Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Muharrem İnce: CHP karışmaz, genel başkanla abi-kardeş gibiyiz1)İNCE'YE GENÇLERDEN YOĞUN İLGİCHP İl Başkanlığı'nı ziyaretinin ardından Muharrem İnce, ittifak oldukları İYİ Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

04.07.2018 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muharrem İnce: CHP karışmaz, genel başkanla abi-kardeş gibiyiz

1)İNCE'YE GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ

CHP İl Başkanlığı'nı ziyaretinin ardından Muharrem İnce, ittifak oldukları İYİ Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada bir süre kalan İnce daha sonra merkez Yakutiye İlçesindeki Atatürk'ün Erzurum kongresi boyunca 52 gün kaldığı eve gitti. Burada Müze Müdürü Mustafa Erkmen'in tarihi konak ile anlattıklarını dinleyen İnce'ye gençler yoğun ilgi gösterdi. Gençlerin isteklerini kırmayan Muharrem İnce toplu ve tek tek fotoğraf çektirdi. Atatürk evinden ayrılan Muherrem İnce caddede esnafla ve vatandaşlar tokalaşıp, sohbet etti. Havuzbaşı meydanına kadar yürüyen Muharrem İnce buradan toplantının yapılacağı yere gitti.

Muharrem İnce'yi taşıyan aracın ayrılmasının ardından bir genç "Benim askerime, polisime kurşun sıkanlarla niye birlik oluyorsunuz" diye tepki gösterdi. CHP'yi PKK'ya destek vermekle suçlayan genç, polis tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------:

-Atatürk evini ziyareti

-Gençlerle fotoğraf çektirmesi

-Yürüyüşü, vatandaşlarla tokalaşması

Haber-Kamera: Turgay İPEK/ ERZURUM,

===================================================

2)TİRE'DE KAYIP OLAN 1,5 YAŞINDAKİ RÜYA VE ANNEANNESİ BULUNDU -

İZMİR'in Tire ilçesinde dün (salı) sabahtan beri kayıp olan 1.5 yaşındaki Rüya Çelik ile anneannesi Fatma Yenigün (55) bulundu.

Görüntü Dökümü

-----------------------:

Anneanne ve torunundan fotoğraf

Haber - Kamera: Taylan YILDIRIM/TİRE (İzmir),

===================================================

3)DERYA'DAN 10 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR

VAN, - VAN'da 10 gün önce evden çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 16 yaşındaki Derya Gül'ün ailesi, kızlarının hayatından endişe ediyor.

Merkez İpekyolu ilçesi Ali Paşa Mahallesi'nde oturan Gül ailesinin kızları Derya, Cumhurbaşkanlığı ve 27'nci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi'nin yapıldığı 24 Haziran günü evden çıktı. Geri dönmeyen Derya Gül'ü merak eden aile bireyleri, kendi imkanlarıyla yaptıkları aramadan sonuç alamayınca polise başvurdu. Bunun üzerine ekipler, Derya Gül'ü bulmak için çalışma başlattı.

Ekiplerin 10 gündür süren çalışmalarında, Derya Gül'e ait herhangi bir ize rastlanmadı. Gül ailesi kaçırıldığını öne sürdükleri kızları Derya için sosyal medya üzerinden kampanya başlattı.

Polis ekiplerinin Derya Gül'ü arama çalışmaları devam ediyor.

BİLGİ İÇİN

===================================================

(ÖZEL)

4)ANTALYA'NIN SİYAM İKİZLERİ

ANTALYA'da 13 gün önce dünyaya gelen kafadan yapışık 'siyam ikizleri', yaşam savaşı veriyor. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde gözetim altında tutulan ikizler hayata tutunmayı başarırsa, bir dizi ameliyatla birbirlerinden ayrılacak.

Alanya'da turizm sektöründe çalışan Ömer Evrensel (40) ile Fatma Evrensel'in (32) 22 Haziran'da dünyaya gelen kafadan yapışık erkek ikizleri hayata tutunmaya çalışıyor. Halk arasında 'siyam ikizleri' de denilen yapışık tek yumurta ikizleri, 4 kg olarak sezaryanle dünyaya geldi. Ailenin isimlerini koymadığı ikizlerin ayrı beyinleri olmasına karşın beynin ana toplardamarı ortak. Birbirinden ayrılması cerrahi açıdan yüksek risk taşıyan ikizler yaşama tutunabilirlerse önümüzdeki dönemde bir dizi ameliyatla birbirlerinden ayrılacak.

ALANYA'DAKİ DOKTOR 'GÖREMEDİM' DEDİ

Bebeklerin babası Ömer Evrensel hayli üzgün olduklarını belirterek, "Bizim yaşadığımız, Alanya'daki hastanenin eksikliği. Anne karnında 5 aylık oluncaya kadar bebeklerin bu şekilde olduğu bize söylenmedi. 5 aylık olduğunda 'Bebekleriniz ikiz ve üstelik yapışık' dediler. Buradaki doktor 'Göremedim. Özür dileriz, biz bu işin içinden çıkamayacağız' deyip bizi Antalya'ya sevk ettiler" diye konuştu.

'CANLARINI BEN Mİ VERDİM Kİ BEN ALAYIM'

Kafadan yapışık oldukları belirlendiğinde doktorların anne karnındaki bebeklerin iğneyle yaşamlarına son verilip alınması gerektiğini söylediğini anlatan Ömer Evrensel, şöyle dedi:

"Hangi vicdan var bunu kabul edecek? Ben mi verdim ki canlarını ben alacağım? Herkes bize '5 aylıkken öğrendiniz niye aldırmadınız?' dedi. Bebeklerin bu şekilde doğacağını bilmiyorduk 5 aya kadar. Bize kafa derilerinin yapışık olduğu söylendi. Ben bu vebali almak istemiyorum. Ben bu bebekleri 5 aylıkken anne karnında öldürüp aldırayım, bu dünyada ben sıkıntı çekmeyeyim, öyle mi? Öbür dünyada nasıl hesap vereceğim? Bunu yapamazdık."

'CİNSİYETİNİ ÖĞRENMEYE GİTTİĞİMİZDE ÖĞRENDİK'

Anne Fatma Evrensel ise bebeklerin durumunu cinsiyetini öğrenmeye gittiklerinde öğrendiklerini söyledi. Hamileliğinin 5'inci ayına kadar doktorların kendisine bir şey söylemediğini belirten Fatma Evrensel, "Bebeklerin yapışık olduğunu ve bir şey yapamayacaklarını söyleyerek Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk ettiler. Üniversite hastanesinde yoğun bakımda bebeklerim. Ameliyat olmalarını bekliyoruz" dedi.

'İLERLEYEN SÜREÇTE BİRDBİRİNDEN AYIRABİLİRİZ'

Takip ve kontrolleri Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Yeni Doğan Yoğun Bakım, Anestezi ile Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı tarafından yürütülen ikizlerle ilgili Nöroşirürji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Saim Kazan'ın ekibinden Dr. Öğretim Üyesi Hakan Çakın, kafadan yapışık ikizlerin tüm dünyada nadir görüldüğünü belirtti. Çakın, "Bu bebekler 13 gün önce dünyaya geldi. Şu anda Yeni Doğan Yoğun Bakım'da gözetim altında tutuluyor. Beyinleri ve beyninin atardamar ve toplardamarları birbirine yapışık durumda. Bebeklerin belli süre gelişmelerini ve büyümelerini izleyeceğiz. Uygun olduklarında yapılacak çeşitli testlerin sonucunda her iki bebeğin hayatını koruyarak birbirinden ayırmayı deneyeceğiz. Tabii ki bu süreçte acil bir şey olur, bebeklerden birinin hayatı diğerinin hayatını tehdit eder gibi bir durum meydana gelirse ivedi şekilde ameliyat etmemiz de gerekebilir. Bunların hepsini ilerleyen süreçte hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

'YAŞAMLARINI BÖYLE SÜRDÜREN İKİZLER DE VAR'

Kafadan yapışık dünyaya gelen ve ayrıldıktan sonra yaşayan örneklerin de nadir olduğunu belirten Çakın, "Operasyonunun zamanlamasıyla alakalı. Daha çok multidisipliner bir çalışma gerektiriyor. Hem yeni doğan yoğun bakım, anestezi, beyin ve sinir cerrahi ile plastik cerrahi uzmanlarının hep birlikte gireceği bir operasyon sonrasında bebekleri birbirinden ayırma gerçekleşiyor. Dünyada başarılı ve başarısız ayırma örnekleri var. Bazen de aynı damarları kullanmalarından dolayı hiç ayrılamayacak bebekler, hayatlarını böyle devam ettirebilen ikizler de var" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------:

Akdeniz üniversite hastanesi dış plan görüntü

Yoğun bakım dış plan görüntü

Siyam ikizlerin görüntüsü

RÖP 1: Ömer Evrensel

RÖP 2: Fatma Evrensel

Bebeklerin görüntüsü

314 MB -- 02.52/// HD

Haber: Selma KUNAR-Engin ANAK-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

==========================================================

5)BİNGÖL-MUŞ KARAYOLUNA İNEN İNEKLER, YOLU TRAFİĞE KAPATTI

BİNGÖL- Muş karayoluna inerek, yolun karşısına geçmeye çalışan başı boş inek sürüsü, karayolunu dakikalarca araç trafiğine kapatarak, kısa süreliğine tehlike yaşanmasına neden oldu. Başlarında çoban bulunmayan inek sürüsü, Bingöl-Muş karayolunda seyir halindeki araçlara zor anlar yaşattı. Uzun süre asfalt üzerinde yol kenarında ilerleyen inekler, yolun karşısına geçmeye karar verince, trafik bir süre kapandı. Bir süre inek sürüsünün yoldan çıkmasını bekleyen sürücüler, zaman zaman buldukları aralardan yavaş ilerleyerek çıkmaya çalıştı. Bölgede sürekli aynı manzarayla karşılaştıklarını belirten sürücüler; "Her zaman burada manzara bu. Buraya kısa sürede bir alt geçit yapılarak hayvanların buradan geçirilmesi sağlanmalıdır. Bazen karanlıkta yola çıkan hayvanlar kazalara sebep oluyor. Çok arkadaşımız bu yolda kaza yaptı. Buna bir çare bulunması gerekiyor" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

İneklerin karayolunda ilerlemeleri

Araçların ineklere korna çalması

İneklerin trafiği kapatmaları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL, -

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement