Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

1)BAKAN SOYLU: "TERÖR ÖRGÜTÜNDEN NE BEKLENEBİLİR Kİ" İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, PKK ele başlarından Bese Hozat'ın kendisini ölümle tehdit etmesiyle ilgili yöneltilen soruya gülerek, "Terör örgütünden başka ne beklenebilirki, çok önemli değil" şeklinde cevap verdi.

08.06.2017 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BAKAN SOYLU: "TERÖR ÖRGÜTÜNDEN NE BEKLENEBİLİR Kİ"

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, PKK ele başlarından Bese Hozat'ın kendisini ölümle tehdit etmesiyle ilgili yöneltilen soruya gülerek, "Terör örgütünden başka ne beklenebilirki, çok önemli değil" şeklinde cevap verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 135'inci Dönem Kaçakcılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu toplantısına katılmak üzere sabah saatlerinde havayolu ile Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'na geldi. Bakan Soylu burada, Sivas Valisi Davut Gül, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Belediye Başkanı Sami Aydın ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı. Bakan Soylu, ilk olarak Sivas Valisi Davut Gül'ü makamında ziyaret ederek valilik şeref defterini imzaladı. Vali Gül, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Soylu'ya kentteki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakan Soylu ise Sivas'ın tarihin, medeniyetin, milletin önemli merkezlerinden biri olduğunu belirterek Süper Lig'e yükselen Sivasspor'u tebrik etti.

"TERÖR ÖRGÜTÜNDEN NE BEKLENEBİLİR Kİ"

Ülkenin huzur ve güveni için hem de milletin yarına aydınlık ve esenlikle bakabilmesi için tüm güvenlik kuvvetlerinin valilerin, kaymakamların ve tüm görevlilerin canhıraş bir mücadele ortaya koyduğunu vurgulayarak, "16 Nisan'da sonra Türkiye'nin karşı karşıya kalmış olduğu yeni hükümet sistemiyle millet ve devlet arasındaki ilişki çok daha kuvvetlendirecek ve aziz milletimizin her geçen gün çok daha fazla refaha, huzura, güvenliğe ve esenliğe ulaşmasını temin edecektir. Adım adım hem Türkiyemiz'de istediğimiz noktaya kavuşacağız hem de etraf coğrafyamızda huzuru hem güveni hem de özgüveni sağlayarak devam edeceğiz. Allah yardımcımız olsun" diye konuştu.

Bakan Soylu, bir basın mensubunun "PKK ele başlarından Bese Hozat'ın size yönelik bir tehdidi vardı, internet sitelerinde yer aldı Kato Dağı'na gitmenizle ilgili, PKK'nın bu tavrını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Soylu, gülümseyerek, "Terör örgütünden başka ne beklenebilir ki, çok önemli değil" karşılığını verdi. Soylu, "Binlerce gencin 2017'deki polis alımlarında yaşla ilgili beklentisi var. 19'uncu dönemde bir sıkıntı olmuştu, 28 yaşındakiler mülakat yeri çıkmasına rağmen mülakatlara alınmamıştı, bununla ilgili bir çalışma var mı?" sorusu üzerine de, "Arkadaşlarımız değerlendiriyorlar." cevabını verdi. Bakan Soylu, daha sonra Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ı makamında ziyaret etti.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Bakanın gelişi ve havalanında karşılanması

-Valilik ziyareti

-Burada yaptığı açıklama

-Detaylar

Haber-Kamera:  Gökhan CEYLAN-Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

==============================================

2)BAYAN YOLCULARA ÖZEL VAGON" UYGULAMASINI DESTEKLEYEN DE VAR KARŞI ÇIKANDA

BURSA'da  Otosansit metro istasyonu durağında başlayan  "Bayan yolcularımıza öncelikli vagon" uygulamasına bazı vatandaşlar tepki gösterirken bazıları da destek verdi.

Dün CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun gündeme getirdiği ve Otosansit Metro İstasyonu'nda başlayan "Bayan yolcularımıza öncelikli vagon" uygulamasına bazı vatandaşlar destek verirken bazıları da karşı çıktı. İstasyonda yere yapıştırılan yazıyı okuyan Mehmet Çetin isimli vatandaş, "Bayan yolcularımıza öncelik verinizö şeklinde yazılsaydı daha güzel olurdu" dedi.İstasyona gelen kadınlar uygulama konusunda sessiz kalırken Hadi Şen isimli vatandaş, "Bence çok güzel olmuş. Her yerde olması  lazım diyerek uygulamaya destek verdi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Metronun içinden görüntü

-Kapının açılması ve yazının görünmesi

-Bayan yolculara özel yazısı ile metronun görüntüsü

-Metroya gelen vatandaşlarla röportaj

BOYUT: 145 mb

SÜRE: 4,33

Edip TEKİN/ BURSA, -

===================================================

3)CENAZESİ KARIŞTI,24 SAATTE 2 KEZ DEFNEDİLDİ

ADANA'nın Kozan İlçesi'nde hayatını kaybeden kadın cenazeleri karıştı. 85 yaşındaki Mezyune Çiftçioğlu'nun cenazesi diye alınıp, dün defnedilen 95 yaşındaki Hamide Esenboğa'nın cenazesi yanlışlık fark edilince mezardan çıkartılıp bugün tekrar toprağa verildi.Kozan İlçesi'nde oturan Hamide Esenboğa ile Mezyune Çiftçioğlu yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle Kozan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak tesadüf eseri aynı saatlerde 2 kadın da yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı. Ölen kadınların cenazeleri işlemlerinin ardından morga indirildi. Bu sırada Mezyune Çiftçioğlu'nun yakınları morga gelip, cenazelerini aldı. Ancak aile yanlışlıkla Hamide Esenboğa'nın cenazesini teslim aldı. İdem Mahallesi'ne güttürülen yanlış cenaze bazı akrabalarının tereddüt yaşamasına karşın defnedildi. Ancak bir yakını, 'Ben yanlış cenaze olduğunu düşünüyorum' diyerek Kozan Devlet Hastanesi'ne gelip, mortaki cenazeler teşhis edince Mezyune Çiftçioğlu'nun hale bekletildiğini fark etti. Bunun üzenine yanlışlıkla gömüldüğü anlaşılan Hamide Esenboğa'nın cenazesi dün saat 17.00 sıralarında topraktan çıkartılıp, tekrar Kozan Devlet Hastanesi'ne getirildi. Aile bu kez doğru cenazeyi alıp İdem Mahallesi'ne götürdü. Cenaze bugün toprağa verildi.

KASIT YOK, YANLIŞLIK OLABİLİR

Yurt dışındaki akrabaları için bekletilen ve dün yanlışlık sonucu toprağa verilip tekrar çıkartılan Hamide Esenboğa'nın cenazesi ise olup bitenlerden haberden olmayan ailesine bugün sabah teslim edildi. Aile, Çanaklı Mahallesi Karaoğlanoğlu Mezarlığı'na götürdüğü Hamide Esenboğa'yı kılınan cenaze namazının ardından ikinci kez defnetti. Yanlışlıktan cenazelerini alırken öğrenen Esenboğa'nın torunları ise, "Bir kasıt olduğunu düşünmüyoruz. Bir yanlışlık olabilir. Önemli olan sorunun çözülmüş olması"dedi.Olayla ilgili idari soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Cenaze aracının görüntüsü

Cenazenin taşınması

SÜRE: 58"     BOYUT: 58,9 MB

Haber-Kamera: Yaşar KORKUSUZ/ADANA,

====================================================

4)SURİYELİ KUZENLERİN CİNAYET NEDENİ, 'ÇOCUĞA TOK ATMA' TARTIŞMASI ÇIKTI

KONYA'da Suriye uyruklu 23 yaşındaki Muhammed El Ahmed'i bıçaklayarak öldüren 21 yaşındaki amcasının oğlu Hasan El Ahmed, tutuklandı. Öldürülen Muhammed El Ahmed'in, küçük yaştaki kardeşine tokat attığı iddiasıyla elinde bıçakla Hasan El Ahmed'in evine gittiğini ve çıkan tartışmada Hasan El Ahmed'in, Muhammed'in elindeki bıçağı alıp göğsüne sapladığı ortaya çıktı. Olay, geçtiğimiz 6 Haziran Salı günü merkez Meram İlçesi Sahibi Ata Mahallesi Altay Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre Türkiye'ye göç etmeden önce Suriye'de aralarında husumet bulunan Muhammed El Ahmed, olay günü küçük yaştaki kardeşine tokat attığını ileri sürdüğü amcasının oğlu Hasan El Ahmed'in evine elinde bıçakla giderek, kardeşine neden tokat attığını  sordu. Yanında bulunan arkadaşları da tartışmaya dahil olunca, Hasan El Ahmed, amcasının oğlu Muhammed El Ahmed'in elindeki bıçağı alarak, göğsüne sapladı. Ambulansla Konya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne götürülen Muhammed El Ahmed yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Bunun üzerine çalışma başlatan Konya Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olaya karışan 4'ü 18 yaşından küçük 8 kişiyi tespit edip gözaltına aldı. Şüphelilerden Hasan El Ahmed suçunu itiraf etti. Yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Hasan El Ahmed tutuklandı, diğer 7 şüphelide adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Şüphelilerin adliyeye getirilişi

-Şüpheli Hasan El Ahmed'in görüntüsü soldan ikinci

-Olay yeri görüntüleri

-Detaylar

(Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA,DHA)

========================================================

5)TAKLA ATAN ARAÇTAN FIRLAYAN SÜRÜCÜ ÖLDÜ

TEKİRDAĞ'ın Ergene İlçesi'nde kontrolden çıkıp takla atan hafif ticari aracın camından fırlayan sürücüsü Ozan İnaltekin, hayatını kaybetti.Kaza, sabah saatlerinde Ergene İlçesi'nin Misinli Mahallesi Kavşağı mevkiinde meydana geldi. Edirne istikametine giden Ozan İnaltekin, yönetimindeki  59 YB 597 plakalı hafif ticari aracın direksiyon hakimiyetini kaybedince kontrolden çıkan araç takla atıp devrildi. Kaza sırasında aracın camından fırlayan İnaltekin, ağır yaralandı. Kazayı görenlerin haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Çorlu Devlet Hastanesi'ne götürdü. Ancak İnaltekin, burada doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Kaza yerinden detaylar

Takla atan araç

Jandarma ekiplerinin çalışması

İtfaiye aracından görüntü

Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ERGENE(Tekirdağ), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement