Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

1)ŞEHİT ÖĞRETMENİN EŞYALARI TOPLANDIGÜMÜŞHANE'ye giderken Tunceli'de PKK'lı teröristler tarafından kaçırılarak şehit edilen 23 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz'ın görev yaptığı Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ndeki Çiftçibaşı İlkokulu'ndaki kişisel eşyaları ailesine gönderilmek üzere toplandı.

18.07.2017 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ŞEHİT ÖĞRETMENİN EŞYALARI TOPLANDI

GÜMÜŞHANE'ye giderken Tunceli'de PKK'lı teröristler tarafından kaçırılarak şehit edilen 23 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz'ın görev yaptığı Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ndeki Çiftçibaşı İlkokulu'ndaki kişisel eşyaları ailesine gönderilmek üzere toplandı. Geçen yıl ekim ayında atandığı Siverek'e 60 kilometre uzaklıktaki Çiftçibaşı Mahallesi'ndeki ilkokulda tek başına hem müdürlük hem de öğretmenlik yapan Necmettin Yılmaz, 16 Haziran'da karneleri dağıttıktan sonra memleketi Gümüşhane'ye gitmek için otomobiliyle yola çıktı. Necmettin Yılmaz'ın Tunceli'de yol kesen PKK'lı teröristler tarafından otomobili ateş açılarak durduruldu. Teröristler kurşunladıktan sonra rehin aldıkları öğretmeni kaçırırken, otomobilini de ateşe verdi. Kaçırılarak teröristlerce şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz'ın geçen 12 Temmuz günü Pülümür Çayı yakınlarında cesedi bulundu.

Ölümü ile yakınlarını yasa boğan ve memleketinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanan Yılmaz'ın, okulundaki kişisel eşyaları da bugün toplandı. Çiftçibaşı Mahallesi'ne giden Siverek Kaymakamı Metin Demirel ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, şehit öğretmenin okulunda ve lojmanında inceleme yapıp, öğrenci ve velileri ile sohbet etti. Şehit öğretmenin kişisel eşyalarının ailesine gönderilmek üzere toplandığını anlatan Kaymakam Metin Demirel;, "Öğretmenimizin şehit edilmesi hepimizi derinden üzdü. Kederli ailesinin, ülkemizin başı sağ olsun. İnşallah bundan sonra böyle olaylarla karşılaşmayız. Bize düşen görev öğretmenlerimize sahip çıkmaktır" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Okuldan görüntü

Öğrencilerin astığı Türk bayrağı

Lojmandaki öğretmenin eşyaları

Kaymakam ve öğrenciler

Kaymakamın konuşması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 367 MB

==========================================================

2)ÖLÜM KORKUSUYLA KAÇTI, PUSU KURAN EŞİNDEN MAHALLELİ KURTARDI

ANKARA'da boşandığı eşinin ölümle tehdit etmesi nedeniyle kaçan 40 yaşındaki Vildan Samat, Kocaeli'nin Derince İlçesi'ndeki dayısının yanına sığındı. Boşandığı eşinin evini tespit eden Erdal Yıldız pusu kurmak için inşaata girip saklandı. Erdal Yıldız marketten ekmek alarak eve giden Vildan Samat'ı takip ederek ardı ardına bıçağı sapladı. Mahalleli müdahalede bulunarak Vildan Samat'ı kurtarırken, Erdal Yıldız'ı polise teslim etti. Boğazı ve kollarından bıçaklanan Vildan Samat ölümden döndü. Vildan Samat 22 yıl önce Erzurum'da Erdal Yıldız ile evlendi. Çift daha sonra Ankara'ya taşındı. Eşinden şiddet gören Vildan Samat geçen yıl boşandı. Eski eşinin kendisini ölümle tehdit etmesinden korkan Vildan Samat, 4 ay önce Kocaeli'nin Derince İlçesi'nde bulunan dayısı Recep Gülez'in yanına sığındı. Vildan Samat dayısının kiraladığı bir evde kalmaya başladı. Ankara'da bulunan Erdal Yıldız eski eşinin nerede yaşadığını tespit etti. Ankara'dan Derince'ye gelen Erdal Yıldız, Vildan Samat'ın yaşadığı evin yakınındaki bir inşaata girerek gizlendi. Vildan Samat geçen Cuma günü marketten ekmek alarak eve giderken pusu kuran Erdal Yıldız arkasından gelerek ardı ardına bıçağı sapladı. Vildan Samat boğazına ve kollarına aldığı bıçak darbeleriyle yaralandı. Mahalle sakinleri araya girerek Erdal Yıldız'a engel oldu. Mahalleli Erdal Yıldız'ı polise teslim etti. Yaralanan Vildan Samat mahalleli tarafından Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Boynunun sağ kısmına ve kollarına saplanan bıçak darbeleriyle yaralanan Vildan Samat yoğun bakım servisindeki tedavisinin ardından dün taburcu oldu. Erdal Yıldız ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

DAYISININ YANINA SIĞINDI

2 çocuk annesi Vildan Samat eşinin ölümle tehdit etmesi üzerine Ankara'dan kaçarak Derince'ye geldiğini belirterek, "Ankara'da eşim kısa bir süre cezaevine girdi. Evli bir çifti taciz etti. Cezaevinden çıktıktan sonra bana şiddet uygulamaya devam etti. 2006 yılında da beni bıçakla yaralamıştı ve o olaydan dolayı parmaklarımın ikisi tam tutmuyor. Bana zarar verdi. Boşandıktan sonra ölümle tehdit edince kaçıp dayımın yanına sığındım" dedi.

MAHALLELİ KURTARDI

Ölümden döndüğünü söyleyen Vildan Samat, "Marketten ekmek aldım eve dönüyordum. Arkamdan gelerek bıçağı boynuma sapladı. Boynumda, ellerimde yara oluştu. Vatandaşlar müdahale etti sağolsun ve bir kişi beni hastaneye yetiştirdi. Vatandaşlardan biri yakalamış zaten onu, halk çok tepki gösterdi. Allah razı olsun hepsinden. Hastaneye gittim orasını hiç hatırlamıyorum. Yoğun bakımda 4 gün tedavi gördüm. Şu an sağlık durumum iyi, bitkinim ama toparlamaya çalışıyorum. Beni takip etti, öldürebilirdi" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Hastaneden taburcu olan Vildan Samat'ın evinde görüntüsü

-Vildan Samat ile röp

-Erdal Yıldız'ın fotoğrafları

HABER: Ergün AYAZ-Faruk KIYAK-KAMERA: Alişan KOYUNCU-DERİNCE(Kocaeli),

====================================================

3)VARDİYADAN ÇIKAN İŞÇİLERİ TAŞIYAN MİDİBÜS DEVRİLDİ: 1 YARALI

KAYSERİ'de, sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikadan işçi taşıyan midibüs devrildi. Kazada hafif yaralanan işçi  hastaneye kaldırılarak, tedavi altına alındı. Kaza, merkez Kocasinan ilçesi Kocasinan Bulvarı'nda meydana geldi. İşçi taşıyan 57 yaşındaki Dursun Ali Süren, yönetimindeki 38 P 0713 plakalı midibüsün direksiyon kontrolünü yitirince araç 42 yaşındaki Savaş Güleser yönetimindeki 38 JU 959 plakalı hafif ticari araca çarptı. Çarpışmanın etkisiyle midibüs devirdi. Kazada araçta bulunan Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikadaki vardiya çıkışı evine dönen işçi, 37 yaşındaki Yasin Hacı yaralandı. Hafif ticari araçta ise, hasar oluştu. Kazada yaralanan Hacı, sevk edilen 112 acil sağlık ekipleri tarafından ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralının sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Polis, soruşturmaya başladı. Kazanın, midibüsü bir başka aracın sıkıştırması sonucu ve ani fren yapması sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Olay yeri

-Devrilen midibüs

-Genel detay

Haber- Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, DHA)

DV 1 DOSYA, 2 dakika 13 saniye/68 MB

===================================================

4)NORVEÇLİ EMELİNE, AŞIĞI OLDUĞU KEMER'DE EVLENDİ

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ne 10 yaşından bu yana tatile gelen Norveçli 23 yaşındaki Emeline Medhaug, yaşamının en mutlu anını da Kemer'de yaşadı. Öğretmen 27 yaşındaki Torleiv Langaker ve Emeline Medhaug, sembolik nikah törenlerini Kemer'de yaptı.

Norveç'te bir petrol şirketinde çalışan Emeline Medhaug'un Kemer aşkı, dedesinin 13 yıl önce Kemer'e yerleşmesiyle başladı. Tyrkiareiser'de çalışan Tor Medhaug, 2004'te Çamyuva Mahallesi'ndeki Viking 18 Evleri'ne taşındı. Kemer'e o yıl ilk defa gelen Emeline Medhaug da ilçenin güzelliğine aşık oldu. 'Cennete geldiğini' düşündüğünü belirten Emeline, hiç unutamadığı bu tatilin ardından her yıl Kemer'e gelmeyi sürdürdü. Emeline Medhaug, Norveç'te mekanik öğretmeni olan ve 5 yıldır birlikte olduğu erkek arkadaşı Torleiv Langaker'le de tatil için sürekli Kemer'e geldi. Emeline ve Torleiv bir süre sonra evlilik kararı alınca sembolik nikah merasimi için de Kemer tercih edildi. Emeline ve ailesinin Kemer ve Çamyuva'da uzun yıllardır süren dostlukları da bunda etkili oldu.

Emeline ve Torleiv'in nikah Ayışığı Parkı içerisindeki Qualista Beach'te yapıldı. Norveçli 45 misafirin buluştuğu tören Norveç geleneklerine uygun yapıldı. Babası eşliğinde tekneyle tören yapılan alana gelen Emeline, babasının kolunda kendisini bekleyen sevgilisinin yanına gitti. Alkışlar eşliğinde karşılama ardından iki sevgili nedimeler ve davetliler eşliğinde birbirlerine yüzük taktı. Düğünde Torleiv Langaker'in eşine özel söylediği parça da duygulu anlar yaşattı. Emeline Medhaug bu sırada gözyaşlarını tutamadı.

Nikah ardından duygularını paylaşan Emeline Medhaug, "Hayatımız boyunca hiçbir zaman aklımızdan çıkaramayacağımız bir düğün oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Düğünün yapılacağı alan yukarıdan detay

Eşine şarkı söyleyen Torleiv Langåker

Emeline Medhaug ve babasının tekne ile plaja gelmeleri

Baba ve kızı sahilde şampanya tokuşturmaları

Emeline Medhaug'un Plajdan nikahın olacağı noktaya babasının kolunda gitmesi

Şarkıyı dinleyen Emeline Medhaug'un duygulu anları

Emeline Medhaug'un Plajdan nikahın olacağı noktaya babasının kolunda gitmesi

Nikahın yapılacağı noktada Emeline ve Torleiv'in buluşmaları

Eşine şarkı söyleyen Torleiv Langåker detay

Alandan yukarıdan detay

Alandan detaylar

Yüzüklerin takılması

Nikahın olduğu yerden ayrılma

Eşine şarkı söyleyen Torleiv Langåker detay

Alandan detay

Sahilde eşi ne şarkı söyleme detay

Denizden ve alandan detay

Havai fişek detay

Şarkıcı detay

Emeline Medhaug konuşma sesiz detay

Slayt gösterimi detay

Emeline Medhaug yakın detay

Gece eğlence yukarıdan genel detay

Düğün için konuşmalar detay

Şarkının bitmesi eşinin alkışlaması

Emeline ve Torleiv öpüşme

141 MB/// 04.26"

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

Görüntü klip şeklinde hazırlanmış. O nedenle görntünün akışı yavaşlatılmış ve alta müzik döşenmiş.

=========================================================

5)LÖSEMİ HASTALARI İÇİN BAĞIŞ

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde Süs Tavuğu Yetiştiricileri Derneği üyeleri lösemi hastalarına kök hücre bağışı yapmak için ilçeye gelen gezici Kızılay kan bağışı otobüsüne bağışta bulundu. Sandıklı Süs Tavuğu Yetiştiricileri Derneği üyeleri Bolu'daki Süs Tavuğu Yetiştiricileri Derneği üyelerinden Coşkun Gökmen'in lösemi hastası kızı 4 yaşındaki Güler Gökmen ile diğer lösemi hastalarına kök hücre bağışı yapmak için kan verdi. Dernek üyeleri ilçeye gelen Kızılay kan bağış otobüsüne giderek kök hücre bağışı yapmak için kan verdi. 16 dernek üyesinden uyumlu olanlar lösemi hastaları için kök hücre bağışı yapacak.

Dernek Başkanı Ali Keskin, "Dernek üyeleri olarak ülkemizdeki kan kanseri lösemili hastalara kök hücre bağışı için elimizden gelen yardımı yapmak için buraya toplandık. Bizim de Bolu'da Süs Tavuğu Yetiştirici Birliği'nde kardeşimiz var. Onun kızı lösemi. Küçük meleğimiz. Dernek üyesi olarak 16 kişi buraya toplanmış bulunuyoruz. Sandıklı halkını aslında tüm Türkiye'yi bu konuda hassas olmaya davet ediyoruz. Hakikaten lösemi hastaları bu konuda çok sıkıntı çekmekte. Allah hepsine acil şifalar versin" dedi.

Kızılay kan bağış otobüsü doktoru Metehan Bıdık da "Otobüsümüzle ilçelerimizi dolaşarak halkımızdan hastanelerde yatan hastalarımız için ve kanserli hastalarımız için kan bağışı ve kök hücre talep ediyoruz. Son bir haftadır durumumuz iyi ama ondan önce depolarımız tamamen boşalmış durumdaydı. Ramazan ayında kan bağışı yarı yarıya azalmıştı. Özellikle kök hücre vermeye gelen arkadaşlar kan bağışı da yapıyor. Kök hücreyle ilgili bir şey söylemek gerekirse kök hücre bir defa yapılabilen bağıştır. Kök hücre bağışı yaptığımızda insanlarımızın kanının TC kimlik numarası gibi bir şey çıkmış oluyor. TC kimlik numarası ile herhangi bir hastamız eşleşirse o zaman Ankara, İstanbul ve Adana gibi büyük şehirlerimize davet ediyoruz. 10 gün boyunca yeme, içme, ulaşım ve sağlık gibi her türlü masrafları Sağlık Bakanlığımızdan karşılanıyor. 10 gün boyunca da kök hücrelerini alarak ihtiyaç sahiplerine veriliyor" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------

Dernek Başkanı Ali Keskin işlemleri yapılırken ve kan bağışından

Ali Keskin detay

Diğer dernek üyeleri kan verirken

RÖP 1: Ali Keskin (Dernek Başkanı)

RÖP 2: Metehan Bıdık (Kızılay kan bağış otobüsü doktoru)

96.7 MB/// 03.02ö

HABER- KAMERA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI,

=====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement