Dha Yurt Bülteni 5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni 5

1 - Sivas'ta KPSS heyecanıSİVAS'ta kamu kurumlarında işe girmek isteyen lisans mezunu adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) heyecanı yaşadı.

22.07.2018 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 - Sivas'ta KPSS heyecanı

SİVAS'ta kamu kurumlarında işe girmek isteyen lisans mezunu adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) heyecanı yaşadı. Adaylar sınavda ter dökerken, aileler dışarıda çocuklarının başarısı için dua etti.

2018 yılı lisans düzeyi KPSS öğretmenlik ve kamudaki kadrolar için 4 oturumda gerçekleştirilecek Kamu Personel Seçme Sınavının (KPSS) birinci oturumu saat 10.00'da başladı. Erken saatlerde sınavın yapılacağı merkezlere gelen adayların heyecanlı olduğu görüldü. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) yerleşkesinde sınava girecek adaylar, giriş belgelerini göstererek ve arama yapılarak içeriye alındı. Birçok aday yanlarında getirdiği araba anahtarı, çanta, cüzdan, telefon, kent kart, koltuk değneği gibi eşyalarını salon girişinde bıraktı. Saat 10.00 itibariyle ise kapılar kapanarak geç kalanlar sınava alınmadı. 1 yıldır sınava hazırlanan adaylardan Furkan Uzunoğlu, kolunun alçıda olduğunu ÖSYM'ye bildirmediği için sınava alınmadı. Sınava giremeyen Uzunoğlu, "Kolum alçıda olduğu için bilmiyordum. O yüzden de almadılar. Alçılı almak yasakmış. Giriş belgesinde böyle bir şey yazmıyor. Bize de böyle bir bilgilendirme olmadı." dedi. Sınava girenlerin aileleri ise okul bahçelerinde Kuran okuyarak sınavdaki yakınlarının başarısı için dua etti.

Görüntü Dökümü

----------------

-Adayların sınava salonlara girişi

-Adayların üzerlerinin aranması

-Furkan Uzunoğlu sınava alınmaması

-Furkan Uzunoğlu röportaj

-Genel Detay

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, -

390 MB - HD

===================

2 - Başı teneke kutusuna sıkışıp kuyuya düşen köpek kurtarıldı

ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesinde 10 yavrusu olan bir köpek, yiyecek bulmak için uğraşırken başını teneke kutusuna sıkıştırıp, kuyuya düştü. Mahalle sakinleri tarafından kuyudan çıkarılan köpeğin başındaki teneke kesilerek çıkarıldı.

Olay, Siverek ilçesinin kırsal Görgeçin Mahallesi'nde meydana geldi. 10 yavrusu bulunan köpek, yiyecek ararken başını teneke peynir kutusuna sıkıştırdı. Can havliyle kıvranan ve etrafını göremeyen köpek, kurtulmak için çabalarken, tarlada bulunan 10 metre derinliğindeki su kuyusuna düştü.

Mahalle sakinleri, fark ettikleri köpeği kurtarmak için seferber oldu. Bir genç kuyuya inerek köpeği halata bağlayıp, yukarı çekilmesini sağladı. Köpeğin başındaki teneke kutu da makasla kesilerek çıkarıldı. Köpek olay yerinden uzaklaşarak yavrularının yanına gitti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Başındaki teneke kutusuyla kuyuya düşen köpek

Köpeği kurtarmak için kuyuya inen genç

Köpek halata bağlanıp yukarıya çekilmesi

Başına sıkışan kutuyu çıkartmak için tenekeyi makasla kesen genç

Başındaki tenekeden kurtulan köpek

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: ŞANLIURFA - DHA)

61MB

============

3 - Anamur'da Ayna rüzgarı

MERSİN'in Anamur ilçesinde bu yıl 12'ncisi düzenlenen Kültür ve Muz Festivali, Ayna grubunun muhteşem konseri ile sona erdi.

Belediye sosyal tesislerindeki konserde sahne alan Ayna'nın solisti Erhan Güleryüz, 'Ölünce Sevemezsem Seni, Merhaba Akdeniz, Gitme Kal Diyemedim, Beni Köyümün Yağmurlarında Yıkasınlar' gibi en sevilen parçalarını hayranlarıyla birlikte seslendirdi. Alanı dolduran binlerce kişinin telefonlarının flaşlarını yakmasıyla ortaya inanılmaz görüntüler çıktı.

Konser sırasında, alandaki dev Türk bayrağı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün posterini gösteren Güleryüz, "Biz biriz. Hiç kimse bizi bölemeyecek, parçalayamayacak. Çünkü biz Anadoluluyuz" demesi üzerine binlerce kişi İzmir Marşı'nı söyledi. Bedelli askerliğe de karşı olduğunu dile getiren Güleryüz, sahneden inerek bayrağı öptü ve 'Beni Köyümün Yağmurlarında Yıkasınlar' isimli parçayı kışladaki Mehmetçik için seslendirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

Stand gezilerinden görüntü

Konserden genel ve detaylar görüntüler

Başkanın konuşması

Ayna grubunun görüntüsü

Seyircilerin görüntüsü

Grubun solistinin Türk Bayrağı ve Atatürk Portresini öpmesi

Başkan Türe ile şarkı söylemesi

Genel ve detaylar

SÜRE: 05' BOYUT: 350 MB

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin),

===============

4  - Aksaray'da otomobilden 1403 adet ecstasy hap ele geçirildi

AKSARAY'da polis tarafından yapılan uyuşturucu operasyonda bir otomobilde 1403 adet ecstasy hap ele geçirildi. Sürücü Mustafa Akpınar (31), çıkarıldığı mahkemece 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan tutuklandı.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul'dan kente uyuşturucu getirip, piyasaya sürüleceği bilgisine ulaştı. Yapılan araştırmada uyuşturucu hapları Mustafa Akpınar'ın otomobille Aksaray'a getireceğini saptandı. Takibe alınan Akpınar, dün otomobiliyle Aksaray kent merkezi girişinde düzenlenen operasyonla durduruldu. Eğitimli köpekle yapılan aramada aracın farklı noktalarına gizlenilmiş 1403 adet ecstasy hap ele geçirildi. Gözaltına alınan Akpınar da çıkarıldığı mahkemece 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan tutuklandı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Yapılan aramadan ve haplardan detay

Haber- Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni 5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement