlıkla şarj edebilecek. Aynı ayna ışığını da kendi karşılayabilecek. Hatta küçük bir klima bile çalıştırabilecek" diye konuştu.

SES VE EMİSYON SIFIR

Elektrikli aracın sadece fren sisteminin bakımının gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Rende, aracın 3-4 yılda kendini amorti edeceğini aktardı. Prof. Dr. Rende, aracın faydalarını şöyle sıraladı:

"Hurdadan paslanmaya ve çürümeye bırakılmış araçlar tekrar sisteme kazandırılacak, böylece çevre korunmuş olacak. İçten yanmalı motorla çalışan aracın elektrikliye dönüştürülmesi durumunda, motorun sessiz olmasından dolayı gürültü kirliliği oluşmayacak. Elektrikli motorun herhangi bir emisyonu yok. Akülerin şarjı güneş enerjisi ile yapılmakta olup bu işlem tamamen çevre dostudur. Aracın fren, lastikleri haricinde herhangi bir bakıma da ihtiyaç olmadığından ekonomiktir. Otomotiv sektöründe kullanılan malzemenin büyük kısmı ithal edilmekte, böylece hurdadan alınmış bir araç malzeme açısından ülkemizde değerlendirilmiş olacak."

Görüntü Dökümü

--------------

Hocadan detay görüntüler

Araçtan detay görüntüler

Aracın nasıl çalıştığını hocanın anlatması

RÖP: Hikmet Rende

Aracın üzerindeki panellerden görüntü

Öğrencilerden görüntü

446 MB/// 07.17ö

HABER: Hasan DEMİRBAŞ- KAMERA: Emrah GÜL/ANTALYA,

====================================================

5)ÇİNLİ GÜZEL MİSS EURASİA KRALİÇESİ

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde düzenlenen 'Miss Eurasia 2017 Güzellik Yarışması'nı Rus asıllı Çin vatandaşı 26 yaşındaki Mary Zarubina kazandı. Final gecesinde ünlü hiphop şarkıcısı Baby Brown da sahneye çıktı.

Antalya'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen Miss Eurasia 2017 Güzellik Yarışması'nın finali yapıldı. Rusya, Ukrayna, Çin, Macaristan, Belarus, Bulgaristan, Hırvatistan, Kamerun, Kazakistan, Litvanya ve Letonya gibi ülkelerden gelen 40 güzel, Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki Granada Luxury Hotel'de yapılan final gecesinde dereceye girmek için yarıştı.

Yarışmada güzeller önce ülkelerinin kıyafetlerini sergiledi. Ardından bikini ve abiye kıyafetlerle podyumda boy gösteren güzeller ünlü hiphop şarkıcısı Baby Brown ve Kazak şarkıcı Ademi ile birlikte şarkı da söyledi.

Jürinin değerlendirmesi sonucu Rus asıllı Çin vatandaşı Mary Zarubina birinci oldu. İkinciliği Kazak 28 yaşındaki Botagaz Gunusuva, üçüncülüğü ise 22 yaşındaki Karadağlı Simona Stanvovska elde etti. Ukraynalı 18 yaşındaki İrina Kumpan da 'Turizm Güzeli' seçildi.

Görüntü Dökümü

--------------

Güzellerin yöresel kıyafetlerle podyumda yürümesi

Güzellerin bikiniyle sahnede yürümesi

İzleyici ve jüriden görüntüler

Baby Brown'un sahnede şarkı söylemesi

Birinci seçilen Çinli güzelin sahne yürüyüşü

Dereceye giren güzellerin toplu görüntüsü

Baby Brown ve güzeller birlikte –

Birinci seçilen Çinli güzelin görüntüsü

Güzeller detay

221 MB/// 06.57

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya),

=================================================

(GENİŞ HABERİ)

6)BAHAR BALININ KİLOSU 50 LİRA

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde arıcılar kovanlardan bahar balı (acı bal) sağımını yaptı. Bahar balı, kilosu 50 liradan alıcı buluyor.

Gazipaşa'da arıcıların baharın gelmesiyle bakım yaptığı kovanlarda, arılar binbir türlü çiçekten topladığı polenlerle bal yaptı. Bu yıl arıcılar iki kez kovanlardan bahar balı sağımı yaptı. Bahar balının kilosu 50 liradan alıcı buluyor. Bahar balını alan arıcılar, 1600 rakımdaki yaylalara kovanlarını taşımaya hazırlanıyor. Bölgede 44 işletmede 3 bin 948 kovan bulunuyor ve yılda 59 bin ton rekolte elde ediliyor. İlçede arıcılıkla uğraşan işletmeler ise bu yıl toplamda 39 bin 480 lira destekleme aldı.

"VERİM GAYET İYİ"

Hobi olarak 20 kovanla arıcılık yapan öğretmen Mustafa Gazioğlu, mevsimin iyi geçmesi ve çiçeklerin çok iyi olmasıyla bahar balının ikinci sağımını gerçekleştirdikleri anlattı. Gazioğlu, "Bölgemizde binbir türlü çiçekten elde ettiğimiz balın sezonu iyi geçiyor, verim gayet iyi, ikinci sağımı yapıyoruz. Bu çiçek balı oluyor. Fiyatlar da çok iyi, baharda aldığımız balın kilosunu 40-50 liradan satıyoruz" dedi.

"BİRAZ YORUCU"

Artık Toros Dağları'na doğru kovanları çıkaracaklarını anlatan Gazioğlu, "Kovanlardan aldığımız ballı çerçeveleri makinede sağım yapıyoruz. Biraz yorucu oluyor ama aile kalabalık yardım ediyorlar. Balları sağılmış boş çevreleri akşama kovanlara geri koyacağız. Bu gün 10 kovandan aldığımız çerçevelerden, 50 kiloya yakın bal aldık" diye konuştu.

Eşine bal sağımında yardımcı olan Hilal Gazioğlu da "Bal sağımı yapıyoruz. İkinci sağımımız. Eşime yardım ediyorum. Bal sağımı zor da olsa yapabiliyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------

Kovanlıktan genel görüntü

Kovanın açılıp içinden ballı peteğin alınışı

Kovanların açılması esnasında arıcının anlatımı

Alınan peteklerin saklama kabına konulup bal sağımı için kovanlıktan götürülüşü

Bal sağım yerinde makinede bal sağımı

Genel görüntü ve detaylar

RÖP 1: Hilal Gazioğlu

RÖP 2: Mustafa Gazioğlu

204 MB// 06.25"

HABER-KAMERA: Yücel BULUT/GAZİPAŞA (Antalya),

========================================================

7)ALANYA'DA SAHNE PARA OPERASYONU

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde jandarmanın durdurduğu otomobilden 200 adet sahte 100 TL'lik banknot ele geçirilirken, olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler İncekum Mahallesi'nde çok sayıda sahne banknotun piyasaya sürüleceği bilgisi üzerine harekete geçti. Olayla ilgili çalışma başlatan jandarma, dün akşam şüphe üzerine 34 DT 3417 plakalı otomobili takibe aldı. Uzun süren takibin ardından şüpheli araç İncekum Halk Plajı'nda park ettiği sırada ekipler düzenledikleri baskınla araçta bulunan 32 yaşındaki Yusuf A.'yı yakaladı. Araçta yapılan aramada ise 200 adet sahte 100 TL'lik banknot ele geçirildi.

Gözaltına alınan Yusuf A., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Sahte paraların ise incelenmek üzere Merkez Bankası'na gönderileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------

Sahte banknotların cihazdan geçirilmesi

Gerçek bir banknotun cihazdan geçirilmesi

Sahte banknotlardan görüntüler

23.1 MB/// 00.43

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA,

=====================================================

8)BAŞKAN TÜREL'DEN TURİZM DEĞERLENDİRMESİ

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'ya mayıs ayında geçen seneye göre yüzde 60'dan fazla turist geldiğini belirterek, yılsonuna kadar 9-9.5 milyon turist gelmesini beklediklerini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Manavgat'ta iftar programı düzenlendi. Perşembe pazarındaki programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaymakam Nazmi Günlü, Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Öz, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaş katıldı.

MÜSLÜMAN'IN MÜSLÜMAN'A YAPTIĞI

Yemekte, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Öz, Antalya Milletvekili İbrahim Aydın ve Kaymakam Nazmi Günlü birer konuşma yaptı. İftar davetine katılanlara teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de İslam dini açısından Ramazan'ın birlik ve beraberlik ayı olduğunu hatırlattı. Oruç tutmanın önemine dikkati çeken Başkan Türel, "Hakkı verilebilirse oruç bütün insanlığa da ilaç olacaktır. Fakat maalesef insan insanın kurdu olmuş. Fitne ve fesat her yerde insanlığı kemiren alışkanlıklar haline geliyor. Müslüman'ın Müslüman'a yaptığını maalesef kimse yapmıyor. İslam alemi kendi kendisiyle savaşmaktan, kafasını kaldırıp geleceğe bakmaya zaman bulamıyor" dedi.

MAYIS AYINDA ARTIŞ YÜZDE 60'IN ÜZERİNDE

İftar yemeğinin ardından Menderes Türel, Ak Partili yöneticilerle birlikte gittiği bir pastanede gazetecilerin sorularını yanıtladı. Antalya'da turizmin geçen seneye oranla çok daha iyi şekilde devam ettiğini belirten Başkan Türel, "Mayıs ayı rakamları geçen seneye göre yüzde 60'ın üzerinde bir artış gösterdi. Nisan ayı rakamları da aşağı yukarı yüzde 40'ın üzerinde bir artış gösterdi. Toplamda baktığımızda geçen seneye göre ciddi bir artış söz konusu" dedi.

Avrupa pazarından geçen seneki rakamı yakalama hedefinde olduklarını aktaran Başkan Türel, geçen yıl olduğu gibi bu sene de en azından Almanya'dan gelen 2 milyon turist hedefine ulaşmak istediklerini anlattı.

9.5 MİLYON TURİST HEDEFİ

Antalya'ya geçen sene son 3 ayda 500 bin Rus turist geldiğini hatırlatan Başkan Türel, "Bu sene 3.5 milyona yakın Rus turist geleceğini bekliyoruz. Böylelikle bu sene geçen seneye göre ekstra 3 milyon turist artış göstermesi bekleniyor. Böyle olunca geçen sene 6.5 milyon civarında olan turist sayımız 9-9.5 milyona ulaşacaktır. Şu anda bütün rakamlar fevkalade iyi gidiyor. Bu trend aynı şekilde sezon devam ettiği müddetçe devam edecektir. Ben bu senenin çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Şu anda bütün göstergeler de benim bu söylediklerimi teyit ediyor" diye konuştu.

HERŞEY DAHİL SİSTEMİ

Başkan Menderes Türel, soru üzerine 'her şey dahil' sisteminin bir pazarlama tekniği olduğunu kaydederek, Avrupa'nın bu sistemi uygulayamadığını ve dünyada bu sistemi en iyi uygulayan ülkenin Türkiye olduğunu anlattı. Esnafın şikayetlerinin hatırlatılması üzerine Başkan Türel, şöyle dedi:

"Bu artık bir pazarlama tekniği haline dönüşmüş, dolayısıyla biz ne kadar çok turist getirebilirsek, o turist o kadar çok esnafın istifadesine sunulabilir. Biz bu pazarlama tekniğiyle turist getiremediğimiz zaman esnafın bundan istifade imkanı da az olur, zor olur. Otellerimizin bütün tedariki Manavgat'taki otellerin bütün tedariki buralardaki firmalardan, Antalya'daki, Manavgat'taki firmalardan sağlanıyor. Dolayısıyla 10 milyon turist geldiğinde hiçbir şey yapmasa 1 şişe su içse 10 milyon şişe su demek. Bu 10 milyon şişe suyu kim satıyor, Manavgat esnafı satıyor, Antalya esnafı satıyor. Olaya bu perspektiften baktığınızda bu kadar çok turistin gelmesini tetikleyen bir her şey dahil sistemi var ise o zaman bunu bütün yönleriyle iyi değerlendirip, fayda mı zarar mı verdiğini çok iyi anlamamız lazım."

SORGUN ORMANINA KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgat Sorgun Ormanı için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'yla birlikte koruma amaçlı imar planı için bütün çalışmaları tamamladıklarını ve tahsis için müracaatta bulunduklarını, tahsisin tamamlanmasının ardından proje detaylarını da kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Görüntü Dökümü

--------------

Genel görüntü

Menderes Türel'in iftar yemeğine gelişi

Menderes Türel'in konuşması

RÖP: Menderes Türel

Menderes Türel'in ayrılması

Detay görüntüler

85 MB/// 02.37ö

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT,

========================================================

9)KÖPEKLERE ÖZEL PANSİYON

İSTANBUL'dan sonra Antalya'da hizmete açılan Pet Pansiyon, kente tatile gelenlerin köpeklerine ev sahipliği yapıyor.

Aksu İlçesi'nde 200 metrekare alan üzerine kurulu 3 katlı binada, kafessiz ev konseptinde hizmet veriliyor. Pitbull, Dogo Argantine, Mastiff gibi cins köpeklerin alınmadığı pansiyona, aşı programı bitmemiş köpekler de kabul edilmiyor. Metin Özgür Doğan ile eşi Latife Bilge Doğan'ın sahibi olduğu pansiyonda aynı anda 17 köpek kalabiliyor. Bir köpeğin günlük pansiyon fiyatı ise 40 lira. İstanbul'dan sonra Türkiye'de kafessiz ev ortamında hizmet veren tek köpek pansiyonu olduklarını belirten Metin Özgür Doğan, "Tatil veya başka bir amaçla evinden dışarıya çıkan ve köpeklerini bırakacak yer bulamayan kişilere hizmet ediyoruz. Bayramlarda ve yaz aylarında çok fazla talep oluyor. Antalya içinden günübirlik bırakanlar da oluyor" dedi.

Antalya Pet Pansiyon olarak kafese karşı olduklarını kaydeden Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizimle birlikte televizyon seyrediyor, yemek yiyor, geziyorlar. Kendi evlerindeki aktiviteleri nasılsa bizde de aynı şekilde sürdürüyorlar. Biz yaptığımız aktiviteleri sürekli fotoğraflandırıyoruz ve sahiplerine gönderiyoruz. Onlarla sürekli iletişim halinde oluyoruz."

Güvenlik altyapılarının da olduğunu aktaran Doğan, "Anlaşmalı veteriner hekimimiz var. Belli periyotlarda gelir ve kontrollerini yapar. Aşı karneleri ve aşıları tam oluyor. Aldığımız zaman bunlara mutlaka dikkat ediyoruz. Alışık oldukları mamanın dışına çıkarlarsa ishal olurlar. İşte bu alışkanlarını bozmamak adına biz sahiplerinden kendi mamalarını da alıyoruz. Bir tek hazır su veriyoruz. Suları ortak oluyor, o kadar."

Toplamda 15, maksimum 17 köpeği konuk ettiklerini belirten Latife Bilge Doğan ise şöyle konuştu:

"Aslında biz bu işe çok fazla ticari gözle bakmadığımız için sayıyı yükseltmiyoruz. Bu bizim vicdanımızla da alakalı bir durum. Bu işi severek yapıyoruz. Çünkü hayvanlarla zaman geçirmek, insanları daha da pozitif yapıyor. Bayramlarda daha yoğun talep var. Kışın 8-9 civarına düşebiliyor. Köpekler, yaşadıkları evin evladı. Aslında olaya böyle bakarsanız, biz cici anne, cici baba rol modelleri oluyoruz. Buraya gelen her evlat ki ben onlara 'Tüylü bamya' diyorum. Hepsi beni anne, eşimi de baba olarak biliyor. İkinci ev olarak burayı çok seviyorlar."

Görüntü Dökümü

--------------

Köpeklere mama hazırlanması

Köpeklerin mamayı yemeleri

Çiftin köpeklerle oyun oynamaları

Köpekleri severlerken görüntü

RÖP 1: Metin Özgür

RÖP 2: Latife Bilge Doğan

Detaylar

156 MB/// 04.54ö

HABER: Süleyman EKİN- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

======================================================

10)CEP TELEFONU ÇALDI TUTUKLANDI

ADANA'da bir iş yerinin mutfağında şarja bağlanmış cep telefonunu çalarken güvenlik kamerasına yakalanan 27 yaşındaki Barış D., gözaltına alındı. Hırsızlık şüphelisi sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Tepebağ Mahallesi'nde meydana geldi. Bir matbaada aşçı olarak çalışan Emine Gül, cep telefonunu şarja bağlayıp mutfaktan ayrıldı. Bir süre sonra geri dönen Emine Gül, cep telefonunu olmadığını fark etti. Gül, telefonunu bulamayınca çalınmış olabileceğini düşünüp durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, iş yerinin güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Güvenlik kamerası kayıtlarından cep telefonunu emniyette çok sayıda kaydı bulunan Barış D.'nin çaldığını saptayan polis, şüpheliyi evinde yakaladı. Adliyeye sevk edilen Barış D., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Emine Gül'ün mutfakta telefonla konuşması

Telefonunu şarja takarak mutfaktan ayrılması

Barış D.'nin mutfağa girmesi

Telefonu çalması ve mutfaktan çıkması

Barış D,'nin merdivendeki görüntüsü

SÜRE: 01'44"    BOYUT: 106 MB

Haber: Salih ÜÇTEPE  -Kamera: ADANA,

======================================================

11)BU SERGİNİN GELİRİ MEHMETÇİK VAKFI'NA BAĞIŞLANACAK

sanatçıları Filiz Çakıroğlu, Sabri Çiçekçi, Kadir Erten ve Özdemir Yılmaz, 'Bulutların Üzerinde Olmak', 'Sevdamız Karadeniz' isimli fotoğraf sergisini Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Sanat Galerisi'nde Ankaralı sanatseverlerle buluşturdular. Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Pavel Kafka ve eşi Lucie Kafkova'nın da katıldığı serginin geliri Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacak.

Karadeniz Bölgesi'nin eşsiz doğa güzelliklerinin yanı sıra kültürünü ve yaşamsal özelliklerini gözler önüne seren 4 fotoğraf sanatçısının sergilediği 35 eseri, Ankaralı fotoğraf sanatçılarının ve davetlilerin ilgi odağı oldu. Sanatsal çalışmalarını Başkent'te sürdüren fotoğraf sanatçısı Filiz Çakıroğlu, "Hikaye, 4 fotoğraf sanatçısı arkadaşın Karadeniz yaylalarına düzenlediği gezi ile başladı. Karadeniz'in keşfedilmemiş güzelliklerini keşfederek bu güzel fotoğraf sergisini 3 ay süre içerisinde ortaya çıkararak fotoğraf sanatına gönül verenlerle paylaşıyoruz" dedi.

Açılışına Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Pavel Kafka ve eşi Lucie Kafkova,  birlikte katıldıkları sergide yer alan fotoğrafları uzun süre izlediler. Sergi, 11 Haziran 2017 tarihine kadar izlenebilecek.

'Bulutların Üstünde Olmak' isimli fotoğraf sergisinin hikayesini anlatan fotoğraf sanatçısı Filiz Çakıroğlu, "Fotoğrafçı arkadaşlarımla Karadeniz yaylalarına düzenlediğimiz gezi ile serüven başladı. İlk kamp yerimiz Çiçekli Yaylası oldu. Kurduğumuz kamp çadırlarında ne kadar erken yatsanız da sabah saatlerinde gün doğumunu yakalamanın heyecanı içinde gözünüze uyku girmez. Görsel şölen sabahın ilk saatleri ile başlar. Deniz tarafından zirveye doğru gelen bulutlar yavaş yavaş vadiyi kaplayarak ilerler. Rüya gerçekleşmiş, bulutlar denizle karşı karşıya kalmıştır. Yüksek bir yerdeyseniz, bu bulutlar ayaklarımızın altında kalmıştır. Karadeniz yaylalarının görüntülenmesi, kayıt altına alınması ile artık bir sevdaya dönüşmüştür. Karadeniz'in keşfedilmemiş coğrafi güzelliklerini, kültürünü ve yaşamsal özelliklerini ortaya koyduğumuz sergi ile dikkat çekmeye çalıştık. Bu sergiden elde edilecek gelirin tamamı Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacaktır. Bu nedenle fiyatlarımızı herkesin alabileceği düzeyde tuttuk" dedi.

Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Pavel Kafka, eşi Lucie Kafkova ile birlikte katılarak sergide yer alan fotoğrafları uzun süre izledi. Büyükelçi Kafka yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin, Karadeniz bölgesinin güzelliklerini, yöresel kültürünü ve harika doğasını fotoğraflarla gözler önüne seren fotoğraf sanatçıları, bizlere sundukları bu görsel şölenlerinden dolayı teşekkür ederim. Ben ve eşim Karadeniz bölgesini bir süre önce gezmiştik, ama bu sergide yer olan detayları tam görememiştik. Sergide yer alan eserleri izlemekten eşim ve ben büyük mutluluk duyduk" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Sergi açılışına katılan fotoğraf sanatçılarından ve davetlilerden detay görüntüler

Sergide yer alan fotoğraflardan detay görüntüler

Sergide eserleri bulunan fotoğraf sanatçılarının sergi hakkında verdikleri bilgilerden detay görüntüler

Sergiye eşi ile birlikte katılan Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Pavel Kafka, ve eşi Lucie Kafkova sergiyi gezerken görüntüleri ve açıklamalarından detay görüntüler

Hüseyin ÖZBALI ELMADAĞ(ANKARA)DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement