Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

FINDIK İŞÇİLERİNİ TAŞIYAN TRAKTÖR DEVRİLDİ: 7 ÖLÜ, 9 YARALI (EK)1)4 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİSakarya'nın Hendek İlçesi'nde fındık işçilerini taşıyan devrilen traktörün plakasının 54 VD 857 olduğu belirtilirken, kazada ölen 7 kişiden 4'ünün kimliği belirlendi.

18.08.2017 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FINDIK İŞÇİLERİNİ TAŞIYAN TRAKTÖR DEVRİLDİ: 7 ÖLÜ, 9 YARALI (EK)

1)4 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde fındık işçilerini taşıyan devrilen traktörün plakasının 54 VD 857 olduğu belirtilirken, kazada ölen 7 kişiden 4'ünün kimliği belirlendi. Kazada, Faruk Boz, Bedirhan Çağatay, Bahar Çağatay ve Şengül Akman'ın kimlikleri belirlenirken, 3 kişinin kimliğinin belirlenmesi için ise çalışmalar devam ediyor.

=======================================================

2)SAMANLIKTA ÇIKAN YANGINDA MİNİBÜS YANDI

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'ne Yunus Yılmaz'a ait samanlıkta çıkan yangının sıçradığı minibüs, yanarak Kullanılmaz hale geldi.

Dodurga Köyü'nde Yunus Yılmaz'a ait evin bahçesinde bulunan samanlıktaki yangın dün saat 19.00 sıralarında çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangını fark edenler durumu ev sahibi Yunus Yılmaz'a ve itfaiye haber verdi. İtfaiye ekipleri gelinceye kadar vatandaşlar bahçe hortumlarıyla alevlere müdahale etmeye çalıştı. Bir süre sonra gelen itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın yaklaşık 3 saat süren çalışmayla kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında, samanlıkta bulunan saman balyaları ile samanlığın yakınında bulunan traktör römorku ve Yunus Yılmaz'a ait 03 LR 199 plakalı minibüs yanarak zarar gördü.

Jandarma ve itfaiye ekipleri yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

-İtfaiyenin yangın bölgesine gelişi

-Vatandaşların kürek ve musluklar ile yangına müdahalesi

-İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi

-İtfaiye ekiplerinin yanan römorka müdahalesi

-Yanan ve kullanılamaz hale gelen minibüs

47,8 MB/// 01.30ö

HABER-KAMERA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI(Afyonkarahisar)

=====================================================

3)MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ ÜZERİNE DOĞRU GELEN ARACI GÖRÜNCE KAZA YAPTI

ZONGULDAK'ın Ereğli ilçesi'nde halk otobüsünü sollayan otomobille karşı karşıya kalan motosiklet sürücüsü kontrolünü kaybedip düşerken kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Kaza, gece saatlerinde Müftü Mahallesi Meydanbaşı Caddesi üzerinde meydana geldi. Kent merkezi istikametine giden 27 yaşındaki Sefa Özdemir idaresindeki 67 LY 9945 plakalı motosiklet sürücüsü, halk otobüsünü sollayarak üzerine doğru gelen aracı görünce kontrolünü yitirerek düştü. Kazayı gören vatandaşlar genç sürücüsünün yardımına koştu. Kazaya neden olduğu iddia edilen otomobil sürücüsü kısa süre bekledikten sonra olay yerinden ayrıldı. Kazada yaralanan Özdemir, olay yerine gelen 112 Acil ekibi tarafından sevk edildiği Ereğli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kaza anı bir işyerine ait güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Elerinin müdahalesi

-Yaralının ambulansa alınması

-Motosikletin görüntüsü

-Güvenlik kamera görüntülerinde, otomobilin halk otobüsünü sollaması, motosiklet sürücüsünün dengesini kaybederek düşmesi

çevredeki vatandaşların koşması, otomobil sürücüsünün durması, beklemesi ve gitmesi

SÜRE: (3.30 DK) BOYUT: (107 MB)

HABER-KAMERA: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak)

====================================================

4)KOMŞU KADINI 8 KEZ BIÇAKLAYAN SOLDIRGAN, 'ARTIK ÖLÜYORSUN DEĞİL Mİ' DİYE SORMUŞ

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde terzilik yapan 40 yaşındaki Emel Yusupova, banyodayken eve giren 14 yaşındaki U.H.T. tarafından 8 yerinden bıçaklandı. Savcılıkta ifadesi alınan U.H.T., yaşı küçük olduğu gerekçesiyle ailesine teslim edildi. Yusupova, kalbinden kan fışkırdığında, saldırganın, 'Artık ölüyorsun değil mi' diye kendisine sorduğunu söyledi.

Kemer'e bağlı Göynük Mahallesi'nde oturan U.H.T., geçen 29 Haziran akşamı yanına gelen kişiye, bir kadını evinde bıçakladığını söyledi. Bu kişinin İlçe Jandarma Komutanlığı'na ihbarda bulunması üzerine U.H.T.'nin yanına gelen jandarma ekipleri, evi göstermesini istedi. U.H.T.'nin tarifi üzerine jandarma ekipleri, Göynük Mahallesi Ahu Ünal Aysal Anadolu Lisesi arkasındaki eve geldi. 112 ekipleriyle içeri giren jandarma, evin salonunda Emel Yusupova'nın kan içinde yattığını gördü. 8 yerinden bıçaklanmış olduğu tespit edilen Emel Yusupova, sağlık görevlilerinin müdahalesi sonrası Kemer Devlet Hastanesi'ne, ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Akciğerinin delindiği belirlenen Emel Yusupova, 5 günü yoğun bakımda olmak üzere 10 gün hastanede kaldı. Gözaltına alınan U.H.T. ise cumhuriyet savcılığınca ifadesi alındıktan sonra yaşı küçük olduğu gerekçesiyle ailesine teslim edildi.

"ADALET İSTİYORUM"

Tedavinin ardından taburcu edilen Emel Yusupova, olay sırasında turizm sektöründe çalışan eşinin işi dolayısıyla şehir dışında, oğlunun ise dışarıda olduğunu belirterek, kendisini bıçaklayan U.H.T.'nin serbest bırakılmasına inanamadığını anlattı. U.H.T.'nin tutuklanmasını isteyen Emel Yusupova, "Herkes gibi adalet istiyorum" dedi.

"ÖLÜYORSUN DEĞİL Mİ" DİYE SORMUŞ

Göynük Mahallesi'nde terzilik yaptığını, U.H.T.'nin evinin de hemen işyerinin tam arka sokağında olduğunu, bu nedenle sürekli gördüğünü ve kendisini tanıdığını anlatan Emel Yusupova, evde yalnız olduğu anda savunmasız şekilde yakalandığını söyledi. Saldırgana gücü yetmediği için karşı koyamadığını vurgulayan Yusupova, "Evim işyerine çok yakın. Saat 18.00 sıralarıydı. Banyondan çıkınca bir anda karşımda gördüm. Kaçmak için çok uğraştım, elimden geleni yaptım. 7- 8 defa bıçak sapladı. Bana bir şey yapmaması için ikna etmeye çalıştım. Olayı kimseye anlatmayacağımı söyledim. Hatta para bile teklif ettim. Bir türlü ikna edemedim. En son kalbime darbe yediğimde etrafa kan fışkırıyordu. Kanın fışkırdığını görünce 'Artık ölüyorsun değil mi' dedi. Ben de 'Ölüyorum, 10 dakikaya ölürüm, sen git' dedim. O şekilde zaman kazanmaya çalıştım" diye konuştu.

"ELLERİM KANLI OLDUĞU İÇİN TELEFONU KULLANAMADIM"

U.H.T.'nin evden ayrılmasının ardından arkadaşını arayarak yardım istemeye çalıştığını belirten Emel Yusupova, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Ellerim kanlı olduğu için bir türlü arayamadım. Banyoya gidip ellerimi yıkadıktan sonra rehberi açabildim. Rehberde ilk gördüğüm en yakın tanıdığımı aradım. Onlar gelene kadar ayık kalmaya çalıştım. Ondan sonra zaten beni almaya geldiler. Bir şekilde hastaneye kadar yetiştim. Bir sürü ameliyat geçirmişim. Kalbim, midem, pankreas gibi organlarım zarar görmüş. Ciğerlerim bile zarar görmüş. Bunu neden yaptığını çözemedim. Hiçbir sebep yok. Ne alıp veremediği var benimle. İşyerimin hemen arka sokağında oturuyor. Bir senedir belki de daha fazladır görmüyordum. Olaydan son birkaç gün önce yeniden görmeye başlamıştım."

"EVİMİN ETRAFINDA SIRT ÇANTASI İLE GEZİYORMUŞ"

Yoğun bakımdan çıktıktan sonra evinin yedek anahtarlarının kayıp olduğunu fark ettiğini belirten Emel Yusupova, bunun da ifadesine eklenmesi için sonradan jandarmaya bilgi verdiğini söyledi. U.H.T.'nin bir şekilde yedek anahtarları aldığını düşündüğünü vurgulayan Yusupova, U.H.T.'nin olaydan önce evinin etrafında sırt çantasıyla dolaşırken komşuları tarafından görüldüğünü söyledi.

"SERBEST BIRAKILIP AİLESİNE TESLİM EDİLMİŞ"

U.H.T.'nin planlayarak kendisini öldürmeye teşebbüs ettiğini iddia eden Emel Yusupova, olayın sebebini bilmediğini kaydetti. Aklına bir sebep gelmediğini de anlatan Yusupova, "Bir de onun serbest bırakıldığını, ailesine teslim edildiğini duyunca zaten şok oldum. Daha büyük darbe yedim aslında. Hani sadece kendim için değil. Göynük'te yaşayan bir sürü kadın, çocuk var. Onlar için de büyük bir tehlike. Hayatım tehlikede şu an. Evleri çok yakın. Maddi manevi zarar gördüm. Ailem çok üzüldü, hepimiz mahvolduk. Onu nasıl dışarıda bıraktılar hala çözemiyorum" diye konuştu.

UZAKLAŞTIRMA KARARI ALINSIN

Koruma verilmesi ve U.H.T. için uzaklaştırma kararı alınmasını isteyen Emel Yusupova, "Göynük çok küçük bir mahalle. herkes birbirini tanır. Kime sorarsanız o çocuğun daha önce hırsızlık yaptığını hem de büyük hırsızlıklar yaptığını söylüyor. Artık olayın duyulmasını istiyorum. Bütün kadınların, bütün çocukların hayati tehlikesi var. Benim canım gitti, ölümcül darbe aldım. En ufak tıkırtıda korkuyorum. Evde kalamıyorum. Sürekli korku içerisindeyim" dedi.

Suçunu itiraf eden U.H.T. ile ilgili savcılık soruşturması halen sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------

Adliye dış plan

Jandarma dış plan

Eğitim araştırma hastanesi dış plan

-Yusupova röportaj

Haber- Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER(Antalya),

=============================================

5)SİVEREK'TE YÜZME HAVUZU TEMELİ ATILDI

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesin'de olimpik yüzme havuzunun temeli atıldı.

Şanlıurfa- Siverek karayolunun 2'nci kilometresinde bulunan çamlık alanda düzenlenen temel atma törenine; AB Uyum Komisyonu Başkanı Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Kasım Gülpınar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Siverek Kaymakamı Metin Demirel, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, tesisin hayırlı olmasını dileyerek, "Bu tesisi daha modern ve daha güzel hale getirip gençlerin hizmetine sunmayı düşünmüşler. Bu sosyal tesis inanıyorum ki çok güzel bir hizmet en kısa zamanda yükselecek. Zaman bizim için çok önemli. Gençlerimizi ne kadar kısa sürede bu hizmetlerden faydalandırırsak o kadar önemli" dedi.

Olimpik yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, kafeterya, teras, yürüyüş parkurları, piknik alanı, mescit gibi sosyal alanların yer aldığı olimpik yüzme havuzu projesinin 5 ay içerisinde tamamlanacağını ifade eden Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ise, "Temelini atacağımız bu tesisin Siverek'imize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 5 ay gibi kısa bir sürece bu tesisi tamamlamayıp, çok kıymetli Siverek halkının hizmetine sunacağı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde tesisin temeli atıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Temel atma töreni

Açılış konuşmaları

Dualar eşliğinde temel atılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 300  MB

====================================================

6)TEMİZLİK İŞİ İLE KANDIRIP FUHUŞA ZORLADILAR

KOCAELİ'de, yurtdışından temizlik işlerinde çalıştırma vaadiyle kandırdıkları kadınları fuhuşa zorladıkları iddia edilen 7 kişi polisin operasyonu ile yakalandı. 5 kadın sınırdışı edilmek üzere İl Göç İdaresi'ne teslim edildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Çayırova, Darıca ve Kandıra ilçelerinde yaklaşık 2 ay süren takibin ardından Kocaeli merkezli olmak üzere İstanbul, Kayseri ve Nevşehir illerinde operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında daha önce çeşitli suçlardan kaydı bulunan E.S, C.Z, S.Ç, M.M, A.B, M.E.Y. ve O.B isimli 2'si kadın 7 şüpheli ile Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan uyruklu fuhuşa zorlanan 5 kadın gözaltına alındı. Gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramada 1 ruhsatsız tüfek, 1 kurusıkı tabanca ve ajandalar ele geçirildi. Temizlik işlerinde çalıştırma vaadiyle Türkiye'ye getirilen kadınlardan ülkeye giriş ücreti olarak 4 bin dolar istenerek kadınların borçlandırıldığı, pasaportlarına el konularak, borçları karşılığında fuhuş yapmaya zorlandıkları tespit edildi.

7 kişi emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilirken, fuhuşa zorlanan 5 yabancı uyruklu kadın ise sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Adliyeye sevk edilmeleri

Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement