Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Tendürek'te eller tetikte VAN'ın Çaldıran ile Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi arasındaki Tendürek Dağı'nda PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlar sürerken, bölgeden geçen uluslararası karayolu güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldı.

15.06.2017 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tendürek'te eller tetikte

VAN'ın Çaldıran ile Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi arasındaki Tendürek Dağı'nda PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlar sürerken, bölgeden geçen uluslararası karayolu güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldı. Karayolu beton bariyerlerle Gülizar Bölgesi'nde kapatılırken asker ve güvenlik korucuları bölgede kuş uçurtmuyor.

PKK terör örgütüne yönelik Tendürek Dağı'nda son yılların en büyük operasyonu yapılırken, güvenlik güçleri bölgede elleri tetikte bekliyor. 24 Mayıs 2017'de bir grup PKK'lı teröristin Tandürek Dağı Gülizar bölgesinde karayolunu  keserek 20 aracı ateşe vermesinin ardından başlatılan operasyonda 29 örgüt mensubu etkisiz hale getirilirken, 3 asker ve 1 güvenlik korucusu şehit oldu.

ULUSLARARASI YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Tendürek Dağı'nın teröristlerden tamamen temizlenmesi için güvenlik güçleri de bölgede adeta kuş uçurtmuyor. Van'ın Çaldıran ile Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi arasındaki Gülizar bölgesinde karayolu güvenlik gerekçesiyle beton bariyerlerle kapatıldı. Yaklaşık 30 kilometrelik bölümü kapatılan yola uyarı yazılarının olduğu levhalar asılırken, güvenlik güçlerinin dışında kimse bölgeye girip çıkamayor. Zaman zaman PKK'lı teröristlerle sıcak temasın yaşandığı bölgede,  askeri hareketlilik te en üst seviyeye çıkıyor. Van'dan Ağrı ve Iğdır'a gidip gelen araçlar alternatif yolları kullanmak zorunda kalıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Yolun kapalı olduğu bölge

-Jandandarma tarafından kapatılan yoldan detaylar

-Yola bırakılan bariyerler uyarı levhaları

-Çaldıran ve Doğubeyazıt levhaları

-Dur yazısı ve bölgeden detaylar

-Nöbet bekleyen korucular

-Yapılan röportaj

-Çevreden detaylar

Haber-Kamera: Osman BEKLEYEN-Murat ÇAĞLAR/VAN, -

============================================

Oyuncu Barış Atay gözaltına alındı

DİZİ oyuncusu 36 yaşındaki Barış Atay, hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle Muğla'nın Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi'nde, jandarma tarafından gözaltına alındı.

Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Barış Atay, dün saat 22.00 sıralarında eşiyle tatil için geldiği Dalyan'da kaldığı otelde gözaltına alındı. Dalyan Jandarma Karakol Komutanlığı'na götürülen Atay'ın hakkında, açılan bir davada ifade vermeye gitmediği için yakalama kararı nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi. Atay'ın jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Barış Atay, 22 Kasım 2013'te Redhack soruşturması kapsamında polis tarafından gözaltına alınmış, 3 gün sonra serbest bırakılmıştı.

Almanya'da dünyaya gelen Barış Atay, 2002 yılında, 'Aşk ve Gurur' dizisindeki 'Kenan' rolü ile ekran karşısına çıktı. Ancak, 2007-2011 yılları arasında Hamdi Alkan'ın 'Arka Sıradakiler' dizisindeki 'Saffet' rolü ile daha çok tanındı. Son olarak 'Hayat Devam Ediyor' adlı dizide 'Kürşat' rolünü canlandırdı.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Barış Atay'ın görüntüleri

Haber: Cihan KAYA/ ORTACA(Muğla), -

====================================

Banliyö trenine kamyon çarptı

İZMİR'in Torbalı ilçesi yakınlarında, Cumaovası- Tepeköy banliyö hattında sefer yapan İZBAN trenine hemzemin geçitte bir kamyon çarptı. Kaza maddi hasarla atlatıldı.

Bugün saat 10.00 sıralarında Torbalı ilçesi yakınlarındaki bir hemzemin geçide kontrolsüz girdiği belirtilen kamyon, Cumaovası-Tepeköy hattında yolcu taşıyan İZBAN trenine çarptı. Kazada, Tepeköy İstasyonu yönüne giden trende ve kamyonda hasar meydana gelirken, yolcular dahil kimsenin yaralanmadığı bildirildi.

SEFERLER DURDU

Kaza nedeniyle Cumaovası-Tepeköy arasındaki seferler geçici olarak durdu. İzmir Büyükşehir Beylediyesi'nin toplu ulaşım kuruluşu ESHOT'un belediye otobüslerinin devreye alınarak, yolcu transferlerinin sağlanacağı bildirildi.

Haber: İZMİR

=============================================

Yüksek riskli gebelikler için 7 ile bir uzman

SAMSUN Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde geçen Şubat ayından bu yana görev yapan Perinatoloji Uzmanı Opr.Dr. Nihal Şahin Uysal, yüksek riskli hamilelerin tedavisini gerçekleştirip doğumlarını planlıyor. Samsun ve bölgesindeki 6 ilde tek Perinatoloji Uzmanı olan Opr.Dr. Nihal Şahin Uysal, yüksek riskli gebeliklerde tedavi yapılmaması halinde anne ve bebeği açısından olumsuz durumların ortaya çıkabildiğini söyledi.

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde geçen Şubat ayında göreve başlayan Perinatoloji Uzmanı Opr.Dr. Nihal Şahin Uysal, Samsun ve bölgesindeki tek Perinatoloji uzmanı olarak hastalarına hizmet veriyor. Opr.Dr. Nihal Şahin Uysal, 18 yataklı Perinatoloji Servisi'nde yüksek riskli gebeliklerin takip edildiğini söyleyerek, "Gebelikte tansiyonu yükselen hastalık, şeker hastası olan gebeler, erken doğum tehdidi olan hastalar, epilepsisi olan, astım, göğüs hastası olan kalp hastası olan hastalar gibi gebelikte yüksek risk bulunan hamileler Perinatoloji Servisi'nde takip ediliyor. Onun dışında bebekle ilgili problemlerle de yine devreye girmekteyim. Yüksek riskli gebeliklerde hem bebek hem anne açısından adı üstünde yüksek risk vardır. Hem bebeğin kayıp oranları hem de bu bebeklerde sakatlık gibi riskler artmıştır. Anne açısından da anne ölüm riski daha fazladır, hem de annenin gebelikle ilişkili hastalıklara bağlı doğum sonrası etkilenme ihtimali vardır. Örneğin anneni gebelikte tansiyonu yükselir. Bunu kontrol edemezsek anne nöbet geçirir. Nöbet geçirirse anne de  kafa içi kanama riski vardır ve buna bağlı olarak anne ölebilir yada felç kalabilir. Eğer biz bunu öngöremezsek tedavisini yapamazsak böyle olumsuz bir durum ortaya çıkabilir" dedi.

Opr.Dr. Nihal Şahin Uysal, Perinatoloji Servisi ve Polikliniğine Samsun'un merkez ve ilçelerini yanı sıra, Ordu, Trabzon, Çorum, Amasya, Tokat, Sinop  illerinde de hastalar geldiğini dile getirerek, "İkiz gebelikler, üçüz gebelikler yine polikliniğimizde takip ediyorum. Ayrıca erken doğum tehdidi olan hastalarımızı da  takip ediyor doğumlarına bizzat ben giriyorum. Tarama testlerini yapıyoruz ve bu testlerde riski yüksek çıkan hastalarımızı sonraki tanı testlerini yapıyoruz.  Erken doğum tehdidi olan hastalarımızın doğumlarını planlıyoruz. Yine erken doğacak bebeklerin doğumlarını da ben gerçekleştiriyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Hastane dışından detay

-Servis dışından detay

-Opr.Dr. Nihal Şahin Uysal ve hastası ile röportaj

-Detaylar

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER/SAMSUN,

========================================

Profesörden teröre, öküzbaşlı ve küvetli tepki

ERZURUM, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümü Başkanı Prof. Mehmet Kavukçu, 'Şiddeti Düşünmek-III' başlıklı farklı bir çalışmaya daha imza attı. Daha önce yaptığı performanslarla tanınan Prof. Dr. Kavukçu, artan terör olaylarına dikkat çekmek için Palandöken Dağına çıkardığı küvet ve öküz başları ile teröre tepki gösterdi.

Daha önce şiddet ve teröre tepki olarak çeşitli performanslar sergileyen, buzdan yaptığı heykellerle dikkati çeken Prof. Mehmet Kavukcu, 'Şiddeti Düşünmek-III' başlıklı son çalışmasıyla bir kez sahne aldı. Performanslardan ilkini 2014 yılında "Şiddeti Düşünmek"adlı çalışması ile gerçekleştiren Prof. Kavukcu, çelik konstrüksiyon içine yerleştirdiği öküz başları ve buz kütleleriyle oluşturduğu çalışması büyük beğeni toplamıştı. 2016'da şiddetli soğukta teröre tepki gösterirken yaşam ve ölüm çizgisinin en önemli araçlarından biri olan tabutu sergilemişti. 2017 yılında ise "Şiddeti Düşünmek-II" adlı çalışmasıyla terörün sert ve soğuk yüzünü protesto etmişti.

HİÇBİR TERÖR EYLEMİ MASUM DEĞİL

'Şiddeti Düşünmek-III' başlıklı son çalışmasında, kesik öküz başları ve küveti kullanan Prof. Kavukçu, güzel ve huzurlu bir doğada gerçekleştirdiği performans ile yine teröre tepki verdi. Palandöken Dağında yaklaşık 4 saat kadar süren eylemle ilgili Prof. Mehmet Kavukçu şunları söyledi: "Yıldırma, cana kıyma, yakıp-yıkma, korkutma olarak sözlükte anlam bulan terör, kendi düşünce ve davranışlarını zorla kabul ettirme, benimsetme anlamlarını da içermektedir.Terör  aynı zamanda otoriteyi sarsan, insanı yok sayan bir eylemdir. 'Şiddeti Düşünmek III' adlı bu performans dünyada hiçbir terör eyleminin masum olmayacağına dikkat çekmektedir. Terörün legalleştirilemeyeceğini, dünyada hangi adla adlandırılırsa adlandırılsın, ne şekilde görünürse görünsün, ona sempati beslenemeyeceğini vurgulamaktadır. Şiddet ve terörün masum gösterilemeyeceği, terör faaliyetlerine göz yumulamayacağı anlatılmak istenmektedir. Doğada kesik hayvan başlarıyla, kanla, şiddet ve teröre uğramış varlıklar sembolik olarak anlatılmaktadır."

AYBÜKE ÖĞRETMENİ UNUTMADI

Doğanın tam kalbinde yer alan artık işlevini yitirmiş, atıl vaziyette olan küvet, insanların topluluk olarak birleştiği kişi, kurum ve kuruluşları temsil etttiğini kaydeden Prof. Kavukcu Aybüke Öğretmeni unutmadığına işaret etti ve şöyle devam etti: "İnsanın içindeki hırs, bencillik gibi yıkıcı duygularla doğada her şeyi yıkıp yok ettiği de anlatılmaktadır.  Performansta terör ve şiddet ve kan çok güzel doğayla, doğanın güzel etkileri ve rengarenk kavramıyla bir kontrast teşkil etmektedir. İnsanın doğayı, canlıları ve nihayetinde de kendini yok etmesi performansın vermek istediği mesajlardan biridir. Bugünlerde ülkemizde terörün son hedeflerinden biri olan Aybüke öğretmen gibi birçok şehidimiz yüreğimizi parçalayarak ülkesi için çalışırken ebediyete göç etmiştir. Aynı zamanda dünyada da ırk, din, cinsiyet ve refah seviyesine bakılmaksızın birçok masum insan terörün kurbanı olmaktan kurtulamamaktadır. Terörle mücadele ettiğini iddia eden ancak terör ve şiddet eylemlerinde etkisi olan özellikle dış kaynaklı kurum/kuruluşların terör eylemlerinin üstünü örttüğü, gizlediği, performansta öküz başlarının sabunlanması yoluyla anlatılmak istenmiştir. Bu katliamların ve dökülen kanların söz konusu kişi, kurum ve kuruluşlar tarafından gizli ve açık desteklenişi performansta öküz başlarının sabunla temizlenmesi şekliyle betimlenmiştir. Şiddet ve terörün, insan ve doğada  yol açtığı derin tahribat sabunla yıkanmasına rağmen temizlenmeyen öküz başlarıyla temsil edilmektedir. Bugüne kadar tüm çalışmalarda olduğu gibi bu çalışmada da verdiği destekten dolayı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve yönetimine teşekkür ederim."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Performans

Prof. Kavukçu ile röp

haber: Turgay İPEK/ kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM,

============================================

Kazara ateş alan tabanca mermisi öldürdü iddiası

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde 8 ay önce emekli 66 yaşındaki Ekrem İnci'nin sırtından tek kurşunla vurularak öldürülmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan Serkan Gülten tutuklandı. Şüpheli ifadesinde motosikletle giderken kasise girdiğini ve bu sırada aracın oturağı altındaki bölümde bulunan tabancanın kazara ateş alarak Ekrem İnci'ye isabet ettiğini öne sürdü.

Yalvaç'a bağlı Salur Mahallesi'nde geçen yıl 14 Ekim günü saat 21.30 sıralarında yol üzerinde park halindeki iki kamyonun arasında bir kişinin hareketsiz yattığını görenler, polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri yerde yatan kişinin yaşamını yitirdiğini belirledi. Sırtından tek kurşunla vurulup öldüğü belirlenen kişinin, Ekrem İnci olduğu tespit edildi. Olay günü yemek sonrası namaz için camiye gittiği sırada vurulan 4 çocuk babası Ekrem İnci'nin İstanbul'dan emekli olduktan kısa süre sonra memleketi Yalvaç'a yerleştiği belirtildi.

İSTANBUL'DA YAKALANDI

Olayla ilgili çalışma başlatan Yalvaç Emniyet Müdürlüğü TEM ve Asayiş ekipleri, görgü tanıklarının olay gecesine ilişkin "Bir motosiklet geçti ardından bir patlama sesi duyduk. Egzoz mu yoksa silah sesi mi bilemedik" şeklindeki ifadeleri üzerine motosikleti ve sürücüsünü bulmaya yoğunlaştı. Yapılan çalışma sonucu motosiklet sahibinin Serkan Gülten olduğu belirlendi. Serkan Gülten'i teknik ve fiziki takibe alan polis, mahkemeden alınan izinle dinlediği Gülten'in telefon görüşmelerinde olaydan söz etmesi üzerine harekete geçti. Yalvaç'a bağlı Sücüllü Köyü'ne çalışmak için gelen Gülten'in İstanbul'a döndüğünü belirleyen polis, şüpheliyi pazartesi günü İstanbul'da gözaltına aldı. Yalvaç Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Serkan Gülten ertesi gün Yalvaç'a getirildi.

KASİSE GİRİNCE TABANCA ATEŞ ALDI

Yalvaç Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Serkan Gülten, ilk başta suçu kabul etmedi. Cep telefonu kayıtlarındaki konuşmaları dinletilen Gülten, bunun üzerine olayın kaza sonucu olduğunu öne sürdü. Olay gecesi bir arkadaşıyla motosikletle Salur Mahallesi'ne gittiklerini anlatan Serkan Gülten, yolda ilerledikleri sırada kasise girdiğini ve bu sırada motosikletin oturağı altında bulunan ruhsatsız tabancanın ateş aldığını kaydetti. Motosikletin arka lambasını da kırarak çıkan merminin Ekrem İnci'ye isabet ettiğini aktaran Gülten, bunu da olaydan sonra haberlerde öğrendiğini söyledi. Serkan Gülten, korktuğu için olayla ilgili kimseye bir şey söyleyemediğini de belirtti.

TABANCA BULUNDU

Şüphelinin ifadeleri doğrultusunda kazara patladığı iddia edilen tabanca şüphelinin evinde sakladığı yerde bulundu. 7.65 milimetre çapındaki ruhsatsız tabancaya el konuldu. Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Serkan Gülten dün tutuklandı. Şüpheliyle olay sonrası telefon görüşmesi yapan ve olayı bildiği halde gizlediği tespit edilen M.K. ile Ü.T. de savcının talimatı üzerine 'adaleti yanıltmak' ve 'suçluyu gizlemek' suçlarından gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Şüphelinin adliyeye getirilişi

HABER- KAMERA: Nurettin ARKAN/YALVAÇ (Isparta),

=============================================

CHP'den sahur kumanyası

CHP Yunusemre İlçe Kadın Kolları üyeleri duraklarda servis bekleyen fabrika işçilerine ve parklarda oturan vatandaşlara sahur kumanyası dağıttı.

CHP Yunusemre İlçe Kadın Kolları üyeleri parti binasında hazırladıkları sahur kumanyalarını, duraklarda servis bekleyen fabrika işçilerine ve parklarda oturan vatandaşlara dağıttı. Yunusemre İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Cebeci ve yönetimi, partili hayırseverlerin yardımıyla aldıkları açma ve meyve sularını paketledi. Kadınlar, daha sonra paketledikleri 500 kişilik sahur kumanyasını sahur vaktine kadar dağıttı. Kumanya dağıtımına Yunusemre İlçe Başkanı Kubilay Koç da katıldı. Sahur kumanyalarını alan vatandaşlar, partili kadınlara teşekkür etti.

İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Cebeci, ramazan ayı boyunca faaliyetlerinin devam edeceğini belirterek, "CHP Yunusemre Kadın Kolları olarak, gündüzleri 1000 ihtiyaç sahibi aileye koli dağıttık. Bununla yetinmedik. Gece de çalışmak zorunda vatandaşlarımıza sahur kumanyaları hazırladık. Paketler içerisine hazırladığımız açma ve meyve suyunu vatandaşlarımıza dağıttık. Bizim bu etkinliğimizde bize destek veren hayırsever partililerimize ve gençlik kollarımıza teşekkür ederim" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kadınlar kumanya hazırlarken görüntü,

-İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Cebeci ile röportaj,

-Park ve bahçelerde kumanya dağıtımından görüntü.

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN/MANİSA,

============================================

Tokat'ta köpeğe tecavüz iddiası

TOKAT'ta H.Y.'ye ait işyerinde bulunan 1 yaşındaki Kontes adlı Kangal cinsi dişi köpeğe tecavüz edildiği öne sürüldü.

Olay, sabaha karşı Karşıyaka Mahallesi'nde meydana geldi. Kentte alçıpan işleri yapan H.Y., iş yerinin bahçesinde bağlı bulunan 1 yaşındaki Kontes adlı Kangal cinsi dişi köpeğin bağlı bulunduğu yerden alınarak işletmenin arka tarafındaki kapalı alana götürüldüğünü ve köpeğin burada bağlanarak tecavüz edildiğini öne sürdü. İftardan kalan yemekleri vermek için iş yerine gelen ve köpeği göremeyince çevrede aramaya başlayan H.Y.,  iş yerinin arka tarafındaki odanın ışığının yandığını gördü. Lambayı kapatmak için odaya giden H.Y., köpeğinin ayaklarından bağlı olduğunu ve yanında ise vazelin olduğunu ifade etti. Daha sonra bahçesini kontrol eden H.Y. bir kişinin kaçtığını görünce, durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri iş yerinde inceleme yaparak, kaçan şüphelinin yakalanması için de çalışma başlattı.

Köpeği muayene etmek üzere olay yerine gelen Tokat Veterinerler Odası Başkanı Sami Karyağdı, yaptıkları ilk incelemede köpekte belirli bir zorlamanın olduğunu ifade ederek, "Köpeğimiz ile ilgili şu anda makroskopi tespitlerimizi yaptık. Daha sonra mikroskobik laboratuvar analizlerimiz gerçekleştireceğiz. Raporumuzu savcılığa sunacağız. Acı bir vaka şu an köpekte belli bir zorlanmayı görebildik.  Bu dini günlerimizde, özel günlerimizde köpeğe karşı böyle bir durumun olması gerçekten acı bir vaka" dedi.

Görüntü Dökümü:

-Köpekten görüntü

-Polis ekiplerinin incelemesi

-Tokat Veterinerler Odası Başkanının açıklaması

-Detaylar

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT, -

=============================================

Yaz Kuran kursları başladı

BURDUR'da İl Müftülüğü tarafından düzenlenen yaz Kuran kursları başladı.

Burdur'da yaz Kuran kurslarının açılışı dolayısıyla Ulu Cami'de tören düzenlendi. Programa Vali Şerif Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Kuran kursu hocaları ile öğrenciler katıldı.

Vali Şerif Yılmaz, "Ulu Cami yapıldığı günden bu yana belki de hiç bu kadar çocuklarla dolup taşmamıştır. Çocuklarımız camimizi şenlendirdi. Camiler cemaatle güzelleşir ama çocuklarla daha güzelleşiyor. Yaz Kuran kurslarımız başladı. İl genelinde hem erkek hem kız çocuklarımıza yönelik kurslarımız var. Yaz Kuran kurslarımızın başladığını duymayanlar varsa, duyurmak istiyoruz" dedi.

Okullar tatil olduktan sonra çocukların hem dini eğitimlerini almaları, hem tatilde boş zamanlarını değerlendirmeleri ve spor aktiviteleri yapmaları için kurslar açtıklarını vurgulayan Vali Yılmaz, "Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün yaz spor kurslarında yüzme hariç bütün kurslarımız ücretsiz. Sadece Şehit Akif Altay Ortaokulu'nda açılan kurs akşama kadar sürdüğü için öğle yemeği var, onda da belli bir ücret alınıyor, gerisi hep ücretsiz. Çocuklarımızın yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmeleri için Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından açılan Kuran kurslarında dini eğitim ve güzel ahlak kursları veriliyor. Aynı zamanda çocuklarımızın bu enerjilerini daha iyi kullanmaları için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından açılan kurslarda spor yapma fırsatı bulacaklar. Spor kurslarına gelemeyen öğrencilerimiz için de camilerimize voleybol ve futbol topu dağıtıyoruz. Çocuklarımız hem dini eğitim alacak, hem kurs aralarında spor yapacak, kitap okuyacaklar" diye konuştu.

Yaz Kuran kurslarının 19 Ağustos'a kadar devam edeceğini de aktaran Vali Yılmaz, "Bugün itibariyle öğrenci sayımız 10 bin 341'e ulaştı. Bu artarak devam edecek. 2002 yılında Kuran kurslarına giden öğrenci sayımız 470'di. Çocuklarımızın dini eğitim almaları, bu millete, devlete, bayrağa saygılı, sahip çıkacak imanlı nesiller yetiştirmek için yapılan değişikliklerle birlikte kurslarımıza katılım sayıları artıyor" dedi.

Vali Yılmaz'ın konuşmasının ardından Kuran kursu öğrencilerine tişört ile futbol ve voleybol topları dağıtıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------------

Camideki çocuklardan detay

Vali Yılmaz'ın konuşması

Tişört giydirilen çocuklar

Top dağıtımı

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

==============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement