Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Ailesinin içki içirdiği çocuk, devlet korumasına alındıAile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aydın'da ailesinin içki içirip fotoğrafını sosyal medyadan paylaştığı 3 yaşındaki erkek çocuğunu devlet korumasına aldı.

25.03.2018 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ailesinin içki içirdiği çocuk, devlet korumasına alındı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aydın'da ailesinin içki içirip fotoğrafını sosyal medyadan paylaştığı 3 yaşındaki erkek çocuğunu devlet korumasına aldı. Ayrıca baba ile ilgili adli süreç başlatıldı.

Aydın'da yaşayan Ali K. ve Hatice K. çiftinin 3 yaşındaki oğlunun bira şişeleri ile çekilip, sosyal medyada paylaşılan fotoğrafları tepki çekti. Çift, fotoğrafların altına da 'Oğlumuzla içelim dedik' yazdı. Bu duruma tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na gerekenin yapılması için çağrıda bulundu. Tepkiler üzerine paylaşım yapılan sosyal medya hesabı kapatıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Aydın İl Müdürlüğü, soruşturma başlattı. Çocuk devlet korumasına alınırken; konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, şu ifadelere yer verdi: "Bazı yayın organları ile sosyal medya üzerinde gündem olan '3 yaşındaki çocuğa içki içirdiler' başlıklı haber ve habere konu paylaşımlara ilişkin olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. Geleceğimiz olan çocuklarımızı her türlü ihmal ve istismardan korumak, sağlıklı gelişimlerini desteklemek ve geleceğe güvenle hazırlanmalarını sağlamak, hepimizin önceliği ve ortak hedefidir. Sosyal medyada yer alan ve izahı mümkün olmayan paylaşımın ardından, Bakanlığımız ekipleri derhal harekete geçmiş ve emniyet güçlerimiz ile yapılan ortak çalışma neticesinde ailenin kimlik ve adres bilgileri tespit edilerek aileye ulaşılmıştır. Bakanlığımız uzman personeli tarafından ailenin evinde gerçekleştirilen incelemenin ardından çocuğumuz devlet korumasına alınmıştır. Bakanlığımızca çocuğumuza her türlü destek sağlanmaktadır. Baba ile ilgili olarak gerekli adli süreç işletilmektedir. Ayrıca, aile ile ilgili de Bakanlığımız uzmanları tarafından yapılan sosyal inceleme neticesine göre gerek duyulan sosyal çalışma yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

AYDIN'DA BENZER OLAY DAHA YAŞANMIŞTI

Aydın'da geçen 14 Haziran'da inşaat işçisi A.B. de 3 yaşlarındaki çocuğuna sigara ve içki içirirken çektiği fotoğrafları 'Ağaç yaşken eğilir, canım pandam' ve 'şerefe' notlarıyla Facebook sayfasından paylaşmıştı. Tepkiler yükselince A.B. fotoğrafı kaldırırken, Aile ve Sosyal Politikalar Aydın İl Müdürlüğü yetkilileri A.B. hakkında soruşturma başlatmıştı.

Haber: AYDIN,

============================================

Evinin balkonunu yaparken iskeleden düşüp öldü

Adana'da inşaat ustası Hüseyin Yatar (38), kendi evinin balkonunu genişletmek için kurduğu iskeleden düşüp öldü.

Olay, Yüreğir ilçesi Yenidoğan Mahallesi'nde meydana geldi. Uzun yıllar inşaat ustası olarak çalışan Hüseyin Yatar, kendine ait evinin balkonunu genişletmek istedi. 2 metre yüksekliğinde kurduğu tahta iskelede çalışan Yatar, ayağının kayması sonucu düştü. Başını beton zemine çarpan Yatar'ı gören ailesi ambulans çağırdı. Adana Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Yatar, yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. 3 çocuk babası olduğu öğrenilen Yatar'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp morguna götürüldü. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Ddökümü

--------------------------

Ölen adamın öldüğü inşaattan genel ve detay görüntüler

Üst katta oturan komşularının olayı anlatması

Olayı gören komşusunun olayı anlatması

Polis ekiplerinin çalışması

Ölen adamın ailesi ile fotoğrafı

SÜRE: 02'18"    BOYUT: 140 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

============================================

Bitkisel hayata giren eşi için 7 aydır umutla bekliyor

Çorum'da Arife Sönmez, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çatısında kaynak işi yaparken düşüp yaralanarak bitkisel hayata giren 25 yıllık eşi Hasan Sönmez için 7 aydır umutlu bekleyişini sürdürüyor. Eşi için dua eden Arife Sönmez, iş kazasıyla ilgili de hukuki süreç başlattığını söyledi.

Çorum'da 3 çocuk babası Hasan Sönmez (53), geçen Ağustos ayında özel bir firma tarafından Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çatısının inşaat işinde çalışmak üzere Ankara'ya gitti. 14 Ağustos'ta işe başlayan Sönmez, bir gün sonra 7 katlı binanın çatısında kaynak yaparken, düşüp, ağır yaralandı. Ağır yaralanıp, bitkisel hayata giren, Ankara'da çeşitli hastanelerde tedavi gören Hasan Sönmez, eşi Arife Sönmez'in (53) girişimleriyle Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Hasan Sönmez'in eşi Arife Sönmez, umutlu bekleyişini sürdürüyor. eşi için dua eden Arife Sönmez, "Allah'tan ümit kesilmez  Belki bir mucize olur, eşim ayağa kalkar diye gece gündüz dua ediyorum. Ayrıca eşimin yaşadığı iş kazası sonrasında hukuki bir süreçte başlattım. Öğrendim ki; bu iş yapılırken gerekli güvenlik önlemleri alınmamış. Bu konu ile ilgili de firmaya karşı hukuk mücadelesi başlattım. Sonuna kadar sürdüreceğim. Firma yetkililerine hem maddi hem de manevi tazminat davamızı da açtık. Cezaları neyse çeksinler. Kanun gereği neyse yapsın, bu insanlara bizim dünyamızı kararttı. Başkalarının ki kararmasınlar" dedi. Arife Sönmez'in avukatı Çorum Barosu avukatlarından Recep Eker, Çorum 2'inci İş Mahkemesi'ne Sağlık Bakanlığı ve firma aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açtıklarını söyleyerek, "Olayın vuku bulduğu tarihten itibaren yasal süreçte takipçisiyiz. Şu anda Hasan Sönmez bitkisel hayatta olduğu için, maddi ve manevi açıdan da iş mahkemesine müracaatımızı yaptık. Bu süreçte Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bağlı olduğu Sağlık Bakanlığı'na ve bakanlığın inşaat işlerini yapmakta olan firmaya davamızı açtık. Aylardır yoğun bakımda yatan Hasan Sönmez'de hiçbir iyileşme belirtisi gözlenmedi. Bununla birlikte yetkili firma tarafından da hiç bir şekilde destek gelmedi. Biz hukuki alanda mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Arife Sönmez ile hastane önünde röportaj

-Arife Sönmez'den detay

-Avukat Recep Eker'in açıklaması

- Yoğun bakımda olan Hasan Sönmez'in fotoğrafı

- Detaylar

(SÜRE: 4 Dk)  (BOYUT: 72.2 MB)

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

============================================

Kayseri'de eşler arası kızak yarışması

Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde 'Artık çekilmez oldun' sloganıyla düzenlenen eşler arası kızak yarışması, kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş. tarafından, sponsor paydaşların katkısıyla Erciyes Kayak Merkezi Tekir Kapı'da, düzenlenen yarışmaya 18 çift katıldı. 3 grup halinde yarışan çiftler, kıyasıya mücadele etti. Renkli görüntülere sahne olan yarışmada, erkekler eşlerini kızakla çekmede zorlandı, bazıları ise yarışı yarıda bırakıp geri döndü. Belirlenen noktaya ulaşan çiftler, ardından kızakla başlangıç noktasına ulaşarak yarışmayı tamamladı. Etkinlikte, dereceye giren çiftlere ödül verildi. Etkinliğe katılan çiftler,  yarışmanın oldukça eğlenceli geçtiğini belirtti.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Eşler arası kızak yarışmasından görüntü

-Erkeklerin eşlerini kızakla çekmesi

-Eşler ile röportaj

-Genel detay

5  Dakika 12 Saniye/ 341 MB

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ,

============================================

Gümrük memuru Orhan, Silopi'lileri yamaç paraşütü ile tanıştırdı

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarında Habur Sınır kapısında gümrük memuru olarak çalışan Ömer Orhan, hobi olarak yaptığı yamaç paraşütünü Silopililer ile tanıştırdı. Cudi Dağı eteklerinde yamaç paraşütü etkinliği düzenleyen Orhan, bugüna kadar adı hep terör, operasyon ve çatışmalarla gündeme gelen Cudi Dağı'nın rengarenk yamaç paraşütleri ile dolmasını istedi.

Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur sınır kapısında memur olarak çalışan 33 yaşandaki Ömer Orhan, Alanya'da Türk Hava Kurumundan aldığı eğitimin ardından Muğla, Denizli, Adana, Siirt ve Şırnak'ta yamaç paraşütü ile uçuşlar gerçekleştirdi. Hobi olarak yamaç paraşütüne gönül veren ve eğitmenlik yapan gümrük memuru Orhan, Silopi'de bir ilkin gerçekleştirilmesine neden oldu. Ömer Orhan, bugüna kadar adı hep terör, operasyon ve çatışmalar ile gündeme gelen Cudi Dağı Koçer tepe bölgesinde ilk kez yamaç paraşütü etkinliği düzenledi. Koçer Tepe üzerinde gerçekleştirilen etkinliğe piknik yapmak için gelen Silopililer, büyük ilgi gösterdi. Tepeden Orhan ile birlikte ilk kez gökyüzüne savrulan yamaç paraşütçüleri havada süzülmenin keyfini yaşadılar. Piknik yapmak için geldiği yerde yamaç paraşütü yapıldığını gören ve yamaç paraşütü yapan Kamuran Tanrıverdi, "Daha önce televizyondan görmüştüm. Merak ettim. Geldik baktık. Sağolsun Ömer hocam bizi uçurdu. Silopi'de böyle bişey yapılması bizleri sevindirdi"dedi. Şark görevi için Silopi'ye gelrdiğini söyleyen Ömer Orhan ise, "Silopi'de ilk kez bir arkadaşımızın temel eğitimini verdik. İlk güvenli tepe uçuşlarını yaptırdık. Silopi'de yamaç paraşütünün yayılmasını istiyoruz. Cudi Dağı eteklerinde uçuşlarımızı yapıyoruz. Amacımız, güvenlik sorunu ortadan kalktıktan sonra Cudi Dağında uçuşlar yapmaktır. Cudi Dağı üzerinde rengarenk yamaç paraşütlerinin olmasını sağlamak istiyoruz. Kısıtlı imkanlarımız var. Kendi imkanlarımızla birkaç pilot arkadaşla birlikte etkinliklerimizi yapıyoruz"diye konuştu. Şehir dışında aldığı eğitimler sonrası yamaç paraşütü pilotu olan Beden eğitimi öğretmeni Salih Çakan da, "Burada eğitimlerimizi devam ettiriyoruz. Silopi halkı sıcak bakıyor. Hedefimiz, Silopi'de bu işi daha da ileriye götürüp, öğrenci yetiştirmek. Bunu kendi imkanlarımız ile yapıyoruz. Bu konuda bize destek vermelerini istiyoruz"dedi. Silopili Metin Baykara aldığı eğitimler ile ilk kez kendi başına uçuş gerçekleştirdi. Baykara, "Ömer hocadan 3 aydır Şırnak'ta aldığım dersler sonucu ilk uçuşumu yaptım. Bütün herkesin buna katılmasını istiyorum. Artık bende uçabiliyorum. Herkesin böyle güzel etkinliklere katılmasını istiyorum. Çok güzel ve korkulacak hiç bir şey yok"diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Yamaç Paraşütü için hazırlık

-Tepeden yapılan uçuşlar

-Konuşmalar

-Gümrük Memuru Ömer Orhan'ın konuşması

-Yamaç Paraşütünden detaylar

-Genel ve Detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ,

==============================================

Turizmciler, sezonu nevruzla açtı

Antalya'da, turizm sektöründe sezon, nevruzla açıldı. Nevruzu kutlamak için Antalya'ya akın eden İranlılar, hem eğleniyor hem de alışveriş yapıyor.

Her yıl 21 Mart'ta başlayan, yaklaşık 12 gün kutlamaları süren nevruz, Antalya'nın da turizm sezonu açılışı anlamına geliyor. Kentteki otellerde, nevruz dönemi için 20 Mart- 5 Nisan günlerini kapsayan birçok özel etkinlikle misafirler ağırlanıyor. Belek'te otel, tema park ve AVM alanlarıyla yapılan The Land Of Legends Theme Park'ta, nevruz dönemi için başta İranlı turistler olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden ve Türkiye'den misafirler için özel programlar hazırlandı. İran'dan ünlü isimlerin konserlerinin yanı sıra çocuklar, gençler ve yetişkinler için farklı birçok etkinlik ve eğlence programının hazırlandığı dönemde, yerli- yabancı turistler, nevruzla birlikte baharın gelişini kutluyor. Nevruzun daha çok İranlı turistlerin tercih ettiği bir dönem olduğunu belirten The Land Of Legends Genel Müdürü Çetin Pehlivan, geçen yıl bu dönemde, Antalya'da yaklaşık 29 bin İranlı turistin ağırlandığını, bu yılki hedefin 30 binin üzerinde olduğunu, şu anki verilerin de bu rakamları gösterdiğini söyledi. 20 Mart itibarıyla başlayan Nevruz sezonunun 5 Nisan'a kadar süreceğini belirten Pehlivan, İran dışında birçok ülkeden ve Türkiye'den de bu dönemde misafir ağırlandığını, günlük 5 bin misafire ev sahipliği yaptıklarını söyledi. The Land Of Legends'in otel, AVM ve tema parktan oluşan destinasyon olarak çok farklı programlar sunduğunu kaydeden Pehlivan, "Baharın güzel heyecanını yaşamaya başladık, sezona da start vermiş olduk" dedi. Nevruzun turizm sezonunun açılışı olarak kabul edildiğini aktaran Çetin Pehlivan, "Bu seneki hedefimiz, geçen yılın çok üstünde. Şu an ülkemizde turizm anlamında çok pozitif bir etki var. Rezervasyon akışı, nevruzdaki bu hareketlilik inşallah sezona da yansıyacaktır. Erken rezervasyonlarda hem Avrupa hem de Rusya çok iyi gidiyor. Yerli pazar da güzel. Arap yarımadasında Land Of Legends olarak zaten çok popüleriz" diye konuştu. Nevruz etkinlikleri kapsamında, İran pop müziğinin ünlü isimleri de Antalya'da konser veriyor. ABD'de yaşayan ve dünyanın her yerinde turneler düzenleyen İranlı pop müzik sanatçıları Leila Frouhar, Sepideh, Sahar ve Jamshid, The Land of Legends Theme Park'ta sahneye çıktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Konserden görüntüler

76.1 MB/// 00.41"

HABER: Mehmet ÇINAR- KAMERA: ANTALYA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milas'ta orman yangını
    07:52 Milas'ta orman yangını

    Muğla'nın Milas ilçesinde gece saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın ormana sıçradı. İtfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı.

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:43 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Muğla'nın Milas ilçesinde yangın çıktı
    07:37 Muğla'nın Milas ilçesinde yangın çıktı

    Muğla'nın Milas ilçesinde gece saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın ormana sıçradı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

  • Tokat'ta art arda 2 deprem! Yozgat ve Sivas'ta da hissedildi, 3 ilçede okullar tatil edildi
    07:31 Tokat'ta art arda 2 deprem! Yozgat ve Sivas'ta da hissedildi, 3 ilçede okullar tatil edildi

    AFAD verilerine göre Tokat'ta 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde art arda 2 deprem meydana geldi. Sivas ve Yozgat başta olmak üzere çevre illerde de hissedilen depremde olumsuz bir durum oluşmazken, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu geceyi dışarıda ateş yakarak geçiren vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Öte yandan 3 ilçede okullar tatil edildi.

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:10 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı
    07:09 Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı

    Sony, Ghost of Tsushima Director's Cut için PC sistem gereksinimlerini açıkladı. Sucker Punch Productions tarafından geliştirilen açık dünya aksiyon oyunu, 16 Mayıs'ta Epic Games Store üzerinden PC için erişilebilir olacak. Oyunun düşük ayarlarda 1080p çözünürlükte 30 FPS'de çalışması mümkün olacak. Önerilen ise yüksek ayarlarda 1080p'de 60 FPS'yi hedefliyor. Ayrıca oyun en yeni grafik teknolojilerini destekleyecek ve ultra geniş monitörleri de destekleyecek. Ghost of Tsushima Director's Cut, tek oyunculu senaryoya ek olarak Iki Island genişlemesini ve Legends çok oyunculu modunu sunacak. PC ve PlayStation için çapraz oyun desteği de bulunacak. Oyunun fiyatı 1499 TL olacak.

  • İzmir Çiğli'de kauçuk ve plastik fabrikasında yangın! Ekipler olay yerine sevk edildi
    07:03 İzmir Çiğli'de kauçuk ve plastik fabrikasında yangın! Ekipler olay yerine sevk edildi

    İzmir'in Çiğli ilçesindeki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın diğer fabrikalara da sıçrarken ihbar üzerine bölgeye sağlık, polis ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

  • İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı
    06:59 İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı

    İzmir Çiğli'de bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Fabrikalardaki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı
    06:58 Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda çıkan yangın, ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu hızla yayıldı. Yangın, cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi ve iş yeri kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında bir araç da zarar gördü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü ve polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Yangında can kaybı veya yaralanma olmazken, binada maddi hasar meydana geldi.

  • Maltepe'de restoranda çıkan yangın cep telefonu kameralarınca kaydedildi
    06:56 Maltepe'de restoranda çıkan yangın cep telefonu kameralarınca kaydedildi

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu çıkan yangın, cep telefonu kameralarınca kaydedildi. Yangına itfaiye ekipleri müdahale etti ve yangın söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, iş yeri kullanılamaz hale geldi ve çevredeki bir araç da zarar gördü. Olay yerine polis ekipleri ve olay yeri inceleme ekibi sevk edildi.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.


Advertisement