Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

(YENİDEN)1)ŞANLIURFA'DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 3 İŞÇİ YARALANDI ŞANLIURFA'nın Viranşehir ilçesine bağlı Konakyeri köyünde, inşaat halindeki evin tavanında, beton döküldüğü sırada çökme meydana geldi.

10.12.2017 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(YENİDEN)

1)ŞANLIURFA'DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 3 İŞÇİ YARALANDI

ŞANLIURFA'nın Viranşehir ilçesine bağlı Konakyeri köyünde, inşaat halindeki evin tavanında, beton döküldüğü sırada çökme meydana geldi. 2 işçi, molozların arasından yaralı kurtarılıp, hastaneye kaldırıldı, hafif yaralanan 1 işçi de ayakta tedavi edildi. Bugün saat 08.30 sıralarında, Viranşehir'ın merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Konakyeri köyünde, inşaat halindeki evin tavanında, beton döküldüğü sırada çökme meydana geldi. Çökme sırasında inşaatta bulunan 3 işçiden 1'i hafif yaralanırken, 2 işçi tahta kalıplar ile molozlar arasında kaldı. İhbar üzerine köye çok sayıda arama ve kurtarma ekibiyle sağlık görevlisi sevk edildi. Ekiplerin çalışmasıyla işçilerden biri, olaydan yarım saat sonra yaralı kurtarılıp, sağlık görevlileri tarafından ambulansla Viranşehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ekipler, enkaz altındaki diğer işçinin çıkarılması için çalışmalarını sürdürdü. Diğer işçi de olaydan 4 saat sonra yıkıntılar arasından ağır yaralı kurtarılıp, aynı hastaneye götürüldü.Molozlar arasından kurtarılan 2 işçinin hastanedeki tedavileri sürerken, hafif yaralanan diğer işçi ayakta tedavi edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Olay yeri

Çöken inşaat

Çevredeki kalabalık

Kurtarma çalışmaları

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Mustafa MERT-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 9 MB, 3 MB

======================================================

2)ÇORUM'DA İKİ KATLI AHŞAP EVDE ÇIKAN YANGIN SONUCU EV KULLANILMAZ HALE GELDİ.

Çöplü Mahallesi Namazgah Sokakta dün gece 50 yaşındaki İsmail Çıtak'a ait 2 katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede evin tamamını sardı. Alevlerin yükseldiğini gören mahalle sakinleri itfaiye ve polisi arayıp yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen Çorum Belediyesi İtfaiye ekipleri, alevlere müdahale ederek yangını söndürmeye çalıştı. Evinin yandığını haber alan İsmail Çıtak ise, geldi. Eşyaları başta olmak üzere, bir adet motorsitletinin kül olduğunu gören Çıtak, bitişiğindeki evde yaşayan yaşlı anne ve babasını dışarı çıkardı. Çıtak, evinin yanışını üzüntüyle izledi. Seyyar satıcılıkla yaşlı anne ve babasına baktığını söyleyen Çıtak, "Benim 50 senelik birikimim bir gecede kül oldu. Neyim var neyim yok yandı. Seyyar arabam bile yandı. Zaten çalışamıyorum. Görüldüğü gibi her şeyimi kaybettim. Yetkililerden yardım bekliyorum" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi

-Evi yanan İsmail Çıtak açıklama

-Detaylar

(SÜRE: 1. 40 Dk)  (BOYUT: 37 MB)

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

==========================================================

3)'BEYAZ CENNET'TE KAYAK KEYFİ

KIŞ turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 72 santimetreye yükseldi. Pistlerin açıldığı Uludağ'da, kayakseverler kayak yapmanın keyfini çıkarıyor.Kayakseverlerin 'Beyaz cennet' olarak tanımladıkları Uludağ'da, bu yıl kayak sezonu erken açıldı. Kar kalınlığının 72 santimetre olarak ölçüldüğü Uludağ'da, kayakseverler açılan pistlerde hava sıcaklıgının sıfırın altında 2 dereceye kadar düşmesine rağmen kayak yapıyor. Uludağ'da bulunan otellerin açılmaya başladığını söyleyen Ağaoğlu My Mountain Hotel Genel Müdürü Murat Pınarcı, "Bu yıl  karın erken gelmesi ile Uludağ'a olan ilgi bayağı arttı. Önümüzdeki hafta devam edecek kar yağışı ile zirveye olan ilgi çok daha fazla olacak. Çok güzel bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum. Otellerin büyük bölümü açıldı. Kalanlar da önümüzdeki günlerde müşteri kabul edecek. Jandarmanın bu yıl pistlerde aldığı kalıcı önlemler Uludağ'ın kalitesini çok daha artıracak" diye konuştu. Uludağ'da toplam 5 bin yatak kapasiteli 30'a yakın otel ve tesis bulunuyor.

Görüntü Dökümü

---------------------

Uluağdan genel görüntü

Kayak yapanlar

Telesiyej sırası

Detaylar

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, -

======================================================

4)SOĞUK HAVA TATLI SATIŞLARINI ARTIRDI

AFYONKARAHİSAR'da tatlıcı Salih Yusuf Sayır (28) havanın soğumasıyla birlikte tatlı satışlarında artış olduğunu söyledi. Afyonkarahisar'da kış mevsiminin etkisini göstermesiyle hava sıcaklığında ciddi düşüşler oldu. Kentte tatlıcılık yapan Salih Yusuf Sayır, soğuğun etkisiyle tatlı satışlarında artış olduğunu belirterek, özellikle insanların evine götürdüklerinden ziyade alıp hemen yiyebileceği halka tatlısındaki artışın gözle görülür olduğuna vurgu yaptı. Sayır, "Ayaküstü yenilen bu tatlımız biraz daha fazla rağbet görüyor. Halka tatlıyı tercih edenlerin sayısı giderek artıyor" dedi.

Ailesinin de tatlıcılıkla uğraştığını belirten Sayır, halka tatlıya olan rağbetin vatandaşın gözü önünde yapılması ve taze taze satılmasının da etkisinin olduğunu kaydetti. Kadınların evlerde halka tatlısı yapabilmeleri için tarifini de veren Sayır, "Unumuzu eledikten sonra biraz toz maya ekleyerek yoğuruyoruz. 10 dakika kadar beklettikten sonra kızgın yağa bırakarak pişmelerini sağlıyoruz. Pişen halkalarımızı da önceden hazırlanmış soğuk şerbetin içerisine bandırıp çıkartıyoruz. Tatlımız bu şekilde servise hazırdır" diye konuştu.

Sayır, ev hanımlarını da uyararak sıcak çıkan halkaların sıcak şerbete bırakılması halinde hamurlaşacağını ve yenemez hale geleceğini de sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Hamurun hazırlanmasından detaylar

Yağa bırakılması ve pişirilmesinden detaylar

Şerbetlenmesinden detaylar

Servis edilmesinden detaylar

RÖP: Salih Yusuf Sayır (Tatlı ustası)

Tatlı dükkanından detay

144 MB/// 04.31"

HABER- KAMERA: Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR,

=====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince Denetim Yapıldı
    14:09 Edirne'de Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince Denetim Yapıldı

    Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent merkezi ve 8 ilçede 19 ekip ve 56 personelin katılımıyla denetim uygulaması gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda 665 kişi ve 210 araç kontrol edildi, 7 araç trafikten men edildi ve 42 araç sürücüsüne 93 bin 17 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca, denetimlerde 2 kişinin yoklama kaçağı olduğu tespit edildi ve bu kişilere yasal işlem başlatıldı. Kasksız motosiklet sürücülerine ise kasklarını tedarik etmeden trafiğe çıkmalarına izin verilmedi. Denetim noktalarını Edirne Emniyet Müdürü Onur Karaburun ziyaret ederek bilgi aldı.

  • Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan adayı olarak açıklamalarda bulundu
    14:09 Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan adayı olarak açıklamalarda bulundu

    Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkan adayı Şekip Mosturoğlu, basın mensupları ve üyelerle bir araya gelerek konuşma yaptı. Mosturoğlu, kulüp iletişiminin zayıfladığını ve divan kurulunun potansiyelinin değerlendirilemediğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin başarılarından ve yöneticilik döneminden bahsederek, Türk sporuna önderlik edeceklerine inandıklarını vurguladı.

  • Konya'da Torun, Anneannesini Bıçaklayarak Ağır Yaraladı
    14:08 Konya'da Torun, Anneannesini Bıçaklayarak Ağır Yaraladı

    Konya'nın Selçuklu ilçesinde bir kişi, tartıştığı anneannesini bıçaklayarak ağır yaraladı. Zanlı torun ise polis ekiplerince olay yerinde gözaltına alındı. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Ankara'da bir apartmanın çatısında çıkan yangın kontrol altına alındı
    14:08 Ankara'da bir apartmanın çatısında çıkan yangın kontrol altına alındı

    Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan 4 katlı bir apartmanın çatısında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Yangının, çatıdaki baz istasyonu arızası sebebiyle çıktığı iddia ediliyor. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alınırken, çevrede panik yaşandı ve apartmanın çatısında hasar meydana geldi.

  • Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan Aydın Valisi'ni ziyaret etti
    14:07 Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan Aydın Valisi'ni ziyaret etti

    Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, Aydın Valisi Yakup Canbolat'ı makamında ziyaret etti. Başkan Arıkan, yapılan çalışmalar ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

  • Van Bilimsel-Mimari Gezi Programı Çalıştayı Düzenlendi
    14:06 Van Bilimsel-Mimari Gezi Programı Çalıştayı Düzenlendi

    Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Mimarlık Bölümü ve TraMod Academy iş birliğiyle düzenlenen 'Van Bilimsel-Mimari Gezi Programı' çalıştayı gerçekleştirildi. Programda, ülkede yaşanan toplumsal değişim ve dönüşümün geleneksel kalıpları farklılaştırdığı vurgulandı. Van'ın ekonomik ve kültürel açıdan büyük birikim ve zenginliğe sahip olduğu belirtilerek, bu zenginliğin korunması ve geliştirilmesinin önemi vurgulandı. Çalıştayda, Van'ın mimari oluşumu, milli mimari rönesansı, çağdaş mimaride geleneksel mimarinin etkileri ve geleneklerden ders almanın önemi gibi konular ele alındı.

  • Uşak Belediye Başkanı Ayakkabıcılar Çarşısı esnafıyla bir araya geldi
    14:06 Uşak Belediye Başkanı Ayakkabıcılar Çarşısı esnafıyla bir araya geldi

    Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Ayakkabıcılar Çarşısı esnafıyla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu ve vatandaşlarla sohbet etti.

  • Yozgat'ta Tarihi Eser Operasyonu: 69 Adet Obje Ele Geçirildi
    14:05 Yozgat'ta Tarihi Eser Operasyonu: 69 Adet Obje Ele Geçirildi

    Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser bulundurduğu iddia edilen bir kişinin üzerinde gerçekleştirdiği aramada 69 adet tarihi obje buldu. Operasyon sonucunda ele geçirilen sikke ve objeler muhafaza altına alınırken, şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Aydın'da 11. Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Açıldı
    14:05 Aydın'da 11. Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

    Aydın'da bu yıl 11'ncisi düzenlenen 550 markanın katıldığı Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı açılış töreni ile kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar, tarım, gıda ve hayvancılık sektörlerindeki ulusal ve uluslararası firmaları bir araya getiriyor. Aydın Ticaret Borsası Başkanı, fuarın ziyaretçi hedefinin 500 binin üzerinde olduğunu belirtti.


Advertisement