Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

1)BAKAN FAKIBABA: BİZİM FAKİR FUKARAMIZDA ET YİYECEK, 50 LİRAYA ETİ HAKİKATEN FAKİR, FUKARA YİYEMİYOR GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Bizim fakir fukaramız da et yiyecek.

13.10.2017 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BAKAN FAKIBABA: BİZİM FAKİR FUKARAMIZDA ET YİYECEK, 50 LİRAYA ETİ HAKİKATEN FAKİR, FUKARA YİYEMİYOR

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Bizim fakir fukaramız da et yiyecek. En tabi hakkı. 50 liraya eti hakikatten fakir, fukara yiyemiyor. Bunu düşünmemiz lazım. Bunu yaparken de biz üreticiye saygı duyuyoruz. Onun da kazanması gerektiğine inanıyoruz. Bu dengeleri gözeteceğiz inşallah" dedi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Yozgat'ta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "Geçtiğimiz hafta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan'ın Yozgat'a bir ziyareti vardı. O ziyarette STK temsilcileri ile bir araya geldi. Orada et üreticilerinin sıkıntılarını ve dertlerini dinledi. Onların şöyle bir talebi vardı; 'Kesimimiz azaldı, sonumuzun nereye gittiğini bilemiyoruz. Bizim kaygılarımız giderilecek mi?' buna yanıtız ne olacakö diye sordu. Bakan Fakıbaba'da, "Kaygılarının neler olduğunu tam bilemiyorum ama. Geldiğim günden beri ben hep şunu söylüyorum. Hem üreticinin hem aradaki sanayinin, esnafın hem de son taraf olan tüketicinin hep  yanında ve denge de olacağız. Piyasa da regülasyon görevi yapacağız. Mesela en basitinden söyleyeyim. Biz normal üreticiye 3 dolar 95 sente vermiş olduğumuz besilik hayvanı daha ucuza aldık diye 3 dolar 70 sente veriyoruz.  25 sent onlar hiç bir şey istemeden bizim amacımız gerçekten üreticinin mutlu olması. Yani dengeyi kurabilmemiz.  Üretimimizi koruyacağız, bir taraftan sanayiciye de koruyacağız. Ama et yeme hakkı olan 80 milyon insanın da biz de vebali var onu da koruyacağız.  Ama bunu yaparken dengeli bir şekilde kazanç, kazanç olacak. Yani hiç bir zaman tek taraflı bir kazanç olmaz. Herkes fedakarlık edecek.  Bu fedakarlık olduğu  zaman da dengeli bir kazanç elde edilir.  Bu hem dinimiz için hem ülkemiz için hem geleceğimiz için çok önemli. Bakın dört tarafımız düşmanla çevrili ve mücadele veriyoruz. Başta sayın Cumhurbaşkanımız  Her yerde mücadele veriyoruz. Yani bizim fakir fukaramız da et yiyecek.  En tabi hakkı. 50 lira bir eti hakikatten fakir, fukara yiyemiyor.  Bunu düşünmemiz lazım. Bunu yaparken de biz üreticiye saygı duyuyoruz. Onun da kazanması gerektiğine inanıyoruz. ve bu dengeleri gözeteceğiz inşallah.ö

Bakan Fakıbaba, Yozgat Valiliğini ziyaret ettikten sonra, Kadışehri Kabalı Köyüne geçti.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Bakanın karşılanması

-Soru cevap

-Detay

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT,

===================================================

2)EDİRNE'DE EV FİYATLARI BİR GÜNDE, 60 BİN LİRA ARTTI

EDİRNE Belediyesi'nin yaklaşık 35 bin kişinin yaşadığı 1'inci Murat, Fatih ve Kocasinan mahallelerinde 1500 dönümlük alandaki deprem yönetmeliğine uymayan ve yapı stoku eskimiş 8 bin 34 konutla 460 iş yeri tespit edilerek, 'yerinde kentsel dönüşüm' yapılacağını açıklamasının ardından bu mahallerdeki ev fiyatları, bir günde yaklaşık 60 bin lira arttı.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Eski olan binaların fiyatları ortalamanın biraz altındaydı. Satışlar büyük ölçüde durdu, fiyatlar biraz yükseldi. Bu da çok doğaldır, burada bir rant olacaktır ama bu rantı orada yaşayanların, ev sahiplerinin ve iş yeri sahiplerine yansıtacağız" dedi. Edirne Belediye Başkanlığı, kentte 35 bin kişinin yaşadığı 1'inci Murat, Fatih ve Kocasinan mahallelerinde 'yerinde kentsel dönüşüm' yapılacağını açıkladı. Yaklaşık 11 aydır süren analiz çalışmalarının ardından 3 mahalledeki 1500 dönümlük alanda deprem yönetmeliğine uymayan ve yapı stoku eskimiş 8 bin 34 konutla 460 iş yeri tespit edilerek 'yerinde kentsel dönüşüm' yapılacak alanlar olarak belirlendi. Edirne Belediye Başkanı Gürkan, 5 Ekim'de düzenlediği basın toplantısıyla 'yerinde kentsel dönüşüm' yapılacağını açıklaması, 3 mahallede emlak fiyatlarının artmasına neden oldu. Kentin gözde mahallerinden ve Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi'ne yakın olan 1'inci Murat Mahallesi'nde konut satış fiyatları 40-60 bin lira yükseliş gösterdi. Üniversiteli öğrencilerin yoğun olarak kirada oturduğu mahallede konut fiyatları 150 bin liradan 210 bin liraya çıktı. Yerinde kentsel dönüşümün yapılacağı Fatih Mahallesi'nde, 446 konutlu Binevler Birinci kısımda konut satışları neredeyse durdu. Daha önce 3+1 daire fiyatı 140-150 bin lira olan konutlar, 200 bin liraya kadar alıcı bulurken, Kocasinan Mahallesi'nde ise 25-30 yıllık binaların satış fiyatı, 3+1 daire olarak 230 bin liranın üzerine çıktı.

'CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDER DURUMDA'

Başkan Gürkan, üç mahalledeki yerinde kentsel dönüşümle 1500 dönümlük alanda 8 bin 35 daireyle 460 kadar iş yerinin yıkılarak, yeniden yapılacağını söyledi. Yerinde kentsel dönüşüme ilişkin analiz çalışmalarının tamamlandığını belirten Gürkan, konut fiyatlarındaki artışın olağan olduğunu kaydetti. Gürkan, şöyle konuştu:

"Amacımız kentimizin yeni yerleşim bölgesinde 1500 dönümlük alanda 8 bin konut ve 500 işyerinde yapı stokları çok eskimiş durumda ve hemen hemen tamamı da deprem yönetmeliğine uygun olmayan yapılar. Beton kalitesi, güvenliği, sıhhiliği yönünden vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eder durumda. 1970'li yıllarda kooperatifleşme ile yapılmış binalar, o dönemki teknolojiye göre yapılmış ama şuan deprem yönetmeliği standartlarını karşılaması imkansız. Üç yıldır ciddi talepler vardı, kentsel dönüşümün vatandaşlara getirdiği birtakım avantajlar, kazanımlar var. Edirne Belediyesi olarak 10 ay önce bir analiz yapmaya başladık. Binaların yüzde 85'inde asansör yok, yaş ortalaması yaşlı, o günkü şartlarda yapılan içme suyu tesisatı, elektrik tesisatı oldukça eski. Yaptığımız incelemenin ardından taslak olarak bir plan açıkladık. Mahallelerde toplantılar yapılacak, şehir plancılarıyla görüşülecek ortak bir paydaya getirerek yerinde kentsel dönüşümü yapacağız."

'RANT EV SAHİPLERİNİN OLACAK'

Bu açıklamanın ardından 3 mahallede ortalamanın altında olan eski konutların fiyatlarındaki yükselmenin, olağan olduğunu söyleyen Gürkan, "Eski olan binaların fiyatları ortalamanın biraz altındaydı. Satışlar büyük ölçüde durdu, fiyatlar biraz yükseldi. Bu da çok doğaldır, burada bir rant olacaktır ama bu rantı orada yaşayanların, ev sahiplerinin ve işyeri sahiplerine yansıtacağız. Edirne Belediyesi olarak biz burada düzenleyen ve denetleyen kurum olacağız. Yeni projedeki evlerin katları da kesinlikle Selimiye Camii'nin silueti etkilemeyecek yani kapatmayacak" dedi.

'BAZI YERLERDE SATIŞLAR DURDU'

Yerinde kentsel dönüşümün yapılacak Fatih Mahallesi'nin muhtarı Bilal Ürer, projenin açıklanmasının ardından özellikle 446 konutlu Binevler Birinci Kısım'da satışların durduğunu belirterek, şunları söyledi:  "Üç mahallede 1970'li yıllarda yapılan siteler, konutlar var. Büyük bir yıpranma meydana geldi. Yerinde kentsel dönüşüm tabi ki uzun bir süreç. Üç mahalledeki tüm evlerde aynı kapsamında değil. Bunun tespitini Edirne Belediyesi 11 aydır sürdürdüğü çalışmayla yapıyor. Projenin açıklanması ev fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Önceden 80-100 bin lira arasında 2+1 ve 3+1 konut fiyatları şuanda 200 bin liranın üzerine çıktı. Yapılaşma buradaki fiyatı arttırması normal. Kentsel dönüşümle güzel bir çevre olacağını düşünüyorum. Selimiye Camii'ne göre katlar belirlenecek ama şuanda örneğin Binevler birinci kısım denilen 446 konutluk alanlar genelde 3 katlı, bunlar daha sonra 8 kata kadar yükselecek. Bazı yerler 10 kata kadar çıkacak. Yatay yerine dikey yapılaşma olacak geniş çevre alanları meydana çıkacak. Yeni yerleşim bölgelerinde fiyatlar yüksel, kentsel dönüşümden sonra bu üç mahallesindeki evlerin 300 bin liranın üzerine çıkacak. Üç mahalledeki kiralık ve satılık ev bulmak zor."

1'nci Murat Mahallesi'nde emlak danışmalığı yapan Ahmet Altınoluk da proje açıklandıktan sonra fiyatların yükseldiğini belirterek, "Yerinde kentsel dönüşüm projesiyle birlikte daha önce 100 metrekarelik 3+1 daire fiyatları üç mahallede 150 bin liraya kadar çıkıyordu. Özellikle eski yapılarda. Şu anda ise 210 bin seviyesine kadar çıktı. Ev soranlar çok, kentsel dönüşüm tamamlandığında 200 bin liralık evler 400 bin liraya kadar yükseleceğini tahmin ediyoruz. Çünkü evlerin metrekareleri de büyüyecek en az 140 metrekare olan evlerin fiyatları da neredeyse iki katına çıkacak" dedi.

PROJE BİTTİĞİNDE RAKAMLAR 2 KATINA ÇIKACAK'

Emlak danışmanı Turgay Aksu ise 3 mahallede kentsel dönüşümü planlanan evlerin, genellikle 100 metrekarelik alana sahip eski yapılar olduğunu söyledi. Projeyle birlikte kat sayısı ve metrekarenin yükseleceğini, bunu değerlendirmek isteyenlerin şimdiden ev almak istediğini anlattı. Aksu, "Dönüşüm projesinin açıklanmasının ardından daire fiyatları yükseldi. Eski yapılar yenilendiğinde büyük bir avantaj sağlayacak. Bunun içinde daha önce 100 metrekare evleri 3+1 yada 2+1 daireleri 150 bin liraya bulabiliyorduk. Şu anda 60 bin liraya kadar yükseliş gösterdi. Ancak proje tamamlandığında şuandaki satış fiyatının neredeyse iki katına kadar çıkacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Üç mahalleden görüntü

-Satılık ilanlı ev

-Cadde ve sokaklar

-Eski evlerden görüntüler

-Emlakçılarla röp.

-Ev sahipleriyle röp.

-Recep Gürkan ile röp.

-Muhtar Bilal Ürer ile röp.

Binlever sitesi

-Tepeden mahalle görüntüsü

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE,-

===================================================

3)TELEFON MAĞAZASINDAN 22 SANİYE SÜREN HIRSIZLIK KAMERADA

DENİZLİ'nin en işlek caddesindeki telefon bayisinin camını taşla kırarak içeri giren hırsız, 22 saniyede alarm kablolarına bağlı fiyatları 2 bin - 5 bin lira arasında değişen 7 telefonu çalarak kaçtı. O anlar işyerinin güvenlik kamerasınca görüntülendi.

Olay, bugün saat 02.00 sıralarında, Gazi Bulvarı'ndaki Arfe Telekom isimli işyerinde meydana geldi. Önce işyerinin önünden geçen montlu hırsız, daha sonra elinde taşla geri dönüp, cama fırlattı. Camın kırılmasıyla işyerine giren hırsız, alarm kablolarına bağlı telefonları, tek tek kopartarak aldı. Alarmın çalmasına ve güvenlik kameralarına bile aldırış etmeyen hırsız, 22 saniyede fiyatı 2 bin - 5 bin lira arasında değişen, çeşitli markalardaki son model cep telefonlarını çalarak kaçtı. O anlar işletmenin güvenlik kamerasınca görüntülendi.

ARANIYOR

Olay yerine gelen polis, inceleme yaptı. Mağazadaki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, parmak izi araştırması yaptı. Hırsızın kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlatıldı. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Gece mağazaya gelen işletme müdürü Halil Altıncı, "Hırsızın bu caddede camı kırıp, 22 saniyede telefonları çalmasına çok şaşırdık. Hırsızdaki bu cesaret ve özgüven çok ilginç. Alarm kabloları kopartarak çalmış bizi 30 bin liralık zarara uğrattı" dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

(Güvenlik kamerası)

Hırsızın camı kırması ve mağazaya girmesi

Hırsızın telefonları kablolarını kopartıp, alması

Mağazadan çıkması

Mağaza Müdürü Halil Altıncı'nın konuşması

Mağazadan ve telefonların çalındığı bölümünden görüntü

(Haber- Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

================================================

4)KARABÜK'TE AÇ KALINCA KÖYE İNEN VE TELE TAKILAN AYI KURTARILDI

KARABÜK'ün Bulak Köyü'nde bir evin bahçesine kadar inen ayı, bahçenin kenarındaki ağaçta bulunan tel aparata ayağının takılması sonucu mahsur kaldı. Ayı, iğne ile uyuşturulup telin kesilmesiyle kurtarıldı.

Merkeze bağlı Bulak Köyü'nün 2 kilometre dışındaki eve 100 metre uzaklakta bulunan meyve bahçesine gelen ayı, bahçenin dışındaki ağaçların arasında, yaban hayvanlarının meyvelere zarar vermesini önlemek için kurulan tel aparata yakalandı. Sol ön ayağı çelik tele takılan ayıyı gören ev sahibi, Karabük Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi'ne haber verdi.

Safranbolu Belediyesi Hayvan Barınağı veteriner hekimi İzzet Kubilay gözetiminde ayı iğne  ile uyuşturuldu. Bir süre bekleyen ekipler, ayının bayılmasından sonra teli kesti. Telden kurtulmak için çırpınırken ayağından yaralanan ayının tedavisi de yapıldı. Doğal ortamına bırakılan hayvan, bir süre sonra kendine gelerek uzaklaştı. Yaban hayvanlarının meyvelere zarar vermesini önlemek için kurulan tel aparat, sökülerek kaldırıldı.

Karabük Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ahmet Işık, ayı başta olmak üzere karaca, geyik, kurt gibi büyük memeli türlerin  koruma altında olduğunu hatırlattı. Yaban hayvanlarının ormanlık alanda kendi yaşam alanlarında beslenebildikleri takdirde yerleşim yerlerine gelmeyeceklerini belirten Işık, "Yaban hayatın beslenebilmesi için kuşburnu, kızılcık, alıç, yabani elma gibi orman meyveli türlerin korunması ve geliştirilmesi önemli. Koruma faaliyetlerimiz devam edecek" dedi.

Görüntü dökümü:

-Ayağı tele takılan ayı

Dosya adı: krbbozayi

Süre: (00.55) Boyutu: (29 MB.)

Haber: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

====================================================

5)HAYVAN HIRSIZLARI TUTUKLANDI

OSMANİYE'nin Toprakkale İlçesi'nde 2 büyükbaş hayvan çalan 3 kişi tutuklandı.

Lalegölü Mahallesi'nde yaşayan çiftçi Adnan G.'nin bahçesinden 3 Ekim'de 2 büyükbaş hayvan çalındı. Hırsızlık ihbarı üzerine araştırma başlatan Toprakkale İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çevredeki MOBESE kameralarını incelemedi. Olayı gerçekleştirdiği tespit edilen Ali K., İsmail S. ve Hanifi K., hayvanlar ile birlikte yakalandı. Jandarmada işlemleri tamamlanan şüpheliler, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Osmaniye Adalet Sarayı yazısı ve binadan genel görüntü

Şüphelilerin jandarmalar tarafından adliyeye getirilişleri

Şüphelilerin adliyenin içine alınması, Adliye Sarayı yazısı

BOYUT: 17 MB   SÜRE: 00' 31"

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/TOPRAKKALE (Osmaniye),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement